néha a sok küszködés után úgy gondolom, hogy elég volt és talán egy örökbefogadott csecsemő is lehet a MI GYEREKÜNK, de amikor írtad a két kis "csomag" érintését, rá kellett jönnöm, hogy a végsőkig meg kell próbálni mindent, hogy a leírt érzést önző módon átélhessük... Köszönöm -))).
Petra, ne izgulj, eljön az is hamar! Én úgy érzem, mintha rohanna az idő. Hipp-hopp és már szülünk is.
Mosómasa, érdekes és izgalmas lehetett a kórházi látogatás.
Hatalmas a babócád! És hát hajrá fiúk:) Bele kell húzni a fiúkkal, mert számban kicsit le vannak még maradva:)))
További gyógyulást a veséddel+++++++++++++++
Noa, olyan gyönyörűen irtál, hogy én is itt csak sirok... Jól vagy? Mesélj, milyen egy napod? A képekre én is nagyon kiváncsi vagyok!
Gica! Sok szerencsét ezzel a kerek számmal+++++++++
Berku, a Margitban az AFP és a terheléses cukor egy napon van. Igy "csak" 2szer szúrnak meg. Nálatok nem igy van?
Munkaügy: Nektek is, és nekünk is már januárra is jár a támogatás. A férj is felveheti, mi már minden papirt kitöltöttünk ez ügyben, és március elején a férjem meg is kapja, mert nálunk is ő veszi fel. Szerintem ez az ésszerű, hiszen neki van/lesz folyamatosan miből levonni és nem kell majd év közben változtatgatni. A januári járandósságot pedig az év végi adóbevallásban lehet majd visszaigényelni. Egyébként, ha jól emlékszem, Napóráéknál is a férje veszi fel.
Képzeljétek! Szombaton azt álmodtam, hogy telefonálnom kellett a magzatvizvizsgálat eredményéért. Azt mondták, minden rendben, és hogy kislány. Kiváncsi vagyok, bejön-e az álmom? Az első fele az a minimum...
Ti nem szoktatok furcsákat álmodni mostanság?
Noa, de jó, hogy sikerült leírnod! Szerintem teljesen igazad van, a szülés élményét ez a bizonyos pillanat, illetve esetedben (és ha az ég elsegít odáig, majd a mi esetünkben is) _két_ pillanat jelenti. Ebből a szempontból mindegy, hogy milyen módszer vezetett idáig. (Az utána következők miatt viszont reménykedem, hátha sikerül a császármetszést elkerülni ) Az őrzőben még megkaptad a babákat? Vagy ott már kezdődtek a gondok?
Tudsz akkor mailben küldeni képeket, vagy Arpg folytatja honlapotok bővítését? :-)
Piglet köszi. Folytatnám munkaügyi elmélkedéseimet. Az adókedvezménynél mi úgy gondoltuk, hogy a papa veszi igénybe. Ma viszont azt mondták a tévében, hogy az anya veheti magzati kortól ezt igénybe, az apa csak a gyerek születésétől. Hallottatok erről vmit, ez tényleg így van? És ha igen, lehet szülés után "cserélni"?
Susok, ügyesek voltatok, csak kár, hogy ügyeskedésre volt szükség. Én csütörtökön megyek AFP-re, a cukorról még nem esett szó
Petra, ez szép volt, Te aztán értesz a hangulatteremtéshez. :-)
Na, ettek...
Én még soha nem voltam műtőben, igy meglepett például, mennyire kicsi a műtőasztal és mennyire züld minden :-)))). Éppen akkora, mint a hátam, ha egy kicsit odébb mozdultam volna, le is esek. Lábtartó van, de nem annyira szanaszét, mint a vizsgálóban. Az altatóorvos kérte, hogy üljek át a műtőasztalra - vele előző este megismerkedtem, mert bejött a szobámba. Kikereste a megfelelő csigolyákat és beadta a gerincvelői érzéstelenitőt. Kicsi szúrást éreztem csak, mert az igazi szúrás helyére előbb érzéstelenitőt adnak. Szerencsére sikerült olyan kis tűvel szúrni, ami után csak 12 óra fekvés kell - más kérdés, hogy biztonság kedvéért kifeküdtem a 24-et. Ezután felfeküdtem az asztalra és hatni kezdett a szer. Nagyon furcsa volt, ahogy kezdett elveszni a kontroll az alsó fertályam felől. Hideg vizes vattával ellenőrizték, hogy hat-e már. Közben jött az egyik orvosom, lemosta a pocakot és kijelölte a vágás helyét. Utána jött a másik doki és egy harmadik, egy fiatal rezidens. Neki egyébként végig magyarázott a másik kettő.
