Keresés

Részletes keresés

Kojak Creative Commons License 1999.05.14 0 0 279
Hi evribodri

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de elég rohadtul vagyok. Jövő kedden felharsan több, mint 3000 amerikai moziban, az egyik legjobban ismert melódia, és én legfejebb a Kedvenc marslakomra válthatok jegyet.

Egyre több európai, vagy inkább nem amerikai, home pagen tűnik fel Star Wars Now logó, ami annyit tesz, hogy ezek a webmesterek csendes tiltakozásba kezdtek a Lucasfilm, vagy a Fox - nem tudom ki a lúdas- ellen, azért, hogy csak nyár végén kerül ki a film az USA-ból.

Szerintem ennél többet kellene csinálni. Valami kampány szerűt. E-mail-ekkel kéne bombázni a starwars.com-t, mindenkinek van néhání ismerőse,aki írna és a világ SW oldalain is ki lehetne rakni, hogyha nem értesz egyet az európai késéssel, küldj el E-mail-t az SW.comra. És minden napi elküldeni újra egy-egy levelet. Lehet, hogy fantaszta vagyok, de ha kapnának naponta 50000 levelet ebben a témában, talán változna az álláspontjuk. Mit gondoltok erről?

Üdv:

Kojak

Kojak Creative Commons License 1999.05.14 0 0 278
Hi evribodri

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de elég rohadtul vagyok. Jövő kedden felharsan több, mint 3000 amerikai moziban, az egyik legjobban ismert melódia, és én legfejebb a Kedvenc marslakomra válthatok jegyet.

Egyre több európai, vagy inkább nem amerikai, home pagen tűnik fel Star Wars Now logó, ami annyit tesz, hogy ezek a webmesterek csendes tiltakozásba kezdtek a Lucasfilm, vagy a Fox - nem tudom ki a lúdas- ellen, azért, hogy csak nyár végén kerül ki a film az USA-ból.

Szerintem ennél többet kellene csinálni. Valami kampány szerűt. E-mail-ekkel kéne bombázni a starwars.com-t, mindenkinek van néhání ismerőse,aki írna és a világ SW oldalain is ki lehetne rakni, hogyha nem értesz egyet az európai késéssel, küldj el E-mail-t az SW.comra. És minden napi elküldeni újra egy-egy levelet. Lehet, hogy fantaszta vagyok, de ha kapnának naponta 50000 levelet ebben a témában, talán változna az álláspontjuk. Mit gondoltok erről?

Üdv:

Kojak

ds9 Creative Commons License 1999.05.14 0 0 277
Az elmúlt két napban a szerencsések már meg tudták venni a jegyeiket a filmre, de sokan nem.
A Hollywood Reporter beszámol arról, hogy pontosan senki sem tudja, hogy hány jegy is lett eladva, de az mindenesetre biztos, hogy a jegyeket eladó cégek nem voltak a technikai helyzet magaslatán.
Andrew Jarecki a MovieFone elnöke ennek ellenére elmondta az újságnak, hogy a jegy eladások jobban mentek mint valaha, percenként száz jegyet adtak el.

"Egy órán belül kiárusítottuk az összes jegyet a New Yorki nyitónapra"-mondta Jarecki. "Az igazság az, hogy ez azért 3 dologból tevődött össze a helyi mozipénztárak, a mi telefonos vonalunk és a weboldalunk összesen."

Ha már a telefonról tartunk, nagyon sokan egyszerűen nem tudtak telefonálni a jegyekért. A Hollywood Reporter írja, hogy a New Yorkot kiszolgáló Atlantic Bell-nek nem volt meg a szükséges kapacitása, hogy kezelje a hívásokat ezért a " minden vonal foglalt" jelzés jött le a telefonálóknak.

A Wall Street Journal avval is foglalkozik, hogy a MovieFone elérhetési problémáit taglalja, mely szerint ez azért elég nagy égés nekik, mert a nap azért nem a sikerek közé fog beíródni, hiszen a cég nagyon keményen reklámozta a jegyeladásokat szlogenjük a " Use the Fone, Luke " címen az összes nagyobb ujságban lejött és ráadásul csak egy nappal az eladások kezdete előtt kiadtak egy közleményt amelyben deklarálták, hogy végrehalytottak egy komoly rendszer upgrade-et a Star Wars jegyeladások indulása miatt.

