Keresés

Részletes keresés

ds9 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 249
Felvettem a VH-1-ról a klippet, leadták egymásután kétszer, hát érdekes volt, vannak benne új részek, de a kedvencem az alábbi idézet:

" Fear attracts the fearless, the strong, the weak, the innocent.Fear is my ally." Darth Maul

Soundkey Creative Commons License 1999.05.07 0 0 248
Tisztelt ds9!

Félreértettél ,az általad közölt információk ,érdekességek nagyon jók (de tényleg nagyon-nagyon jók!!) ha kérhetem folytasd őket ugyan ilyen intenzitással. Ezek az infok is a SW univerzum tökéletességét bizonyítják.
Érdekes ,én sem rohangálnék jelmezben és én is csak a Timothy Zahn féle folytatást olvastam.....:-)
Az ,hogy május 24.-én lehetőséged van megnézni a filmet az egy nagyon jó dolog és az átfogó véleményedet várni fogom (szerintem más is).

Soundkey ICQ:35467146

Előzmény: ds9 (247)
ds9 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 247
Dear Soundkey,

az az igazság, hogy eddigi tevékenységem nagy része is csak arra irányult ( és még fog is ), hogy a filmmel kapcsolatos érdekességeket, háttérinformációkat, titkokat ( !!?? :) ) feltárjam megkeressem.

De egyetértek veled, hogy mások szórakozását nem szabad elrontani, én magam is úgy vagyok vele, hogy nagyon elszomorodtam, hogy a CD tracklistáról egy csomó dolog, közte szereplők sorsának alakulása is kiderül.

Mostantól kezdve egyébként azt hiszem, hogy a filmmel kapcsolatban egyre több 100%-os információ fog napvilágot látni, a filmben levő pontos történések alakulásáról.

Én úgy gondolom, és hála istennek az utóbbi időben ( utólag is köszi ) meg is lettem ebben erősítve, hogy sokan vannak akik a SW-al kapcsolatban úgy éreznek ahogy én.
Természetesen nem rohangálnék SW jelmezben ( nem az én világom ), bevallottan nem olvastam csak a trilógiát és a Timothy Zahn féle folytatást, mert őszintén szólva nem izgat a többi könyv annyira, mert engem a film ragadott meg 1979-ben ( és most is fogva tart :) ).

A jövőben tehát még amennyiben találok érdekes információkat, szállítom őket, remélhetőleg hasonló vehemenciával mint eddig.
De egy biztos, Május 24-én így is úgy is elmegyek az Usa-ba, tehát a film meg lesz nézve, ha máskor nem akkor délután vagy délben vagy mit tudom én.
Ha lesz számítógép és internet a közelben akkor majd tudatom, hogy nekem ( !! ) tetszett-e ( bár véleményem szerint nagyon nem fogok csalódni ), de az biztos, hogy a film részleteiről nem fogok kiselőadást tartani, mert az az itthon maradt kollegákkal szemben enyhén szólva szemétség lenne.

Előzmény: Soundkey (246)
Soundkey Creative Commons License 1999.05.07 0 0 246
Sziasztok!
Régóta figyelem a listát én is nagy SW rajongó vagyok. Moziba legalább 100x (/ rész) láttam annak idején. Videón is megvan stb......

