A hajtatásról annyit, hogy nekem van olyan leanderem (telt rózsaszín), amiről 100%-ban sikerül a hajtatás, és olyan is, amiről már több tucatot próbáltam, és egy darab sem sikerült.
Most már teljesen odavagyok, hogy én is magról ültethessek! Ezek szerint, ha a bordósom magtokjából elültetem a magokat, akár más színű és formájú is lehet majd az új növény virágja???
Jaj, nehogy azt hidd, hogy becsaplak! Talán még akkoriban nem jártál erre, amikor a magról szaporításról írtunk , illetve hát inkább csak én írtam, szóval a magoncok akármilyen színűek lehetnek, de azért vannak tulajdonságok, amiket átvesznek a szülejüktől, mivel itt a szírmok és a virágzat formája nagyon hasonló, azt gondolom, hogy ez volt a szülő. Csak gondolom, mert sajnos nem jegyeztem meg, egy ideig könyveltem szorgosan, de aztán többször átültettem és felhagytam a követéssel. Most már egy kicsit bánom!!!
Dehogy! Hiszen szereted a növényeket! :) Néha, sztem az is ártalmas, ha túl sokat foglalkozunk a dugványokkal. Régebben úgy 2-3 naponta "nézegettem" a ledugott vövénykéket. Esetleg ki is szedegettem, hogy van-e már gyökere:( Mióta leszoktattam magam erről, azóta sokkal jobb hatásfokkal szaporítok:)) Lerakom egy helyre, és megpróbálom elfelejteni.
bocsánat az Offért, én igy jártam most a yuccámmal. valami baja lett, levágtuk a tetejét, és ugyan nem sok esélyt láttam a kigyökerezésre, becsaptam egy nem átlátszó vázába a sarokba. Mostanában megnézem, hogy na, bebüdösödött? Erre semmi baja, tele volt gyökérrel. "kénytelen" voltam elültetni. :-)
Talán ha a leanderek miatt sem izgulnék annyira...
Ezt már régóta meg akarom Nektek mutatni: Az a hófehér, aminek minden porcikája tényleg vakítóan fehér, nagy valószínűséggel ennek a ciklámenszínűnek a gyereke.