Ennek ellenére a telefonvonalaik foglaltak voltak és a weboldalra pedig képtelenség volt bejutni.

ds9 Creative Commons License 1999.05.14 0 0 276
A korábbi híradásokkal ellentétben a The Phantom Menace kicsivel több mint 3000 vásznon jelenhet meg a jövő héten .
A Variety szerint a Fox jelenleg fejezi be a dátumok lezárását mely szerint is a film körülbelül 2900-3000 moziban valószínüleg 5000 vásznon lesz látható .Természetesen a pontos számot csak a Fox-nál tudhatják a Lucasfilm által kiadott szabályok szerint ugyanis minden vásznon egy kópiával kell vetíteni és mint disztribútornak a kópiákat nekik kell kiszállítani.

Azt is megtudták ( Variety ), hogy a Fox arra készül, hogy a bemutató első napjaiban legalább 35 millió ülőhely legyen elérhető ( összesen természetesen ).
Ha ezt valós alapnak vesszük akkor a film a nyitó héten elérheti a $120-140 milliós nagyságrendet.

Yoshi Creative Commons License 1999.05.14 0 0 275
A kritikusokkal kapcsolatban csak annyit:

Wipe them out. All of them.

;)

qgibg Creative Commons License 1999.05.14 0 0 274
Teljesen felzaklatott idegallapotban kerek mindenkit, hogy ha mar van olyan burzsuj allat, hogy kimegy az USA-ba megnezni a filmet, legalabb ne irja ide, ezzel is idegelve az ilyen csoro embereket, akik kenytelenek meg egy fel evet varni :)))))))))

Vagy vigyen magaval engem is!

Borisz

Yfel Creative Commons License 1999.05.13 0 0 273
Gyerekek!!!!
Holnap veszem a jegyet, es szerdan mar ott fogok ulni... mar alig birok magammal :)))))

Yfel

Lelkesz Creative Commons License 1999.05.13 0 0 272
a rossz, 2sz, bocs
Lelkesz Creative Commons License 1999.05.13 0 0 271
eza Lloyd tenyleg egy kis f*sz az biztos. az usszes interjujaban az idosebb szinesztarsainak a gesztusait es szavait utanozza, nagyon komolyank akar latszani es ez nagyon nem azimpatikus egy 10 evestol. Raadasul szar szinesz is. Bocs, de en igy latom, es egyaltalan nem sajnalom a rosz kritikak miatt. Azert nem kell meg valakire azt mondani, hogy jo szinesz, mert 10 eves nem?? Maximum aranyos, de inkabb az sem.
ds9 Creative Commons License 1999.05.12 0 0 270
Liam Neeson elmondta, ugyancsak a TV Guide-nak, hogy annyira örült, hogy csatlakozhatott az új SW filmhez, hogy úgy fogadta el a szerepet, hogy még nem is olvasta el a forgatókönyvet. "Tán úgy tűnik, hogy szépítem a dolgokat, de George szerintem a kamera poétája. Így gondolkodom már azóta, hogy láttam az első SW filmet."

Neeson azt is elmondta, hogy mi ragadta meg Qui-Gon szerepében, " egy Jedi Lovag aki kiáll a jó ügy érdekében, az etikáért a morálért, amelyek oly gyorsan tűnnek el abból a világból amit George kreált."

Volt még egy pozitívum Qui-Gon szerepében, mondta el a színész, " Ez volt a legjobb jelmez amit valaha viseltem. Fejedelminek néz ki de úgy tervezték, hogy alkalmas egy csomó fizikai aktivitásra."

A most megjelenő TV Guide special Phantom Menace kiadványa tartalmaz még jó sok interjút a film szereplőivel. Kenneth Turan azonban George Lucas -t kérdezte, hogy hogyan találta meg a film szereplőit.

Ewan McGregor-ral kapcsolatban, Lucas elmondta, " Le voltam nyűgözve a karizmájától. A jó korban van, kicsit hasonlít Alec-re ( Guinness ) és van valami csintalan kisugárzása."

Qui-Gon Jinn kiválasztása nagyon fontos volt és ezért választotta erre a szerepre Liam Neeson-t. Lucas elmondta, " olyat kerestünk aki a film középpontjául tud szolgálni hasonló módon, mint azt Alec ( Guinness ) tette a Star Wars-ban, valaki olyat aki mélyen érző, okos és fizikailag erős. Amikor végülis Liam-ra osztottam a szerepet úgy tűnt, hogy arra született, hogy ezt eljátsza. Mint Harrison Ford az Indiana Jones szerepben a személyisége annyira passzol a szerephez nehezen tudnék elképzelni mást helyette.

