Keresés

Részletes keresés

qgibg Creative Commons License 1999.05.03 0 0 178
greg5 Creative Commons License 1999.05.02 0 0 177
Köszi ds9 a hozzáirásaidat, nagyon érdekesek. Csak igy tovább
ds9 Creative Commons License 1999.05.01 0 0 176
III.rész

Jake Lloyd ugyancsak válaszolt a konvenció résztvevőinek kérdéseire:

Az első kérdést Anthony Daniels tette fel ( aki C3PO-t játssza )viccesen, hogy C3PO-tól eltekintve ki volt a kedvenc karaktere Jake-nek az eredeti trilógiából?
Lloyd válasza "Oh,nincs más aki válasszak. Végülis én építettem ( C3PO-t).Sok munkát fektettem belé..ami végülis arannyá vált:"

Van valami kapcsolat Lloyd és Anakin között ?
A fiatal színész válasza: "Aha, mindketten gonoszok vagyunk.."

Mit gondol a filmbeli párbajelenetéekről?
"Egyszerűen lenyűgözőek. Mindegyiket megnéztem a felvételek során." Azt is megjegyezte, hogy a Darth Maul és Jar Jar karakter nagyon tetszik neki.

A sikló versenyről ( pod race ):
"A verseny fantasztikus.A filmben ember nem is tudja csinálni hacsak nincs vele az Erő." Lloyd azt is elmondta, hogy a szünetben ( Debver konvenció ) nézte amint a résztvevők játszanak egy ilyen pod race játékkal és teljesen ki volt bukva mert:" ...össze vissza törték a siklómat..."

Lloyd-t ugyancsak megkérdezték, hogy milyen volt legyőzni Sebulba-t a Pod Race-en:
A színész válaszolt: " Az idióta a kezein jár és a lábaival vezeti a gépét. Nme volt nehéz megverni."

Mi volt a jobb szórakozás Arnold Schwarzenegger-el dolgozni vagy a SW filmben játszani ?
"Miért kérdeztek ilyet? Mindkettő nagyon jó volt." és folytatta: " Azt hiszem a SW tovább tartott sokkal mint a " Hull a pelyhes"."
Lloyd azt is elmondta, hogy amikor Arnold-ot a T2-ben akkor határozta el, hogy színész szeretne lenni.

Saját alakításának milyenségéről.:
"George azt mondta, hogy a mozi addig nem jelenik meg amíg nem lesz tökélete.Tehát, jó."

Mit gondol a filmről?
"It's gonna rock." ( Nem fordítom )

Nick Dudman, egyike azoknak akik a lényeket tervezték az új filmben is, felfedett néhány titkot.

Yoda-val kapcsolatban elmondta, hogy direkt nem akartak számítógépes animációt használni a karakterrel kapcsolatban, mert nem akarták, hogy nagyon eltérjen az eredetihez képest.

Azt is elmondta, hogy a régi Chewbacca jelmezt újrafestették és használták a Wookie szenátor szerepére.

Dudman azt is el akarta érni, hogy használják a "Kalapácsfejűt" aki az ő kedvence volt az eredeti első filmben.Azt is elmondta, hogy nagyon szerettea Bib Fortuna fajt is főleg azért mert ez volt az első munkája a Return of the Jedi-ben.

Arra a kérdésre, hogy a CGI ( ComputerGeneratedImage) használata könnyebbé teszi-e a munkát, meglepő választ adott: " Sokkal többet kell dolgoznunk mint azelőtt. " Ennek oka az, hogy ugyanúgy meg kell csinálni a bábukat, hiszen a szinészeknek valami ellen kell játszaniuk.

Amikor Ray Park belépett a terembe a tömeg skandálta a nevét ( Darth Maul ). Anthony Daniels deklarálta, hogy a színész/kaszkadőr az egyik legkedvesebb amber akivel valaha dolgozott.

