Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Nem arról van szó, hogy nekem mi a jó. Tisztességtelennek tartom, hogy valaki csak azért kapjon több pénzt, mert csinált 6gyereket és az utca neveli őket, mint az, aki 3-at, de iskola után viszi őket sportolni, nyelvet tanulni, és tanult, szakmával rendelkező adófizetőket nevel. Aztán azzal a 3-mal fizettetnéd meg a másik anya nyugdíját, meg a hat munkanélküli segélyét, családi pótlékát, stb. Kösz.
És Virgo : Én csak azt szeretném kérdezni,hogy ha nincs megtermelve az a pénz,akkor honnan fogsz GYES-t/GYED-et,és nyugdíjat kapni? Azt az egyszerű képletet sem érted, hogy ha 10 fillér van a pénztárcámban,akkor nem tudok 20 fillérért kuglert venni?
Ezekre válaszolnék :
Ugye külső munka is sok van, és azt rengeteg módon, rengeteg becsülettel vagy becstelenséggel, egy vagy több műszakban, veszélyes vagy veszélytelen helyen, éhbérért vagy vagyonokért, utcaseprőként vagy miniszterelnökként jól és rosszul, millió verzió szerint lehet elvégezni.
Egyben viszont minden munkavállaló kivétel nélkül egy húron pendül : hogy márpedig ő ingyen nem fog dolgozni. Mert neki meg is kell élnie. És habár szereti és szivesen csinálja a munkáját, az ő hivatástudatára senki ne blazirozzon.
S ha egyszer kötelező jelleggel vonják a járulékait, azokért kapjon méltó szolgáltatást most és majdan.
Párhuzamosan meg ugye van a családon belül végzett munka, természetesen azt is rengetegféleképpen el lehet végezni, erre a Babco példái meg is felelnek.
Mintha viszont etekintetben a társadalom egy húron pendülése épp ellentétes volna : mindenki egyetért abban, hogy ezért a munkáért nem jár pénz. Ezt ingyen vagy jelképes juttatásért kell végezni, ami alapján későbbi szolgáltatásokból is aránytalanul alacsony rész fog járni. Mert ez szeretet dolga.
És különben is : honnan a fenéből járhatna ezért pénz ???
Szerintem pl. onnan, hogy az 1. csoport emberei egy kicsit kevesebbért is hajlandóak lennének dolgozni; miért is lenne az olyan felháboritó ? Ja,hogy ők nem tudnak megélni a semmiből - de akkor a másik rész hogyan is tudna ???
Sajnálatos, hogy amióta a munka értékmérője a pénz, azóta ezt az igaztalanságot végig fenn lehetett tartani.
Megjegyzendő, hogy lényegesen értékteremtőbb munka a jövő humán erejét megteremteni, mint luxus fogyasztási termékeket meg szappanoperákat meg bulvárújságokat piacra dobni, ami mind nagy szemét, de milyen jövedelmező...
Mert lám, arra mégiscsak telik a pénzből, hogy ezt a milliónyi tömény szart a tömegek megvegyék ???? Nem véletlenül éppen abból, amit az ingyen dolgoztatottakon meg lehetett spórolni ???
Amig maguk a nők is azon kicsinyeskednek, hogy a humán-termelő munkáért kinek és miért és hogyan járhatna juttatás, és ugyan mi a jó bánatból is telhetne erre, addig nem lesz változás. És ez sokaknak jól jön.
Ez generálja azt az elcsúszott világot, amiben élünk, és amiben egy nő sosem érhet föl egy férfival, noha a saját erejéhez mérten és abszolút értékben is sokkal többet teljesit nagy átlagban és világviszonylatban.
Úgyhogy kissé visszább kéne fogni az agarakat a nők leszólásában, uraim, mert ezt a dolgot azért, ha Önök nem is, világviszonylatban egyre többen és egyre világosabban látják.
Itt van pl. a keddi metro-újságból beszkennelt férfi-publicisztika ugyanilyen szellemben :
a természet valóban böltsch, a nők viszont pont az alapján segghülyék amit írsz. ugyanis világ legrobbantabb, legcsóróbb részein sorra szülik a gyerekeket. szal az öngól neked is hobbid úgylátom : >> mint általába az osstoba embereknek.
Az Egyetemisták Nemzetközi Matematikaversenyét (International Mathematics Competition) idén Blagojevgrádban (Bulgária) rendezték augusztus 3-tól 9-ig.
A versenyen Kolumbiától Indonéziáig a világ minden tájáról 32 ország 249 diákja vett részt. A csapatok közötti rangsorban 60 csapat között az ELTE végzett az élen, a Moszkvai Állami Egyetem lett a második, a teheráni Sharif egyetem a harmadik, az amerikai Princeton egyetem pedig a negyedik.
Az ELTE-t Csóka Endre IV. éves, Hablicsek Márton III. éves, Kiss Demeter IV. éves, Pach Péter Pál III. éves, Paulin Roland I. éves, Rácz Béla András III. éves és Strenner Balázs II. éves matematikus hallgatók képviselték, a csapatot vezető oktató pedig Keleti Tamás volt.
