Szetneztem tegnap este a neten és elég ijesztő dolgokat olvastam.
Ugyebár tegnap vagy még előtte néhány száz embernek alkalma nyílt megnézni a TPM-et. Volt mozi-tulaj vetítés meg más is. A cikis az, hogy néhány ember a vetítés után felcuccolta summás véleményét a hálóra.
Nekem persze sikerült a legnegatívabbal kezdenem, ami eléggé lehangolt, pont a negatív kritika volt az amit szerettem volna elkerülni. (nyugi azóta tuti vagyok benne, hogy szuper lesz, csak most még felvezetem, bár gondolom, bennetek fel sem merül a kétely :))
Persze a kritikák lényege nem az volt, hogy a fiml rossz, csak nem mindenki kapta azt, amit várt (szeretett volna).
pár negatív gondolat a kritikákból
túl sok effekt
túl sok CGI lény
Ami túl gyerekessé teszi a filmet
Na most. Ma este ellátogattam a www.theforce.net -re, onnan pedig a jedicouncil-ra. Érdekes dolgokat olvastam.
1. Első kérdés
Érdekes módon még a kissé negatív hangvételt megütő Epstein fószer is azt mondta a dolog jobb mint a JEDI. Szétnéztem a fórumokon és azt tapasztaltam, hogy a jedit sokan mint a trilógia kiemelkedően legrosszabb részét tartják számon. pár ok:
- a jók győznek, valahogy az emberek manapság imádják a sötét dolgokat
- az ewokokat rengetegen utálják, de tényleg, azt mondják túl gyerekesek meg minden, meg hogyan tudják legyőzni a rohamosztagosokat
- a zene rosszabb mint a másik két részben
- a Jabbás rész túlságosan elkülönöl a másik kettőtöl
- Az Endori csata osztottsága (föld és űr) nagyon rossz
- a színészi játék sokkal rosszabb mint előző két részben
Te mit gondolsz?
- A Jedi visszatérről
- Az ewokokról
- Stb
2. Második kérdés
A fórumokn számomra nagyon szimpatikus véleményekkel találkoztam. Az egyik szerint ott van a gond, hogy a rajongók iszony magasra teszik a mércét és főleg azt várják, hogy az ő igényeiket elégíti ki majd ez az új film. Erre az a válasz, hogy ez tuti nem fog bejönni, a film nem a rajongóknak szól, hanem mindenkinek és főleg a gyerekeknek. Sokak szerint az TPM-nek olyannak kell lennie mint a 4. rész volt. Felszabadult meg optimista. Hiszen ez csak a bevezetés. Van még két rész a sötét dolgokra. És furcsa módon ezek a vélemények úgy találják, hogy az egyes kritikák által megjelölt gyerekesség meg "nem elég sötét" stb, pont azt mutatják, hogy a dolog ugyanazt a helyet foglalja el mint Az új remény a második trilóban.
- Te mit vársz
- Baj, ha a dolog kicsit "gyerekes", vannak benne gyerekeknek szóló karakterek mint Jar-Jar meg ezer más
Egy vélemény mondá: Sötétség nem létezhet fény nélkül.
NAGYON ÁLMOS VAGYOK ÉS TÖK ÖSSZEFÜGGÉSTELENÜL DE BESZÉLGESSÜN MÁR EZEKRŐL
Tényleg rossz a JEDI
A 77-es gyereknek vagy a 98-asnak szóljón a cucc, vagy hogy is van ez?
En is kerdezek: nem tudja valaki, hogy a TV-ben mikor es hol lehetne latni a Music Videot? En aligha tudom sajnos hazavinni, es mas megoldast nem latok :((
KÖZÉRDEK, nekem pedig üzleti...
Május 22-én, tehát 2 NAPPAL A BEMUTATÓ UTÁN hozzájutok a filmhez video cdjéhez, melyet valószínűleg 5000 Ft értékben fogok árusítani...