Park elmondta, hogy a az eredeti filmet 7 éves korában látta először és ez volt az első mozifilm amit valaha látott.Elmondta a közönségnek, hogy amikor belépett a produkcióba azt hitte, hogy a kaszkadőr ( stunt) koordinátor segítője lesz.Később egy stunt teszt alkalmával Park-ot megkérték, hogy vegye fel a Darth Maul mezt, George Lucas annyira le volt nyűgözve, hogy szólt Rick McCallum-nak kérje meg a stuntman-t, hogy akarja-e a szerepet.

Aszerep eljátszásához reggel 5-kor kellett kelnie a make-up miatt, nagyon gyakran elaludt miközben készítették.A forgatás alatt egész nap, nem fújhatta ki az orrát, vagy érinthette meg az arcát, mások tették ezt helyette.
Parks-nak mindennap borotválnia kellett a fejét a make-up miatt.

Parks soha semmilyen sérülést nem szenvedett a forgatás alatt, valószínüleg a stuntman ismeretei miatt és a film biztonsági előírásai miatt.

A közönségből valaki megkérdezte, hogy mit gondolt amikor meglátta a róla mintázott akció-figurát?
Parks válasza: "Először nagyon különös volt, de amikor láttam az összeset olyan volt mint a Karácsony."

Megemlítette, hogy most fejezte be a munkáját Tim Burton, Sleepy Hollow c. filmjében ahol ugyancsak Nick Guillard volt a stunt koordinator ( SW Ep.1).

Park ezek után csinált egy helyből hátraszaltót a közönség nagy örömére és keleti harci bemutatót is tartott.

Az Episode One special effects supervisor-a John Knoll adott néhány belső infot a forgatásról mint például a Tunéziairól. Knoll felfedte, hogy 128 F° ( 53,33 C°)melegben forgattak. Ebben a melegben kellett Ahmed Best-nek viselnie ( és mozognia benne ) a Jar Jar Binks kosztümöt ami hihetetlenül meleg volt.

Knoll felfedett egy másik újrahasznosított elemet az eredeti filmből. A homoksikló amit Luke Skywalker használt most zöldre festve jelenik meg és lehet majd látni a Tatooine jelenetek alatt néha a háttérben.

namam Creative Commons License 1999.05.01 0 0 175
Hajrá ds9!
ds9 Creative Commons License 1999.05.01 0 0 174
II.rész

Az események között a konvenció résztvevői különféle videofelvételeket nézhetnek a film szereplőivel készített interjúkból:

Ewan McGregor
"Körülbelül 5 vagy 6 éves lehettem amikor az első rész kijött.Ezek a részek nekem sokkal többet jelentettek nekem mint egy film."

McGregor azt is megjegyezte, hogy a milyen volt látni magát a tükörben az Obi-Wan kosztümben első alkalommal:" Én voltam Obi-Wan Kenobi, és az egy leírhatatlan pillnat egy fiatal ember életében." Hozzátette "Imádom, hogy van fényszablyám. Ez a leghihetetlenebb idő amit valaha megéltem.Nme sok ember mondhtja el, hogy van neki ( fénykard )."

Natalia Portman
Portman a Queen Amidala szerepről beszélt..
Azsinésznő elmondta, hogy ő úgy látja, hogy Amidala minden lány példaképe lehet. " Ő nagyon erős és hatalmas. Ő irányít mindent." Azt is elmondta, hogy Amidala nagyon jó vezető és népének érdekében cselekszik és nem azért, hogy hatalmát növelje ( mint Senator Palpatine).

Portman arról is beszélt, hogy hányféle jelmezt kellett viselnie a filmhez.Tényszerűen majdnem minden jelenetben más ruhában jelenik meg.Felfedte, hogy milyen a jelmezek hatása a szinészi munkára: " Viselni ezeket a kosztümöket...mássá tette engem. Mássá leszel, máshogy is játszol."