A mellem magasságába egy lepedőt akasztottak, igy nem láttam, mit csinálnak a hasamon, csak a dokik feje búbját. Ujjamon pulzusmérő, karomon vérnyomásmérő, automatikusan méricskélt, kezeim lábaim lekötve. Nem tudom, mikor végtak, csak a magzatviz leszivását hallottam: hatalmas szörcsögést. Kértem az altatóorvost, aki végig simogatta az arcomat és oxigént fújt a számhoz, hogy nézze meg: tiszta-e. Mondta, hogy igen. Ezután valami rángatásfélét éreztem, és pár másodperc múlva sirást hallottam. Nagyon eleredt a könnyem... Magamhoz sem tértem, még egy sirást hallottam... Ez volt életem két legszebb pillanata. A dokiknak fülig ért a szája és tizszer elmondták a lepedő felett áthajolva, milyen gyönyörű nagy hajasbabák. Kis idő múlva eloldották az egyik kezemet és két szülésznő hozta a kis csodákat az első puszilásra. Persze csak nyakatekert módon tudtam hozzájuk érni, de soha nem felejtem el annak a két kis meleg csomagnak az érintését. Aztán elvitték őket rendbetenni a szülőszobára, ide már az apjuk is velük mehetett - ekkor készültek a képek, amit a másik topicra akkoriban feltettünk.
Sajnos még jó ideig tartott a műtét, mert a varrás, vagyis sebészeti szempontból a java csak ezután van. Egyszer voltam csak rosszul, leesett a vérnyomásom, de az altatóorvos szerint ez természetes volt, mert valami gyógyszert tettek az infúzióba. Utána átvittek az őrzőbe, de ez már a következő történet. Innen nem alakult olyan szépen a Szilveszter, mint Buksinak...
Na, most leirom a szülést, mert a végén addig halogatom, hogy nem lesz belőle semmi.
Ami a legfurcsébb, hogy a szó klasszikous értelmében uónem is szültem, hiszen nem elég, hogy császár volt, de még meg sem előzták szülési tünetek? féjésok, magzatviz elfolyás stb. Egyszerűen - már irtam miért - eldöntötték, hogy akkor pénteken kilenckor szülés... :-)))). Hiába irják a könyvek, hogy az ember micsoda élménytől fosztódik igy meg, nekem bizony ez is gyönyörű volt és semmi olyan érzésem nem volt és nincs, hogy valamiről lemaradtam volna. Ilyen jutott és én ennek örülök. Szóval előző nap kitöltöttük a papirokat és aznap reggel hétkpr elmentem zuhanyozni, hajat mosni stb. Mint kiderült, nagyon jól tettem, mert erre aztán nagyon sokáig nem volt alkalmam a bonyodalmak miatt (a nyitott seb miatt nem fürödhettem). Negyed nyolcra bejött apjuk is és nyolcra bementünk együtt a szülőszobára. A középső ágyra kerültem, jobbról, balról szültek. Pont a legkedvesebb szülésznő kezei közé kerültem: borotvált, CTG-t tett fel, infúziót és katétert kötött be. Kis idő múlva jött a műtős és feltolt kocsin a második emeletre a műtőbe. Ott már rengeteg ember nyüzsgött, legalább nyolcan-tizen voltak.
Sir a baba, megyek szoptatni, mindjárt folytatom...
Én itt vagyok, bár már nagyon régen jelentkeztem.