Lucas elmondta azt is, hogy Queen Amidala szerepére, " szükségem volt egy fiatal nőre aki el tud játszani egy 14 évest, sokat van jelen a filmben és el bírja viselni a politikai vezetés súlyát. Ahogy Princess Leia, neki is okosnak kell lennie, jobban mint azt a kora miatt feltételeznénk róla és Natalie-ban megvolt ez az erő és nőiesség de azt is láthatjuk, hogy ennek ellenére ő még mindig nagyon fiatal."

A legkeményebb diónak a fiatal Anakin kiválasztása bizonyult. Lucas elmondta, hogy Jake Lloyd-ra azért esett a választása, " mert ő olyan valaki, aki kedvelni tudsz, nagyon vidám és nagyon élettel teli. Nagyin sármos és szellemes mint ember és ez hozta meg számára a szerepet."

Ugyancsak a TV Guide-nak nyilatkozva Jake Lloyd megkérdezték a nem túl hízelgő pleytkákról amik a filmben nyújtott teljesítményével kapcsolatosak.Lloyd mamája, Lisa, elmondta a magazinnak " Ez nagyon fájt, ez egy személyes támadás egy 10 éves gyerekkel szemben. George ( Lucas) nagyon dühös volt őszintén szólva. Bill [Jake apja] és én nagyon feldúltak voltunk.Jake sokkal jobban fogadta mint mi. Azt mondta, " Ez csak egy ember véleménye. Tudom, hogy jó munkát végeztem, és ráadásul ti szerettek engem, tehát nem számít."

Lloyd azt is elmondta, hogy Lucas mit kért tőle, hogyan közelítse meg a karaktert, " George azt akarta, hogy kedves szeretnivalónak játszam el. Nem úgy gondolok rá mint a gonosz rémre, mint az első három részben."

A Twentieth Century Fox distribúciós főnöke Tom Sherak folytatta a sajtó kritizálását amiért az újságok egy része a hétvégén kritikákat közölt a filmről. Sherak a keddi USA Today-nek azt mondta, "Ezt egy nagyon gonosz dolognak tartom.......Ez kiírtja az összes bizalmat az üzletből ami megvolt éveken át... Számomra ezek az újságok képviselok az Erő sötét oldalát.És mindannyian tudjuk mi szokott történni az ilyenekkel." Mindeközben a New York Post folytatta nem túl barátságos harcát a város másik nagy lapjával a New York Daily News-zal szemben.
A keddi számban leírták, hogy, " a Daily News annyira szenzációhajhász, hogy kritikusát Jack Mathews-t arra kényszerítette, hogy felrúgja a tradicionális megállapodást a stúdiók és a kritikusok között, hogy addig filmről nem jelenik meg kritika, míg azt nem mutatják be."
A Post azt állítja, hogy Mathews és a másik kritikus Jami Bernard nem értett egyet az újság vezetőivel.

ds9 Creative Commons License 1999.05.12 0 0 269
A 20th Century Fox több forrás szerint is kifejezetten irritálónak tartja amit egyes újságok a filmmel kapcsolatban művelnek.Három újság, a The New York Daily News, a Los Angeles Daily News és a Toronto Star szintúgy mint a Time, Newsweek, és Rolling Stone, Variety és a Hollywood Reporter mindannyian kiadtak kritikákat felrúgván az eddigi gyakorlatot, hogy a kritikák csak a film bemutató hetében jelennek meg.

Tom Sherak, a 20th Century Fox Domestic Film Group elnöke a következőt mondta, " Teljesen kiábrándító, hogy kiadóknak nincsenek korrekt elképzeléseik arról, hogy betartsák az íratlan egyezményt amit a stúdiókkal kötöttek. Nem fair kiadni a kritikákat addig amíg nincs meg mindenkinek az esélye, hogy megnézhesse a filmet és eldönthesse, hogy mi arról a véleménye."-hozzátette még, " Nem tudom, hogy ők lennének-e akit legközelebb rárakok a vendéglistára, nem tudom, hogy mit fogok csinálni.Ha nem bízhatunk meg bennük, valamit tennünk kell. Ennek egyébként semmi köze ahhoz, hogy a kritika jó vagy rossz.Eléggé el vannak tévedve. Vannak bizonyos szabályok amiket ők úgy döntöttek, hogy nem tartanak be."
Sherak ironikusan hozzátette, " A röhej az egészben az, hogy ez nem hír kategória, hanem csak egy mozi."

