Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
"Izé...le kell kötni az energiáit hogy ne legyen ideje beszélni..."
OK, benne vagyok. Osszátok be, hogy ki masszírozza a hátamat, ki legyez egy pálmalevéllel és ki fogja keverni a koktélomat. Ezzel teljesen lekötitek az energiáimat. Én pedig megígérem, hogy egy büdös szót sem szólok. Megfelel így? :-)
"De ha mondjuk mindketten htb-ként éltek végig, akkor valóban ő kapna többet - csakhogy ezen rendszer szerint meg egyformán nem kaptok semmit. Ez miért jobb neked ? "
Nem arról van szó, hogy nekem mi a jó. Tisztességtelennek tartom, hogy valaki csak azért kapjon több pénzt, mert csinált 6gyereket és az utca neveli őket, mint az, aki 3-at, de iskola után viszi őket sportolni, nyelvet tanulni, és tanult, szakmával rendelkező adófizetőket nevel. Aztán azzal a 3-mal fizettetnéd meg a másik anya nyugdíját, meg a hat munkanélküli segélyét, családi pótlékát, stb. Kösz.
"Mert tudod, úgy érzem, hogy ahhoz, hogy valaha is a helyén ismerjék el a Te és a többi nő ill. adott esetben ffi évtizedes becsületes otthoni munkáját, nem vezethet út kicsinyes irigykedésen át, még akkor sem, ha a te bosszankodásod esetleg jogos, és nem irigység, hanem egy szűkebb perspektivájú igazságérzet motiválja."
Kicsinyes írígykedés? Szűkebb perspektívájú igazságérzet? Az, hogy idegesít, hogy vannak akik csak viszik a pénzt, azt, amit ÉN fizettem be? Ez nevetséges. Persze, az az igaz magyar, aki csinál a nagy semmire 17 vagy hány gyereket, aztán meg elindul gyalogolni, hogy lakást kapjon, és mutogattatja magát a tévében. Én marha meg felvettem a lakáshitelt. Én pl. örülnék neki, ha bevezetnék, hogy maximum négy gyerek után jár családi pótlék. Aminek a nagyobb része mindenki számára (1-2 gyerekesek is) inkább nem pénzbeli juttatás legyen, pl. legyen ténylegesen ingyenes az iskola minden gyereknek, vagyis ingyen legyen a tankönyv, alap tanszerek, ingyen tömegközlekedés a tanköteles korban, ingyen sportolási lehetőség,stb. Aki tényleg a gyerekre költi a pénzét, az nem jár rosszul, mert ő is a 17 ezer Ftos tankönyvcsomagot megvenné - talán még jobban is járna ha bővítenék a kedvezményeket. A megélhetési gyerekcsinálóknál apukának kevesebb pénze lenne kocsmázni - ez kit érdekel? - de legalább a gyerekeiknek jobb lenne.
Az, hogy a nő gyerekneveléssel töltött éveit megbecsüljék, elég nehéz, ha maguk a családtagok (elsősorban az apa) sem becsülik. Ha azt mondják, hogy a GYESen lévő nő "jaaa, ő csak otthon van a gyerekkel, nem dolgozik" akkor mégis mit vársz? Meg kellene könnyíteni az otthonlétet és jó lenne, ha néha nem küszködés lenne (közlekedés babakocsival, ügyintézés - újszülött gyerek utáni papírmunka kész horror!! - részmunkaidős állások, stb). Nekem az tetszene a legjobban, ha a GYED csak 1,5 évig járna a mostani 2 helyett, de egy kicsit nagyobb lenne az összege - majd további 1,5 évig járna a MÁSIK szülőnek. Így azok a családok, ahol apuka is tisztességesen kiveszi a részét a gyerekekkel kapcsolatos feladatokból, még jobban is járnának, mert nem lennének rákényszerítve, hogy a gyereket 2 évesen bölcsibe adják, maradhatna 3 évig otthon felváltva apuval és anyuval - ráadásul többet is kapnának.
