SZUPER estem volt tegnap, illetve estenk! A parom szajat az uristen szo hagyta el legtobbszor.
Probalom gyorsan osszefoglalni a tortenteket, de eleg nehez.
Este 10kor jutottunk oda, hogy atadjuk egymasnak az ajandekokat. En adtam masodiknak. Egy diszdobozba raktam ket fekete barikat (amelyeket meg par eve Valentan napra vettunk egymasnak, teljesen veletlenul ugyanolyat) es kozejuk raktam az ugyanolyan de sokkal kisebb es feher szinu barikat. Az egesz ala pedig betettem a naplom elso bejegyzeset (egy A4es oldal telegepelve ami tartalmazza az elmult napok titkait, taktikakat stb)
Amikor kibontotta a dobozt furcsan nezett ram es ugy ereztem nem meri mondani, hogy ez most azt jelenti, mert felt, hogy hatha csak egy arika barika. De aztan elkezdte hangosan felolvasni a levelet. Nagyon boldog volt, persze akkor en mar sirtam.
Azt mondta, hogy akkor most o egy kispapa es hogy ez annyira hihetetlen es fantasztikus. Es azert a vegen azt is mondta, hogy milyen jo , hogy rendbe voltam, nem szedtem gyogyszert, tornazok egeszseges vagyok stb es, hogy ilyen konnyen ment. Persze ebben tette hozza az o szuperspermainak is szerepe volt:-))))))
Persze egy csomot dumaltunk, nevekrol, meg hogy mikor kinek mondjuk el stb. Este ugy fekudtunk le, hogy o mar az agyban volt es en kapcsolatam le a villanyt es azt mondta, hogy na GYERTEK ide bujjatok hozzam. Es reggel amikor felkelt es kijott a furdoszobaba adni nekem egy reggeli puszit es olelest azt kerdezte: Hogy vagytok?
Nagyon boldogok vagyunk es en nagyon orulok, hogy mar nem kell magamban tartani ezt a nagyszeru erzest.
Monix, én is nagyon sajnáltam, hogy nem tudtunk beszélgetni! Én pont ilyennek képzeltelek, csak valamiért szőkésbarna hajjal:) Már nagyon készülnék irni a másik topicba is, de febr. 6-án fél napot nem voltam benn + azóta is sok a munka, igy több mint 1000 hozzászólással le vagyok maradva. Igyekszem behozni, de igazából csak sorrendben szeretem olvasni. Remélem, hamarosan beérlek titeket:)
Gyömbér! Nem jött meg az emiled. Elküldöd még egyszer?
Kedves Susok,
Nagyon ügyesek voltatok:-) Úgy látszik kell egy kis leleményesség! Sajnos mi sem tudtunk beszélni a talin, de majd legközelebb! Én is szurkolok, hogy gyorsan túless ezen@@@@@@@@@@@
Probaby és Petra! Nagyon nagy gratula és vigyázzatok nagyon magatokra és a picurkára!
Manka, neked is nagyon drukkolunk@@@@@@@@@@
Most vettem csak észre, hogy időközben megszületett MsME kisfia is: szivből gratulálok! Jó babázást:)
A taliról: megint nagyon jól éreztem magam Veletek és a többiekkel. Csak egy nagy szivfájdalmam volt, hogy "rövid" volt, igy sokakkal nem tudtam beszélgetni, pedig nagyon szerettem volna (innen főleg Arpg-ék és Noa, bocsi).
Jó hirem van: be tudtunk férkőzni a bürokráciába:) No nem az emlegetett protekcióval, mert neki (mint I. Klinikás nőgyógyásznak ugyanaz volt a véleménye, hogy nincs későn az időpont:(
Úgy döntöttünk, hogy személyesen is megpróbálkozunk. Ma odamentünk fél kilencre, és amikor a hölgy vette be a kiskönyveket, a férjem legszimpatikusabb mosolyával elmondta neki, hogy nekem nem mára van időpontom, de munkahelyi elfoglaltság miatt (:-) az adott napon nem tudok eljönni, igy nem lehetne-e ma? Szivesen kivárjuk a sort, ha lehet. Szó nélkül bevette az én papirjaimat is. Végül fél 11-re kész voltunk, és 28-án fogják csinálni. (az elbeszélgetős időpontom 27-re szólt!)