Akit érdekel kérem az emailcímen jelnetkezzen
csak most sikerult elugranom egy Barnes and Noble konyvesboltba, ahol ki is olvastam septiben egy roviditett kiadasat a 2 nappal ezelott kiadott SW konyvnek, ugyhogy most mar tisztaban vagyok vele, hogy ki hal meg es ki nem es a tobbi. Ja a filmzene szamcimei nem arulnak am el mindent. Ha erdekel, tudok irni egy ket dolgot, de felek, hogy lelovom a poent. Vegulis a film nincs mar olyan messze. Itt 13 nap.
Mint azt igértem megérkeztek az első kritikák a filmről, tegnap még azt igértem, hogy az egyiket végig bemásolom, de aztán rájöttem, hogy hosszú és ez az anyag egy kicsit átfogóbb.
Az itélet a Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) filmről a mozitulajdonosok részéről megérkezett: ez nagyon nagy siker lesz olyan amire mindenki számít.
Az általános vélemény azonban azon hardcore SW rajongók részéről akik bejutottak a keddi vetítésekre egy kissé más, némileg kiábrándító.
A mai ( Csütörtök )Los Angeles Times idéz egy mozi tulajdonost aki látta a filmet Westwood-ban (vetítések voltak még a mozi tulajdonosok részére a következő városokban: New York, Boston,San Francisco, Dallas, Chicago és Washington, D.C.) aki a következőt mondta " ez egy közönségfilm, nem a kritikusok filmje.
Egy másik mozitulajdonos Silver City-ből az eddigi legjobb SW filnek nevezte. " Annyi minden történik benne, teljesen elszédültem" -mondta.
De például Dwight Morgan az Edwards Theaters-től a filmet csak No.2-nek titulálta a Star Wars mögött ( ha ez köztünk marad azért az nem rossz ).
A mai Daily Variety egy meg nem nevezett "film business pro"-t idéz aki azt mondta: "Volt egy udvarias taps, kissé lagymatag, nem olyan amire számítottál volna ".
Kritikák a nem profiktól Szerda óta kezdenek feltűnni az Interneten, Ron Epstein a Home Theater Forum-tól volt talán az első ( ez van meg nekem teljes hosszában ):" Ez egy kritika egy rajongótól, nem vagyok kritikus" -mondja
De Epstein egy kissé kiábrándult:"Vita nélkül ez egy nagyszerű film, amely zseniálisan van megcsinálva"-írja."Hatalmas, jól szól, és tele van tömve a legtöbb effektussal amit filmben valaha is láttam. Talán ez a fő probléma ".
Epstein szerint talán egy kicsit túl sok effekt van benne, néha úgy érezte magát mintha egy rajzfilmet nézne. Ez a vélemény visszhangzik ki más irásokból is amelyek napvilágot láttak.
Harry Knowles' Ain't It Cool News Web site-ján (amely majdnem egész nap teljesen megközelíthetetlen volt ) aki SithMeister hívja magát a következőt írta:"Az első dolog amit a barátomnak mondtam a vetítés után: már nem vagyok 7 éves."
Egy másik megtört rajongó, egyetért ezzel: "Az elvárásaim hatalmasak voltak,......arra kérek mindenkit, hogy egy kicsit vegyen vissza az elvárásaiból.......Ez egy hihetetlenül jó film, higgyék el nekem. Csak nem lehet úgy beülni rá, hogy ez a legszuperebb film amit valaha láttál, mert nem az."
Ennek ellenére az egyik szerencsés a következőt írta: " Ez a legjobb film amit valaha láttam.....a lényeg ha valami olyat akarsz látni amit még sohasem, és úgy is akarsz szórakozni akkor ezt a filmet meg kell nézned.
Én is ezt fogom tenni úgy 25-ször."
Tehát ennyi.
Nekem a következő gondolatok futottak át az agyamon: 1979-ben amikor az első filmet láttam 11 éves voltam, számomra ez volt A FILM.
Ma amikor 30 vagyok, a folytatásokkal együtt ezek A FILMEK, bár ma már tudom, hogy nagyon sok nagyon jó film van még.
De, egy dolog biztos és ezt veszem ki abból amit itt olvastatok ti is, és még fogunk néhányszor azt hiszem.