Egyébként javítsatok ki ha tévednék: A GYES, GYED, főállású anyaság ideje beleszámít a nyugdíjba. A nyugdíjat az utcsó 5 év fizetése alapján számítják, nem? Akkor mi is a probléma? Meg úgy tudom, a nők nyugdíjkorhatára (még) alacsonyabb pár évvel - pedig a statisztikák szerint tovább élünk.
"Én pl. nem sajnálom el a cigányoktól sem az arányos juttatásokat, bár erre még F. is képes megértéssel reagálni."
Én nem a cigányoktól sajnálom, hanem csak azoktól - bőrszíntől függetlenül - akik abból élnek, hogy gyereket csinálnak és felveszik a családi pótlékot, de a 8 általánosa a gyerekeknek úgy van meg, hogy 4 első és 4 második.
"Nekem meggyőződésem, hogy ez az ő felemelkedésüket is szolgálná, annál is inkább, mert náluk ugye a nők dolgoznak inkább. Ha megnőne ezért a presztizsük, nagyobb szavuk lenne a családi életvitelbe beleszólni, és iskolázottabbak lennének a gyerekeik is. "
nem hiszem. Sokan a hagyományaik szerint élnek, "kereshetnek" a családnak több pénzt pusztán azáltal, hogy szülnek, de attól még nem lesz nagyobb a presztizsük vagy több beleszólásuk. Attól hogy felemeljük a családi pótlékot, több pénzt osztunk szét (pl. az én befizetéseimet!), a nők nyugdíjat kapnak (amit az én adófizető gyerekeim járulékából fizetnek majd) attól azok a gyerekek nem fognak iskolába járni. Ezért kellene az, amit feljebb írtam: a családi pótlék nagy része természetbeni juttatásból álljon. Aki járatja iskolába a gyerekét, az jobban fog járni.
"Kimutatott, hogy a világon mindenütt a nők helyzetének javulása egyenes arányban hozza a gyerekek helyzetének javulását és a következő generációk kilátásait is. "
Ezt nem vitatom, csak azt, hogy ha nyugdíjat osztunk a megélhetési gyerekgyártóknak, akkor minden szép és jó lesz.
"Márpedig pl. a cigánykérdést csakis a felemeléssel lehet megoldani éppúgy, mint a négerkérdést Amerikában."
Azzal. Ennek a megoldása pedig nem azt, hogy még több pénzt szórunk szét, hanem az, hogy támogatjuk a gyerekek megfelelő oktatását, egészséges fejlődését.
Na, az biztos nem. A fickóssága viszont mondjuk javadra válhatna, de az meg sajna rég nincsen meg nekije:(
Helyzetjelentés :
Amúgy itt a Forintnál sem fenékig tejföl az élet. Még mosogatógépje sincsen. Nem beszélve az egy főre eső számitógépek relative alacsony számárú...
Már ott tartottam, hogy hazatekerek, de leengedte a bicikli kerekeit. A SUNYI !
Bánatomba lementem a pincébe, hááát amit ott találtam, aznemigaz : számitógép, na az egy se vót.
Leltem viszont 3 db üres 200 hektós hordót, meg többtizezer üres üveget. Holnap azt mind visszaválttatom vele, oszt veszünk belőle három számitógépet, két mosogatógépet, meg egy öreg Golfot, kevés km-rel.
Utána csupa komfort lesz itt az élet, úgyhogy a hazamenetelt prolongálhatjuk.
A férjem úgyse keres...ööö...tényleg...lehet, hogy jólérzi magát ?????
Kezdem megin rosszul érezni magamat... Namajd holnap megtöltjük a hordókat is, oszt utána már semmi sem fog gondolkodóba ejteni :)))
A medence látványa utóbb egészen kellemes, mióta kiderült, hogy mégse a vizelettől sárga, mint nálunk, csak az idén abban tartja a bort.
Ugyanis te tényleg buta vagy, míg az én IQ-m meglehetősen magas. A te állításaid csak a többi vakbuzgó feminácinak evidensek, míg engem nem igazán lehet következetlenségen vagy logikátlanságon kapni.
