én túlságosan új vagyok itt ahhoz, hogy tudjam, hogy honnan van Neked az a rengeteg leander. :-) láttam, hogy már jó régen foglalkozol velük, kapod, hajtatod, gondoltam....
Pedig le szeretném fotózni az idén az anyukát, mert bepakolnak a kávézósok télire, aztán ki tudja jövőre kiraknak-e valamit, meg hova...
és mitől függ, hogy hoz magtokot egy virág, vagy nem? Azt gondoltam, hogy az idősebbek hoznak, de most láttam egy kb. 30-40 cmes példányt, és már azon is van! Most bújhatott elő, szép friss zöld még. Mikorra szárad ki? Őszre? Tavaszra?
Anblock, mikor kell majd a magokat elülteni a magtokból? Azt hiszem, nemsokára sok pici cserepet kell beszereznem :) Próbáljunk meg kék leanderre gyúrni :))
mégha ez a törzses nem is olyan, mint Rágicáé, én azért örülnék neki! :-)
Igen, nagyon hasonlit az utolsó kettő a nagyvirágú lazacosomra, bár a szine élőben inkább a Te 4. képedre hasonlit. Bár tudjuk, a szinek nagyban függnek a fotótól, a fényviszonyoktól.
Pl. majdnem olyanom is van, amilyet az előbb mutatott Olea, igaz, itt ciklámenes, de napfényfüggő, most sokkal sotétebb.Ennek a színe pirosasabb, szírmai nem annyira teltek, de hasonlóak, egyiknek sincs "szempillája", de a levelek színe és a növény habitusa, növekedési stílusa totálisan más, pedig valószínű, hogy egy anyától vannak, mégpedig attól az anyától, amit előbb valaki felrakott és én reagáltam rá, hogy olyan van nekem is. Ha jobban megnézitek, az az egyetlen fajta még, aminek nincsen szempillája!
Hát még van időd a fotózásra, mert sajnos csak három évesen kezdenek virágozni, elég sok türelem, ültetgetés kell hozzá, meg aztán a probléma, hogy a kikeltek közül melyiket hagyjuk meg, mert lehet, hogy pont abból , amit kidobunk, ebból lenne a legkülönlegesebb!!! Nem véletlenül van majd háromszáz magoncom:-)
De Ti ezt eddig nem tudtátok, nem tudtátok, hogy ezért van nekem olyan sokféle?
Jaj, bocsi, nem néztem mire válaszoltál:) Nem, sztem nem ilyen amire gondolok. Sajnos nem tudok képet mutatni. Talán a szirmai nem ilyen kerekek, és a szélükön "feketés" árnyalatúak.
ezt egyszerűen nem lehet elhinni ép ésszel!? Annak a fehérnek és a ciklámennek közös a családfája????
Hát még mindig nem tudom elhinni (félre ne érts, nem arra gondolok, hogy nem mondasz igazat)?!?!
Pedig pont készültem elbicajozni a Fő utcánkba, ahol májusban lecsiptem egy magtok tartalmát, és kihajtott, és már van kb 8-10 levele, hogy lefotózzam a kávézó teraszán az "anyukát", hogy tudjam, mire várjak. De akkor azért is érdemes lenne, hogy vajon mi sül ki belőle?? Ez csuda izgi!