A Toronto Star kulturális szerkesztője, John Ferri, elmondta, hogy csak a " ritka és egyedülálló " körülményekre való tekintettel rakták be a kritikákat a lapba. Azt is elmondta, hogy Toronto mind a 4 lapja komoly konkurencia harcban áll egymással.
Megvédte lapját a következőkkel, " Biztos vagyok benne, ha más kritikus is Torontóból látta volna a filmet Pénteken, Szombaton lehozta volna a kritikát. A magas érdeklődés és az önvédelem kényszerített minket erre a lépésre.".

A Variety arról is beszámolt, hogy a Toronto-i lap egyik munkatársát a Lucasfilm emberei nem engedték be az egyik sajtó rendezvényre.

A Calgary Sun-nak adott interjúban , George Lucas elmondta a körülményeit, hogy miért is választotta Ewan McGregor-t Obi-Wan Kenobi szerepére. Lucas felfedte, hogy McGregor egy nagyon jó indokot adott neki, hogy miért is kellene a filmben szerepelnie, " Az első dolog amit Ewan mondott az volt, hogy neki kéne, hogy adjam a szerepet hiszen a nagybátyja ( Dennis Lawson ) játszotta az X-szárnyú pilóta Wedge Antilles szerepét az első 3 filmben.Azt mondtam neki, hát ez elég jó indok."

Komolyabbra fordítva, Lucas elmagyarázta, hogy " Ewan szellemes, lelkes, türelmetlen. Ezek a fiatal Obi-Wan.értékei.Mindig olyan színészeket kerestem akiknek a személyiségük gazdagítja és elmélyíti a karaktert akit játszanak."

Ne aggódjuk, hogy Ewan McGregor karrierja összeomlik Obi wan Kenobi miatt ( beskatulyázzák )...nem fog. A TV Guide-nak nyilatkozva Ewan felfedte " Nme hinném, hogy az emberek csak Obi-Wan Kenobi miatt fognak rám emlékezni, mert én dolgozom sok más dolgon is. Készítettem már nagyon ellentmondásos filmeket ( pl. Trainspotting ) és ezeket semmi pénzért nem hagynám abba."

McGregor nem felejti el azt az érzést amikor először tapasztalta meg a SW kaland erejét még gyerekkorában, " Még mindig emlékszem mit éreztem aznap. Ugyanezt az érzést szeretném átadni a lányomnak is evvel a filmmel, hogy ő is átélhesse ezt a kalandot"

qgibg Creative Commons License 1999.05.12 0 0 268
Nem is tudom, mit csinalnank enelkul a DS9 gyerek nelkul.. :)

Azoknak, akik felnek, hogy az uj film nem lesz jo, vagy aggodnak a negativ kritikak miatt, kiemelnek itt az elobbiekbol:

"az eredeti rajongok elfelejtettek, hogy mi is ragadta meg oket eloszor amikor ezeket a filmeket lattak"

"oregebbek lettek, es azt hiszik, hogy ez a film nekik keszult, pedig nem"

"amikor tul nagy a varakozas (...) akkor egy film ennek nem tud teljesen megfelelni"

Borisz

ds9 Creative Commons License 1999.05.11 0 0 267
Végül megtaláltam a Lucas-szal készített teljes beszélgetést, ami egy kicsit azért teljesebb ( és jobb is ).

A várakozás:

A felfokozott várakozással kapcsolatban azt mondta, hogy a Lucasfilm és ő, " megpróbáltunk mindent, hogy a film ne legyen ennyire a felfokozott várakozás központjában. Ez úgy tűnik kicsúszott az irányításunk alól és túlfűtött lett végül is. Ez ellen semmit sem lehet tenni."