Pedro870 + mindenki:
A klasszikus trilógiáról annyit ,hogy a három rész úgy jó ahogy van. Nekem speciel a Jedi Visszatér ugyan úgy tetszik mint a többi (bár az ewokokat én sem kedvelem) . Azért egy érdekes dolgot mondanék. Amikor a Csillagok háborúját először láttam még olvasni se tudtam de nagyon tetszett. :-).... Jött a Birodalom visszavág (szinkronizálva) ,teljesen belezsongtam a SW kultuszba. Aztán jöttek a hírek, hogy megjelenik még egy rész...........Ekkor már 11 éves voltam (kb.) és a barátommal nagyon nagy izgalommal vártuk a „folytatást". 10-11 évesen már felfogtam ,hogy George Lucas egy univerzumot teremtett. A felismerés meg a következő rész „láza" miatt a Jedit úgy vártuk mint a messiást. Mikor bemutatták ez a rész tetszett a legjobban!!!
Eltelt néhány év, de trilógiára mindenki emlékszik. Mikor „híre" ment hogy Lucas megcsinálja az előzményeket MINDENKI ( SW rajongó, fanatikus ,férfi, nő....mindenki) felkapta a fejét! A SW univerzum tökéletessége ( + a várakozás az előtrilógiára ( ugye már régóta szó van róla )) miatt lesz legalább ugyan olyan ,de inkább sokkal nagyobb siker!
Nem kell félni . Véleményt ,majd akkor mondok ha láttam a filmet.
Különben is jó kritikát ritkán hallani.

Jack Slater:
Avval ,hogy árulod cd-n két nappal a bemutató után a Phantom Menace-t MINDENT elrontasz!
Tessék mindenkinek megvárni a szeptembert és becsücsülni egy jó moziba. (dolby digital surround ex minimum :-))
Egyéni véleményem még ,hogy május 19.-e után itt ,ezen a listán senki ne írjon a filmről. Szóljatok ha nincs igazam.

Soundkey

ds9 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 245
Most jött az info, az angol VH-1 ( lehet, hogyha van európai akkor az is ) magyar idő szerint ma délután 6-kor ( angol idő 5 óra) levetíti a " Duel of the Fates" videót.

Aki tudja nézze meg, vegye fel, én már előkészítettem a kazettát.

Van német VH-1 is, arról tudok, az szabadon fogható az Astráról, lehet, hogy az is ma műsorra tűzi.

Reménykedjünk.

Feki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 244
Saját véleményem:
Amikor kb. 10 évesen láttam a trilógiát egy új "világ" nyílt meg bennem, nagyon sokszor megnéztem azóta, és még mindig egy egész különös érzés fog el, amikor látom. Azt hiszem, rajtam kívül ezzel sokan vannak még így... Nagyon kiváncsi vagyok már az új részre, de nem várom a filmtől azt, hogy ott helyben elélvezzek miközben nézem(Lehet, hogy akik már eddig látták azok ezt várták el). Viszont tudom azt, hogy ha most ezt a filmet megnézi egy 10 éves gyerek, ugyanúgy bele fog szeretni a STAR WARS világába mint én akkoriban.
Yoshi Creative Commons License 1999.05.07 0 0 243
megjegyzes:
Aki nem bir filmet/konyvet kesziteni, abbol lesz a kritikus.
Ennyit a kritikusokrol/kritikakrol.
Mindenki nezze meg a filmet, es utana alkosson velemenyt.
nem igaz?

Az ero legyen veletek!

Kojak Creative Commons License 1999.05.07 0 0 242
Kedves pedro870!

Teljesen igazad van, otthon a 55-ös tv-men nézve valószínűleg csak kicsit lenne jobb, mint a Seaquest következő része (bocs ez egy kőltői túlzás volt). Egyszer beszéltem egy arccal aki azt mondta, hogy a Jurassic Park így szar, meg úgy szar. Megkérdeztem, hogy hol látta, hát otthon videon, aha, akkor értem. Ilyen és hasonló filmek, mint ahogy Lucas őfelsége is említette: 20 méteres vászonra lettek megálmodva, nem pedig 55 cm-s tv-re. A kűlönbség olyan mintha úgyanazt a zenét egy profi hifi cuccon halgatnád, vagy pedig egy sokol rádión.