Ahmed Best
Ő az aki Jar Jar Binks-et személyesítette meg a felvételek alatt ( ezután készítették a CGI karaktert ). Azt mondja, hogy Jar Jar az első teljesen komikus karakter a SW filmekben.Azt is elmondta, hogy Jar Jar-t száműzték hazájából esetlensége miatt ami őt számkivetetté tette.Az emberekben mélyen rejlő számkivetettség segíti majd a nézőket kapcsolódni a karakterhez.

Jake Lloyd
A fiatal színész Anakin Skywalker kapcsolatáról beszél édesanyjával, Schmi-vel " Ő az egyetlen személy aki mindig kiáll érte.." Amikor a bolygó elhagyása szóba kerül Qui-Gon and Obi-Wan társaságában, Anakyn : " Zavart és nem tudja, hogy menjen vagy maradjon."

Samuel L. Jackson
Jackson a Star Wars kaland mélységeiről beszélt: " Az első nap ( a felvételen ) fantasztikus volt a számomra...hirtelen ott álltam Yoda-val és minden volt nekem ami a SW kaland lehet." Jackson még mindig le van nyűgözve, hogy ez megtörtént vele.

Ray Park
A férfi aki Darth Maul-t játsza arról beszélt, hogy milyen is a jelmezben és a make-up-ban: "Egyszerűen nem tudsz jó lenni. Azt hiszem, hogy mindannyiunkban van egy kis sötét oldal. Én csak megpróbáltam kihozni."

George Lucas
A rendező felfedett néhány részletet a Sith-ről mondván, hogy egy bukott Jedi alapította.A Sith megtanulta használni az Erő sötét oldalát századokon keresztül miközben mindvégig rejtve maradt a világ szeme elől. Most. az első részben ismertté teszik ismét magukat amikor is a galaxis meghódítására törekszenek.

Minél közelebb kerül a film bemutatása többfajta trailer fog majd kijönni ( USA TV ) mindegyikben egy szereplő kiemelve.Az érdeklődés miatt most a Darth MAul Trailerrel foglalkozunk.

A trailer-ban Darth Maul beszél a félelem erejéről és a hatásáról az ártatlanok felett ( eközben a kamera Anakynt mutatja ).Maul ugyancsak említi a sötét erő hatalmát a korruptakon, miközben a trailreben Senator Palpatine-t láthatjuk.

ds9 Creative Commons License 1999.05.01 0 0 173
I. rész

Jó hét volt ez a mostani, legalábbis a STAR WARS szempontjából, hiszen jelenleg is tart ( Április30-Május 2 ) Denverben a SW konvenció.

Az alábbiak ebből adnak főleg szemelvényeket.

-Egyik forrásunk szerint, tegnap esett Denverben ezért a nem kevés emberek elég lassan jutottak be a konferencia centerbe.George Lucas kimentette magát a konvención való részvétel alól, levelet írt a rajongóknak miszerint is már dolgozik az Episode 2-n, és jelenleg az Episode 1-et fejezi be.

- A film producere Rick McCallum amikor belépett a terembe legjobb produceri teendőjét látta el mikor bejelentette, hogy : " Tegnap ( 04.29.) befejztük az utolsó FX felvételt... beszéltem George-al és ő engedélyezte a végső változatot. A film teljesen kész van." Az utolsó trükkfelvétel egy generátor szoba és egy erőtér elkészítése volt a film utolsó párbajjelenetéhez.

Arra a kérdésre, hogy szerinte milyen a film, McCallum elragadtatva a következőt válaszolta: " It's fucking good." hozzátéve " olyan amilyennek mindig is akartuk ". Felfedte azt is, hogy a második rész munkálatai a következő héten kezdődnek.

Sok kérdést tettek fel neki, a következőkre válaszolt:

Jar Jar Binks-el kapcsolatban:
"Szeretni fogjátok ezt a karaktert. Annyira lenyűgöző. Nagyon ott van."

A film effektjei, művészeti rendezése, története etc.:
McCallum félig komolyan: "A film olyan sűrű, hogy azt hiszem legalább 2-3-szor meg kell majd néznetek."