A rajongók:

Amikor a rajongók szóba kerültek Lucas beszélt az ő elragadtatásukról és arról, hogy őt mennyire elszomorította a rajongók reakciója a film címével kapcsolatban( merthogy nem tetszett nekik ).Lucas felfedte, " Amikor azt olvastam, hogy a die-hard SW rajongók ki vannak bukva a a film címétől, azt láttam, hogy elég rendesen elsiklanak a dolog lényege felett.Sokkal fenköltebb címet szerettek volna, de szerintem ez egy teljesen jó cím egy régimódi sorozat egyik epizódja számára."
" Szerintem öregebbek lettek és azt hiszik, hogy ez a film nekik készült pedig nem.Azt hiszem ez az oka annak, hogy sokan azt mondják, hogy ez a film sokkal gyerekbarátabb mint a többi film, ami egyébként tökéletesen nem igaz. Csak arról van szó, hogy az eredeti rajongók elfelejtették, hogy mi is ragadta meg őket először amikor ezeket a filmeket látták."

Lucas-nak arra is volt ideje, hogy kitérjen arra a már-már vallásos tiszteletre amely bizonyos rajongók részéről megnyilvánul, " Boldog vagyok, hogy képes voltam arra, hogy stimuláljam fiatal emberek képzeletvilágát, de a Star Wars sosem akart vallás lenni.Nincs elég válasz ezekben a filmekben, hogy összeálljon belőle egy vallás. Ha az emberek válaszokat keresnek akkor vissza kell,hogy térjenek a saját vallásukhoz."

A rajongók megnyilvánulásaival kapcsolatban ( már most sorbanállnak )Lucas és a producer Rick McCallum elmondták, hogy a film, " tulajdonképpen egy társadalmi esemény. Egy jó ok arra, hogy összejöjjél a barátaiddal. De azért mi egy kicsit meg vagyunk lepve a nagyságrendtől."

Kritikák:

Lucas védelembe vonult, amikor megjegyezte, hogy alapvetően nem aggódik a korai kritikák miatt, "Az eredeti trilógia mindig le lett hordva a sárga földig a kritikusok által, főleg a fontosabb médiában.Én arra számitok, hogy a kritikák nem lesznek jók.Sosem számítottam rá, hogy azok lesznek.Valahogy ezt el kell fogadnom.Amikor egy olyan szituációba kerülsz, hogy a hatalmas várakozásoknak kell megfelelned akkor ennek nagyon nehéz vagy lehetetlen megfelelni. Amit a kritikusok az első perctől a szem elől tévesztettek az, az, hogy ezek a filmek a fiataloknak készültek. Ezek a filmek olyan 12-13 évesekre hatnak a legjobban. Az én elképzelésem mindig is az volt, hogy csináljak egy olyan igazi szombat délutáni matiné filmet.Az emberek néha elfelejtik, hogy ezek a filmek mik is valójában."

Bevételek:

Elég magabiztosnak tűnve, Lucas kijelentette, hogy a The Phantom Menace "benne lesz az örök top 10-ben " hozzátette, " Az esély arra, hogy a The
Phantom Menace valaha is eléri a Star Wars sikerét elég csekély.Én azt sem hiszem, hogy az E.T.-t el fogja érni, és egyébként az sem célom, hogy a Titanic bevételeit elérjük.....Ez nem verseny ....Ez egy mozi."

A jövő:

Lucas azt is felfedte, hogy a következő részek mennyire lesznek különbözőek a The Phantom Menace-től, " A következő rész lesz a romantikus. Lesz benne akció is, de alapvetően romantikus lesz.A harmadik rész nagyon sötét lesz.Ez ok miatt az Episode III valószínüleg fele annyit sem fog keresni, mint amennyit a mások kettő fog."
Lucas mégegyszer megerősítette, hogy ő szeretné rendezni mindhárom filmet.

Lucas újból lehűtötte a kedélyeket a folytatásokkal kapcsolatban, " Kilenc évet vett el az életemből, hogy az első trilógiát megcsináljam. Ez a három film az utolsó trilógia ami bennem van."

