Keresés

Részletes keresés

[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12157
Arra is!
Előzmény: dalibaba (12155)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12156
[virgo] válasz | megnéz | könyvjelző 2007.07.12 11:27:34 Š (2533)
Kiváncsi lennék,mit keres ez a topik a PoliDilin.

Ez volt az első hozzászólásom a topikban.

Kérem az olvtársakat,jelezzék mi a sértő ebben forintocskára nézve.
Előzmény: forintocska (12146)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12155
Mire vagy kiváncsi : az alsó rakpartéra?
Előzmény: [virgo] (12151)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12154
Hát a 12135; az a válasz a doszinak szólt már, bocsi.
Előzmény: [virgo] (12152)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12153

Frankó ! Mennék. Úgyis unatkozó úriasszonynak néztek már.

Amúgy nekem már van itten fénykép is, meg önéletrajz is. Igaz, több menetben, de ha ilyen ügyes munkaközvetitő vagy és ilyen jó munkaerőt akarsz, mint én, akkor nosza, szedd össze.

Jaaa, és  ha útközben véletlenül  találkoznál a fotós  honismereti műveltségi kérdésekkel, adj már rájuk hamarjában választ, mer úgy szeretném, ha a Forint pihenne pár napot...

Na mert persze ő nem fog jelentkezni az uránbányádba, arra ne is számiccsá:)))

Előzmény: csokimikulas (12149)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12152
Milyen ötlet?
Előzmény: dalibaba (12148)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12151
Oszt milyen a sávszélesség a pesti hídfő alatt? :-D
Előzmény: dalibaba (12148)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12150

Úristen, megjött a Sitonthefence !    Napá, kedveseim, én már itt se vagyok !

Előzmény: nőstény Shepherd (12147)
csokimikulas Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12149
"Elmúltál már 18? Szeretsz, és képes vagy csapatban dolgozni? Szereted az izgalmas munkát? Szeretnél bizonyítani nőként? Most itt a lehetőség! Ukrajnai vendégmunkára keresünk elsősorban hölgyeket kőműves illetve uránbányász munkakörbe! Fényképes önéletrajzokat várunk!"
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12148

Csakhogy én ezt a meccset már lejátszottam magamban,és menyertem.

Ne szerénykeggy - lejátszod te ezt a meccset minden nap magadban, oszt meg is nyered:) Akár a doszi, a pestihidfő alatti:)

A kecske ehhez képest egy édes, meleg és nedves álom nekije...

De nemtalál át a túloldalra, a szegény:)

Köszi az ötletet, nagyon tetszett a férjemuramnak - hátmég a gyerekeknek !!!

Előzmény: [virgo] (12145)
nőstény Shepherd Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12147
Kedves forintocska!

Bocs h csak így beesek és kapásból egy bugyuta kérdést fogok feltenni neked:

elmagyaráznád nekem, hogy mit értesz feminizmus alatt (ami alapján te feminista vagy), vagy esetleg adj egy linket vagy egy korábbi hsz-edet. Bocs csak a topic elejét olvastam el ez ügyben, de nem találtam érdemi információt. Köszi.
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12145
Nagyon szeretnélek tisztelni,már csak azért is mert idősebb vagy nálam...de képtelen vagyok rá,mert a gyűlöleted nemem irányába zsigerinek nevezhető.
Ha rád hallgatnék,öngyűlölővé kellene válnom.Csakhogy én ezt a meccset már lejátszottam magamban,és menyertem.
Nincs esélyed.
Előzmény: forintocska (12144)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12143
Ez nem vád.Kár hogy nem látod magad kívülről.
Előzmény: forintocska (12142)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12141
Nem kell hogy leírd,picinyem.
Előzmény: forintocska (12140)
[virgo] Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12139
Nekem az a véleményem, hogy emberként kell mindkét nemet elismerni. Aki eldönti, milyen szerepet óhajt betölteni.

Épp te vagy az aki az ellenkező nemet valamiféle nyálkás csúszómászónak tekinti.
egy pártatlan olvasónak mindez öt perc alatt világossá válik.
Előzmény: forintocska (12128)
dos48 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12137

Mé, utána el kell vegyelek?  Eszem ágában sincs. A szikigyakori kecskék kedvesebbek.

Előzmény: forintocska (12136)
dos48 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12135

Na várj, segítek neked, mee te is olyan jó vagy hozzám.

Úgy csináld, hogy amikor megeszed a petróleumos cukrot és utána ordítasz, mint az

oroszlán, közben négykézlábra állsz. Úgy, hogy hátul nincs rajtad semmi.

Ez a ház urának is tecceni fog és akkor boldogan énekeltek majd.         :)))))

Előzmény: dalibaba (12129)
dos48 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12134

" Én egy 103 éves, 150 kg - os aggszűz vagyok."

Én meg egy 16 éves szikigyakori Adonis.  Gyere, tegyük össze, amink van.

