Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Ti tényleg hülyék vagytok! :-DDDDD Halálra röhögtem magam ezen a hozzászóláson. Reménykedem benne, hogy ti csak ökörködni jártok ide, és szórakoztok azon, milyen parázs viták kerekednek...... bele sem merek gondolni, hogy ezt komolyan gondoljátok, mert ha igen, akkor holnaptól a lányaimat trenírozom a jövőbeni leszbi életformára. Átköltöm az esti meséiket, Csipkerózsika nem a herceget várja majd, hanem összeköltözik Hamupipőkével és beszereznek egy közös műbrokit.
"Mikor a férfi először odaáll a mosogató elé és elmosogat, nője elégedetten szemléli, - hej, de derék ember! - és megköszöni, hogy segített neki.
Aztán mennek az évek, a segítségből kötelesség lesz, - a nő csendes undorral nézegeti a férfi hátát a mosogató előtt és elspekulál:
Hát ilyenre vágytam én? "
És elmosolyodik.... Igen. Erre. Vége felírat. :-D
Mert ám a nappaliban böfögő, sörért kajabáló férfi, aki mellett össze lehet roskadni a házimunkában, az annyira szexis és izgató. Te összekevered a vélemény nélküli, meghunyászkodó papucsférjet a párját támogartó, poblémákat közösen megoldó férfiakkal.
""a nők is leleményesek, és gyakran kénytelenek ők is a jég hátán is megélni..."
Sajnos. Erről papolok."
Sajnos???? Most akkor a nők leleményesek vagy " majd elveszi a gyerektől kezdve a fele vagyont és utána sír, hogy jaj, nem tudom fenntartani, mert nincs ehez hozzászokva és nincs is agyilag kiképezve a fennmaradásra, csak a tapadásra." ?
Csak azért voltam rá kíváncsi, mert amíg leszólod azokat a nőket, akik otthon akarnak maradni babázni - azok ugyebár csak nuniznak - akkor mi a véleményed azokról a férfiakról, akik úgyszintén inkább otthonmaradnak GYESen? Azok nemcsak otthon akarnak fütyizni és várni, hogy az asszony hozza haza a pénzt?
Kíváncsi vagyok, mit szólna ehhez a topichoz a barátnőm. 2 gyerekes, ő viitte a berendezett lakást a házasságba, amíg a gyerekek nem jártak oviba, addig is otthon dolgozott (újságíró) plusz vezette a háztartást. Szerintem puszta kézzel tépné ki a szívedet.
"a nők is leleményesek, és gyakran kénytelenek ők is a jég hátán is megélni..."
Sajnos. Erről papolok.
Nem, te a nők általános prostituálódásáról papolsz.
De helyes, hogy az ilyen szexet és kapcsolatot legalább a jég hátán megéléssel azonositod.
Mert kb. olyan erőfeszités kell ahhoz is, szvsz / csak inkább lelki.
Úgyhogy ez a nők túlnyomó részének nem is megy ám:)
Én a jég hátán inkább azokat értettem, akik pasi nélkül vagy akár mellett, kinnal-keservvel, másodállásokkal látják el magukat és a gyerekeiket.
Ők azért jóval többen vannak, mint akik prostituálódnak, ahhoz ugyanis két feltétel kell :
- feltűnően jó külső
- feltűnően jó gyomor.
A kettő együtt a nők úgy 1-2 %-ának adatik meg.
A többi meg kinlódik a társadalom által nyakába szakasztott nyűggel élete végéig, miközben a tefélédtől állandóan azt hallgatja, hogy a nemtársai zömében kurvák, tehát jó eséllyel ő is az:)))
Na, még egy Kapóka-féle, aki a kisebbrendűségi érzéseit a nőkkel szemben úgy leplezi, hogy elvakultan szidja őket. :-) Picológus bácsihoz is játsz? :-)
Lécci mutass már be engem 2-3 olyan férfinak, akik 18-22 évesen dolgozni kezdtek és csak és kizárólag a saját erejükből lakást vettek maguknak. Persze nem úgy, hogy a menő apuka benyomta egy haver cégéhez magas pozícióba, ahol csak a fütyéjét lóbálja a sok pénzért. Nem akarok semmit, csak kíváncsi vagyok rájuk. Biztos ismersz akar többet is, hiszen ez az általános.
Az a különbség a nők és a férfiak között, hogy ők nem elegédnek meg ezzel a munkával, mert kevésbé tudnak beházasodni a tutiba.
"Ja, és ti vagytok annyira kétségbeesve, ha a párotoknak jobban szalad a szekér, amikor egy nő magasabb pozícióba kerül és több lesz a fizetése, mint a férjének"
Addig, amíg nem kérkedik ezzel (a nők szokása, de még a válással fenyegetés is beletartozik), addig nincs baj.
"viszont annál több nőneművel, aki megelégedett a telefonos meg papírmunkával, "
Ok. Elvégzitek akkor ti ezeket a munkákat? Cseréljük le az összes ápolónőt férfiápolóra, és bruttó 90-120-ért ágytálazzanak ők. De nem, nektek derogál ez a fajta munka. Ja, és ti vagytok annyira kétségbeesve, ha a párotoknak jobban szalad a szekér, amikor egy nő magasabb pozícióba kerül és több lesz a fizetése, mint a férjének. Ti magatok szóljátok le azokat a nőket, akik foglalkoznak a karrierrjükkel.
"A régi, nagy bérlakást meg lehetett venni potom pénzért még a rendszerváltás után, aminek később nagyon felment az ára és jó áron lehetett eladni."
Tehát nem minkával, ez a lényeg.
