A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
A mostani Euro-árfolyam mellett a 300ft-os ár tokkal, vonóval teljesen rendben van. Ezek szerint feltünt nekik, hogy a korábbi, durva átszámítások miatt elszivárogtak tőlük a vevőjelöltek, és megtalálták a másik utat. Csak jó ez a piacgazdaság.
""300HUF/1EUR, amely tartalmazza a szállítást (Magyarországra) és a banki költséget. A terméktől függ a szállítási határidő, 10 naptól 30 napig.""
Tehát itt nincs szó áfáról, csak a szállításról és a banki költségekről. Mivel rendszeres Ebay vásárló vagyok, van fogalmam arról ezek mit jelentenek.
Tehát rendeltem két cikket, összesen 80 euro értékben. A legutóbbi ebay rendelésemkor a bankom 278 Ft-os euro konverzióval számolt, tehát eurónként 22 Ft az árrés. 80x22 Ft=1760 Ft. Tudom, hogy ha saját magam vásárolnék, akkor csak a banki átutalás jutaléka 1500 Ft lenne. Ehhez jön még a postaköltség, ami az én esetemben 30 euro körül lenne.
Tehát nekem megéri a cégen keresztül vásárolni. Gondolom ők nagyobb tételben, nagyker áron vásárolnak, így jön ki egy kis nyereség, mert rajtam biztosan nem keresnek SOKAt.
Teljesen egyetértek Lacival, miszerint egy fórumos, ismerkedős, vasmustrálós gurulást kellene szervezni. Akár lehetne 2 napos szombat vasárnap. Így este sörözés (esetleg egy nyársalás) mellet oldotabb hangulatban telne a beszélgetés:). Az időponttal kapcsolatban javasolnám a jövő vagy az utáni 7végét amíg tart a jó idő. Helyszínre konkrét 5letem nincs, esetleg egy termálfürdő mellet, ahol a megérkezést követően motorozásban megfáradt izűleteinket regenerálnánk.
HA van javaslat útvonalra várom, akár magánban is.(krisz.jkukacfreestart.hu).
Egy picit szeretném helyére tenni a dolgot. Amit leírtál az teljesen igaz magán import esetén, de a magyar Touratech mint cég német áfa nélkül ( 16% ) vásárol és fizeti be a magyar áfa-t ( 20% ). Pl. áfa-s német euro 275 / 1.16 = 237 (netto német áfa ) 237 * 1.2 ( magyar áfa ) = 285 ( magyar áfa-s euro ). A 285 és a 300 közötti 5% szerintem normális fuvarköltség.
De mindemellett egyetértek veled, hogy jobb lenne ha a német Touratech központ tenné helyére a kedvezményeit és egységesítené az európai kisker árait.
Azzal is egyetértek, hogy lehetne forintos árlistájuk ( de akkor állandóan azt néznénk "mennyi is ez a németeknél euróban?" :-))
Mindezt csak azért írtam le mert velem és azokkal akiket ismerek mindíg nagyon korrekt volt a magyar Touratech képviselet (Táblás u.), és nem szeretném ha az a benyomásotok maradna, hogy nem korrektek.
Szerintem ez a különbözet hasbaakasztás. Asszem korábban már kifejtettem, és beszéltünk is erről. A kiskereskedelmi árakat számítják át az itthoni kisker árra, a 300 forintos euróval. Igen, de a kinti árakban már benne van az áfa. EU-ban egyszer kell forgalmi adót fizetni, vagyis vagy Németországban, vagy Magyarországon, viszont a különbözet elkérése már dupla adózásnak számít - ha befizetik itthon. Ha nem az áfakülönböztetet kell megfizetni a megemelt árfolyammal, akkor viszont miért a katalógus kiskereskedelmi árai alapján számolnak?
Rendben, van a csomagokon szállítási költség. De ezen a magyar kereskedő is tud fogni, mert mindenből, amiből rendelnek, abból ő maga is rendel még egyet, így lesz a boltnak árukészlete is. Gyűjtőcsomagban rendelik az árut, tehát nem akkor adják fel, amikor a vevő beszédül, hanem összevárnak.
Azt is megértem, hogy kell árrés a termékeken, de akkor megint visszakanyarodhatunk oda, hogy milyen árpolitikája van a Touratechnek. Ha csak Németországban tudja katalógusáron adni a termékeket, és nem hajlandó a viszonteladóknak árengedményt adni, az egy dolog, de akkor a magyar kereskedő meg ne akasszon azzal hasba, hogy áfakülönbözet, és ezért kell 300-zal számítani az eurót, hanem készítsen egy itthoni árlistát.
Ugyan még egy DL650-et hajtok, de mihamarabb szeretnék cserélni egy R1150GS-re. Ennek nyomán már elkezdtem nézelődni a neten mindenféle okos dolog után.
bármely BMW motor (a kezdetektől napjainkig) robbantott rajza az utolsó csavarig, cikkszámokkal, akár azonnal meg is rendelhető http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/fiche.asp
üdv: posap
Ja, ha valaki tud eladó 1150GS-t, akkor szívesen venném az ajánlatokat!
www.touratech.de Van webshop angol nyelven, ott benne vannak az árak. Sajnos már nem lehet közvetlenül Németországból rendelni, legutóbb továbbították az összes adatommal együtt faxon a megrendelésemet a magyar kereskedőnek. Nesze neked adatvédelem...
Nem sokra mentem. Leírhatnának mindent magyarul is és minimum euro-ban az árakat. Meg esetleg, hogy náluk mennyi egy euro?
Egyébként voltam már ott személyesen is. Nagyon kedvesek voltak. A megrendelt cucc megjött időben a megbeszélt áron. De ezt az árat egy kicsit sokallottam. Amikor 250-260FT között volt az Euro, akkor ők kb 310-be számolták. Gondolom most biztos lehet 350 Ft/Euro. Ettől azért az Euromotorban rendelve olcsóbb egy picit.