Más... Baromira félek attól, hogyha az USA-ban megvolt a premier a Net-et ellepik az infok, minden rajta lesz, a történet, a legjobb trükkök, a legnagyobb poénok. Szerintem azért nem volt fair a Lucasfilm-től, hogy csak ősz elején, vagy nyár végén (tök mindegy) mutatja be Európában a filmet, mert a jelenkor társadalma az interneten él, általában egy-két napos info már réginek számít. Mi lesz majd egy három, négy hónapos filmmel. Ha a Vak asszonny visszanéz 5-ről lenne szó nem érdekelne, hogy csak később látható, de ez a film, már rég túl mutat egy filmen. Ez, és ezt mindenkinek el kell ismernie, már kultusz. Tudom, hogy ez üzlet, de akkor is film nekünk is készül, ugyan én nem tudok ki menni az USA-ba, de én is ki fogok rá fizetni 6-700 Ft-ot, és lehet, hogy úgy érzem majd, hogy egy tegnapelötti újságot vettem.

Lehet, hogy annak van igaza, aki becsukja a szemét, elzárja a külvilágot, nem néz tv-t, nem olvas újságot és nem szörfözik, mert valóban egy teljes élményt kap majd szept 17-én.

Én már csak ilyen megszállott vagyok, minden info morzsát megrágok, és csámcsogok is rajta egy keveset. De nem tudom ki jár majd jobban szeptemberben, aki tisztal lappal indul, vagy én aki már kivülről fújom majd a sztorit? Ez ilyen klasszikus 22-es csapdája nem? Szerintetek hogy van ez?

Előzmény: pedro870 (241)
pedro870 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 241
Ja és azt nem is mondtam, hogy NEM KELL IZGULNI, A FILM NAGYON JÓ LESZ!!!

ne nézd meg cd-n te se! Add el 5-ért de először moziban kell a dolgot bámulni, ha szeptemberben hát szeptemberben.

pedro870 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 240
a jedi nem rossz csak van ott egy KÉRDŐJEL
pedro870 Creative Commons License 1999.05.07 0 0 239
Haliho

Szetneztem tegnap este a neten és elég ijesztő dolgokat olvastam.

Ugyebár tegnap vagy még előtte néhány száz embernek alkalma nyílt megnézni a TPM-et. Volt mozi-tulaj vetítés meg más is. A cikis az, hogy néhány ember a vetítés után felcuccolta summás véleményét a hálóra.

Nekem persze sikerült a legnegatívabbal kezdenem, ami eléggé lehangolt, pont a negatív kritika volt az amit szerettem volna elkerülni. (nyugi azóta tuti vagyok benne, hogy szuper lesz, csak most még felvezetem, bár gondolom, bennetek fel sem merül a kétely :))
Persze a kritikák lényege nem az volt, hogy a fiml rossz, csak nem mindenki kapta azt, amit várt (szeretett volna).

pár negatív gondolat a kritikákból

túl sok effekt
túl sok CGI lény
Ami túl gyerekessé teszi a filmet

Na most. Ma este ellátogattam a www.theforce.net -re, onnan pedig a jedicouncil-ra. Érdekes dolgokat olvastam.

1. Első kérdés

Érdekes módon még a kissé negatív hangvételt megütő Epstein fószer is azt mondta a dolog jobb mint a JEDI. Szétnéztem a fórumokon és azt tapasztaltam, hogy a jedit sokan mint a trilógia kiemelkedően legrosszabb részét tartják számon. pár ok:

- a jók győznek, valahogy az emberek manapság imádják a sötét dolgokat
- az ewokokat rengetegen utálják, de tényleg, azt mondják túl gyerekesek meg minden, meg hogyan tudják legyőzni a rohamosztagosokat
- a zene rosszabb mint a másik két részben
- a Jabbás rész túlságosan elkülönöl a másik kettőtöl
- Az Endori csata osztottsága (föld és űr) nagyon rossz
- a színészi játék sokkal rosszabb mint előző két részben