Kontroll:

Lucas-t megkérdezték, a szoros kontrollról ami a filmet övezi, " Mindenki azt mondja én irányítok mindent. Én csak a filmeket csinálom. Van egy szervezetem arra, hogy az nézzen át mindent......Én csak azt akarom, hogy a közönség jól érezze magát és a film úgy legyen bemutatva ahogy annak kellene.""

ds9 Creative Commons License 1999.05.10 0 0 266
George Lucas azt állította New York-ban Vasárnap, hogy talán mégis létezik az, hogy túlfokozott várakozás. 10 nappal a film bemutatója előtt, amikor a nagyobb városokban már elkezdődött a sorbanállás, Lucas megjegyezte: " Az embereknek nem ártana ha lenne egy jól kialakított ( kerek ) életük. Boldog vagyok, hogy a Star Wars stimulálja a a fiatal emberek képzeletét.......de amikor azt látod, hogy túl nagy a várakozás és a vágyakozás akkor tudod, hogy egy film ennek nem tud teljesen megfelelni." Hozzátette, " A milliárd dollár amiről olyan sokan beszélnek, hogy ez a film hozni fogy evvel kapcsolatban vannak kételyeim."
A hétvégén sok újság, megtörve a stúdió embargót elkezdett kritikákat közölni a filmről, általában jó részük nem volt teljesen elájulva tőle.
Lucas nem tűnt feldúltnak, " A Star Wars filmek általában mindig rossz kritikákat kaptak, főleg a fontosabb médiában, tehát nem hiszem, hogy ez a film kivétel lesz ."-mondotta.
"Ez egy Szombat délutáni matiné gyerekeknek. "

A Newsweek-ben David Anson összefoglalta a korai kritikákat amelyek napvilágot láttak a filmről.
"A film kiábrándító.Jó nagy.Elfogadod a szavamat? Természetesen nem.A masszívan reklámozott filmek mind kritikusállóak." Anson nagyon dicsérte a speciális effektusokat akció jeleneteket, de azt írta," a baj az, hogy az érzelemeink nem tudnak a filmhez kapcsolódni."
A Time magazin a következő címet választotta a cikk elé :The Phantom Movie.
A Los Angeles Daily News kritikusa Bob Strauss nem túl elragadtatottan a következőt írta: " Végülis a Phantom Menace nagyon jó. Kimagasló sok részében ha már a film végre beindul." A filmet 3 és 1/2 csillaggal jutalmazta ( 5-ből )
Jack Mathews New York Daily News-ban összegoglalta: " A Phantom-mal, Lucas elvitte a sorozatot a teljes mesterségesség szélére, egy videojáték jövője felé."
A film egyetlen igazán elragadtatott kritikát kapott - Jason Kerrigan-től a London Daily Mirror-tól - " Szenzációs, egyszerűen a legvibrálóbb kalandfilmek egyike......egy felvidító ünnepélye az élénk és kreatív képzelőerő lehetőségeinek."

Lelkesz Creative Commons License 1999.05.10 0 0 265
na tegnap az Entertainment Tonight kulonszamot adott le a CBS-en csak az Episode I-rol es volt egy Lucas-interju is benne.
Igazan sokat nem mondott, de amikor az Ep2 es 3 kerult szoba akkor megemlitette, hogy mig a masodik epizod Anakin szerelmi eletevel fog foglalkozni - hogy ki a kiszemelt noi karakter azt nem arulta el-, addig a harmadik epizod lesz a legsotettebb es a legdramaibb, ugyhogy szerinte az jon be majd a legjobban a keszitoknek es a kozonsegnek is.
Egyebkent az Episode I-ben egy rovid jelenet erejeig fel fognak tunni a Tusken Raider-ek is, ha valakit erdekelne, szerintem ezek a karakterek majdnem a legjobbak.

Ja es erdemes elolvasni a starwars.com-n a John Williams chat-transcriptet, szerintem erdekes.

qgibg Creative Commons License 1999.05.10 0 0 264
Olvastam a Pro7 HP-n, hogy Julia Roberts elhalasztotta az uj filmjenek bemutatojat, amely majus 18-ra esett volna. Mint mondta, tisztaban van vele, hogy Lucas filmje mellett az overe a kutya se menne el :)))))) A radioban meg azt hallottam, hogy tervezik az USA-ban majus 19 munkaszuneti nappa valo nyilvanitasat, mert valoszinuleg iszonyu tomeg fog a munkahelyekrol hianyozni :)))))))))))).
Hiaba, Star Wars rulez 4ever!!

Borisz

ds9 Creative Commons License 1999.05.09 0 0 263
Erőteljesen memória és processzor függő, eddig nem akartam processzort cserélni, mert ugye internetezni jó volt a P133 is ( volt 233Mmx-em is, de az általam ismeretlen okból bekrepált ), de sajnos a QT4 kifogott velem, baromi szakaszosan lehetett lejátszani vele a SW trailereket ( baromira bosszantott is ), tulajdonképpen nem volt mozgó kép, csak a hang jött folyamatosan.

