Nincs is még április 1.! Vagy ezt teljesen komolyan? Előrehozni a 3 éves szervízt 11000 km-nél? ????????
Van erről valakinek infója, hogy mennyire komoly ez? Tudniillik azt jelentené, hogy a beszerelt anyagok minősége szar, így azt idő előtt cserélni kell. Mi meg nem ilyen feltételekkel kötöttük meg az adásvételi szerződést annak idején asszem. Mert ugye minden autóvásárlás egy szerződés is egyben.
Bezzeg szelep ügyben mélyen hallgatnak! (mondjuk erről a két éves dologról is illene a tulajokat értesíteni nem? vagy szerintük elég, ha a szervízben dob egy hátast az ember? Hmmmmmmm......Grrrrrrrrrrrr)
Felhívtam a múltkor említett központot és mereven elzárkóztak minden infó kiadásától, csak azt hajtogatták, hogy valamelyik márkaszervízt keressem fel ha ilyen jellegű problémám van és ők majd mindent....
Pedig csak annyit akartam megtudni, hogy az enyémben már a módosított szelepek vannak-e?
Kezd komolyan érdekelni a dolog!!!! Valaki infót a motorszám vagy alvázszám alapján?
Valami utólag beépíthető komp. jó lenne a lacsiba! Az orosz honlaphoz nem lövök, pedig nem lenne rossz az óra helyére az a ketyere! Mi lenne, ha a rádió alatti dobozba lehetne egy ilyet építeni?
Ha valaki tudna esetleg infót az orosz típusról, az "lécci" tegye közzé, esetleg ha lenne "normális világnyelves" verziója. Mondjuk angol vagy német...
Hát nálam csak az 1,4-es sedan verzió jöhet szóba (az ötajtós csomagilag kicsi, a kombi meg árban és motorban nagy). Az 1,6-osnak szerintem jóval több a biztosítása, casco-ja, fogyasztása... Mivel nem fogok havonta több ezer km-t beletenni, nekem megfelel a legkisebb motorral.
De megint mondom, ez az egész még a jövő zenéje.
Töréstesztet próbáltam keresni a Lacettiről, mivel a Chevyk - hmmm... nem akarok bántóan fogalmazni - általában nem a legfényesebben szerepelnek (ld. Matiz, pláne ld. Aveo), nekem pedig két gyerek mellett azért valamennyire erre is gondolnom kell.
Az EURONCAP nem törte az autót, nem tudom esetleg az USAban volt-e törésteszt (ha jól tudom ott vmilyen Suzuki típusnéven forgalmazzák?).
Kovács Úr akit garanciális javítással mindenkinek ajánlottam, otthagyta a szekszárdi Chevyt! Ezért a festék hiány kezelése elmaradt:-(((
Opel 5W30 olajat vittem (4L-5400Ft). Közölték, hogy a 2éves szervízre előrehozták a 3éves szervíz előírásait a gyár útmutatása alapján! Összes folyadék csere, minden szűrő csere,stb. Köpni, nyelni semmi csak dermedni....
Utolsó ötletként bekiséretem az autót az aknára és finom beszélgetés közben elkezdtem alkudni hivatkozva a kevés km-re. A srácok végtelenül megértően rugalmasan átértékelték a gyári ajánlást. Ami nincs elhasználódva az majd jövőre..:-)))
Így maradt: olajcsere vitt olajjal, ablakmosó feltöltés, légszűrő betét csere, féktárcsa karosszéria, stb. átvizsgálás. Grátisz mosás. Zöldkártya.
Mindez 2ó20p idő és 32000 Ft (olajat is bele számolva). Ebből zöldkártya 9700.
Egyéb infó:
A kipuff rozsdával kapcsolatosan azt mondták, hogy megáll a gari 3éves koráig. De fél évvel korábban jelentsem be az igényt, hogy a szereléssel együtt beleférjenek a 3évbe!
Volt már 45 LE-s autóm, amiben ha két személynél többen utaztunk, akkor 100 méterről kellett rágyorsulni az előzendő autóra.
Természetesen hétköznapi normális használatban van a lacsi is, de ha kell menekülni, jól jön ha visszavált az ember és "ugrik"...máramennyire tud az 1,4-es.:-)
So-so...kicsit mehetne jobban is. Az 1,6-os BX-em ugyanennyi volt lóerőre (legalábbis vagy 90%-a még bizti megvolt benne), csak 970 kg és nyolc szelepes lévén már alulról indult. No ott megszoktam, hogy nem kell percekkel előre megterveznem egy előzést.