Te mit gondolsz?
- A Jedi visszatérről
- Az ewokokról
- Stb

2. Második kérdés

A fórumokn számomra nagyon szimpatikus véleményekkel találkoztam. Az egyik szerint ott van a gond, hogy a rajongók iszony magasra teszik a mércét és főleg azt várják, hogy az ő igényeiket elégíti ki majd ez az új film. Erre az a válasz, hogy ez tuti nem fog bejönni, a film nem a rajongóknak szól, hanem mindenkinek és főleg a gyerekeknek. Sokak szerint az TPM-nek olyannak kell lennie mint a 4. rész volt. Felszabadult meg optimista. Hiszen ez csak a bevezetés. Van még két rész a sötét dolgokra. És furcsa módon ezek a vélemények úgy találják, hogy az egyes kritikák által megjelölt gyerekesség meg "nem elég sötét" stb, pont azt mutatják, hogy a dolog ugyanazt a helyet foglalja el mint Az új remény a második trilóban.

- Te mit vársz
- Baj, ha a dolog kicsit "gyerekes", vannak benne gyerekeknek szóló karakterek mint Jar-Jar meg ezer más

Egy vélemény mondá: Sötétség nem létezhet fény nélkül.

NAGYON ÁLMOS VAGYOK ÉS TÖK ÖSSZEFÜGGÉSTELENÜL DE BESZÉLGESSÜN MÁR EZEKRŐL

Tényleg rossz a JEDI
A 77-es gyereknek vagy a 98-asnak szóljón a cucc, vagy hogy is van ez?

ZodiaC Creative Commons License 1999.05.07 0 0 238
Jack!

Úgy érted, hogy kalózmásolatokat akarsz eladni?

Ha igen, akkor gratulálok. Derék dolog lopni!!!

Ha nem, akkor nem szóltam.
(azért sem csesztetnélek, ha ingyen terjesztenéd).

Előzmény: Jack Slater (236)
qgibg Creative Commons License 1999.05.06 0 0 237
En is kerdezek: nem tudja valaki, hogy a TV-ben mikor es hol lehetne latni a Music Videot? En aligha tudom sajnos hazavinni, es mas megoldast nem latok :((

Borisz

Jack Slater Creative Commons License 1999.05.06 0 0 236
Halihó rajongók!

KÖZÉRDEK, nekem pedig üzleti...
Május 22-én, tehát 2 NAPPAL A BEMUTATÓ UTÁN hozzájutok a filmhez video cdjéhez, melyet valószínűleg 5000 Ft értékben fogok árusítani...
Akit érdekel kérem az emailcímen jelnetkezzen

RCH Creative Commons License 1999.05.06 0 0 235
Allitolag kijon valamikor az SE SE, azaz a megkibovitettebbtunningoltabb verio. Tudtok errol valamit?

Mas. Hallottam valami X-wing cimu filmrol. Ez igaz, vagy csak jol felultettek?

qgibg Creative Commons License 1999.05.06 0 0 234
Apropo, a 4 trailert felpakoltam az extrara azok kedveert, akiknek gyorsabb, mint az apple.com

www.extra.hu/swtrailers es /swtrailers2

Borisz

qgibg Creative Commons License 1999.05.06 0 0 233
Isten aldjon benneteket azert az MPG-s linkert!

Borisz

Csodaszarvas Creative Commons License 1999.05.06 0 0 232
Szerintem ne irj le semmit! Mar igy is felek, mit fogok elolvasni meg itten szeptemberig :)
Lelkesz Creative Commons License 1999.05.06 0 0 231
sebtiben es nem pedig septiben
Lelkesz Creative Commons License 1999.05.06 0 0 230
csak most sikerult elugranom egy Barnes and Noble konyvesboltba, ahol ki is olvastam septiben egy roviditett kiadasat a 2 nappal ezelott kiadott SW konyvnek, ugyhogy most mar tisztaban vagyok vele, hogy ki hal meg es ki nem es a tobbi. Ja a filmzene szamcimei nem arulnak am el mindent. Ha erdekel, tudok irni egy ket dolgot, de felek, hogy lelovom a poent. Vegulis a film nincs mar olyan messze. Itt 13 nap.
ds9 Creative Commons License 1999.05.06 0 0 229
Mint azt igértem megérkeztek az első kritikák a filmről, tegnap még azt igértem, hogy az egyiket végig bemásolom, de aztán rájöttem, hogy hosszú és ez az anyag egy kicsit átfogóbb.

