Sajnos az esemény amit beírtál ugyanoda visz mint a sw oldal, tehát nem tudod letölteni magadnak csak nézni, és legalábbis az nálam enyhén szólva pocsolya szar.
az az igazsag, hogy nekem szerencsem is van, mert itt vagyok nyujorkban es ezert nem kell kulon ideutaznom, hogy megnezzem a varva vart filmet. Egyebkent vegre sikreult vegigolvasnom az egesz oldalt, es hat nem semmi.
En speciel azon vagyok felhaborodva, hogy az ILM-et is elkapta a " szamitogepes ar". En speciel szorny-orientalt vagyok (rengeteget olvasok, kutatok ebben a temaban, sot sajat kreacioim is vannak, es a Star Wars alap szornyteren nem ugy mint a Star trek), es hat a trailereket es a kepeket nezve, meg vagyok gyozozdve, hogy pl. az uj kompjuter dzseneretid Jabba a kozelebe sem fog erni a regi, dagadt, nyaladzo, gusztustalan enjenek. Mint ahogy ezt a Special Editionban is lathattuk. Eg es fold a ketto, bar igaz, hogy az eredeti "bab" valtozat nem tudott mozogni, csak a kezei meg a feje.
Es ez csak egy pelda kiragadva. Lattam sok jo lenyt az Episode1-bol (gyujtom a szornykepeket szamitogepen egeszen a 20-as evektol, marmint a 20-as evek filmjeitol), es igaz, hogy jok, de a nemegyszer a mozgasaik es neha neha a feluletuk kifejezetten cikis. Meglatjuk, mindenesetre en rosszat sejtek szorny temaban.
John Williams most is kiralyat csinal, hallottam az MTV-n es az Ewokokat en is utalom, nem tudom, hogy ki irta ugyanezt elottem, de detto
De, a lényeg megnéztem az oldal forrást ( page source vagy mi a fene ) és ahol tegnap megtaláltam a forrásokat ( lásd tv trailerek ) ott ma semmilyeen értékelhető infot nem találtam, minden ami .mov-ra végződött ( nem volt sok ) be lett küldve a GetRight-nak, de az nem csinált semmit, tehát azok a linkek nem jók, lehet, hogy egyébként csak ilyen ( streaming, steaming vagy mi a szösz )-nek van felrakva és akkor nincs forrás, bár én nem nagyon értek ehhez, csak azt tudom, hogy mit, hogy kell megnyomni és hol és aztán vége a tudománynak.
Valamiert nem kulfoldre a net :(((
Egyebkent ugy lehet megnezni asszem, hogy elmented azt az oldalt, ahol pluginbol jatszana, es megnezed a forrast, hogy honnan akarja jatszani.
Egy vadonatúj érdekesség, a mai napon a www.starwars.com oldalán megjelent az EPISODE ONE Music Video.
QuickTime4 formátum, 4perc 15 másodperc.
Ennek sajnos nem találtam meg a letöltési helyét, ugyanis automatán indul a szemétláda.Ha valakinek van valami ötlete, jelezze, hogy miképpen lehetne letölteni.
a pontos hely egyébként ( nem letöltési, rögtön indul ):
http://www.starwars.com/episode-i/news/trailer/music/
Remélem mindenkinek tetszettek a commercial trailerek, szerintem nem rosszak.
Most még néhány érdekesség amit találtam a 04.30-05.02-ig megrendezett Denveri Star Wars konvencióról:
Pernilla August ( Shmi Skywalker ) megkérdezték a konvenció alatt, hogy tudja-e mi az eredete az általa játszott szereplő nevének. "Tudom, de nem fogom elmonfani válaszolta. A szerepéhez kapcsolódva elmondta, hogy annak idején játszott két kis szerpet a " Ifjú Indiana Jones kalandjai"-ban és ekkor ismerte meg egy kicsit Rick McCallum egy kicsit. Később McCallum-mal Berlini Film Fesztival-on találkozott, pár évvel a Young Indy után és nem sokkal azelőtt, hogy kapott egy hívást a Phantom Manace szereposztó részlegétő, akik arra kérték, hogy küldjön felvételeket az előző munkáiról. Ezidőtájt még nem látta az előző Star Wars filmeket és elmondta: " Meg kell gyónnom, először a próbafelvételek előtt néztem meg az előző három részt."
