Ha azt mondom,hogy kurva pipa vagyok nem állok messze a valóságtól.
Tegnap beírtam két hozzászólást és ezek úgy ahogy voltak eltűntek.
Na mindegy.
1. Az új részben csak egy olyan szereplő van / igazi, nem robotok, nem Yoda / aki játszott az előzőben.
Ő volt a kulcsfigura a Return of the Jedi-ben és ő lesz az az új trilógiában is.
Őt úgy hívják, hogy Ian Mc Diarmid és ő játszotta a Császárt / Emperor Palpatine / és most ő fogja játszani Palpatine szenátort / Senator Palpatine /.
2. Tegnap lefordítottam, de nagyon ostobán hangzott így most nem teszem, a következő sorokkal fog kezdődni valószínüleg az új rész:
STAR WARS
EPISODE I.
THE PHANTOM MANACE
Turmoil has engulfed the Galactic Republic,
the Taxation of trade routes to the outlyng star systems is in dispute
Hoping to resolve the matter with a blockade of deadly battleships
the greedy Trade Federation has stopped all the shipping to and from
the small planet of Naboo
While the Congress of Republic endlessly debates this alarming chain of events
the Supreme Chancellor has secretly dispatched two Jedi Knights,
the guardians of peace, to settle the conflict
Meg csak annyit, hogy a corvinban en is megneztem az elso nap a tarilert, nagy csalodas volt az egesz, mert szinkronizalva volt.
Nem vagyok en a szinkron ellen, de amit a trailernel alakitottak az egy shit!
Mit mondhatnek egyebet, en is starwars rajongo vagyok. Meg van otthon a trilogia, es most ha minden igaz, meg lesz cd-n a computerrel felujitott is. Ennyit a dicsekvesrol.
Szerintem rulez a szereplok megvalasztasa az uj reszben, legalabbis a 2 perces trailerbol leszurve, ami nekem tetszett! (En szemely szerint Liam Neesont birom - a Schindler ota elfogult vagyok az iranyaban :-))
Kepzeljet van egy olyan verziom is amelyet egy moziban rogzitettek, s ugye tombol alatta a kozonseg - egyszeruen frenetikus.
Irigylem azokat, akik kimennek amcsiba, hogy megnezzek, en nem aldozok ra 100-200 rongyot,
ugy gondoltam kibirok + 2 honapot, s csak Angolhonba ruccanok at. Ha akar meg vki oda jonni, akkor mehetnenk egyutt is.
Ja Yoda batyot tenyleg kicsit feltuningolhattak volna, de szerintem igy is nagyon yo(da), ugy emlekszem lucas azt nyilatkozta, hogy meg javitanak a bemutatoig egy-ket dolgon, talan rajta is.
Vegul egy site, ha meg nem ismernetek:
http://www.countingdown.com/starwars
jo csemegezest!
Egyetértek farriss-sal. Koncentráljunk inkább a szinészi teljesítményre. Nem mintha ellenemre lenne a szg-s grafika, de ez egy kicsit sok.
Mindenkinek ajánlok én is beszerzésre legalább 1 HI-FI sztereo videót, mert nagyságrendekkel jobb. Természetesen szélesvásznú, eredeti nyelven!!!
Ja, elfelejtettem. Azt tudjátok, hogy T3PO-t és R2D2-őt ugyanazok a szinészek "jácccák", akik 1977-ben,1980-ban és 1983-ban? Ez nem semmi, tök yó poén. Ewan McGregor nagyon jó választás, Samuel L. Jackson is.Off.
Egyetértek Uther-rel, az új rész túlságosan is sok sz.g-es résszel készült. A másik baj az, hogy tele van idegen, fura lénnyel, ami az én szemszögömből teljesen távol esik a Star Wars világától. Túlságosan is meseszerünek tűnik. Például teljesen furán néztem a piros ruhás, fehér arcú nőt, aki valami palotában állt. De persze ez az én véleményem. Amúgy én is totális star wars őrült vagyok, a trilógia állandóan megy a videómban. Idén sikerált beruháznom egy Thomson sztereó HIFI videóba, amit a toronyra kötöttem, onnan pedig két hangfalra megy a hang. Néztem a special edition egyik részét, hát mintha moziban ültem volna.....
Semmi kétség, ez az új rész úgy fogja lenyomni a Titanicot a trónjáról, mint a bélyeget.
Dióhéjban:Az új rész nagyon sikeres lesz, de nem lesz olyan jó, mint az előző részek.
A trailert a Corvin mozi Korda termében láttam, elájultam a hangtól...
Bocsi a túl sok szövegért!
egyetértünk a R.o.t.J.-ben szerintem is kicsit túl sok lények voltak, engem speciel az ewokok idegesítenek / azt a részt mindig tekernem kell /.
Kedvenc karakter?
Hát nem is tudom, ezek az u.n. lények nem nagyon tetszettek soha, inkább a szereplők olyanok mint Han Solo vagy Darth Vader / mert azért jól nézett ki az öreg srác /, vagy a birodalmi gyalogosok, vagy a császár testőrei.