Az itélet a Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) filmről a mozitulajdonosok részéről megérkezett: ez nagyon nagy siker lesz olyan amire mindenki számít.
Az általános vélemény azonban azon hardcore SW rajongók részéről akik bejutottak a keddi vetítésekre egy kissé más, némileg kiábrándító.
A mai ( Csütörtök )Los Angeles Times idéz egy mozi tulajdonost aki látta a filmet Westwood-ban (vetítések voltak még a mozi tulajdonosok részére a következő városokban: New York, Boston,San Francisco, Dallas, Chicago és Washington, D.C.) aki a következőt mondta " ez egy közönségfilm, nem a kritikusok filmje.
Egy másik mozitulajdonos Silver City-ből az eddigi legjobb SW filnek nevezte. " Annyi minden történik benne, teljesen elszédültem" -mondta.

De például Dwight Morgan az Edwards Theaters-től a filmet csak No.2-nek titulálta a Star Wars mögött ( ha ez köztünk marad azért az nem rossz ).
A mai Daily Variety egy meg nem nevezett "film business pro"-t idéz aki azt mondta: "Volt egy udvarias taps, kissé lagymatag, nem olyan amire számítottál volna ".

Kritikák a nem profiktól Szerda óta kezdenek feltűnni az Interneten, Ron Epstein a Home Theater Forum-tól volt talán az első ( ez van meg nekem teljes hosszában ):" Ez egy kritika egy rajongótól, nem vagyok kritikus" -mondja
De Epstein egy kissé kiábrándult:"Vita nélkül ez egy nagyszerű film, amely zseniálisan van megcsinálva"-írja."Hatalmas, jól szól, és tele van tömve a legtöbb effektussal amit filmben valaha is láttam. Talán ez a fő probléma ".
Epstein szerint talán egy kicsit túl sok effekt van benne, néha úgy érezte magát mintha egy rajzfilmet nézne. Ez a vélemény visszhangzik ki más irásokból is amelyek napvilágot láttak.

Harry Knowles' Ain't It Cool News Web site-ján (amely majdnem egész nap teljesen megközelíthetetlen volt ) aki SithMeister hívja magát a következőt írta:"Az első dolog amit a barátomnak mondtam a vetítés után: már nem vagyok 7 éves."
Egy másik megtört rajongó, egyetért ezzel: "Az elvárásaim hatalmasak voltak,......arra kérek mindenkit, hogy egy kicsit vegyen vissza az elvárásaiból.......Ez egy hihetetlenül jó film, higgyék el nekem. Csak nem lehet úgy beülni rá, hogy ez a legszuperebb film amit valaha láttál, mert nem az."

Ennek ellenére az egyik szerencsés a következőt írta: " Ez a legjobb film amit valaha láttam.....a lényeg ha valami olyat akarsz látni amit még sohasem, és úgy is akarsz szórakozni akkor ezt a filmet meg kell nézned.
Én is ezt fogom tenni úgy 25-ször."