Tehát morcosságomban kicseréltettem a processzort egy Celeron 366-ra, felnyomtuk 458 Mhz-re és beraktunk 128MB memóriát és egy új videókártyát ( 4 MB, de hozzátenném, hogy nem szeretem a játékokat tehát eddig erre sem volt szükségem ).

Most folyamatosan mennek a klippek, mint a kisisten.

Még valami a QuickTime 4-hez van egy úgynevezet QT4 Pro upgrade, ami 29.95 dollár ( feltételezem, hogy valaki már ezt is feltörte, tehát van ingyen is , én ellenben azért megvettem, biztos ami biztos).
Ez az upgrade lehetővé tesz egy csomó dolgot az alapváltozathoz képest, lenyitja a programot például ( mint az apple oldalon is látható ), tudsz kockázni, hangerőt állítani, balanszot, basszust, magasat, oda-vissza játszani, előre ugrani, vissza ugrani etc.
A menüből pedig tudsz állítani képnagyságot, elég precízen és még sok mást.

Előzmény: Csodaszarvas (261)
kheiron Creative Commons License 1999.05.09 0 0 262
Ja. Inkább egy PowerPC 603-ason nézegesd, vagy egy G3-on :-)

Üdv
Kheirón

Előzmény: Csodaszarvas (261)
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.05.09 0 0 261
Valaki irja mar meg mitol van az, hogy a q4el a keplejatszas nem folyamatos? Allandoan meg kell allitani, hogy a kep utolerje a hangot (mintha csak szakaszosan tudna lejatszani)
Lehet a p166 a hiba? :)
1.0 Creative Commons License 1999.05.09 0 0 260
Sziasztok!

Eddig csak a háttérből figyeltem a tasztal egyik legjobb topicját.

1., ROTJ; ewok-ok: próbáljátok meg 8 éves gyerekfejjel nézni, úgy biztos bejön a sok kismackó.

2., A Palpatine senator=császár kérdéskörhöz, akit érdekel a megoldás, az megnézheti a Starwars.com -on a szereplők listáját (caracters), onnan kiderül a válasz.

A nap süssön Rátok!

ds9 Creative Commons License 1999.05.09 0 0 259
Hát igen, ebben van valami, bár az Empire nem rossz film, de elég sötét és tényleg nekem is az volt sokszor az érzésem, hogy csak úgy van ( bár sok film lenne az ilyen "van" állapotban ).
Márminthogy az egész film egy nagy menekülés és a végén amikor ott állnak ( Luke, Leia és a robotok )akkor mindig úgy érztem, hogy ez a film nincs befejezve, és most várnom kell x évet, hogy megtudjam mi a frász lesz.
A Star Wars és a Return of the Jedi legalább be van fejezve, az igaz, hogy a Jedi negyon jó film, de az ewokok nagyon idegesítőek, ha őket kivágnánk belőle, akkor az is egy remek film, így csak nagyon jó.
Engem a film végén még az örömünnepély is feszélyez, olyan Aprajafalva kategória és a tüzijáték is ciki.
De a nagy részek ami miatt az egyész megbocsájtható, a Császár jelenetei, a Vader/Skywalker párbaj, a félig kész ( nagyon cool ) halálcsillag, az egész űrcsata, az Executor ( Vader hajója ) pusztulása, és még sokan mások.
Előzmény: Thiz (258)
Thiz Creative Commons License 1999.05.09 0 0 258
Return of the Jedi rulez!
bővebben: a legjobb trükkök, a legjobb színészi alakítás (na jó, egy szinten van _ebből_ a szempontból az Empire-rel), a legjobb storyboard, és végül, a legjobb zene. Komolyan, az Ewokok is kellettek bele valamilyen szinten (mondjuk nem ennyire).
Aki utálja, az gondoljon bele: mi a sztorija az ESB-nek? Semmi, egy nagy 0!
Szegény lázadókat összevissza üldözgetik a gonosz birodalmiak a galaxisban.