Kösz a kimerítő filmográfiákat, meg statisztikákat, de ezt már 56435-szor megnéztem az IMDB-n. De tényleg kösz, nem mindenki olyan nagy SW rajongó, mint mi!!! :-))
Tudom, hogy egy 5 perces reklámfilmből nem lehet megítélni, hogy milyen lesz a teljes film, ebben igazad van, de akkor sem tetszett, hogy az 5 percből kb. 3 és félben csakis szgéppel készült jeleneteket láttunk! Már a ROTJ-ban is kicsit túlzsúfolt volt néhány jelenet lényekből, de ebben még rosszabb!!!! A színészválasztás egyébként pedig jónak tűnik, így elsőre. Ewan McGregor pl. OB-1 Kenobiként egész jó! Ja, melyik a kedvenc karaktered a trilógiából?
Ez tényleg csak érdekességként, most leltem fel, hogy Frank Oz volt az angol hangja - természetesen Yodát beleszámítva - a Muppet showban Topi mackónak, a svéd szakácsnak, Samnek a sasnak
és a legjobb: Miss Röfinek / !!!! /
van benne valami amit Yoda-ról írsz ezt már más is felvetette.
Rick Baker ötszörös Oscar díjas make-up effect guru aki a Star Wars kantin jelenetének összes lényét tervezte nem mondott éppen kedves dolgokat az új Yodáról.
" Tudom, hogy sokkal jobban meg tudtam volna csinálni mint ők...... Valószínűleg nem kéne ezt mondanom, de láttam az Ep.One trailert ami hihetetlenül jó volt kivéve Yodát... Azt gondoltam, hány év is telt el / itt nem a történetre hanem az évszámra (1998) gondolt /.. Majdnem csináltam egy Yodát, hogy elküldöm George-nak, avval, hogy ezt kellett volna használnia a filmjében.Merthogy az sokkal valósághűebb lett volna..."
Rick Baker:
Oscar díj:
1982 Make-up An American werewolf on London
1988 Make-up Harry and the Hendersons
1995 Make-up Ed Wood
1997 Make-up The nutty professor
1998 Make-up Man in Black.
Tehát a pali nem piskóta, de ne felejtsük el, hogy Yodát Frank Oz tervezte és mozgatta az V. és VI. részben.
Frank Oz a Jim Hanson féle bábcsoportban játszott / Sesame street, Muppet show /, tehát ő sem kezdő, lehet valami oka ha Yodát olyanra csinálta amilyenre, hiszen most is ő van megjelölve Yoda készitőjeként és mozgatójaként.
Talán meg kéne várni a filmet és majd eldöntjük.
Egyébként / csak az érdekesség kedvéért / Frank Oz nem csak bábos, hanem színész és rendező is:
Rendezései:
1982 A Muppetek beveszik Manhattant
1986 Rémségek kicsiny boltja / Stev Martin, Rick Moranis /
1988 A Riviéra vadorzói / Michael Caine, Steve Martin /
1991 Isten nem ver Bobbal / Bill Murray, Richard Dreyfuss /
1992 Jöttem láttam beköltöztem / Steve Martin, Goldie Hawn /
1997 A boldogító nem / Kevin Kline, Tom Selleck /
1999 Bowfinger's big thing / Eddie Murphy, Steve Martin /
Nem tudom, ki mit szól az első reklámfilmhez, de nekem nem nagyon tetszett. Tipikus XX. századvégi design: számítógéppel készült "élőlények" tömkelege. Aztán az Yoda valahogy nem nagyon nézett ki jól. Állítólag az első rész kb. 50 évvel a IV. epizód előtt játszódik. Namármost egy 900 éves teremtménynél az az 50-60 év észre sem vehető.
Egyszóval szerintem nem lesz olyan jó, mint a középső trilógiának akár egyik része is.
Misztikusan imádom a STAR WARS világát, számomra egy életre meghatározó élmény volt a Csillagok Háborúja film. Valahogy nosztalnikus érzelmeket hozott elő belőlem az első nézésre !!!??
Azt hiszem, én is ott fogok állni az egyik sor végén. Persze nagy választásom nincsm, mert ha nem érdekelne, akkor is mennem kellene szolidaritásból. Még jó, hogy érdekel. Na meg már ha nem is az USA-ba, de Londonban már nagyon ki kellene menni megnézni. Az is hamarabb lesz, mint itt.
Állítóla (ezt nem tudom, írták-e már) az USA-ban a bemutatóra vesznek jegyet és a reklám után új jegyet vesznek és azt nézik újra és újra az emberek.
egy het alatt 2 millioan? Hm. Na nem mintha a dolog ellen beszelnek, de ha atlagosan szamolunk, akkor ez azt jelenti, hogy naponta 285 ezren latogattak el a site-ra, es minden 0.4-edik masodpercben megkezdodott egy trailer letoltes.
Most mar tudjuk, miert volt olyan lassu ev vege fele a net...