Tehát ennyi.
Nekem a következő gondolatok futottak át az agyamon: 1979-ben amikor az első filmet láttam 11 éves voltam, számomra ez volt A FILM.
Ma amikor 30 vagyok, a folytatásokkal együtt ezek A FILMEK, bár ma már tudom, hogy nagyon sok nagyon jó film van még.
De, egy dolog biztos és ezt veszem ki abból amit itt olvastatok ti is, és még fogunk néhányszor azt hiszem.
Nem vagyunk már általános iskolások, ez a film a gyerekkorunk egy része valahol, amit nem lehet tőlünk elvenni, azt hiszem, hogy azok akik ezeket írták azt hiszik, hitték, hogy ha ezt a filmet megnézik akkor újra 7-10 évesek lesznek.
Hát nem.
A világ változik, vele mi is.
Azt hiszem a Hook-ban van egy olyan rész, hogy ha felnövünk akkor a gyerek is valahol elveszik bennünk.

Hát jelentem és még nem nőttem fel, nincsenek nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, már annak is örülök, hogy egyáltalán elkészült.
Ha elmegyek megnézni, és jelenleg úgy néz ki, hogy Május 24-én ez megtörténik, akkor nem lesznek nagy elvárásaim, csak szeretném úgy érezni magamat mint 1979-ben amikor legalábbis részben az én életem is egy kicsit megváltozott.

Tudom ezt ajánlani mindenkinek.

Kojak Creative Commons License 1999.05.06 0 0 228
Bocs nem más csak kitisztul belőle a The Arrival at Naboo.

Na pá

Előzmény: Kojak (227)
Kojak Creative Commons License 1999.05.06 0 0 227
Hello Mindenki!

Megjelent a The Phantom Menace soundtrackje, ami éppen most döbörög a fülemen, kapható minden zeneboltban. Állat!!!

Na ennyi

(Már a Star Wars Main Theme is egészen más)

ds9 Creative Commons License 1999.05.06 0 0 226
George Lucasnak mindenféleképpen el kell gondolkodnia azon, hogy egy olyan kaliberü szinésszel mint Samuel L.Jackson mit kezdjen az Episode Two-ban. Ellentétben a The Phantom Menace-el ahol Jackson már a forgatókönyv megírása után csöppent bele a filmbe, a második részben jóval több szerepet szánnak neki és az általa játszott Mace Windu Jedi Mesternek. "Sam egy kiemelkedő karakter, ahogy mi hívjuk," George Lucas mondta ezt Rosie O'Donnell TV talk showjában. "Ő és Ewan McGregor mindketten kiemelkedő karakterek.Sokkal nagyobb szerepük lesz a következő filmben." Obi-Wan Kenobi-val kapcsolatban Rick McCallum még a hét végén Denverben elmondta, hogy McGregor Jedi lovagja lesz a központi figurája a második résznek.

A nyilvánvalóan nem a legjobban értesült SW rajongó, Rosie O'Donell megkérdezte Lucast, hogy mikor is várható a második rész a mozikban .
A SW alkotója - aki megerősítvén Rick McCallum hétvégi szavait öltözködésével kapcsolatban, nem viselt flanell inget - egy olyan választ adott amitől a rajongók egy része majdhogynem infarktust kapott: " A következő film bemutatása 3 év múlva várható, bár én jobban szeretném ha ez 4 lenne."
Lucas hozzátette még: " Abban a pillanatban, hogy befejezem a promóciós turnét ezen a héten itt New Yorkban, azonnal vissza kell mennem és elkezdem írni a forgatókönyvet.Már most elkezdem írni a következőt mielőtt az elsőt egyáltalán bemutatnák."

Lucas New Yorki szereplésének ( a Rosie O'Donell show az NBC New Yorki központi stúdiójában készül, ugyanott ahol a Saturday Night Live ) egyébként volt egy eleddig 100%-ig titokban tartott vonzata is.

Tegnap zártkörű vetítésen bemutaták a már teljesen kész The Phantom Manace-t, amelyről a média képviselőit sem tájékoztatták.

Ehhez kapcsolódik, hogy sikerült megszereznem a film első kritikáját az ezen a vetítésen résztvevő egyik vendég tollából ( egyes szám első személy ).
Ezt majd később lefordítom, de baromi hosszú és bár nem negatív kritika ( azt mondja, hogy a kritikusok és a gyerekek imádni fogják ), de a filmet a Return of the Jedi-hez hasonlítja, ami nem mindig túl hízelgő.
Én például bármikor halomra lőnék egy csapat ewokot, mert annyira idegesítenek.