Én a hiteles vásárlást támogatom, méghozzá a 20% induló ktsg gel és fix kamatozásúval, amit a 120hónap végén kell majd csak nettósítani, deee gondolom Te sem akarod megtartani addig, hanem oyan 3 éves korában a grancia lejártakor érdemes cserélni, mert akkor a legjobb a beszámítása maiből megvan a következő autóhoz az induló rész. Nnnahh szóval mindenkinek megvan a maga teóriája.
Az alku az bizony így van kell bele alkudni minden extrát az árba, mert ezt inkább adják, minthogy engedjenek az árból :-) az üzembehelyezést is érdemes kifizettetni, mert az is egy 100as.
Ha, teheted, a kp.-t egyetértek veled, mi is úgy vettük meg. Próbálkoznak majd, hogy jobb a hitel, de ne add fel. Alkudni, alkudni, alkudni! Mindenféle plusz dolgokat kisajtolni belőlük. Úgy adja a dealer, mintha az övé lenne – persze, valahol az övé is, mert az ő pénze lesz kevesebb, nagyon tudom sajnálni :-). Sikerült gumiszőnyeget, üléshuzatot, EÜ-csomagot, meg már nem is tudom mit kipréselni belőle. DE! Ezek után is nagyon tisztességes és segítőkész maradt. Mondom ez a Chevrolet Perfekt, a Dráva utcában XIII. kerület. Tudni kell azt is, hogy a Shiller már akkor árult, amikor a legtöbb kereskedő még a papával egy nadrágban járt :-))). Azt hiszem akkor még csak Baumgartner, meg ő volt. Papusch
Háát mi is szemeztünk vele, én végig olvastam minden fórumot, cikket, aztán elmenetem és szó szerint szerelem volt első látásra.
A Mosoygós Lacetti hatás azóta is tart. Én még autót ennyire nem szerettem és dédelgettem. :-)
A fogyasztása... hát igen lehet, hoyg egy icipicit többet eszik mint.. mint mi???
Cserébe megbízható jól megy és kényelmes. Ár érték arányban mindenképpen ajánlom.
Éppen tegnap csodálta mege egy barátom aki a WV POlo ját akarja lecserélni és ennyi extrával bizony picit többe kerülne. Családnak még a biztonsági felszerelések megléte miatt és a nem rossz töréstesztek miatt is ajánlható.
A Daewoo ság ot már nem igazán érzed ebben az autóben, mert itt már megjelennek a finomabb műanyagok, kényelmi berendezések.
Szal ajánlom, mert mi is a gyermekek növekedése miatt választottuk ezt méretes kis autót :-) Szép nagy a csomagtere. A szervízlámpa hiba (lekopogom) nálam még nem jelentkezett. bár még csak január óta használom:-)
Színeben ajánlom az ezüst mentát, mert nem annyira igényes szín koszolódás szempontjából.
Én Majosházán vettem a Molnár úr nál, pontos jó kiszolgálás, gyorsak.
Nézegettem már más márkákat is. Mivel az általam látogatott kereskedés gyakorlatilag egy udvarban van az Opel-lel, először oda mentünk be. Utána átsasszéztunk a Chevrolet-hoz. Hát mellbevágó volt, hogy egy Lacettit kapok egy új Corsa áráért! Abban a pillanatban el is felejtettem az Opelt! :-)
Készpénzes vásárló leszek (ha sikerül), tehát a hitelek nem érdekelnek.
Mégegyszer köszönöm mindenki segítőkészségét, meglátjuk majd mi lesz belőle! Ahogy említettem még nem most venném az autót, csak figyellek benneteket és gyűjtöm róla az info-kat! :-)
Köszönöm a jótanácsokat, ha eljön az ideje így fogok tenni. Eddig is egymásra uszítottam a kereskedőket ha autót vásároltam. Mindig úgy hívtam fel telefonon őket, hogy soroltam máshol mennyit engednek az árból, illetve mit adnak még - aztán megkérdeztem mit tudnak ehhez hozzátenni? :-)
Engem a menetteljesítmények majdnemhogy semennyire nem érdekelnek. Csak guruljon a gép oda, ahova én akarom. Két alapvető szempontom van: legyen pénzem rá, és szimaptikus legyen az autó, érezzem jól magam benne. Ezután következik a használhatóság. Minden más (értéktartás, márkanév, menetteljesítmény, fogyasztás, szervíz, megbízhatóság) számomra csak ezután következik.