A Star Wars jelenséggel kapcsolatban, August azt mondta "A mai az első nap amikor igazán rájöttem, hogy milyen nagy is " Ezen a napon látta egyébként először a trailereket is az Episode One-ból és teljesen lúdbőrös lett tőle."Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek "
" Nagyon szeretem a karaktert [ Shmi Skywalker] …Olyan bátor és szerető anya minden szempontból ." Mélyen érez Anakin felé, és szembenéz a nehéz döntéssel, hogy elengedje-e fiát nem ismervén a tényt, hogy később ő lesz Darth Vader." Nagyon korán úgy döntöttem, hogy nem foglalkozom vele ( hogy ő lesz Darth Vader ), merthogy ez nem az én szerepem része." Amikor azt a jelenetet vették fel amikor elengedi Anakint: " Nagyon nehéz volt, mint szinésznek bele kellett adni mindent, hogy érzékeltessem az érzelem mélységeit."
A Tunéziai felvételekről elmondta, hogy nagyon nagy megterhelést jelentettek: "Amikor megérkeztem, nagyon megijedtem, mert valaki elmondta, hogy éppen most sütöttek tojást R2-D2 fején." A többi szinész közül kiemelte - akikkel együtt osztotta meg a sivatagi napfényt - Liam Neeson-t aki " csodálatosan segítőkész" és, hogy sok jelenetben játszottak együtt
Ray park-tól megkérdezték, hogy a Darth az valójában egy név vagy egy titulus, " Ez egy titulus"-erősítette meg Park.
A hét végén az is kiderült, hogy Anakin Skywalker frizuráját úgy csinálták meg, hogy vizuális kapcsolatot alkosson Luke Skywalker hajával a New Hope-ból. Egy hasonló gondolat eredetileg, Darh Maul-t is vizuális párhuzamba helyezte volna Darth Vader-rel. Ian McCaig elmondta, hogy amikor tervezte a Sith Lordok kinézetét kipróbált nagyon sokfajta sisak variációt mert Darth Maul kinézetét először Darth Vader-rel akarták először kapcsolatba hozni, de ebből végül is nem lett semmi.
Amikor ugyanőt megkérdezték, hogy Anakin ruhái a második részben fenyegetőbbé válnak-e, azt válaszolta, hogy: " múlt Csütörtökön már tartottunk egy előzetes meeting-et az Episode 2-ről, de a kérdésre jó hat hónap múlva már tudok válaszolni."
Jake Lloyd elébe ment a pletykáknak amikor a mostanában napvilágot látott pletykákra reagálva elmondta, hogy az ő hangja szerepel a filmben és nincsenek szinkronizálva a jelenetei más által.
Sziasztok!
A Yavin-4 - ahol a sith lovagok elkerultek a kihalast - nem ismeros nektek?
A negyedik reszben nem itt van a felkelok bazisa?
Itt semmisul meg a Halalcsillag 1.0, nem?
Rizo
Csesszetek meg, kint van a videoklip, lehet csekkelni a starwars.com-on!!
Johetek be este egy zsak lemezzel, meg az a 4 masik sincs meg, raadasul quicktime is kell, ma megint nem alszok sokat.. :)
Nos, megnéztem párszor őket, nagyon F@SZÁK!
Az anakinos részben itt a sötétben majdem leestem a székről, amikor Maul felnézett rám.Ami biztos: a moziban egy pillanatig sem tudom majd levenni a szemem a vászonról.
Nem tudjátok hogy hány ilyen trailer lesz/kikről/mikor?
Mégegyszer kössz a linkeket ds9!
Aki még nem tudná a WWW.STAR WARS.COM a mai napon feltett 4 db az amerikai televíziókban bemutatásra kerülő egyenként 30 másodperces trailert amelyek megtekinthetők Quicktime4 ill. Quicktime3 formátumban.
A trailerek a következők:
- Queen Amidala, One will
- Anakyn Skywalker, One dream
- Qui-gon Jinn, One destiny
- Shmi Skywalker, One love
Ray Park, a férfi aki megformálja a sötét-oldal bad guy-t Darth Maul-t az Episode One-ban, felfedte, hogy a Return of the Jedi a kedvenc Star Wars filmje és Han Solo a kedvenc karaktere.Milyen az új filmben az egyik főgonosznak lenni, amikor bevallottan gyerekkorában félt Darth Vader-től: "Imádtam belebújni Darth Maul bőrébe, gyerekkoromban például mindig a hihetetlen Hulk-nak öltöztem ( Incredible Hulk)".