Nem vagyunk már általános iskolások, ez a film a gyerekkorunk egy része valahol, amit nem lehet tőlünk elvenni, azt hiszem, hogy azok akik ezeket írták azt hiszik, hitték, hogy ha ezt a filmet megnézik akkor újra 7-10 évesek lesznek.
Hát nem.
A világ változik, vele mi is.
Azt hiszem a Hook-ban van egy olyan rész, hogy ha felnövünk akkor a gyerek is valahol elveszik bennünk.
Hát jelentem és még nem nőttem fel, nincsenek nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, már annak is örülök, hogy egyáltalán elkészült.
Ha elmegyek megnézni, és jelenleg úgy néz ki, hogy Május 24-én ez megtörténik, akkor nem lesznek nagy elvárásaim, csak szeretném úgy érezni magamat mint 1979-ben amikor legalábbis részben az én életem is egy kicsit megváltozott.
George Lucasnak mindenféleképpen el kell gondolkodnia azon, hogy egy olyan kaliberü szinésszel mint Samuel L.Jackson mit kezdjen az Episode Two-ban. Ellentétben a The Phantom Menace-el ahol Jackson már a forgatókönyv megírása után csöppent bele a filmbe, a második részben jóval több szerepet szánnak neki és az általa játszott Mace Windu Jedi Mesternek. "Sam egy kiemelkedő karakter, ahogy mi hívjuk," George Lucas mondta ezt Rosie O'Donnell TV talk showjában. "Ő és Ewan McGregor mindketten kiemelkedő karakterek.Sokkal nagyobb szerepük lesz a következő filmben." Obi-Wan Kenobi-val kapcsolatban Rick McCallum még a hét végén Denverben elmondta, hogy McGregor Jedi lovagja lesz a központi figurája a második résznek.
A nyilvánvalóan nem a legjobban értesült SW rajongó, Rosie O'Donell megkérdezte Lucast, hogy mikor is várható a második rész a mozikban .
A SW alkotója - aki megerősítvén Rick McCallum hétvégi szavait öltözködésével kapcsolatban, nem viselt flanell inget - egy olyan választ adott amitől a rajongók egy része majdhogynem infarktust kapott: " A következő film bemutatása 3 év múlva várható, bár én jobban szeretném ha ez 4 lenne."
Lucas hozzátette még: " Abban a pillanatban, hogy befejezem a promóciós turnét ezen a héten itt New Yorkban, azonnal vissza kell mennem és elkezdem írni a forgatókönyvet.Már most elkezdem írni a következőt mielőtt az elsőt egyáltalán bemutatnák."
Lucas New Yorki szereplésének ( a Rosie O'Donell show az NBC New Yorki központi stúdiójában készül, ugyanott ahol a Saturday Night Live ) egyébként volt egy eleddig 100%-ig titokban tartott vonzata is.
Tegnap zártkörű vetítésen bemutaták a már teljesen kész The Phantom Manace-t, amelyről a média képviselőit sem tájékoztatták.
Ehhez kapcsolódik, hogy sikerült megszereznem a film első kritikáját az ezen a vetítésen résztvevő egyik vendég tollából ( egyes szám első személy ).
Ezt majd később lefordítom, de baromi hosszú és bár nem negatív kritika ( azt mondja, hogy a kritikusok és a gyerekek imádni fogják ), de a filmet a Return of the Jedi-hez hasonlítja, ami nem mindig túl hízelgő.
Én például bármikor halomra lőnék egy csapat ewokot, mert annyira idegesítenek.
Erről majd később.
Amit még találtam az egy nagyon helyes kis hír amit az amerikai Szövetség a Humán Erőforrásokért Management közleményével kapcsolatos.
Ez a szösszenet a film bemutatójának napjával foglalkozik és ad tanácsot a dolgozó tömegeknek.Sue Meisinger a szövetség elnöke a következőket tanácsolja: " Ne tessenek háborúzni a munkáltatóval egy film miatt.Ha előre kiveszik a szabadságukat akkor a munkáltató előre tud számolni a munkaerő kieséssel.Ha csak úgy minden előzetes bejelentés veszik ki ezt a napot szabadságként akkor előfordulhat, hogy a Phantom Manace mellé csatolva a Birodalom visszavág-ot is megkapják."