Na, már itt is vagyok nála, fröccs lement, és most tovább okitom. Eddig nagyon jólcsinálta. Még ahhoz is volt esze, hogy a medencébe bedobja a millás otomata porszivó-békát:) Pedig erre még a plázacicák lekktöbbje sem képes:)
Ha a kék állitások mind igazak, akkor neked tudnod kell a képrejtvényre a 4., 5., 6. választ:-ooo Legközelebbi hsz-edet indithatod is mindjárt azzal.
Jutalomképp rábeszélem Forintot, hogy az általad meghatározott napon tartózkodjék az indextől.
Majd én elfoglalom:))))))
A doszinak meg addigra küldünk egy elbandi összest:)
"Nincs olyan a képzőművészetben, hogy esztétikai keverés"
dehogynincs. például a giccs, a művészet imitációja : > újabb negyedművelcség. tessék elolvasni gilo dorfles 'a giccs' című könyvét prolikám, mert ugye én itt mint ezen nikk úgyse vok autoriter forrás.
"Mindenki mást lát szépnek. Ebből következik, hogy mindenkié más; egyedi."
egen? akkor hogy lehetnek klasszikus darabok a művészetben, és klasszikus értéket teremtett alkotók, hmm? megint a negyedműveltség: csak az hiszi azt hogy a szépség teljesen szubjektív. közelse zeljesen az. ha teljesen az lenne, nem lettek volna művészeti korszakok, és nem lennének múzeumok, stbstb. hülye vagy te ehez kiflányom, és annyi összefüggésben van ez a femináciságoddal, hogy eme irányultságod is az általános ostobaságodból fakad : >
"Csakhogy én rendkívül udvarias vagyok, és hagyom, hogy az ostobácskák is kifejthessék a véleményüket, mert így kerek a világ. Eszem ágában sem lenne, mondjuk (csak a példa kedvééért, mert tudom te nem sértődsz meg) téged seggbe rúgni."
Nagyon kétes értékű ez a te udvariasságod. Mert ugyebár most sem neveztél ostobának, hiszen udvarias vagy, csak mégis majdnem... Azt hiszed, hogy ha selyempapírba csomagolod a lófaszt, akkor udvarias leszel?!? Ez a "nem szartam bele a kútba, csak a kávájára, aztán belelöktem" mentalitás nem udvariasság, hanem csak szimpla sunyiság.
Én teljesen nyíltan is kijelentettem már rólad, hogy buta vagy és ezt azóta is fenntartom. Ugyanis te tényleg buta vagy, míg az én IQ-m meglehetősen magas. A te állításaid csak a többi vakbuzgó feminácinak evidensek, míg engem nem igazán lehet következetlenségen vagy logikátlanságon kapni. Te csak fanatikus hitelveket másolsz ide avítt brossúrákból, a saját véleményed leginkább csak férfiellenes gyűlölködés, az ellenérveket meg sem érted. Én a véleményemet és a gondolataimat írom le, amikkel más értelmes emberek vitába szállnak, esetleg meggyőzzük egymást, vagy konszenzust alakítunk ki. És így tovább.
Ezért nem sértődöm hát meg, egyszerűen mert a mások észbeli képességeiről alkotott véleményed nem mérvadó.
Nem lehetne, hogy inkább a feminizmusról mesélj nekünk, de a saját szavaiddal, és az esetleges ellenérvekre érvekkel válaszolva? Máris sokkal többre becsülne itt mindenki. Felmerült itt jó néhány olyan dolog, amit nem ártana tisztázni, hogy esetleg tényleg komolyan vehessük ezt az eszmét. De ahhoz kevés a tanonckázás, forrás kellene a 95%-ra és a többi állításodra. Miért nem azzal foglalkozol inkább?