"Egyébként 100ból hány férfi az olyan, aki pl. 18-22 éves korában elkezd dolgozni (áááá, nem bulizik hajnalig az egyetemen, költve a szülei pénzét)"
Ha a férfiak nem dolgoznának, akkor nem lenne alapja az egész feltevésnek. Kevéssel találkoztam, aki csak teng leng, viszont annál több nőneművel, aki megelégedett a telefonos meg papírmunkával, mert úgyis lesz valahogy, csak addig tudjon tetszelegni a ruháival, majd beházasodik, de sietni kell, mert 30 körül már szűlni KELL! Sőt, a munkahelyemen az ebéldő áthallatszik az irodámba, érdekes volt éveken át kb 6-os csoportokban a "nők" beszélgetéseit hallani. "nem baj, majd úgyis megveszi. nem baj, majd úgyis elválok és enyém a lakás fele, az 10 millió, hihihi, stb"
Szóval ez van, de nem jellemző a te helyzeted, egyáltalán.
A válások túlnyomó részében a férfi egyáltalán nem is akarja a gyereket.
Vannak kivételek, de nem ez a jellemző.
A nők épp forditva : kivételektől eltekintve ragaszkodnak a gyerekhez.
Ne feledd : amig a pasi oly leleményesen dolgozik, addig a nő viszi a család otthoni részét. Megjegyzem, a nők is leleményesek, és gyakran kénytelenek ők is a jég hátán is megélni...
Hogy az otthani munkáért. gyermeknevelésért társadalmi szinten nem jár értékarányos juttatás, az a férfigondolkodású világ hozadéka. Igy az ingó/ingatlan vagyon LÁTSZÓLAG a férj munkájának köszönhető, aki ezáltal a család eltartójává nemesedik kb. ugyanannyi munka által, amit a nő is elvégez odahaza, csak úgy önszorgalomból, betyárbecsületből, ahogy azt neki illik az idők kezdete óta.
Egy igazságos társadalom helyből elvenné a (női és férfi) jövedelmek 40 %-át (mint válás esetén szokás, ami eléggé meg is rázza a férfiakat), és a jövő nemzedéken dolgozó (női és férfi), otthonokaikban gyermekeket nevelőknek utalná át.
Igy az otthoni családfenntartók is juthatnának munkájukkal arányos jövedelemhez, melynek járulékai éppúgy garantálnák az ő nyugdijas éveiket, mint az otthonokon kivül dolgozókét.
Tény, hogy ekkor kevesebb lenne a Harley Davidsonon repesztő macsó - nomeg a csirkelábon vegetáló nyugdijas özvegy.
Kiegyenlitettebbé, igazságosabbá válna a világ.
Csakhogy a társadalmak normáit olyan férfiak diktálják, akik a két alternativa közül az előbbihez állnak közelebb, és nem az utóbbihoz.
Ilyen "egyszerű" ez, látodlátod:)
Na ne vedd véresen komolyan, csak elábrándoztam itt hajnaltájt, mint valaha Marx. Engels és Lenin:) Bizony:)
"Jó családból származol. Ugye nem örökölted a lakást, hanem megdolgoztál érte?"
Nem származom jó családból, hanem csak mázlink volt. A régi, nagy bérlakást meg lehetett venni potom pénzért még a rendszerváltás után, aminek később nagyon felment az ára és jó áron lehetett eladni. De ebből nemcsak nekem számazott előnyöm, hanem a fiútestvéremnek is. De nem én vagyok az egyetlen ilyen, ahol a szülők segítettek. Sok fiú és lányismerőseimnek is.
Egyébként 100ból hány férfi az olyan, aki pl. 18-22 éves korában elkezd dolgozni (áááá, nem bulizik hajnalig az egyetemen, költve a szülei pénzét) és a családalapítás idejére - 28-30 éves korára - fel tud mutatni egy teljesen egyedül, 100%-ban önerőből szerzett lakást?
"Másrészt meg 100 nőből 90 nem visz semmit csak a nunit."
100 férfiből hány visz saját lakást a kapcsolatba, és nemcsak a fütyit? Az ismerőseim között kb fele-fele arányban vittek ingatlant a házasságba. Sok pár meg közösen veszi fel a hitelt.
Persze. Ellenpélda mindig van, csak nem az az általános. Pl a rendőrök megerőszakolnak egy 21 éves lányt, akkor nem mondhatjuk azt, hogy minden rendőr ilyen. (Vagy igen?)
Egy másik topicban valaki még linket is hozott, hogy azok az apák, akik keményen küzdenek a gyerekért, azok meg is kapják. Csak könnyebb azt hajtogatni, hogy áááá, úgyis az anya kapja, aztán meg jópofizni vasárnaponként.
De olyan is volt, hogy apuka 2 évig küzdött a lányáért, megkapta, majd kb 2 hónap után visszapasszolta anyunak.
"Az állítólagos jó apukák nemigen akarják a gyerekeket nevelni. Viszont a gyerektartás nem fizetését, és a családi otthont ők akarják."
Talán mert ők teremtették meg. Másrészt meg egy normális férfi 18-22 éves korától munkából él meg, hogy nevelné egyedül a gyereket, ha meg akar élni, nincs lehetősége változtatni, pláne, ha az otthont is ő tartja fent. Egy nő meg nunizik, elvan, majd szül egyet, azt hiszi hogy övé a spanyolviasz, zsarol, majd elveszi a gyerektől kezdve a fele vagyont és utána sír, hogy jaj, nem tudom fenntartani, mert nincs ehez hozzászokva és nincs is agyilag kiképezve a fennmaradásra, csak a tapadásra.