Még egy adalék. Szóba elegyedtünk ott valakivel, aki véletlenül Kaális volt, szintén "túlkoros" mint én. Őt a HIETE-ről küldték ide, mert túl volt a 18. héten és ott már nem vállalták emiatt. Hát ennyit arról mi ér rá és mi nem!!! Neki mindjárt holnap nekiesnek...
Probaby, pertakovacs, sok gratula. Hogy meg is nőtt hirtelen itt a forgalom.
A tesztet egyébként én sem dobtam ki, még mindig ott van a gyógyszeres fiókomban, és ha valamit keresek, és a kezembe akad, mindig megnézem, és elmosolyodom. Légyszi majd meséld el a hatást, és hogy milyen hatásfokozó eszközöket használtál. Lehetne pl. becsomagolni egy tesztet, és azt odaadni nem?
Akkor ha jól sejtem, nálatok nem lombik volt az előtörténet, de a neved valahonnan ismerős...
A vércukor eredményem értéke 6,2, de fogalmam sincs, hogy ez sok vagy kevés.
üdv
gy
noa
igazabo azert fobtam el a tesztet, mert minimalizalni akartam az eselyet annak, hogy a parom megtalalja es akkor nincs nagy Valentin napi meglepi.
Amugy van meg egy tesztem amit majd holnap megcsinalok slotte, hogy lassa o is. Gondoltam ra, hogy megtartom, bar az igazat megvallva vannak kerdôjelek a fejemben. Amugy en is gyujtogeto vagyok es tuti elteszek mindent ami a terhesseg soran felgyulemlik. Nalpot is irok.
Gica70,
KOszi szepen a gratulaciot. Mar csak egy napot kell kibirnom. Nagyon nehez.
Ma beszeltem a dokival es egy honap mulva megyek ultrahangra:-))) Illetve megyunk mert tuti a parom is szeretne ott lenni. Amugy ma megmertem magam es a mellem mar 3 cm-t nott, a tobbi meretem valtozatlan.
Miért bizonytalan, mert ikrek? Hát ettől csak könnyebbé válik a dolog.
Mondjuk a 37. hétig táppénz. Utána pedig szabi. Nem hinném, hogy az ikreket túlhordanád.
Egyébiránt pedig lehet olyat csinálni, hogy táppénz, szabi, táppénz. Kinek mi köze hozzá. A TGYÁS-nál pedig az a helyzet, hogy leghamarabb a szülés várható időpontja előtt 4 héttel lehet megkezdeni a szülési szabadság igénybevételét, legkésőbb azonban a szülés napján kezded. Erre az időtartamra - 24 hét - kapod a TGYÁS-t.
Berku, én is beszélgettem volna Veled, de olyan "hamar" elslattyogtatok...
A megatoysban van fehérnemű (Ott ahol a babákhoz való fogyóeszközök vannak, mint pl popsitörlő) - pl. Anita - de szerintem sokkal drágább, mint a márkaboltban (Kékgolyó u. 22). Ráadásul a boltban egy nagyon aranyos és profi hölgy van, a választékról nem is beszélve.:))
"felveszem a kapcsolatot a szerkesztőséggel"-:-)))Nagyon okos ötlet, csak támogatni tudom. Én, mint gyakorló szülő, előtte kismama, azelőtt meg terhes évekig olvasgattam mire bele mertem szólni bármibe. Akkora volt a topikok születése és süllyedése közötti útvesztő, hogy mire választ kaptam valamire, már el is tünt a topik. Könyvjelzőre meg mégse lehet 100at kipakolni.
Aki ott volt hétvégén - nagyon jó volt Veletek találkozni! Bár ha lett volna idő, még sokat tudtam volna beszélgetni, pl.Csucsuka, sajnálom, hogy most alig tudtunk szót váltani.
Piglet, én is az volnék szakmailag!:-) Ezen a megoldáson én is gondolkodtam. Csak nálunk a várható szülési időpont elég bizonytalan valami. Már a munkaügyessel is konzultáltam, de szerinte azt nem csinálhatom, hogy táppénzen vagyok, aztán szabin, aztán megint táppénzen. Bár azt nem hiszem, hogy a TGYÁS -nak a gyerek születése a kötelező kezdési időpontja. Vagy igen? Na mindegy, azt hiszem a szabim felét kiveszem most, a másik felét meg majd valahogy később.