Az egyéni versenyben az ELTE hallgatói közül Csóka Endre, Kiss Demeter, Pach Péter Pál, Paulin Roland, Rácz Béla és Strenner Balázs I. díjat, Hablicsek Márton pedig II. díjat nyert. A teljes, 249 fős mezőnyből Paulin Roland szerezte a 3., Rácz Béla András az 5., Strenner Balázs a 7., Csóka Endre pedig a 11. legtöbb pontot. A Szegedi Tudományegyetemről Jankó András I. díjat, Bartha Ferenc III. díjat, Garab Ábel és Szalai Attila pedig Dícséretet (Honorable Mentioned) kapott. A Budapesti Műszaki Egyetemről Móra Péter és Ruppert László egyaránt II. díjat nyert. A Szegedi Tudományegyetem csapatát Krámli András és Varjú Péter, a BME csapatát pedig Prőhle Péter vezette.
Gratuláljunk a fiúknak, kérem. Biztos nem énekelni mentek:)))))))))))
Na és hogy hol vannak a lányok ? Hát a Barbie babáikat fésülgetik.
Egy csöppet sem butábbak, mert a matematikai képesség is genetikailag öröklődik. Csakhogy a kezdetektől mást vár tőlük a társadalom, és másra neveli őket. Hogy aztán meg azt, amire nevelte, semmire se tartsa:))
azt hiszi őt is a kemencébe akarom megsütni, mint Jancsi és Juliskát
Ügyeletes kötözködésem : nem a mesét akarta megsütni, nem is Juliskát, merthogy a bába feminista volt, ezért kizárólag a Jancsit. Azt hizlalta a ketrecben, és az vágta át a csirkecsonttal. Majd este elmesélem neked, ha egyáltalán fölébredek:)
No és a doszi emiatt menekül. Azt hiszi, őt is azért eteted folyton.
Pedig én már megmondtam mindenkinek, hogy milyen jó csaj vagy, és ez a pince itt ezzel a sok kristálycsillárral, hát ez tán még nálad is szebb:)))))))))))
Szedd elő az ágy alól, és tárgyalj vele Te, mer láthatod, hogy én má nem vagyok észné:)
És holnap húzunk a verdával. Másnaposan szép a sziget !
"Ne csúsztass. Évekig ápolta a beteget. Mit kapott érte? Amit előtte. Kiabálást, megalázást. Itt egyértelműen elszakadt cérnáról van szó."
na pontosan ez történika pofánvert nők estében akik utána futnak a feminista menhelyre, és gonoszítják verbálisan a ffiakat mindenhol. De aztán a menhelyen is elunják ám magukatm és hazamennek, mer menhelyen nincs kit halálra szekálni, a többi nőszeméjj inkább lelép ha baszogassa nem tart úgy ki mellette mint a férjeura : >
"Néhány éve még M. Ferenc hangjától zengett a lépcsőház, ha éppen útban voltak egymásnak, ám az utóbbi időben a legyengült öregember inkább csak visszamorrant felesége perlekedésére. A bácsi nemrég két hónapot töltött kórházban, ahonnan a végsőkig kimerülten került haza. Napokig fel se kelt az ágyból, az illemhelyre is komoly erőfeszítések árán jutott el."
Amit az ember nem hasznosít, azt vagy prompt leöli, vagy kiszorítja az életteréből. Amerre az ember jelenleg néz, arrafelé szabadon száguldozó póni nem lesz. Szabadon semmi sem lesz. Azon egyszerű oknál fogva, hogy az ember jelenleg hatalmi harcot vív mindennel.
Éljen a legújabb feministánk !!! Most a doszit akkor kicsit szabadságoljuk...
Mint látjátok, a jelerősség a pincében is kiváló, de már hatás alatt állok:)
Ha elaludnék, üzenem Forintocskának :
a reggeli jó bót után maradt kemény 2007 Ft-unk.
Alkudj a verdára a doszival. Ha nem adja, mindent vess be, mint egy hithű feminista:) Gondolok pl. arra, hogy a nőt megtarthatja, ha odaggya ennyiért.
Ez már korrekt tárgyalási alap. Kell nekünk az a verda, menni akarok a szigetre, mer a Korda Gyurit azt okvetlenül megnézzük.
És a zsidófesztiválon meg aztán feltétlenül ott lesz a helyünk.
Ha már a melegfesztiválrú úgyis lemaradtunk:)
Na igyekezz, lécci; ma én alszom a pincébe, és te takaritasz :)
"Miután elérték azt a populációt, amikor már egymás pszichológiai védőburkát sértették, akkor a nősténypatkányok nem reprodukáltak. Ha az emberekre vetítjük ki ezt a helyzetet, akkor teljesen hamis és fals dolog a nőket felelőssé tenni a kevés gyerekszámért."
Eggen, a nősténypatkányok trükkös jószágok. Éhínség idején a vemhes patkányban például megáll a növésben, sőt... vissza is fejlődik az embrió. Nnomindegy...
Tehát a nemszaporodás kizárólag patkányoknál a nőstény felelőssége, embereknél már nem? ;)