Az esélyekről, hogy valaha lesz-e 7,8,9-ik rész?
McCallum gondolkodott majd a következőket válaszolta: "Jelenleg, ( George Lucas ) nem tervezi ezeket a részeket." McCallum kijelentette, hogy a prequel trilógia után, mindenkinek szüksége lesz pihenésre.De, ennek ellenére azt mondta, hogy nem azt gondolja, hogy lehetetlen a folytatás csak pillanatnyilag nem aktuális.

Az Április 1-jén felröppent kacsa a Star Wars TV sorozatról:
McCallum azt mondta: " Soha.Ez a világ a filmvászonra termett."

Mikor tudták azt, hogy a technika megérett a prequel trilógia elkészítésére?
McCallum felfedte, hogy amikor Lucas megnézte a ILM által készített trükköket a amelyeket a Jurrasic Park-hoz készítettek, főleg a dinókról készülteket ez nagyon megragadta őt.McCallum azt mondja, Lucas felhívta őt azt mondta: " Most láttam a felvételeket az ILM-től. Készen vagyunk ." És a következő héten Lucas felállította a művészeti csoportot a prequel-hez.

Milyen a munka Lucas-al?
McCallum azt mondta, hogy olyan mint rokonságban lenni " egy vasököllel, bársony kesztyűben "

Az eredeti trilógia megjelentetésének esélyei DVD-n?
McCallum megerősítette, hogy a DVD kiadása nem kacsa, de a pontos időpont még nincs meg.

Arra a kérdésre, hogy Lucas kit fog kiválasztani a következő részek Anakyn Skywalker szerepére a listáról amit már elkészítettek:
McCallum gondolkodott és azt mondta: " Ez a választás olyan merész lesz, hogy nagyon meg fogtok lepődni. Ez a megjegyzés a közönség soraiból többeket arról győzött meg, hogy a választás már megvan.

McCallum ugyancsak felfedte, hogy 100%, hogy a következő részt is (!!!) George Lucas rendezi és lehet, hogy a harmadikat is.
McCallum még azt is elmondta a közönségnek, hogy ő lesz a producere a készülő Indiana Jones 4 filmnek is.

Mielőtt elhagyta volna a termet Anthony Daniels ( C3PO) megkérdezte tőle, hogy milyen érzés egy olyan teremben lenni, ahol mindenki meghalna, hogy láthassa már a filmet, McCallum azt válaszolta:" Különös érzés, de imádom.".

Rascal Creative Commons License 1999.04.29 0 0 172
Hi !

Valaki lentebb sajnálkozott, hogy a getright-tel nem bírta letölteni valamelyik mov-ot (tegnap olvastam, és lassú a háló errefelé, hogy kivárjam újra, ki az). Nos én a következőt csináltam : magát a HTML-t töltöttem le, aztán abból nyírtam ki a már gond nélkül letölthető címeket. Íme :

http://starwars.apple.com/quicktime/trailers/fox/episode-i/menace00.mov

www.apple.com/home/media/menace_640qt4.mov

Én éppen most töltöm le őket.

off
a getright másnak is olyan kedves, hogy ha baja van minden jelzés nélkül kivágja a letöltést, és ott hagy a sz...-ban ? Van erre megoldás ? A netvamp legalább sikít...
Ja, és a QT4 letölthető egyben is valahonnan ????
on

Üdv !

AndreWWW Creative Commons License 1999.04.29 0 0 171
Az egész filmet honnan lehet letölteni? :-)
namam Creative Commons License 1999.04.29 0 0 170
En kezdem utalni, hogy minden az elso epizodot akarja meglovagolni. Ma egy angol ujsag kezembe akadt, fejlecen: Uj fotok a Fantom Fenyegetesebol. Ehez kepest 1 db foto volt benne es annyi.