Legyünk őszinték: a legtöbben szimpátia alapján veszünk autót, a többit utána csak a magunk meggyőzése miatt bedumáljuk. :-)
"Saját tapasztalatból mondom,hogy a CIB-et nem ajánlom mert pofátlanul emelgetik a kamatot a valuta árfolyamától függetlenül különböző okokra hivatkozva."
???
Nekem még sosem emeltek az árfolyamon kívül. Sőt! A tavaly nyár végi forintgyengülés óta annyira "mínuszba ment" az árfolyam, hogy lassan az összeset visszaszedem tőlük! :-))
Mondjuk az is lényeges, hogy ki mikor veszi fel a hitelt. Én bátran tettem tavaly júniusban, mert nagyon középárfolyamon (már szinte félmagasan) volt. Tudtam, ha feljebb is megy, lesz lejebb is és akkor visszajön az a kamat.:-)
Ha Lacsi mellett döntesz biztosan nem fogod megbánni!Azt nem mondanám,hogy hibátlan jószág,de az apróbb gyermek betegségeket még a 3év gari. alatt lehet orvosolni amelyek amúgy is inkább bosszantóak mint súlyosak.Néhány jó tanács a vásárláshoz ami önmagadat is megnyugtatja,hogy valóban a legjobbat választottad. Menj be több kereskedőhöz ne csak a Chevihez nézd meg ők mit kínálnak 3M-ért és ne hagyd magad ragaszkodj a próbaúthoz (lehetőleg azt a felszereltségű modellt nyúzd amit választanál) Ne kösd a kereskedő orrára,hogy melyik tipus áll közelebb hozzád ez az alkudozásnál meglehetősen hatékony ugyanis az azonos márkák üzletemberei ha kimondatlanul is de nem szivesen versenyeznek egymással azonban egy másik márkára megindul a játék a vevő elhódítására.Kérdezz rá az üzemeltetési költségekre,ha komlyra fordul a szó az alkunál itt is lehet kedvezményeket kiharcolni a szervízdíjból.Ha van az sem mindegy,hogy a használt autódat mennyiért számolják be. Végül de nem utolsó sorban az sem mindegy,hogy milyen banki konstrukcióban vásárolod meg,talán itt van a legtöbb buktató.Saját tapasztalatból mondom,hogy a CIB-et nem ajánlom mert pofátlanul emelgetik a kamatot a valuta árfolyamától függetlenül különböző okokra hivatkozva. Mindenképpen az összképet vedd figyelembe és biztos vagyok benne,hogy rövidesen a táborunkban üdvözölhetünk!
Ha próbálod a lacsit, akkor javaslom a reális kép kialakulásához az ismerős kereskedőt és a nagy talpat! Mindenképpen 4000 fölé hajtsd, mert ott mutatja az erejét! No ezt nem nézik jó szemmel sok helyen, de csak így tudod meg, mire képes és ez megfelel-e neked.:-)
Én elég későn tettem meg a próbakört, addigra már nagyon beleszerettem.:-) Mondtam is a gurulás után asszonynak, hogy sebaj, majd nyugdíjas tempóban közlekedünk, mivel kb. 1500-nál kezdtem el a próbaúton előzni és nagyon nem ment padlógázzal sem.:-(( Akkor majdnem 1,6-os lett belőle, csak a biztosítás fogott vissza, mivel egy évben 10000 km alatt maradok, nem érte volna meg nekem. 1,8-as meg árban lett volna sok.
Végül győzött a józan ész és a kompromisszum.
Ja még valami fontos!
Alkudni, alkudni, pofátlanul alkudni!!!! Főleg most, hogy jön egy-két új autó a piacon és nyomják ki reklámokban a lacsikat! Menj vissza mindenféle aprósággal és esetenként egy ötvenest faragtass le belőle. Amikor már nagyon húzza a száját a kereskedő, futtasd meg a többinél is, majd a legkedvezőbb ajánlattal térj vissza és kösd ki kerek perec, hogy ha ennyiért adja, akkor nála veszed.:-))
Én így még flottakedvezményt is kaptam rá, valamint a több, mint 150eFt lealkudás mellé még kikunyiztam egy garnitúra alufelnit, egy spoilert, metálfényt és vonóhorgot is..:-)
"Ami legkevésbé, az meg az értékvesztése és a fogyasztása. :-(" "Ha BERUHÁZÁST akarsz vegyél nívósabb márkájút. Ha HASZNÁLNI akarod arra tapsztalataink szerint nagyon jól megfelel. A fogyiját mindenki soknak tartja, de pl. Suzuki 1,3moci kb ugyanennyi LE -1Liter, mert -200kg vas. Itt már izlések és pofonok, hogy sok vagy nem. Ha mellette állsz és tankolsz akkor sok. Ha benne ülsz és 300km után a család nyöszörgés nélkül száll ki, Te meg vigyorral az arcodon (Lacetti hatás) akkor pont jó a fogyi."