Erről majd később.

Amit még találtam az egy nagyon helyes kis hír amit az amerikai Szövetség a Humán Erőforrásokért Management közleményével kapcsolatos.

Ez a szösszenet a film bemutatójának napjával foglalkozik és ad tanácsot a dolgozó tömegeknek.Sue Meisinger a szövetség elnöke a következőket tanácsolja: " Ne tessenek háborúzni a munkáltatóval egy film miatt.Ha előre kiveszik a szabadságukat akkor a munkáltató előre tud számolni a munkaerő kieséssel.Ha csak úgy minden előzetes bejelentés veszik ki ezt a napot szabadságként akkor előfordulhat, hogy a Phantom Manace mellé csatolva a Birodalom visszavág-ot is megkapják."

namam Creative Commons License 1999.05.06 0 0 225
Tenleg! Miert?
Előzmény: xgaddalf (223)
mrj Creative Commons License 1999.05.06 0 0 224
Hi
ha a masik ftp megszunik tolem is viheto a video klip...
xgaddalf Creative Commons License 1999.05.05 0 0 223
Hi!
Hi!
Kötöszködős kedvembe vagyok. Valaki mondja már meg, hogy a lézer miért nem fénysebességgel közlekedik filmben?

Egyébkent ez volt az egyetlen film a maga kategóriájában, amelyik olyan mesteri módon vitt távol a realitásoktól, hogy az ilyen "lézeres" dolgok egyáltalán nem zavarták az áhitatot ;)

Udv!

Dob Creative Commons License 1999.05.05 0 0 222
Most olvastam a Csillagok háborúja könyvet megint. A végszójában érdekes dolgot írnak: a Star Wars nem Sci-Fi.. és észérvekkel támasztja alá.. teljes mértékkel eggyet értek vele. Gondolom most sokan megbotránkoznak , úgyhogy álljon itt az írás összefoglalója:

1. A Sci-fi tudományos fantasztikus- jelent , a SW-ban nem sok tudományos dolog vonult fel. Lucas nem magarázta meg hogy működik a Hiperhajtómű , vagy a fénykard , semmiféle tudoményos alapja nincs a filmnek. (persze késöbb megteremtették azt is)
2. A mesei elemek kavalkádja.
Ki netudná hogy kezdődik a film "hol volt hol nem volt" vagy nem ismerős? és hogy van vége? Maga Lucas mondta, hogy számos mesei elemet használt fel (sötét vs világos , jó-rossz , a legkisebb fiu , meg miegymás)
Na persze jogos a kérdés , akkor mi a sci-fi film? pl az Ürodisszeia az az Arthur C. Clark-tól , de elég kevés van az igazi sci-fi-ből. Szóval nem mind az , amiben lézerpisztolyal lőnek , meg űrben repülnek. A SW és "társai" a fantasztikus szót kielégítik , szóval inkább fantasy filmek.
Szerintem ez nem fogja senki kedvét elvenni a kultusztól , az enyémet sem . de mindenesetre édekesnek tartottam megemlíteni.

Lelkesz Creative Commons License 1999.05.05 0 0 220
Nem 12 nyitottak meg, hanem 12-kor. Bocs
Lelkesz Creative Commons License 1999.05.05 0 0 219
Tegnap elott ejjel (bocs, hogy csak most mondom) kiadtak az uj SW jatekokat. 12 nyitottak meg egy par Toys 'R' Us-t (itteni jatekboltok), de a sorok mar 10-tol alltak. Van aki tobb ezer dolcsit elvert ezekre, bar itt rengeteg gyujto van, asszem valoszinuleg ezek voltak a sorokban. De azert ez megiscsak tulzas nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!