Vasárnap bekukkantottunk a Megatoys-ba. Óriási a válszték a szimpla babakocsiból, ikerkocsiból van két fajta, az egyik pont olyan, mint a másik, csak 10 e-rel drágább. A dupla kerekek miatt pont 10 cm-rel szélesebb annál, hogy beférjen a liftbe. :-( Megnéztem a kismamaruhaboltot, nekem tetszett a választék, nagyon helyes ruhákat láttam, de most még van pár cuccom, így fájó szívvel elhalasztottam a vásárlást. Viszont hiányoltam a fehérneműket, vagy csak nem vettem észre?
Csipiszke, par napja nekem is pont ez jutott eszembe! Lehetne Csalad is az egyseg neve es mehetne bele minden, ami a varandossag elottol egeszen a kamaszkorig vagy a szulo-gyerek dolgokig van...
Bocs, lányok, de muszáj volt magamévá tennem itt is a 69-es végű hozzászólást...nekem ez fontos, ugye, megértitek...
Amúgy, Noa, én is ilyen elrakosgatós vagyok...el tudom képzelni, hogy mi lesz ha már gyerekem lesz...: )
csipiszke 25 éves leendő mamája vagyok, a picike 9 hetes a pocakomban.
Megalakulása óta olvasom a topicot, nagyon sok szeretettel gratulálok mindannyiotoknak, csodálatosnak tartom, hogy ilyen kitartással megtettek érte mindent, hogy beköltözzen a kis csod a pocakotokba. Sok egészséget, boldog áldott állapotot kívánok mindenkinek!
Most abból az apropóból írok a topicba, hogy kezd lassan olyan mennyiségüvé válni a tasztalon elérhető fogamzás, szülés, terhesség, baba információ, hogy egyre nehezebb kezelni. A nagy topicokat még könnyen megtalálja az ember, főleg ha gyakorlott Tasztalozó, de az apróbbak, a keres/kinál topicok teljesen elvesznek a sok topic között. Főleg az 'Újaknak', akik egyre gyakrabban már nem a gyakorlott Tasztalhasználók körül kerülnek ki, hanem kifejezetten azért jönnek ide, mert babát várnak és az ismerőseiktől hallanak a topicról.
Ezért arra gondoltam lassan megérett az idő arra, hogy a már meglévő néhány specifikus Fórum mintájára - úgy mint Kertészet, Konyhaasztal, stb. - külön Szülés, Terhessség, Kisbaba-Kismama Fórum induljon.
A hétvégén beszéltem erről néhány moderátorral, az volt a véleményük, hogy ennek semmi akadálya.
Még beírom ezt az infót néhány topicbam kiváncsian várom, hogy mi a véleményetek a dologról, utána felveszem a kapcsolatot a szerkesztőséggel.
csipiszke mamája
Ps: Én is megtartottam a mindkét tesztet, annak ellenére, hogy az egyik hüjegyerektipusúban pontosan leírták, hogy ki _kell_ dobni :))))
Noa
Én még a negatív tesztemet sem dobtam ki kb. egy hétig, hátha még pozitívvá válik! Tudom, hogy ez hülyeség, de mégis olyan jó lett volna ha amikor egy hét múlva újra megnéztem valahogy kétcsíkos lett volna:-(
Petra
Gratulálok, ennél szebb Valentin-napi ajándékot nem is lehet adni:-)))
Hogy a búbánatban lehet eldobni - illetve A POZITIV TESZTET - a szemetesbe???? Én biztosan eltettem volna emlékbe, mint ahogy minden vacakot eltettem: minden orvosi leletet a terhesség alatt, sőt azt a sapkát is, amit az apjuk viselt a beültetésnél. Most elteszek minden üdvözlő lapot, az első hajukból egy tincset, az első nekik cimzett boritékot (a TB-től jött :-OOOO ), meg minden vackot...
Tartozom még a terhességről, szülésről részletes beszámolóval, nem feledtem, de most is tépek szoptatni... Duplázva... :-))).
Minden új BABAVÁR lakónak gratula és kitartást kivánok!!!
Talan olvassa , de akkor is a hireket. Nem jonne egy babas topikba. Meg nem ismerne fel a nicsem miatt. Szoval nem tudja, majd holnaputan. Mar mindent elterveztem
Azt hiszem ezen a forumon olvastam a megfogantam tehat vagyok cimu konyvrol, azt szeretnem megvenni. Most a terhesseg hetrol hetre cimut lapozgatom es tudom, hogy a heten mar eleri a 2mm-t. Hat nem csodalatos?? Remelem olyan szep es kedves aranyos lesz, mint a parom. Az egeszsegeset azert nem irom, mert o beteges kisbaba volt, abban inkam ram hasonlitson.:-)