Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 397
BuBu:
szivesen megmondom, de szerintem nem tudsz vele mit kezdeni...:(((

JMT7-254 /Trinet (HUT, Finland, Espoo)

Szoval ez egy helyi Novelles halo az itteni campus-ban, szoval kintrol
(meg errol a gepreol sem, pedig ez egy laborban van, a kolesztol 50 m-re)
nem tudod elerni....sajnalom.

IMHO proszald meg a 152.66.139.238-ot, az elobb innen megprobaltam (smekpc20.hut.fi), es jott mint az allat, de aztan lelottem, mert csak kiprobaltam, hogy megy a download.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 396
Dobjatok egy emailt, ha érdekel a film.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 395
Timberwolf!
Nem árulnád el a letöltés helyét?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 394
szoval en is megneztem....hat, mit mondjak......
modok kettot:
1. Azt a b@Ł$@Ł k#%&#% anyjat Lukas Gyorgynek !
2. Nezzetek meg Ti is

Azert nem vagyok annyira kiakadva tole (mint lennek egyebkent), mert
vegulis ingyen volt, nem fizettem 500+x Ft-ot a mozijegyert, de a labam
frankon elzsibbadt :))))) nna mindegy.....

Van benne 1-2 olyan reszlet, amiert erdemes volt eddig varni, de a tobbi....

Aaaaaaarrrrgggghhhhhhh ;(((((

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 393
B+ !
a megadott hely nem műxik !152.66.139.238 p/l boe/boe
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 392
illicit: a p/l IMHO password/login -t jelent egy FTP szerveren
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 391
johnny crunch
amcsibol lehet hogy lassabb lenne picit es lehet hogy azer nem megy mer lamma vagy hozza. most 8 an toltik azt
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 390
152.66.139.238 p/l boe/boe
Ezzel mit kell csinálni? Hova kell írni, stb.
(lámergéza)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 389
Ez valahogy nem akar mukodni..
Nem tudtok egy amerikai cimet?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 388
az elobbi tiz percben kaptam legalabb 10 emilt:) ugyhogy mondom 152.66.139.238 p/l boe/boe
Aki este vagy ejjel 20-50 k/sec nel gyorsabban tolt le azt szo nelkul kibanolom. Delelott lehet tolteni esz nelkul.
Ha van valami jo vcd (sex!) es hozza valami emberi konnekt az dobjon egy mailt
Jo szorakozast!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 387
Honnan lehet letőlteni?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 385
hehe latom mindenki beindult az vcd-re, nalam fenn lesz egy ideig es lehet letolteni jool
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 384
Nekem már megvan (tegnap óta) kb. 3x láttam, egész jó minőség, a hangja kicsit szar az elején (visszhangos), de később megjavul, szóval nézzétek meg, vagy mailezzetek !
May the Force be with Us !!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 383
The Dude:
Meg nem tudom, honnan tolti le, de megproszalom kideriteni.
Ma reggel futottam ossze a sraccal a konyhaban, es csak annyit mondott,
hogy most tolti le.
Egyebkent pedig ez egy eleg tre minosegu lesz, mert asszem a
"videokamera a moziban" tipikus esete lesz, szoval semmi koze az ellopott
filmkopiahoz.

Egyebkent a Matrix-ot is igy neztem meg (eddig 3-szor :))))), de amint
hazajutok (maaaajd....), elmegyek moziba, mert azert az teljesen mas

(tenyleg, otthon mikor jon a MATRIX a mozikba ?)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 382
nem mintha nem lehetett volna ra szamitani:

>>>>>
Ellopták a Csillagok háborúját

Menomonie, 1999. május 26. (MTI-Panoráma) - Ellopták a Csillagok háborúja című filmsorozat legújabb epizódját, pontosabban annak egyik filmkópiáját egy Wisconsin állambeli moziból. A rendőrség feltételezése szerint a 18 kilogramm súlyú filmtekercs értéke 60 ezer dollár, és a tolvaj, vagy tolvajok videokazettákra fogják másolni, hogy azután feketén árulják azokat.A mozi tulajudonosa 23 éve dolgozik a szakmában, de mint mondta, filmlopással még sohasem találkozott.
<<<<<

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 381
Honnan tölti le? A címet pls...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 380
Először is van egy könyvárus a Duna Plaza-ban (ez itt a reklám helye), aki azt igérte, hogy a héten meg lesz az eredeti amerikai TPM könyvben, egy bibi van csak kb 5000 pénzért. Megfontolandó.

Másik könyves hír - bár nehezen hiszem el- folynak a tárgyalások a Lucasfilm (vagy a könyvet kiadó kiadó) és egy magyar kiadó között, a regény magyar kiadásáról. A poén azaz egészben, hogy jóval a film elött szeretnék a könyvet megjelentetni. Azt hiszem, ha így lenne meg lenne a nyár bestsellere.

Olvasgatva a topicot, lassan olyan érzésem van, mint annak idején a vers elemzéseken. "Itt az költő azt gondolta hogy..." Bár jelen esetben tényleg többet tudunk GL gondolatairól. Szerintem kár boncolgatni a dramatúrgiát, a szereplőket, egy kérdés van tetszik-e a film, vagy sem.

