Az első francia gólt többször visszanézve azt gondolom enyhén véleményes volt. A francia támadó együtt ugrott fel Tatarusanuval és bizony a kapus kezét nem gyengén a könyökével meglökte. Ugyanakkor egy ilyen termetű kapusnak azt hiszem úgy kellett volna a kapujából kimozdulnia, hogy Giroud legközelebb messze elkerülje.
New York-i ismerősöm nagy templomoslovag-fan, továbbá sok ismerőse van Európában, főleg francia/angol/német területen, ráadásul WHU-fan, és találkoztam is vele személyesen Bécsben, 2 éve fb-on "közvetítettük" a vb-t, mert amúgy meg Cosmos-szurkolóként Pelé-fan, tehát lenne miről beszélni, de épp letiltott a fb 2 hete egy HVG-komment miatt, és személyi igazolvány nélkül (=vénaszkenner) nem térhetek vissza, ezért nem fogok visszajelölni az új profilomon, mert ennyit nem ér, de most biztos büszke lenne, ha mesélnék neki egy-két sztorit a románokról. Na, mindegy. Bassza meg a világháló.
A 98-as vb után okos voltam, kora délelőtt törtem el a kulcscsontom, és a megyeibe se kellett bemenni, ellátták vidéken, hetek alatt meggyógyultam. 2004-es vb kiesési szakaszban a kezem törtem, az súlyosabb volt, de túléltem. Talán nem is a kórház az érdekes, mert ha nem történik megint ez velem, eszembe se jut a stadion-kórház-közpénz-M4 téma, de karmaszerű, hogy ilyenkor vannak a bajaim. Plusz 2008-as eb alatt beletérdeltem a betonba, de azt lábon kihordtam 1 hét alatt.
Ez mi volt... de komolyan. Valami izlandi statiszta (Trónok harcában ő volt a hegy? Ki a faszt érdekel?) üzent videóban Ronaldónak, hogy ne rúgjon gólt, mert ihajj. És nem az a gáz, hogy a fickó belenevetett a videó végébe, hanem hogy mosoly közben látszott, hogy 30+ felett még mindig ott lóg neki a pluszfog, fogszabályzót nem sikerült szerválnia. Ez ciki. És mindezt az M4 naprakészen bevágja nekünk. Amúgy Nacsa jó volt. Ganxta lazázott, ő ne pénzt kapjon, hanem cigiben fizessenek.
De ez az adómból megy... múlt hét pénteken mentem Semmelweisben, bedagadt a bokám, 1-kor véget ért a betegfelvétel, fél 2-kor odaérve sehol senki. Elolvasgattam 2 órát, békés volt, aztán jött egy nővér, hogy kb. takarodhatok haza. Így érdemes nézni, hogy ma Ganxta Zolee milyen pénzt kap 1 hónapon keresztül.
Remélem, szétverik egymást, és bukott a "migránsokat együtt támadják" szitu. Mert persze kamu, csak akkor felesleges volt a kommentelő erőlködés. Persze ha tényleg ennyi huligán lesz ott, akkor úgysem lesz objektív tájékoztatás. Ha 200 angol és 50 orosz betalál 30 arabot, akkor az lesz a hír Ultrasinfón (azon az Ultrasinfón, ahol májusban 20 hírből egy szólt a fociról).
Ez milyen műsor? Kopár köcsögnek szava nincs. Most is megszakították, mert kicsit meglepődtek, hogy elviszik a műsort Ganxta-Skizofrén-Argentína Zoliéktól.
Közben Marseilleben gyakorlatilag egész nap áll a bál. Ugye ott holnap angol-orosz meccs lesz, és a két tábor nem nagyon barátkozik egymással. Van/lesz dolga a helyi hatóságoknak. Ha jól tudom 70.000 angol és 20.000 orosz szurkoló van a városban, és nem az a kockás ingre mezt húzós nyugdíjas bácsik, hanem igazi old school huligánok. Nem lennék most marseille-i rendőr.
Jó, Dzsudzsák a lényeg, Szalai max. gólfrusztráltságból rúghat tizit 4:0-nál Izland ellen. De most leadták az összefoglalóban a büntetőt: Stancu (19-es mezszám, nem a másik) neki se fut, lazán belövi. Ez embertípus kérdése. Náluk egy (!) ilyen ember nincs, aki ilyen lazán odaállna. Nem is lazán: magabiztosan.
Bajban lehetnek a franciák ha Pogbán és Griezmannon ennyire látszik majd, hogy végigtolták az előző idényt több fronton. Payet nekem eddig nem nagyon tűnt föl, tegnap hívta fel rá a figyelmem egy francia haverom, hogy szerinte kulcsember lehet a tornán. Eddig bejön neki.