Az ő inspirációja a karakterrel kapcsolatban már akkor előjött amikor megnézte a storyboard-ot, rögtön megvolt az ötlete mit is akar Lucas valójában. Hozzáadott még nem keveset harcművészeti tanulmányaiból, hiszen ugyanannál a mesternél tanult akinél Jet Li ( Halálos Fegyver 4 ) a híres harcművész.Elmondta azt is, hogy Jet Li, Bruce Lee, Jackie Chan inspirálták a harcművészetét és a közönségnek azt is elmondta, hogy a felvételek idejére szerződtetett egy trénert a szinészi feladatok ellátására is, hogy még jobban felkészüljön a szerepre.
Park nem akarta jellemezni a produkcióját a filmben mondván, hogy nem látta még a filmet tehát nem tudja magát hova tenni benne.
Mindenesetre arra a kérdésre, hogy Darth Maul-nak van-e valami szerelmi kapcsolata a filmben, azt válaszolta: " Darth Maul-nak nincs ideje ilyen dolgokra, el van foglalva a gonoszságával."
A színész azt is elmondta, hogy mikor is ébredt rá arra, hogy ő lesz 1999 legkapósabb akciófigurája.Éppen autót vezetett amikor kapott egy hívást Rick McCallum-tól, aki arra kérte, hogy húzodjon az út szélére és miután ezt megtette elmondta neki, hogy ő kapta meg Darth Maul szerepét, mire Park remegni kezdett az izgalomtól.
Ray Park mindenesetre nem fedte fel azt, hogy a következő részekben szerepelni fog vagy sem és megjegyezte: " Ha el mondom akkor az egész termet el kell pusztítanom."
Rick McCallum-nak nagyon sok kérdést tettek fel a konvenció alatt a The
Phantom Menace-ről.
Először, hivatalosan is bejelentette, hogy a film az USA-ban a PG minősítést kapta ( PG Parental Guidence, szülői kisérettel ) és a hossza 2 óra és 6 perc.Azt is kijelentette, hogy a későbbiekben nem lesz szükség " Phantom Manace: Special Edition"-re, Az eredeti trilógiával ellentétben " Úgy érzem képesek voltunk mindent úgy elkészíteni, ahogy ő ( Lucas) akarta,"
McCallum válaszolt arra a kérdésre melyet a rajongók tettek fel, hogy igaz-e az a hír, hogy a film már bemutatása előtt visszahozza a készítés költségeit a különféle licence szerződésekből befolyó pénzek miatt, azt válaszolta, hogy "Nagyon közel vagyunk hozzá".
Azt is megerősítette, hogy véleménye szerint a film az eddigi legjobb Star Wars film ( "in my opinion, most definitely.")
Azokra a panaszokra reagálva miszerint is a Lucasfilm különféle megszorításokat alkalmaz a filmet bemutató mozikkal szemben ( vagy bizonyos mozikban be sem mutathatják ) Lucast védve a következőket mondta: a kép és a hangminőség úgy lett kifejlesztve ( pl. DolbyDigital EFX ), hogy csak speciális körülmények között lehet bemutatni, még annak az árán is, hogy bizonyos mozikat kizárnak a bemutatásból, arra a kemény munkára alapozva amelyet ők tettek bele a filmkészítésbe, hogy az igazi képi, és hang élmény legyen. Azoknak a mozitulajdonosoknak a panaszára reagálva akik panaszkodnak a megkötések miatt McCallum a következőket üzente: " Inkább tessenek azon aggódni, hogy honnan szereznek elég popcornt".
McCallum teljesen meg volt babonázva attól az élménytől amit akkor szerzett amikor John Williams filmzenéjének felvételénél volt jelen.
"That is so fucking awesome!"-jellemezte élményének legjavát.
Azon kérdésre, hogy vajon a The Phantom Menace túlszárnyalja-e a Titanic eddig rekordnak számító bevételét mosolyogva azt kérdezte:
"Titanic, what was that?" ( "Titanic, mi is volt az ?" )
A Dvd-vel kapcsolatban kifejtette, az eredeti trilógia ki lesz adva DVD-n és." Tudom, hogy George-nak nagyon spéci tervei vannak a DVD-re."
Azt is elmondta, hogy a DVD megjelenése a médium ( DVD) legnagyobb eseménye lesz.