"Nem tapasztalni olyat viszont, hogy egy nő egy ismeretlen férfinak beszól, hogy milyen a külseje."
de, nagyon gyakori, tipikus beképzelt gesztus fiatal nőnél. igazi nőies húzás
"Láttam. Méghozzá csoportosan cikizték a kevésbé vonzó társukat. Nagyon jól szórakoztak azon, ahogy ugratták a nőkkel szembeni félénkségével."
először is, most arról beszélsz hogy a félénkségével ugratták. az belső tulajdonság, az előbb még külsőről volt szó. megint összevissza hablatyolsz, agyműködés híjján. A félénkség természetesen lehet a rossz külső miatt, de mivel nőkkel szembeni félénkségről van szó, ezt nyilván ők váltották ki a tahó viselkedésükkel (magyarán beismered hogy a nők g*cik a gyengébb köülsejű ffiakkal, különben honnan is lenne az általad emlegetett félénkség?). Ha ffiak ckikzték volna akkor azokkal szemben lenne félénk, és itt ugye nőkről volt szó. Szal megintcsak összevissza beszélsz. Egészen rövid távon nem tudsz koherensen végiggolndolni egy szituációt avval a csökött agyaddal, nemértem minek küzdesz itt így.
az hogy a ffiak egymás közt külsővel jönnének pedig baromság. ilyet ffiak közt csak akkor tapasztalatam ha úgy összevesztek hogy már minden mind1 volt. Ha a fijúkák így gondolkoznának akkor a kisfőnök a bandavezér, stb... az aktuál szépfiú lenne. Na ilyet meg szinte soha nem láttam. Neked halovány fingod sincs a ffiakról.
sok kis proli van aki sokat rajzol... kismacskákat gombolyaggal, meg dilettáns tojásfejeket horogvonal orral ahol a ffit a nőtől alig lehet megkülönböztetni. : > Na ezek aztán nem sokat tudnak arról hogy miért más kategória a vonzó másik nemű szépsége és a művészi esztétika. te is 1 tipikus negyedművelt proli barom vagy aki ezzel az alapvető dologal sincs tisztában. : > nálad is kinn lehet a falon pár billiárdozó kuta meg kártyázó matska ahogy elnézem a hülyeségeidet : >> vagy pár öklömnyi raszterrel nyomott klimt, ami kötölező a szellemileg pitiáner sznoboknál akik számára a művészetből csak a nőklapja lakberendezési rovat tipusú dekorativitás létezik : >>
nemtom minek találtad ki a azt a baromságot, a külsővel másikat szekálni gúnyolódni szinte csak nők szoktak. nem is tom életembe láttam-e olyat hogy egy jó kiállású helyes fickó gúnyolódott volna egy másik ffin a külseje miatt. Max. ha szélsőségeen összevesztek. Nők viszont gyakran csinálják (ok nélkül is, egymással is)... ilyen az értékrendjük. Egy ffi ilyesmire a saját nemével szemben magasról tojjik (hacsak nem homokekszuális). Kicsit összekavarodtál... : >
jajj, te kis osstobányi tééé. csak te lehetsz olyan hülye hogy gugliznod kelljen ahhoz hogy tudd miért vannak ronda emberek, más ilyen triviális, józan paraszti (nem proli mint a tied) ésszel, élettapasztalattal tudja hogy pl. két szép ember vonásainak a keveréke egyáltalán nem biztos hogy szép lesz, ez nem genetika, szimpla humánesztétika, és vica, nem is beszélve ükpapi dominánsan öröklődő akármilyeiről : > te kis negyedművelt, tee : >
hogy lehessen röhgögni rajtuk a mikor feminyomi topikot nyitnak maguknak, és ott fetrengenek naphosszat megpróbálva tisztára vakarni a nemüket. téged ám elsősorban nem mi teszünk nevetségessé és hiteltelenné, hanem a többi nő a napmintnap látható viselkedésével, tetteivel. bezony, ők kuláznak legnagyobbakat és leggyakrabban a feminisita kis fejedre, hogy nem győzöd itt törölgetni kb. reggeltől estig : > de ne gyűlöld őket annyira mint ahogy most, mert ennek az oka egyszerűen csak az hogy nők, te pedig már (vagy soha) nem vagy (voltál) igazán az és nem érted meg őket : >