Hi!
Hi!
Kötöszködős kedvembe vagyok. Valaki mondja már meg, hogy a lézer miért nem fénysebességgel közlekedik filmben?
Egyébkent ez volt az egyetlen film a maga kategóriájában, amelyik olyan mesteri módon vitt távol a realitásoktól, hogy az ilyen "lézeres" dolgok egyáltalán nem zavarták az áhitatot ;)
Most olvastam a Csillagok háborúja könyvet megint. A végszójában érdekes dolgot írnak: a Star Wars nem Sci-Fi.. és észérvekkel támasztja alá.. teljes mértékkel eggyet értek vele. Gondolom most sokan megbotránkoznak , úgyhogy álljon itt az írás összefoglalója:
1. A Sci-fi tudományos fantasztikus- jelent , a SW-ban nem sok tudományos dolog vonult fel. Lucas nem magarázta meg hogy működik a Hiperhajtómű , vagy a fénykard , semmiféle tudoményos alapja nincs a filmnek. (persze késöbb megteremtették azt is)
2. A mesei elemek kavalkádja.
Ki netudná hogy kezdődik a film "hol volt hol nem volt" vagy nem ismerős? és hogy van vége? Maga Lucas mondta, hogy számos mesei elemet használt fel (sötét vs világos , jó-rossz , a legkisebb fiu , meg miegymás)
Na persze jogos a kérdés , akkor mi a sci-fi film? pl az Ürodisszeia az az Arthur C. Clark-tól , de elég kevés van az igazi sci-fi-ből. Szóval nem mind az , amiben lézerpisztolyal lőnek , meg űrben repülnek. A SW és "társai" a fantasztikus szót kielégítik , szóval inkább fantasy filmek.
Szerintem ez nem fogja senki kedvét elvenni a kultusztól , az enyémet sem . de mindenesetre édekesnek tartottam megemlíteni.
Tegnap elott ejjel (bocs, hogy csak most mondom) kiadtak az uj SW jatekokat. 12 nyitottak meg egy par Toys 'R' Us-t (itteni jatekboltok), de a sorok mar 10-tol alltak. Van aki tobb ezer dolcsit elvert ezekre, bar itt rengeteg gyujto van, asszem valoszinuleg ezek voltak a sorokban. De azert ez megiscsak tulzas nem?
Ahogy az már várható volt, elkelt az összes jegy a Május 16.-i ( 3 nappal a hivatalos bemutató előtt ) Los Angelesi Jótékonysági vetítésre.
Mint azt már említettem a Lucasfilm az ország 20-nál több nagyvárosában tart hasonló jótékonysági vetítéseket.
Az L.A.-ben megrendezésre kerülő vetítés, mely a Westwood-i Avco moziban lesz, 1.1 millió dollárt hozott az Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation-nak.
Beszámolnak arról is, hogy az 1468 db jegyet csomagokban lehetett megvenni, 5.000, 10.000 és 25.000 dolláros árakon.
Aztis bejelentették, hogy Jake Lloyd ezen a vetítésen meg fog jelenni.
Egy másik érdekesség Bail Organa karakteréről szól, George Lucas előzetesen azt mondta, hogy a szenátor fontos szerepet fog játszani a Harmadik epizódban a Birodalom és a Darth Vader elleni harcban.
Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy az első részből teljesen kivágták.
Úgy volt ugyanis, hogy Organa meg fog jelenni egy fontos jelenetben amely a Galaktikus Szenátusban játszódik.De a karakter ( Adrian Dunbar játsza ) át lett alakítva a semleges Bail Antilles, Alderaan-i szenátor szerepére.Nyilvánvalóan Dunbar ki lett vágva az egész filmből, mert például jelenleg a regényben sem szerepel, bár annak idején ő említette különféle újságokban, hogy részese lesz a filmnek.