Infokat varom, az Atom nem frissul olyan gyorsan mint gondoltam, az anglianusokat azert nezegetem.

qgibg Creative Commons License 1999.04.29 0 0 169
Le lehet mar tolteni vmi MP3-at az uj filmbol, allitolag a fenykardparbaj kozben lesz

Borisz

mrj Creative Commons License 1999.04.28 0 0 168
Hi
vegigolvastam a topicot engem is erdekel a tema. lattam hogy sokaknak problemat okoz a tavoli letoltes ezert mondom hogy leszdtem egy szerintem uj trailer-t ami 15.7 mega es qt4-gyel megy csak. ez ua. mint az elso trailer csak jobb minosegu foleg a hangja(!!!) ha eddig nem errol beszeltetek akkor es kell valakinek akkor tolem vihetitek ill ha van valami cumo ezzel kapcsolatban akkor dobjatok egy mail-t (de pontos filenevvel hogy ne kelljen keresgetnem) es egy ket napon belul leszedem. tolem aranylag normalis sebesseggel viheto ftp://152.66.139.238 user: mrj0 pass:mrj
atlag minden masodik nap megy a szerver mer ez az en gepem
nagyjabol ennyi
udv mrj
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.04.26 0 0 167
from the Behind of Magic.
(hevenyesz forditas:)

Sith

A Jedi praktikak es varazslatok sotet oldalanak mesterei, akik 100,000 eves tortenelmuk alatt tobbszor is eljottek, hogy elpusztitsak az igaz vilagos oldal Jedilovagjait.
Ez foleg a a Sith Haboru alatt tortent, mintegy 4000 ezer evvel a Galaktikus Polgarhaboru elott. Vezetoik pedig a Dark Lords of the Sith, otthonuk a Korriban.

A Sith Birodalom bukasa

A nev a Nagy Hyperspace Haboru ( ;) veget jeloli, mely a Yavini csata elott 5000 evvel tortent. Mikor a konfliktus szorossa valt, az Old Republic eroi Empress Teta vezetesevel vegig kergettek a Sith lovagjait a galaxison. A Sithek kozel kerultek a kihalashoz, de Lord Saga Nadow vezetesevel talaltak egy szentelyt a Yavin 4-en.

Sith Haboru

Kitorese Exar Kun a sotet oldal lovagja (Dark Lord) vezetesevel tort ki. Mielott veget ert, milliok haltak meg, es egesz rendszerek (systems) lettek lerombolva. A haboru a vilagos oldal lovagjai, es a sotet erok vezette Kun kozott tort ki, hogy lezuzzak az osszes Jedit, akik nem voltak hajlandoak a sotet erok utjara lepni. A haboru csak a massziv halal es rombolas utan ert veget, mikor is csapdaba ejtettek Exar Kun lelket Yavin 4 romjai kozt.

(itt amugy azt irtak Exar Kun-rol, hogy archeologusi munkat vegzett mikozben Saga Nadow lelke (spirit) iranyitasaval a Yavin 4-en Sith tanitasokba botlott, valaszthatott a halal es a sotet ero kozott. O az utobbit vette igenybe (lsd. az uccso Luke vs. Vader parbajban), s kesobb eljutott a Korribanra is, maj ismet hasznalta, igy attert a Dark Sidera. Ez akar utalhat a Darth Sidius vs. Palpatine kerdeskorre is!)

Clone War

Egy borzaszto haboru, nehany evvel a Yavini csata elott, melyben olyan hosok vettek reszt, mint: Bail Organa, Anakin Skywalker, and General Obi Van Kenobi (mint lathato nincs Neeson, de ez meg nem jelent semmit.).

ds9 Creative Commons License 1999.04.24 0 0 166
Egen, közben én is láttam mégegyszer, tényleg Baljós Árnyak néven fut, bár ez az eredeti véleményemen nem változtat.
Előzmény: rad84 (165)
rad84 Creative Commons License 1999.04.24 0 0 165
Moziban láttam a B-trailert szinkronizálva magyar főcímmel (nem arrol volt szo, hogy csak majusban jon?) - mindegy, a lényeg: A főcimben kivolt irva a hivatalos magyar cim, ami nem Sötét Árnyak, hanem: _Baljós Árnyak_...