Én az említett rángatásos problémával pont a szervízek megbízhatatlansága miatt nem merek elmenni megnézetni, azt mondod, hogy a Dráva utcai okés? Persze lehet, hogy csak én vagyok üldözési mániás...
Valaki tud mondani egy körülbelüli időtartamot, ami alatt megoldják ezt a már sokat emlegetett 'szelepes' problémát? Egyszóval, ki, mennyi időre hagyta ott a verdát, illetve mennyit fizetett érte, ha fizetett (persze még garis az enyém).
Nem mondom, hogy kizártam a fiatal használt autó lehetőségét, de: - kockázatosabb, mint az új. Különösen, hogy laikus vagyok a szakmai részében, ergo átverhető. Ezt mondjuk hozzáértő ismerőssel még át tudnám hidalni. :-) - kompromisszum a szín, felszereltség és egyéb adottságok tekintetében. Egy újnál mindent én döntök el. - mindenképpen kipróbálom, anélkül még soha nem vettem semmiféle autót! - ezt a férfiember-megszeretit nem értem teljesen. Ha nekem komoly fenntartásaim lennének a Lacettivel, már be sem írtam volna ide... Alapvetően úgy tetszik, ahogy van. Két dolog azért még elriaszthat tőle: az egyik, ha a próbán valami brutális hibára derül fény (nagyon nem megy, borzasztó kényelmetlen, stb...) Ezen azért meglepődnék. A másik, ha hónapok múlva (akkor tervezem átvenni az autót) megjelenik vmi zsír új modell a piacon, ami ezért az áron ilyen méretet, külcsínt és belbecst kínál. Na, egyelőre úgy gondolom ez is meglepő lenne.
Szóval, még azért nem mostanában döntök erről a dologról, de figyellek benneteket, már most keresem a véleményeket, tapasztalatokat, úgyhogy kösz mindenkinek az eddigi segítséget.
A Chevrolet Perfekt-et pedig külön megjegyzem magamnak!
-mindennapos nyüstölésre és éves 20 000 km-re már valamilyen (használt/új) diesel esetleg inkább való (fogyasztás);
-ha mégis Lacsi, akkor az említett értékvesztés miatt (szerintem nem rosszabb az átlagnál, összegében pedig kevesebb) használt, jóállapotú sedanból 1,6-os (2006-os), kevesebbért, mint az új 1,4-es; lásd hirdetések
-mondanám a a beígért Lacetti dieselt is (ára kérdés)
-mindenképpen ki kellene próbálnod, főleg több személlyel
-mindíg igaz- "a majd megszeretitek egymást" férfiembernél és az autójánál nemigen következik be
Más- KIA: mennyibe kerülhet a teljes kötelező (6 db?) szerviz összesen?
Dráva utcai Chevrolet Perfekt. Kiválóak, udvariasak, és mindent helyben el lehet intézni. Ha valami külön kívánságod van kb. 500 méterre van a Schiller Opel, ami a Chevy Márkaszerviz is egy ben, ott az üléshuzattól a váltózárig mindent, kényelmesen gyorsan, udvariasan.
Nekem kifejezetten tetszett az autó - hétvégén beleültem, igaz nem próbálhattam ki, de körbeszagoltam. :-)
Érezni azért, hogy ahol lehet törekedtek az olcsóságra, de egyrészt nem vagyok sznob, másrészt anyagilag sem szárnyalok olyan magasan, hogy 1 milla ne számítana...
Szigetszentmiklóson lakok, de gyakorlatilag bármelyik pesti kereskedés szóba jöhet. (Talán a csepeli szalont leszámítva, az elég tré és igénytelenek tűnő.)
Nem csak a vétel szempontjából érdekel a véleményetek egy kereskedésről (mennyire alkuképesek), de a későbbi teendőket tekintve is (szervizek korrektsége, stb...)
Az autó naponta lenne használva, átlag 50km-t futna - nomeg persze nagyobb utazások alkalmával.