Hogy milyen együtt dolgozni Lucas-szal szemben a stúdió szisztémával ( Lucas az egész filmet a zsebéből fizette, a FOX csak a disztribútor ), a producer a stúdió bürokratáit " gyerek molesztálóknak", "gennyládáknak" titulálta valamint azt is állította " ők a Sötét Oldal".
Lucasról: " Ő olyan jó filmkészítő, hogy tudja, hogy az embereknek mire van szükségük ". Nagyon könnyű vele dolgozni, mert " egy jó, őszinte és becsületes ember ."
Megkérdezték tőle azt is hogy Lucas tényleg viseli-e azt a flanell inget amelyben oly sok magazin borítóján feltűnt az utóbbi időben.
McCallum megnyugtatta a termet, hogy: Lucas szereti viselni időnként, de biztos benne, hogy nincs rajta minden nap.
Rick McCallum:
http://us.imdb.com/Name?McCallum,+Rick
Star Wars producer Rick McCallum bejelentette, hogy az Episode Two munkálatai megkezdődnek a mai nappal ( 99.05.03 ) egy értekezlettel. McCallum azt is elmondta, hogy az egységek összes vezetője akik az
Episode One-on dolgoztak visszatérnek a második rész elkészítésére, amelynek felvételei 2000 Júniusában kezdődnek.
McCallum több részletet elmondott az Episode Two szereposztásáról és annak körülményeiről, mely szerint azok még nem kezdődtek el ( eloszlatván a tegnapi félreértéseket ), de a szereplők kiválasztása gőzerővel fog elkezdődni jövő Januárban Robin Gurland vezetésével, de a forgatókönyv elkészülte után ( idén Szeptember ) már elkezdik az előzetes szereposztást.
A producer adott némi izelítőt a második rész főmotivumairól: " miért teszünk olyat amit...miért bántunk másokat...miért hazudunk ", McCallum folytatta, hogy a forgatókönyv első vázlata Szeptemberben már kész lesz, bár a Lucas minden valószínüség szerint az utolsó pillnatig változtatni fog rajta mint ahogy azt tette a Phantom Menace-el..
Portugália valószinü helyszíne lesz az Episode Two forgatásoknak, hozzáadva az eddig már szóban levőkhöz, melyek Ausztrália, Tunézia, Olaszország. A pontos helyszínek kiválasztása nemsokára elkezdődik.
McCallum jórészt csöndben maradt azokra a kérdésekre melyek az Episode Two sztorijára vonatkozott.Azt mondotta csak, hogy valószínüleg Anakyn Jedi lesz a második részben, de arra a kérdésre, hogy lesz-e női Jedi lovag azt válaszolta:" Lesz elég sok meglepetés az Episode Two-ban, sokkolva lesztek majd."
Amikor megkérdezték, Terry Brooks-t a Phantom Manace könyv iróját, hogy a könyv ( és a film ) mennyire illeszkedik bele a Megváltoztatott Star Wars univerzumba a következőket válaszolta: " George Lucast megkérdeztem erről és ő azt mondta: Fogalmam sincs azokról a könyvekről, de őszinteém nem is érdekelnek."
Brooks elmondta, hogy kedvenc karaktere Qui-Gon Jinn (kiejtve angolul:K’why-Gone-Gin), merthogy a Jedi Mester " az összetartó ami mindent összefog".
Most csak ennyi, nem fordítom le, majd este hat után elküldöm a többi infot a Denveri Star Wars Convention-ról.
The Duel Of the Fates music video, which will debut
tomorrow on MTV and VH1 was screened for convention
attendees to thunderous applause. Although the majority of
the footage was culled from the previously released trailers,
there were some new sequences, including a breathtaking
shot of what appeared to be some type of starfish swimming
towards the underwater Gungan city. The various clips from
the film were interspersed with behind the scenes footage
from the movie as well as of John Williams conducting the
somewhat eerie track.
Na. de végülis csak annyi van benne, hogy a "Duel Of the Fates" a VH-1-en és az MTV-n debütál, majdnem minden felvétel a trailerekből való kivéve pl. amiben egy starfish úszik a vízalatti Gungan city felé.
+ John Williams zenéje kicsit félelmetes ( én azt mondanám, tökre mind az Omen ).
Olvastam a www.starwars.com-on, hogy a fates.mp3 ban hallhato zenehez videoklipet keszitenek, amelyet allitolag az MTV-n (Music TV, of course) fognak adni majus elejetol. Ha valaki tud vmi tobbet, az ideirhatna a tobbiek okulasara (szerintem DS9 lesz az ugyis :)