Ma voltunk a kórházunkban szülőszoba látogatáson. Persze, amikor odaértünk rögtön közölték, hogy mindegyik foglalt, mivel ma front van és ilyen igaz nincs gyakran, de ez van. Íg először a rooming-in-t mutatták meg, majd azért bekukkanthattunk a szülőszobákba is, ahol menetközben egy kiürült (és ki is volt már takarítva), aztán megnéztük az újszülött osztályt is.
Alapjában véve egész kellemes volt a látogatás és a helyek sem voltak olyan rémisztőek (leszámítva az előkészítőt, ahol beöntenek és borotválnak). Vannak kétágyas, nagyon korrekt (fürdőszobás) kórtermek. És a szülőszoba sem volt olyan kórházas, hanem klassz színes függönyök voltak és nagyon barátságos hangulatú volt. És abszolút "bababarát" kórház.
Mi jól vagyunk. Ismét előrébb léptünk. 7 hét alatt 9-et nőttünk! :-) Így most már valóban a 29. hétben járok. A baba már 1315 gramm - és állítólag inkább fiú, mint lány :-)).
A vesém is nő :-( Egyre rosszabb, de legalább nem fáj.
Szóval, mi így vagyunk.
Bocs, a hosszadalmas hozzászólásért. Úgyis régen írtam már ;-))
En vagyok, bar most a kovetkezo hetekben kevesebbet leszek. Nekem az AFP meg messze van, az elso ultrahang is csak egy honap mulva. Mar nagyon varjuk!!!!!!
SZUPER estem volt tegnap, illetve estenk! A parom szajat az uristen szo hagyta el legtobbszor.
Probalom gyorsan osszefoglalni a tortenteket, de eleg nehez.
Este 10kor jutottunk oda, hogy atadjuk egymasnak az ajandekokat. En adtam masodiknak. Egy diszdobozba raktam ket fekete barikat (amelyeket meg par eve Valentan napra vettunk egymasnak, teljesen veletlenul ugyanolyat) es kozejuk raktam az ugyanolyan de sokkal kisebb es feher szinu barikat. Az egesz ala pedig betettem a naplom elso bejegyzeset (egy A4es oldal telegepelve ami tartalmazza az elmult napok titkait, taktikakat stb)
Amikor kibontotta a dobozt furcsan nezett ram es ugy ereztem nem meri mondani, hogy ez most azt jelenti, mert felt, hogy hatha csak egy arika barika. De aztan elkezdte hangosan felolvasni a levelet. Nagyon boldog volt, persze akkor en mar sirtam.
Azt mondta, hogy akkor most o egy kispapa es hogy ez annyira hihetetlen es fantasztikus. Es azert a vegen azt is mondta, hogy milyen jo , hogy rendbe voltam, nem szedtem gyogyszert, tornazok egeszseges vagyok stb es, hogy ilyen konnyen ment. Persze ebben tette hozza az o szuperspermainak is szerepe volt:-))))))
Persze egy csomot dumaltunk, nevekrol, meg hogy mikor kinek mondjuk el stb. Este ugy fekudtunk le, hogy o mar az agyban volt es en kapcsolatam le a villanyt es azt mondta, hogy na GYERTEK ide bujjatok hozzam. Es reggel amikor felkelt es kijott a furdoszobaba adni nekem egy reggeli puszit es olelest azt kerdezte: Hogy vagytok?
Nagyon boldogok vagyunk es en nagyon orulok, hogy mar nem kell magamban tartani ezt a nagyszeru erzest.
Monix, én is nagyon sajnáltam, hogy nem tudtunk beszélgetni! Én pont ilyennek képzeltelek, csak valamiért szőkésbarna hajjal:) Már nagyon készülnék irni a másik topicba is, de febr. 6-án fél napot nem voltam benn + azóta is sok a munka, igy több mint 1000 hozzászólással le vagyok maradva. Igyekszem behozni, de igazából csak sorrendben szeretem olvasni. Remélem, hamarosan beérlek titeket:)
Gyömbér! Nem jött meg az emiled. Elküldöd még egyszer?
Kedves Susok,
Nagyon ügyesek voltatok:-) Úgy látszik kell egy kis leleményesség! Sajnos mi sem tudtunk beszélni a talin, de majd legközelebb! Én is szurkolok, hogy gyorsan túless ezen@@@@@@@@@@@
Probaby és Petra! Nagyon nagy gratula és vigyázzatok nagyon magatokra és a picurkára!
