Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Igen, de ez mindkét irányban igaz. Van "férfi-kép" és "nô-kép", de az én "férfi" képem nem egyezhet meg egy másik nô "férfi-képével" sem száz százalékosan. Hiszen nekem mások a tapasztalataim a férfiakról.
És ami még fontos: lehessen ezen változtatni, adott esetben, ha eltérô példával találkozik az ember, és ne essen a mindenáron való általánosítás hibájába.
Biztosan van aki nem tud megszabadulni a skatulyázástól,akad ilyen nő és férfi is. Még mindíg nem látom be a feminizmus létjogosultságát.
így a nemünk is determinál valamennyire,ha tetszik,ha nem.
Igen, de ez mindkét irányban igaz. Van "férfi-kép" és "nô-kép", de az én "férfi" képem nem egyezhet meg egy másik nô "férfi-képével" sem száz százalékosan. Hiszen nekem mások a tapasztalataim a férfiakról.
És ami még fontos: lehessen ezen változtatni, adott esetben, ha eltérô példával találkozik az ember, és ne essen a mindenáron való általánosítás hibájába.
Példa: szerintem a férfiak szeretnek kicsit dicsekedni a technikai szerzeményeikkel. Ilyenek, na :)))) Legalábbis én több ilyennel találkoztam, mint fordítva. De ha találkoznék egy eltérô "esettel", akkor nem próbálnám ezt "ráhúzni", mint valami vizes lepedôt, csak azért, hogy a "férfi-képem" töretlen maradjon.
Ezért mondom (és gondolom), hogy csak egyéni szituk vannak.
amikor meglátja a könyvárusnál 'A feleséged vagyok, nem a cseléded' című művet. És mindjárt olyasmi fogalmazódik meg az ő fejecskéjében, hogy ő nem is feleség, hanem egy cseléd. Anélkül, hogy a kapcsolatában bármi változna.
Szia Doszi, jó hogy megjöttél, mert a Forintnak egyre súlyosabb megvonási tünetei vannak:)))
Tehát nesztek a forditottja :
A csodálatos Bakos Zoltán írt egy csodálatos könyvet, aztán most jó csodálatosan ki van adva. Csodálatos címe: A helyes asszonytartás. Borítóján egy rekesz csodálatos sört cipelő nő látható, rendeltetése: botránykönyv.
Bakos csodálatosan bánik a szavakkal, és az idézetekkel. A csodálatos mű 400 oldalán keresztül csodálatosan írja le, hogy a nő (nő=nem tudni micsoda) a férfi (férfi=ember) szolgája és tulajdona, és kézrátétel nevű művelettel lehetséges az elverése, amely a nő normális velejárója. A csodálatosan szorgos olvasó megtudhatja, hogy Afrikában milyen sok pénzt fizettek egyszer egy szűzért, mely csodálatos tulajdonság a nő, mint árucikk egyetlen értéke és szolgáltatása az ember számára. Tovább haladva a csodálatos műben megtudhatjuk, hogy a nők teljesen hülyék, van amelyik annyira, hogy nem tudja hogy mikor kell sikoltozni meg nyöszörögni. Még tovább haladva a műben azt is megtudhatjuk, hogy a nőnek igény esetén el szabad vágni a csodálatos torkát, vagy pedig le szabad csapni a csodálatos fejét. A mű végére érve tehát kétségkívül megtudhatjuk, hogy hogyan történik a helyes asszonytartás, sőt: mindezt párszáz éves idézetekkel is alátámasztja a szerző.
hogy bizonyos férfiak szerint a nôknek meg van a maguk (általa kialakított) "képe", "helye" vagy "szerepe", és ebbôl, ha belegebednek, akkor sem hajlandóak engedni.
Bármennyire is fáj neked,de korlátlan szabadság nem létezik.így a nemünk is determinál valamennyire,ha tetszik,ha nem. Ebből még nem következik hogy bárkit is utálni kellene.