Mekegni tucc ?                                                                      :)))))))))))))))

Előzmény: forintocska (12125)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12133
:))))))
Előzmény: forintocska (12132)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12131

Láttam már, hiszen itt kávéztunk tegnap. Dizájnos volt az ajtó. Úgylátszik, mégsem ittam olyan sokat, mert mindenre emléxem:)

Tudtad, hogy ha álmaim megvalósulnak, akkor nemigen fog neked neked magánrepülőre telleni ??

Úgyhogy kösz, remélve a minél gyorsabb legjobbakat, inkább már be sem költözöm.

A gépet próbáld rásózni a doszra, tudod, a Lánchid pestihidfő alatt lakóra.

Neki úgy látszik, még arra a xar Golfra is rátette a kezét a Mum. Ne csodálkozz, hogy ezekután himsovin:)

Előzmény: forintocska (12130)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12129

A torokfájásra van egy jó jóga módszer. Az un. oroszlánbőgés. Annyira, amennyire csak tudod kinyújtod a nyelved és közben torokből ordítasz.

A férjemuram üzeni, hogy mosmá télleg valójában költözzek hozzád, mer ezt nem birja:))

Előzmény: forintocska (12128)
j.binoche Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12127

Amikor még az olvasás volt divatban, és a saját fantázia elé nem tolakodtak a pénzéhes fantáziagyilkosok képkockái

(tehát egy veleszületett vagy begyakorolt, potens fantáziával óriási előnyre tehettél szert az élet csaknem minden területén / ami persze ma is igy van, csak jóval-jóval nehezebb már)

szóval ezidőben, az áldott 70-es években Magyarországon mindössze két szinvonalat megütő szakkönyvet lehetett találni e topikkal összefüggő  témában a szülők könyvespolcán.

Amikor aztán beállt a nagy nyári szünet, és a kulcsos gyerek egyedül maradt a lakásban, remegő kézzel  forditotta el a könyvesszekrény kulcsát.

Óvatosan húzta ki pontosan tudott helyéről a könyvet - igy persze legalább sosem volt zavarban a visszatevésnél. Gondosan leimádkozta azt a veszélyesen szakadékony külső papirboritót, és jöhetett a kiképzés. A szünidő végére az élére forditott könyvön veszélyesen szürkéllő csikok jelezték az olvasói izlést. És akkor ügyesebbeknél következett a radir...

Az egyik alapmű, mára feledésbe merült szépemlékű Dr. Fritz Kahn műve, A szerelem iskolája volt.

A másik egy feminista alapmű,  Simone de Beauvoir : A második nem.

Utóbbi szerző irja "Az egy jó házból való úrilány emlékei" - ben :

'... II. Henrik stílusú ebédlő, bársonyfüggöny papa dolgozószobájában: e szentély bútorai feketére pácolt körtefából voltak: elbújtam az íróasztal alatti fészekben, árnyékba burkolództam: sötét volt, meleg volt, és a szőnyeg vöröse a szemembe sikoltott. Így telt el a kisgyermekkorom. Néztem, tapogattam, védett helyzetben ismerkedtem a világgal' - írja a XX. századi francia irodalom egyik nagyasszonya, Simone de Beauvoir önéletrajzi visszaemlékezésének elején a kezdetekről.

Hogy mit jelent polgárnak lenni, erre tanít ez a könyv. Valóban, mit? Jelent anyagi biztonságot, évszázadok alatt kialakult viselkedési önállóságot, szabadságot és bátorságot, a saját vélemény alkotásának luxusát. Ilyen háttérrel juthatott el a kislány, aki 1908-ban beleszületett a Boulevard Raspail polgári biztonságának és bigott katolicizmusának világában, Sartre társaként a századunkat formáló egyik jelentős szellemi áramlat, az egzisztencializmus nagyjai közé.

EEgen, hát ez nem mindenkinek sikerül -  de törekedni attól még lehet rá, hogy ezúttal Márquezt idézzem  ;-)  Juteszembe, hát akkor ezen kis szösszenetnyi  belépőmhöz egy kis ajándék is álljon itt nektek. Ezen sok szép gondolat között sajnos nem szerepel az, amelyre előbb utaltam.

Ha esetleg valaki  megtalálná, küldje már el viszonzásképp nekem. Ide is jó lesz. Köszike !

dalibaba Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12126

Szia, te is megébredtél ? Rosszat  álmodtam nálad ma; sok volt az alkohol is, zúg afejem...

Valójában pedig még mindig intenzivem fáj a torkom, bár a köhögés már nem kinoz annyira.

Hosszú ez a tanulmány, amit beszúrtál.

Ráadásul azt látom, hogy állandóan mankózzák a nőket, mert jól sarokba vágták őket ezredévekig, aztán amikor odáig jutottunk, hogy ezér-azér-amazér mégiscsak szükség volna a munkájukra, akkor meg persze hogy nem akaródzik fizetni nekik ugyanúgy.