Valószínüleg Organa-t a Második epizódban más színész fogja játszani.
Más pletykák azt is suggalják, hogy például az a jelenet amelyben Anakin azt mondja a királynőnek, hogy egyszer majd el fogja venni feleségül ugyancsak a vágóasztalra került azon okból, hogy így túl sokat elárultak volna a szereplők jövőjéről.
Ja és még egy érdekesség, volt itt már szó arról, hogy az USA-ban lehet-e majd jegyeket rendelni a filmre, hát ezt találtam:
1- A The Phantom Menace jegyeladások Május 12-én, Szerdán délután 3-kor ( keleti idő ) kezdődnek a MovieFone-on a MovieFone.com-on és a mozik pénztáránál.
2. A telefonos rendelés nem működik menden területen, A MovieFone a következő városokban elérhető:Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Dallas/Fort Worth,, Denver, Houston, KansasCity, Los Angeles, Miami/FT. Lauderdale,Minneapolis/St. Paul, New York, Philadelphia,Phoenix, San Diego, San Francisco, Seattle,Toronto and Washington DC.
3. Hogy lecsökkentsék a jegyüzérek okozta problémákat, van egy limit a jegyek vásárlásánál, egy személy egy hét alatt csak 12db jegyet vehet meg.
Van egy max.6db-os limit egyszeri vásárlásnál is, és akkor még a héten vehetsz még 6-ot.
4. A MovieFone bizonyos moziknál az egész teremre ki tud adni jegyet, de valahol csak meghatározott számut.
5. A MovieFone olyan mozikra is ad majd el jegyet ahol vannak számozott helyek ( az Usa-ban általában nincs helyjegy, oda ülsz ahova )
6. Ha például Kansas City-ben laksz, de a filmet mondjuk Manhattan-ben akarod megnézni ( sajátos ), akkor a Manhattani suzámot kell hívnod, ami (212) 777.FILM.
7. A pontos játszási időpontokat csak a hét elején fogják megtudni és az .com-on már azok ettől az időponttól láthatóak lesznek, de rendelni csak az előre meghirdetett időponttól lehet.
8. Csak Május 12-én 3 órától lehet jegyet rendelni, nem lehet felhívni a céget előtte és várakozóra rakni a hívást és kibekkelni az időt, mert csak a 3 után beérkezett hívások kapnak jegyet.Ez vonatkozik a MovieFone.com-ra is , aki előbb loggol be az se jár jól.
MEGATHANX ds9-nek az új infókért, valamint ZORG-nak az Mpeg linkért!!
Valahogy "reklámozni" kellene ezt az oldalt.
Biztos, hogy sokkal többen kíváncsiak ezekre az infókra!
Ha van ötlet, hogy milyen módon lehetne ezt megtenni, (talán az INTERNETTO fő oldalán lehetne egy állandó link) írjatok ide!
Hé, DS9!!
Rettentő impresszív az anyag, amit összegyűjtöttél, élvezettel olvastam, lévén először jutottam hozzá ilyen klasszul összerakott anyaghoz!
NEHOGY ABBAHAGYD!!! MÉÉÉÉÉÉÉG INFÓÓT!!!
Ha leírnám, ki vagyok, jót röhögnél, csak utalok, jó? Imádok Házimozizás közben aludni, különösen áramszünet esetén. Haha!!!
Nem, mert nagyon rövid és csak 1 Mb vagy még annyi se, amit le tud tölteni és ha a trailer volt 2 perc és 25 Mb akkor ez sem lehet kevesebb és ez ráadásul több mint 4 perc.
Egyébként mára ( tegnapra ) már meg is untam az egészet, elmegyek az aludni, majd holnap csak kiderül, hogy hogyan tudom tulajdonolni ezt a fránya klippet.
Nem adom fel, mikor harom doboz lemezzel jovok be netezni, akkor akarok is hazavinni valamit. Egyebkent ha ugy megnezed, akkor nem kerul bele a cache-be? Es akkor mar lent is van a vinyon. Vagy csak szeretnem?