Manka, neked is nagyon drukkolunk@@@@@@@@@@
Most vettem csak észre, hogy időközben megszületett MsME kisfia is: szivből gratulálok! Jó babázást:)
A taliról: megint nagyon jól éreztem magam Veletek és a többiekkel. Csak egy nagy szivfájdalmam volt, hogy "rövid" volt, igy sokakkal nem tudtam beszélgetni, pedig nagyon szerettem volna (innen főleg Arpg-ék és Noa, bocsi).
Jó hirem van: be tudtunk férkőzni a bürokráciába:) No nem az emlegetett protekcióval, mert neki (mint I. Klinikás nőgyógyásznak ugyanaz volt a véleménye, hogy nincs későn az időpont:(
Úgy döntöttünk, hogy személyesen is megpróbálkozunk. Ma odamentünk fél kilencre, és amikor a hölgy vette be a kiskönyveket, a férjem legszimpatikusabb mosolyával elmondta neki, hogy nekem nem mára van időpontom, de munkahelyi elfoglaltság miatt (:-) az adott napon nem tudok eljönni, igy nem lehetne-e ma? Szivesen kivárjuk a sort, ha lehet. Szó nélkül bevette az én papirjaimat is. Végül fél 11-re kész voltunk, és 28-án fogják csinálni. (az elbeszélgetős időpontom 27-re szólt!)
Még egy adalék. Szóba elegyedtünk ott valakivel, aki véletlenül Kaális volt, szintén "túlkoros" mint én. Őt a HIETE-ről küldték ide, mert túl volt a 18. héten és ott már nem vállalták emiatt. Hát ennyit arról mi ér rá és mi nem!!! Neki mindjárt holnap nekiesnek...
Probaby, pertakovacs, sok gratula. Hogy meg is nőtt hirtelen itt a forgalom.
A tesztet egyébként én sem dobtam ki, még mindig ott van a gyógyszeres fiókomban, és ha valamit keresek, és a kezembe akad, mindig megnézem, és elmosolyodom. Légyszi majd meséld el a hatást, és hogy milyen hatásfokozó eszközöket használtál. Lehetne pl. becsomagolni egy tesztet, és azt odaadni nem?
Akkor ha jól sejtem, nálatok nem lombik volt az előtörténet, de a neved valahonnan ismerős...
A vércukor eredményem értéke 6,2, de fogalmam sincs, hogy ez sok vagy kevés.
üdv
gy
noa
igazabo azert fobtam el a tesztet, mert minimalizalni akartam az eselyet annak, hogy a parom megtalalja es akkor nincs nagy Valentin napi meglepi.
Amugy van meg egy tesztem amit majd holnap megcsinalok slotte, hogy lassa o is. Gondoltam ra, hogy megtartom, bar az igazat megvallva vannak kerdôjelek a fejemben. Amugy en is gyujtogeto vagyok es tuti elteszek mindent ami a terhesseg soran felgyulemlik. Nalpot is irok.
Gica70,
KOszi szepen a gratulaciot. Mar csak egy napot kell kibirnom. Nagyon nehez.
Ma beszeltem a dokival es egy honap mulva megyek ultrahangra:-))) Illetve megyunk mert tuti a parom is szeretne ott lenni. Amugy ma megmertem magam es a mellem mar 3 cm-t nott, a tobbi meretem valtozatlan.
Miért bizonytalan, mert ikrek? Hát ettől csak könnyebbé válik a dolog.
Mondjuk a 37. hétig táppénz. Utána pedig szabi. Nem hinném, hogy az ikreket túlhordanád.
Egyébiránt pedig lehet olyat csinálni, hogy táppénz, szabi, táppénz. Kinek mi köze hozzá. A TGYÁS-nál pedig az a helyzet, hogy leghamarabb a szülés várható időpontja előtt 4 héttel lehet megkezdeni a szülési szabadság igénybevételét, legkésőbb azonban a szülés napján kezded. Erre az időtartamra - 24 hét - kapod a TGYÁS-t.