Na akkor utazom én is az USA-ba. Szerzek egy zöld kártyát és dolgozni fogok. Lesz munkám nyugi... nagy szükség lesz a közeljövöben magyarul beszélö pénztárosokra... :-)))
Az biztos, hogy nem semmi...
Egy csomó ismerősöm kiutazik az államokba csak azért, hogy ott nézze meg, minél hamarabb a fimeket. :-)
Mindenesetre nem irigylem majd a mozipénztáros néniket... "Kicsit" hosszú sorok lesznek. És én is ott állok majd az egyik végén...
Sajnos a technika ördöge lenullázta a topicot, ezért én az új hírekkel jövök.
George Lucas a múlt héten bejelentette, hogy a Star Wars csak 6 részes lesz, tehát a Return of the Jedi-nek nem lesz már folytatása.
Az év végén a Skywalker ranchon a Lucasfilm központjában tartottak egy meeting-et közel 450 személy részvételével akik az első rész reklám, promoció és értékesítési ügyiben vesznek részt.
Levetítettek részeket a már kész / !!! / filmből és a résztvevő cégek képviselői felállva ünnepelték George Lucas-t.
Az alábbiakban részletek az USA-ban tervezett reklám, promociós és termékkampányokról cégekre lebontva:
1. LUCASFILM és 20TH CENTURY FOX
A Lucasfilm bejelentette, hogy a 11/98-ban bemutatott mozi trailer fantasztikus siker volt 45 nemzeti tv társaság foglalkozott vele 220 perc adásidőben, ezen kívül számtalan újság és internet oldal szentelt figyelmet neki. A legtöbbet arról írtak, hogy a rajongók mennyit álltak sorba, hogy a trailert megnézzék majd utána a főműsort meg sem nézve távoztak.
A Lucasfilm weboldala a történelem legnagyobb internet eseményének részese volt egy hét alatt 2 millióan töltötték csak innen le a trailert.
A Lucasfilm közölte a 2 perces előzetest visszahívják a mozikból és helyette egy 5 perces kerül nemsokára bemutatásra.
A Lucasfilm készített 5 db tv spotot is ezeknek sugárzási időpontja még ismeretlen.
Az amerikai mozikban a promóció májustól augusztusig tart. A nyomtatott kampámy márciusban kezdődik.
Még nem zárták le a teljes reklámköltségvetést !!!!!!
A FOX a filmet cak olyan mozikban kívánja játszani amelyek rendelkeznek tökéletes digitális hanggal, a nyitó héten a a filmet 3000 mozivásznon mutatják be.
A video változat 2000-ben jelenik meg.
2. PEPSI COLA
A Pepsi az új film szereplőinek a képével ellátva 8 milliárd darab dobozos üdítőt dob piacra, ezek között a 12-es és 24-es csomagolásuakban véletlenszerűen el lesz rejtve egy-egy " arany Yoda " doboz.
A Pepsi kihelyezi a film reklámtábláit és életnagyságu figuráit 38.000 supermarketben és boltban.
Elkészítenek 25 millió üdítős poharat a figurák képeivel.
A film és a termékek reklámozására készítenek 3 tv spotot amelyet erős rotációban főműsoridőben sugároznak majd az USA Tv-k.
3. TRICON / PIZZA HUT, KFC, TACO BELL /
A három lánc csatlakozik a kampányhoz, mindegyikben lesznek speciális ajánlatok ajándékok SW menük, SW üditős poharak stb.
Mindegyik lánc / !! / átalakul egy-egy STAR WARS bolygóvá:
Azt tervezik, hogy 1999-ben 1 milliárd dollár értékben fognak SW játékokat forgalmazni / csak az USA-ban 8000 milliót /.
A legnagyobb játékkampányt indítják el, 40 millió dollár tv reklám értékben.
A vásárlók gyűjthetnek majd " jedi pontokat " amelyekkel különféle ajándékokat kapnak majd.
200 féle játékot adnak ki: akció figurákat, akció járműveket, monopolyt, 3-D Puzzle-t, fénykard szettet stb.
5. LEGO INTERNATIONAL
A Lego tv reklámokat sugároz 3/99-5/99-ig.
Beleépítik A SW-t a prrogramjaikba: Lego építők klubja / 1 millió tag /, kéthavi magazin, postai levelezés.
A tavasszal Kaliforniában nyíló első amerikai lego parkban helyet kap a SW.
6. LUCASART és NINTENDO
A LucasArt 5 féle termékkel jelentkezik, megjelenések
2 5/99
2 9/99
1 12/99.
A Nintendo a SW játékokra 9.5 millió dollár reklámpénzt szán, valamint előzeteseket ad a Nintendo Power magazinban / 1 millió olvasó /.
Még nem jelentették be, hogy tulajdonképpen hány játékkal lépnek piacra, de fajtánként 5 millió darabot kívánnak eladni.
Április 30-tól Május 2-ig rendezik meg Denverben a Space and Air Museum-ben a STAR WARS konvenciót amelyre 25 ezer vendéget várnak.
Az amerikai SW klubnak 200 ezer tagja van, levelezési listájukon 1 millió személy található.