Tehát az Episode One: Phantom Menace nálunk "I. Epizód - Baljós árnyak" lett.

Előzmény: ds9 (103)
ds9 Creative Commons License 1999.04.23 0 0 164
A Cd listából nekem úgy tűnik, hogy ebben a részben nem Darth Maul fog meghalni, tehát pótlása esetünkben kizárt. A következő rész pedig már évekkel később játszódik.

A szereplőlistán nem szerepel senki Darth Sidious néven, tehát sajnos ezen tények értékelésével meg kell várnunk a filmet, bár szerintem is ez a logikus, mármint Darth Sidious/Palpatine.

Már írtam arról, hogy 3 variáció létezik, gonosz ikertesó ( de az olyan brazil tv ömleny szerű ), testcsere vagy azonosság.

pedro870 Creative Commons License 1999.04.22 0 0 163
Még van tanítvány, de Maul előbb vagy utóbb meg fog halni, talán már ebben a részben. Másrészt Anakin lehet, hogy erősebb lenne mint Maul, ezért érdemes cserélni.

Meg kell nézni, hogy nem ugyanaz a színész játssza-e őket.

Szerintem tuti, hogy Palpa=Sidio. Azt tudjuk, hogy Palpa lesz az Uralkodó, Emperor Palpatine, nem valószínű, hogy Jedi képességeire erren a részre még ne tett volna szert, a kép a véleményem szerint tök egyértelmű

Fistandantilus Creative Commons License 1999.04.22 0 0 162
Sziasztok!

Ma volt lehetőségem megnézni végre az A trailer-t élőben, nagyban a mozivásznon. Fantasztikus volt! Irány Anglia. Sajnos szinkronizált volt, igaz ez a képi élvezetből nem vett el túl sokat :))))

namam Creative Commons License 1999.04.22 0 0 161
Ha Plapatine ilyen nagy jatekos, akkor egyszeruen szamit arra az esetre, ha a tanitvany (vezer-kirlyno) elobb pusztul meg mint a mester. Egy vezercsere pedig nem biztos hogy rossz huzas egy elaltatott (jedi) ellenfellel szemben, ha egy gyalog ott van mar az ellenfel vonalanal.

2005 korulre megtudjuk.

Előzmény: ds9 (160)
ds9 Creative Commons License 1999.04.22 0 0 160
Nem emlékszem ugyan, hogy hol van az A trailer-ben együtt Palpatine és Anakin, de ez mindegy igazad lehet, de a kérdés csak az, hogyha Darth Sidious-nak ( aki ugyan lehet,hogy Palpatine, de ezt még sajnos nem tudjuk )ott van Darth Maul akkor meg miért kellene neki Anakin, hiszen ketten már vannak és többen ugye az új Sith rendben nem lehetnek.
Előzmény: pedro870 (159)
pedro870 Creative Commons License 1999.04.22 0 0 159
Csak pár szó erről a Darth Sidious – Palpatine cuccról

Számomra teljesen egyértelmű, hogy a kettő az már a kezdettől fogva egy, hogy hogyan lett Palpatine Sith-es, vagy jediből szenátor, azt nem lehet tudni, de szerintem a hatalom és az irányítás megszerzésére használja fel szenátori állását.

Miközben szenátorként a politikai karrierjét építgeti, ennek besegít kis gonosz jedi háttere, a fekete csuha alól ellenségei félretételét intézgeti, pl. ő irányitja Mault a hercegnő és társai ellen. Tehát miközben képviselő még vállalkozó is. A Köztársaság élére valószínűleg gonosz Jediként, erőszak hasonló útján nem tudna eljutni, de mivel a hapek gonoszként hatalomra tör, a politikai pályát választja magának. És mégcsak nem is festő.

Tehát játssza az agyát a Naboo-n, olyanokat mond, hogy „azt gondolom el kell fogadnunk a föderáció irányítását egy időre” ez most csúnya fordítás, és közben felveszi a csuhát és a Sith-et is belevonja a dologba.