A Jedinek viszont van _rendes_ eleje és vége. Az utolsó nagy csatajelenetről már nem is beszélve...- hogy a ....-ba tudtak 81-2-es technikákkal ennyi űrhajót "látószöghiba" nélkül mozgatni??
Még a Starship Troopers se volt ilyen (csak az Event Horizon, bár ott csak egy részletesen kidolgozott hajó volt - itt inkább a részletekre gondolok)
Egyszerűen lélegzetelállító volt az a jelenet, amikor a Falcon belerepült a TIE-felhőbe...

Hu, ez sok volt, megyek aludni...

qgibg Creative Commons License 1999.05.09 0 0 257
Nincsenek ezek fenn valahol MPG formatumban is? A suliban nincs quicktime3 :(((

Borisz

ds9 Creative Commons License 1999.05.09 0 0 256
Ez tényleg érdekes, mert Darth Maul-osnak is kellett volna lennie, hiszen lejjebb még azt is írtam, hogy abban van benne, hogy miközben Darth Maul beszél aközben mutatják először Anakint utána pedig Palpatine-t, de ennek ellenére ilyet eddig nem találtam és a starwars.com-on sem volt.

Bár most néztem ebben a pillnatban és van, hát ilyet ( Darth Maul: One truth ).

A pontos hely egyébként, amit mondjuk a GetRight-nak meg kell adni:

http://a768.a.kamai.com/7/768/52/ac87f8b8d1b3c9/www.apple.com/main/media/lucasfilm/commercials/480_qt4/maul_480_qt4.mov

Előzmény: Grath (254)
qgibg Creative Commons License 1999.05.09 0 0 255
Ez jo, en eddig a darthosrol nem tudtam.

Uff, elolvasva az eddigieket, talan hozzaszolok en is. Nagyjabol a kezdetek ota figyelem a topicot, tobbszor felmerult mar, hogy vajon milyen lesz az uj film. Sokan ketsegbeestek, hogy a hiper-szuper szamitogepes effektek a film rovasara mennek. Meg hogy nagyon meseszeru lesz. Szerintem ez nem baj. A StarWars-ot velemenyem szerint mindig is az kulonboztette meg a tobbi filmtol, hogy mert meseszeru lenni. Maga Lucas is elismeri, hogy itt egesz egyszeruen a jo es a rossz harcarol van szo. Az ilyen-olyan effektek csak segiteni fognak szerintem, hogy ebben a fantasztikusan kitalalt, nemletezo vilagban ugy merulhessunk el ket orara, mintha valodi lenne. Egyebkent nekem semmi bajom az ewokokkal :) Azt alairom, hogy a filmre nem szabad ugy elmenni, hogy "ez most egy milyenjajdeszuper film lesz", mert akkor tenyleg csalodni fogunk. En ugy allok hozza, hogy "csak jo lesz", es aztan majd jon a meglepi, mert ennel azert biztos jobb lesz. Uhh. Ami meg DS9-et illeti, ezek a background informaciok szerintem jok, vegulis maga a film a lenyeg, arrolmeg semmit nem mondott, szoval csak igy tovabb DS9 (ha elferek a kofferedben, nem viszel ki magaddal? Komolyan! :)
Na, ennyit is ritkan gepelek egyszerre. Szoval fel a fejjel mindenki, valahogy csak kibirjuk szeptemberig.

Borisz

Ui: Nana, hogy szelesvasznon nezem, tv-ben semmi penzert. Nem oda valo az ilyen...

Grath Creative Commons License 1999.05.09 0 0 254
Amidala, Darth Maul, Anakin, Qui-Gon, Shmi...
qgibg Creative Commons License 1999.05.09 0 0 253
5? En negyrol tudtam eddig, mi az otodik?

Borisz

Grath Creative Commons License 1999.05.08 0 0 252
Valószínüleg nagyon nagy állat vagyok, de nem tudom letölteni az 5 kicsi trailert, hanem a lapon elkezdi letölteni. Mit csináljak? Van valahol felrakva zipelve?
RCH Creative Commons License 1999.05.08 0 0 251
Hali!
Kerdesemre kaptam egy emilt az Intercomtol, hogy lesz feliratos verzio is a mozikban!!!
Munchausen Creative Commons License 1999.05.08 0 0 250
Leszedtem a 26 megás trailert, egész jó, bár mintha a technikai fejlettebb lenne itt, holott ez korban előbb van, mint teszem azt a Jedi visszatér.
Előzmény: ds9 (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!