És hát az is igaz, hogy a munkáltató jól felfogott érdekeiből úgyse enged, ha előrják se. És a reprodukciós szerepe miatt egy nő az nem lehet soha férfi.

Nekem  ezért nem is tetszenek az ilyen előirások. A parlamenti kvóta-törvény az egyetlen, aminek szükségét látom, és annak betarthatósága garantált is lenne.

Ha eljutnánk odáig.

Szóval ezek, hogy mit nem tehet a munkáltató, mind azt sugallják, hogy a nő az valóban valami hátrányos helyzetű, kissé fogyatékos kisebbségi lény, akin efféle kötelező emberséges előirásokkal kell segiteni.

Itt a topikon is soxor láttam, hogy cigányokkal, zsidókkal, szellemi fogyatékosokkal és egyéb, valóban kisebbségben lévő embercsoportokkal kötik párhuzamba a nőt, teljesen figyelmen kivül hagyva, hogy az emberiség felét teszi ki.

A nő márpedig pusztán az ember megjelenésének egyik változata, aki  heveny fizikai erővel testfelépitése okán kevésbé rendelkezik.

Ezért az erősebb jogán a férfi teljesen kispadra tette, és most igyekszik valamiféle mankókkal előszedni a sarokból.

De egy nőt nem férfiként kell nézni. A női szerepkörben végzett nélkülözhetetlen funkcióját és munkáját kellene meglátni; na ez nem sikerül, sajna.

Férfimércével mérve egy nő mindig csak alulmaradhat.

Ahogy női mércével mérve a férfi méginkább.

A férfit férfiként, a nőt nőként kellene elismerni.

Egy munkáltató, ha nem érdeke nőt felvenni, úgyis meg fogja kerülni a törvényt, akkor minek ilyen idegesitő, és megjegyzem, némileg jogosan a nők ellen hangoló  passzusokat bevezetni ?

Ha a nőt nőként becsülnék anyagilag, akkor azonnal  nem volna olyan kiszolgáltatott helyzetben a munkaerőpiacon. Sem. Meg a családban. Sem.

És működne is, nem úgy, mint a  törvénybe iktatott blabla.

Észlelem, hogy megint vannak a fórumon formai változások.

Előzmény: forintocska (12123)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12119
Meddig süllyedsz még?
Előzmény: forintocska (12118)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12117

A Kérdések és kérések a polmodikhoz c. topik anyagából, okulásképp :

ISMÉTELTEN, (néhány hónap során ezt már többször is megtettem; utoljára TEGNAP, a Történelmi topik kapcsán) KÖVETELEM (most már nem is kérem) a jancsi-ló fika-nick BAN-ját az Index fórumáról.
Elegem van abból, hogy kifogott engem magának, és folyamatosan BASZTAT!
Tudtommal van rendelkezés az olyan nickek törlésére, akik fórumról fórumra, témából témába követik kötözködés céljából az embert?
HÁT AKKOR ALKALMAZZÁK!:((((((((((((((

Forintocska, láthatod, vannak még itt jogi lehetőségek is :)))

dalibaba Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12116

" Egy gá meg egy gá az két gá." Gágá    :))))))))

Moslátomcsak : gágoghacc itt össze-vissza, lemarattá a 12000-ről ! Is:)))

Előzmény: dos48 (12001)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12114

Próbáld megfejteni te is, édes...

Talán a doszi is lesz olyan nagyvonalú, és jutalomként megajánlja, hogy 1 csekély napra eltűnik a topikbú??

Bár annál a xar verdánál elég smucignak bizonyult:)

Előzmény: forintocska (12113)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12112

a szőrt lelopta róla valaki

Persze, a Gilette volt az, a sok hülye reklámjával !

Napersze erre a sok szőrnyúzó pinaberetvára, erre is tellik a társadalom pénzibű...

Ez is jó vicc : pénzt férfi hazavisz, felesleget pofátlanja kurvája elkölti a beretvára, férfi élvezked oszt pedofil lesz... Veszi a sok filmes anyagot hozzája, szintén a kevés  fizetése maradékibú...

Amikor meg megkérdezi valakki  : hé, te társadalom, mijafrász az, hogy itt a nő munkája semmit nem ér, akkor széttárja a lábait kezeit, oszt magyarázza :

node mibű, kérlek, hát ezt a semmit, hámmá mibű tudnánk mi finanszirozandó???

Előzmény: dos48 (12104)
dos48 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12111

Azt látom.  Különösen a Forintocska ténykedése viselte meg. Amikor veri magát

az ülőkéhez dühöngésileg és közbe tépi a haját...                         :)))))))))

Előzmény: dalibaba (12110)
dalibaba Creative Commons License 2007.08.16 0 0 12110

Te, a pince még mindíg nyitva van.  Ezt akartad mindenáron bezárni

Ez a klotyó, tee eszetlen pestihidfő!!!

Ugyan bár kissé megtelt, mer ide járunk szarni rátok:))

Előzmény: dos48 (12107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!