Más. Az első előzetesben van egy jelenet, amikor a szereplők egy ünnepségen vesznek részt, egyszerre ott van Palpatine és Anakin. Valószínű, hogy Palpatine felfedezi a gyerek képességeit és ő maga kezdi el átcsábítani őt a sötét oldalra.

Törölt nick Creative Commons License 1999.04.22 0 0 158
ds9 Úr!

Ez estben AZ ERŐ LEGYEN VELED!

És köszi a fejtágítást.Kafa.

Előzmény: ds9 (157)
ds9 Creative Commons License 1999.04.22 0 0 157
STAR TREK :)
Előzmény: ds9 (156)
ds9 Creative Commons License 1999.04.22 0 0 156
Deep Space Nine ( ds9 ), Start Trek sorozat (1993-1999)
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.22 0 0 155
Taníts Mester!!!

Egyébként mi az a ds9?
/Dark Side 9 részen keresztül?/

Előzmény: ds9 (153)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.22 0 0 154
Taníts Mester!!!

Egyébként mi az a ds9
/Dark Side 9 részen keresztül?/

Előzmény: ds9 (153)
ds9 Creative Commons License 1999.04.22 0 0 153
Tehát ( tényleg számomra a legegyszerűbb volt iderakni angolul, de most majd hiánytpótlok ):

A legelső párbeszédes részt annyira nem fordítanám le, mert az csak arról szól, amit már írtam, hogy Anakyn-nak nincsen apja és sokkal többet azért nem tudunk meg belőle bár érdekes.

A lényeg a Sith-ről szóló rész:

134 oldal, Phantom Manace ( regény )

Darth Maul mesterének gondolatai a Sith és a rend történelme körül jártak.

A Sith létezése majdnem kétezer évvel ezelőtt kezdődött. Egy szekta amely az Erő sötét oldalához rendelte magát, magához ragadva a koncepciót . hogy a megtagadott erő az elvesztegetett erő.
Egy vörös
A rouge Jedi lovag alapította a Sith-et egy egyedülálló disszidens az összetartó követők táborából, egy lázadó aki megértette, hogy a kezdetek kezdetétől az Erő igazi hatalma nem a világos hanem a sötét oldalon van.
Mivel a Tanácstól a hitéhez semmiféle támogatást nem kapott, szakított a renddel, tudományával és fortélyaival távozott, titkon megesküdve, hogy bosszút áll azokon akik elküldték őt.

Először egyedül volt, de többen a Jedi rendből akik hittek abban amit ő tett és követték tanításait csatlakoztak hozzá. Másokat beszerveztek, és nemsokára a Sith-en belül a rangok és viselőik már több mint 50-en voltak.
Lenézvén az együttműködés és konszenzus értékét, és arra az alapra helyezve magát, hogy a hatalom megszerzése a cél mindenáron a Sit a saját szektáját a Jedi-k ellenében kezdte el építeni. Az ő rendjük nem volt szolglálni hivatott, az ő rendjük az uralkodásra lett teremtve.

Háborújuk a Jedi-vel őrült és bosszúszomjas volt és eleve kudarcra volt itélve. A vörös Jedi aki alapította a Sith-et volt az igazi vezetőjük, de az ő ambiciói kizárták a hatalom bármilyen megosztását.
A tanítványi elkezdtek konspirálni ellene és egymás ellen, tehát a a háború amit ösztökéltek nem csak ellene, hanem egymás ellen és a Jedi ellen is zajlott.

A végén a Sith elpusztította önmagát. Elpusztították első vezérüket, aztán mindenki mást.Néhányan akik túlélték a vérfürdőt a figyelő Jedik áldozatai lettek. Hetek alatt minden Sith elpusztult.

Kivéve egyet.

Darth Maul türelmetlenül megmozdult. A fiatalabbik Sith még nem tanulta el mesterének türelmét, ez majd idővel és tréningel majd kialakul.A türelem volt az amely végülis megmentette a Sith render a végő pusztulástól. A türelem volt az amely majd megadhatja nekik a győzelmet a Jedik felett.