Gyakorlatilag nem is a nőiességedben bántanak meg, mikor 'lázadozni kezd benned a feminizmus'
Azokban a helyzetekben, amikor a nememre való hivatkozással kérdôjelezik meg a képességeimet, illetve próbálnak lekezelni, akkor igenis a nôiségemet támadják. Ilyenkor szoktam tiltakozni az "elnyomás" ellen, ami abból fakad, hogy bizonyos férfiak szerint a nôknek meg van a maguk (általa kialakított) "képe", "helye" vagy "szerepe", és ebbôl, ha belegebednek, akkor sem hajlandóak engedni.
Fôképp az elôítéleteik alapján szokták tenni ezt a férfiak, amit adott esetben szeretek kicsit árnyalni :))))) Értelmes férfiakkal szokott sikerülni, és ezt úgy hívják: konszenzus. Erre kell törekedni mindig, és nincs semmi gond, de ehhez nyitottnak kellene lennie mindkét félnek.
Szerintem a feminizmus alapvetô célja eredetileg az igazságosság elismertetése volt.
Azt humanizmusnak hívják.Rekeszd ki belőle az egyik nemet-őket úgyse érik igazságtalanságok,ellenben ők igazságtalanok mindenki mással-és megkapod a feminizmust.
Az általad megfogalmazott dolgok teljesen normáisak. Gyakorlatilag nem is a nőiességedben bántanak meg, mikor 'lázadozni kezd benned a feminizmus', hanem emberségedben ér megbántás.
Ilyesmi előfordul, ezt normális, lelkileg egészséges ember lekezeli.
Ez nem feminizmus.
Ahogy írod, meg ahogy mások is elmondták, a feminizmus célja az egyenjogúság és az egyenrangúság elérése.
Ehelyett itt nem erről beszélhetünk, hanem a m ásikat anyázzuk és hibáztatjuk saját kudarcaink miatt.
Szerintem a feminizmus alapvetô célja eredetileg az igazságosság elismertetése volt. És szerintem most is az, csak vannak vadhajtásai vagy indokolatlan túlzásai.
Az félreértések talán abból fakadnak, hogy az emberek nem kommunikálnak jól egymással, azonkívül súlyos elôítélettel viseltetnek a másik nem iránt. Ez a kettô így együtt csinálja a problémát :)))
Én is éreztem már, hogy igazságtalanul mellôzve vagyok, sôt: igazságtalanul néznek hülyének, és ettôl lázadozni kezdett bennem a "feminizmus", de a megoldást nem a "globális" férfiak-ellen-fordulásban látom, hanem az egyéni megoldásokban.
Hogyan vehetném egy kalap alá pl. a fônökömet a társammal??? Tök más a viszonyulás mindkét esetben.
Amíg azon megy a vita, hogy 10 nőből 9 avagy 10 a kurva, addig nem hiszem, hogy nagyon szólnom kellene. De majd visszaolvasom a hozzászólásait, megnézem mennyire volt gyalázkodó. Én nem emlékszem olyan kijelentésekre, hogy 10 férfiből 9 strici, meg hasonlók. De nehéz úgy fórumozni, hogy közben a kicsi a hajamat fésüli ... te jó ég, ez most majdnem beleköpött a fülembe!!!!!!!! és most hangosan vihorászik...., mindjárt megyek teregetni, utána pedig gofrit sütünk. Néha két hozzászólás között rajzolok egy lovat, kitörlök egy szaros seggecskét, stb.
Ez egy szélsôséges példa, sajnos (hálisten) nem ismerek ilyen nôt. Tudod, ha egy kapcsolatban ez a kérdés egyáltalán felmerül, akkor megette a fene. :( Mert vagy szeretek valakit, és a kedvéért megteszem, vagy nem szeretem, és akkor "behódolás".
"akkor itt nyűszít minden férfi, meg sorolják a példákat. Ha a nő mond egyet, akkor az egyedi eset, nem jellemző."
hát igen, nagyonnemmmind1, hogy tud vlki mondani egyet, vagy sorolni lehet vég nélkül. márpedig lehet. na akkor legalább rá is vezetted magad arra kuvvanagy felismerésre hogy kissé felborultak az arányok : > ügyibügyi vagy, bár még némi seítségre még szorulsz : >