„Ha a Hezbollah a teljes erejű háborút választja, akkor Bejrút és Dél-Libanon nagon könnyen olyanná válhat, mint Gáza vagy Hán Junisz. Eltökéltek vagyunk győzelmet aratni, és ezt megtesszük a segítségetekkel” – üzent a hezbollahnak Netanjahu.
A Hamasz megszegte az ideiglenes fegyverszünetet Gázában percekkel a kezdete után – mondta az IDF magas rangú tisztje
A tartalék zászlóalj parancsnoka a Strip északi részén fekvő Jabaliya melletti lerombolt városból nyilatkozva a ToI-nak azt mondta, hogy
„nincs itt egyetlen ház sem fegyverek nélkül”.
Egy magas rangú tiszt azonban most felfedi, hogy a Hamász jóval korábban megszegte a fegyverszünetet, valójában mindössze 15 perccel a kezdete után, november 24-én.
„Reggel 7 órakor kezdődött a tűzszünet, reggel 7 óra 15 perckor pedig több tucat terrorista rohant felénk, minden irányból. Néhányan tüzet nyitottak, és csapataink megölték őket. Reggel 7:15 és 8:30 között 20 terroristát öltünk meg. Aztán rájöttek, hogy nem szabad velünk vacakolniuk, és leállítottuk a támadásukat” – mondta Izrael.
Egy konkrét incidenst megjegyezve elmondta, hogy november 24-én reggel 7 óra 15 perc körül egy palesztin család megpróbált visszatérni otthonába a környéken. Ahogy a család közeledett az épületükhöz, egy szomszédos házból lövéseket adtak le izraeli csapatokra – mondta.
„A csapatok viszonozták a tüzet, nem tudom, hogy eltaláltuk-e [az operátort], valószínűleg elmenekült” – mondta Izrael. „Másnap reggel megérkeztünk [az épülethez], és megtaláltuk a Kalasnyikov-puskáját, az egyenruháját.Ez csak a működési módszerüket mutatja. A terrorista a család égisze alatt érkezett. Nem kegyelmeznek saját családjuknak, gyermekeiknek” – mondta.
Az izraeli hadsereg több tucat palesztin civilt vett őrizetbe akiket súlyosan bántalmazott és megalázott.
Véletlenszerű és önkényes letartóztatási kampányokat indítottak lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek, köztük orvosok, akadémikusok, újságírók és idős férfiak ellen.
"We are crying with you, and we are embracing you," Prime Minister Benjamin Netanyahu said. "Gal was a brave soldier and a real hero."
A nemzeti egység vezetője, Benny Gantz miniszter részvétét fejezte ki Eisenkotnak és családjának, mondván, mindenki elkötelezett amellett, hogy továbbra is harcoljon azért az ügyért, amelyért Gal meghalt.
– Gadi, évek óta ismerjük egymást – mondta. "Tudom, milyen erős vagy, és mennyire egységes a családod. Mindig védted az otthonunkat és a személyes otthonodat is. Biztos vagyok benne, hogy ez megmarad. Gondoskodni fogsz a családodról, és mindannyian megtartjátok egymást erős."
na pont erről beszélek.bár én ezt elhiszem,de ha most te lennék akkor elkezdhetném ugyanazt játszani hogy ez csak egy cikk ,semmi video hogy lelövik.mutasd meg stb.
ZAKA-ról nem hallottak a tagadók. Önkéntesek aki összeszedik az emberi maradványokat, még a vért is mert a zsidó hit szerint minden részét az elhunytnak
el kell temetni. Ők hiteles források.
Videó nem lesz mert ezzel tisztelik meg az áldozatokat. Nagyszájúak pedig hagy pamogjanak. Sakálok hangja nem hallatszik az égig.
adunk egy utolsó esélyt, hogy mutassatok végre egy videót a "Hamasz vadállati kegyetlenségéről".
Vagy csak Pinokkió ben Cion-nak foglak szólitani.
Idézek a HITELES ÉS BRUTÁLIS videóvból:
És ez csupán néhány a ZAKA-önkéntesek által elmondott esetek közül, amelyek fényt derítenek a Hamász kegyetlenségének és az áldozatok szenvedésének mértékére.
Tehát továbbra sincs semmiféle videó, csak állílagos megmondóemberek.