A Sith aki túlélte összes társát megértette ezt.Ő felvette a türelmet fegyverei közé, míg a többiek elhagyták ezt. Felvette a ravaszságot, álcázást és kibúvást mint a régi Jedi örökség részeit amit a többiek annyira megvetettek. Félreállt amikor a többi Sith egymásra tört és elpusztult. Amikor a mészárlás végetért elrejtőzött, és várt az esélyre.

Amikor már azt hitték, hogy az összes Sith elpusztult felbukkant a rejtőzködésből. Először egyedül dolgozott, de öregedett és ő volt az utolsó fajtájából.Ekkor kezdett el tanítványt keresni. Megtalálván elkezdte őt trenizálni, hogy Aster-ré válhasson és, hogy majd később ő is találhasson egy tanítványt és folytathassa a munkát. De csak ketten lehettek egyszerre.
Nem lehetett többször megismételni azt a hibát amit a régi rend elkövetett, széthúzás a Sith-ek között, háború a hatalomért a szektán belül.
Az ő közös ellenségük a Jedi nem egymás. A Jedi-vel való harcot kell megtartani maguknak.

A Sith aki újjáalakította a rendet Darth Bane-nek hívta magát.

Több ezer év telt el amióta a a Sith-et úgy vélik, hogy elpusztították, és az idő melyre oly régen vártak, végre elérkezett.

Előzmény: qgibg (152)
qgibg Creative Commons License 1999.04.22 0 0 152
Na most nagyot fogok kerni, de nem akarja valami angolul jobban erto egyed leforditani ezeket a szovegeket, amiket DS9 (Allah novessze nagyra szakallat es meg azon testreszeit, amiket o megjelol) idepakolaszott nekunk? Az en angoltudasom, ehhez mar keves, legalabb azt ideirhatna valaki, hogy a lenyeg micsoda. PLZ!!

Borisz

greg5 Creative Commons License 1999.04.21 0 0 151
He-he, már késő, megvettem, de ayért kösyi, 1ébként sem bántam meg, igaz, ogy majdnem minden képet láttam-láttunk már belőle, de azért teljesen más ujságban, teljesen 'jó' felbontásan nézegetni, valamint ugyis van benne 1 ingyen mozijegy:) Ja igen, és ds9, köszönjük hasznos beirásaidat, tényleg sok érdekeset lehet megtudni belőlük!
Sziasztok
Feki Creative Commons License 1999.04.21 0 0 150
Hi all!
Most végeztem az oldal végigolvasásával, egy csomó érdekes dolgot tudtam meg, naponta vissza fogok járni ide...
Gratula ds9! Ne hagyd abba!
ds9 Creative Commons License 1999.04.21 0 0 149
Nagyon rossz a Cinema cikk a tavaly ( !!! ) novemberi trailerből vannak képek és a szövegek felett is némileg eljárt az idő ( cca. 5 hónapot ).
Egyébként is a Cinema tök szar, a német kiadás klónja ( klón háborúk ) és hihetetlen tévedések vannak benne, a legjobban a filmforgatásokról szóló exkluzív riportjaikat szeretem, mert az általuk vadonatúj filmeknek beállított darabok ( éppen forgatják őket ) egy része vagy már ment ( nem megy, ment ) kint moziban, vagy miközben olvastam az excluzív riportot a forgatásról a film közben DVD-n ott figyelt a polcomon.
Egyébként is egy elég szar újság, mert az áprilisi szám 20-án jelenik meg. benne a hónap elején megjelent filmek kritikájával.
Az e hónapi számban a kedvencem, hogy a Januárban Németországban bemutatott Star Trek-et nem látták ezért nem tudták értékelni, pedig a krotikák nagy részét ( magyar filmekét nem ) mindig valami Jürgen vagy Franz írja ( magyarul ezt is átveszik ).
Előzmény: Törölt nick (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!