Az új résszel kapcsolatban minden írigységem azoké akik látták a filmet, de a kiritkákat nem sokra veszem, mert láttam már porig alázott filmet, ami nagyon tetszett, és vica versa. Egy bizti ds9 kollega véléményére sokat adok majd.

A bécsi útra már velem együtt 5 jelentkező van, ami egy autónyi, tehát akkor menjünk!

Üdv:

Kojak

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 379
YESSS !!!!

Szeretem a halozatot !!!!!

Az egyik lakotarsam a koleszban epp most tolti le az Episode One -t, x ezer
rar-fileba tomoritve. Asszem 2 db 600 MB-os MPG lesz belole, aztan majd
hajra, full-screenben nyomjuk majd a 17" es monitoron, yeahhh.....

Nnna most mar lehet anyazni :)))))))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 378
Sracok, lenne 2 kerdesem

1: tud valaki valamit az Episode 1 Insider's Guide-rol, mert a Lucasarts nagyon szukszavuan irt rola, es nem tudom, hogy mikor lehetnem megkapni.

2: Ha valakinek vannak jo kepei az Episode 1 lenyekrol gepen (bmp, gif, jpg, stb.) akkor irja mar meg, mert en gyujtom az effajtakat.

kosz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 377
Szerintem az egyedüli baj az elvárásokkal van. Sokan elfelejtik hogy a film GYEREKEKNEK készült. Azok tudják majd élvezni aki képesek újra gyerekké válni. Én meg fogom próbálni...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 376
Üdv!

Én ugyan nem túl rég óta figyelema topicot, de gondosan vévigolvastam a hozzászólásokat és minden elismerésem ds9-nak és eMU-nak a hihetetlen munkáért.

Nem láttam még a filmet (szeptemberig nem is fogom), így nem tudok vitában szállni azokkal, akiknek már megadatott ez a szerencse.

Azt szeretném kideríteni viszont, hogy mi teszi a Csillagok háborúját Csillagok háborújává? Mibol áll az a "Star Wars"-élmény? Mi tette lehetové, hogy milliók égjenek e lázban? Mi szükséges hozzá? Esetleg: Mi az amit megkaptatok 22 évvel ezelott (én akkor még sehol nem voltam) és mi az amit most nem? Ha ezekre a kérdéseket meg tudjuk válaszolni, talán újra teljessé tehetitek az élményt. Segíthetünk abban, hogy mire kell figyelni és mire nem; mi az értékes és mi a felejtheto.

Geroge Lucas mítoszt teremtett. Ez így elcsépelt kifejezés, de az indoklás sokmindenben megragadja a Csillagok háborúja lényegét.
A Star Warsra egyébként, talán sokak számára meglepo módon, de jobban illik a fantasy kategória, mint a sci-fi. Elég meggyozo párhuzamokat lehet állítani Lucas világa és az ismertebb fantasy világok között.

A high-tech nélkül manapság (és ez ugyanígy volt a 70-es években is) nem lehet eladni egy fantasy-világot. Gondoljunk csak arra a néhány elég gyengén szereplo Excalibur és más Artúr-mondakörbeli történetekbol meríto filmre. Ezért Lucas szépen bebugyolálta a magot egy sci-fi világba:
Nézzük csak a sokszínuséget. Az ilyen világoknak az egyik alapveto varázsa a különbözo fajokban és létformákban rejlik. A mítoszokban törpék és koboldok, surranók, félszerzetek és tündék (elfek), óriások és pokolbeli démonok - mind-mind belekerültek a Csillagok háborúja világába is. És ezek gyakran nem egyed-szinten jelennek meg (hiszen az csak egy egyszeru Alien volna), de ezek népek, amelyeknek saját szokásaik, kultúrájuk, életformájuk van, a maguk legendás hozeivel és mítoszaival. Míg a "hagyományos" fantasy-kben ezek a fajok istenek teremtményei vagy elszabadult varázslatok/varázslók balfogásaiból lettek, addig sci-fi-sítve ez a galaxist egybekovácsoló hipertér eredménye. Gondoljunk csak bele, hogy alig bírtuk kapkodni a fejünket a 4. epizód tatuini kocsmajelenetében, és valljuk be hogy kezdetben azért jókat derültünk az ewokokon is (még ha a végére unalmassá váltak is). Minden ilyen fajnak megvan a maga sajátos elbuvölo vonása - lehet, hogy csak a kinézete, esetleg a beszédmódja, de az is lehet hogy csak a környezete reakciója a jelenlétére (pl. valamely enyveskezu népség egy tagja megjelentekor az emberek tárcájukra/erszényukre szorított kézzel elhátrálnak tole, vagy ahogy egy birodalmi rohamosztagos megjelenésére reagál a nép). Ez mind-mind hozzájárul egy világ varázsához.

Mítoszi hosök: általában egydimenziósak. Ennek minden elonyével és hátrányával együtt. Talán nem véletlenül: hiszen a legendák és meség is valahol gyerekeknek szólnak, akik nem feltétlenül tudnának befogadni, illetve megérteni/átérezni egy bonyolult jellemet az o vivódásaival együtt, mint pl. egy Dosztojevszkij-regény fohose. Ugyanígy a Csillagok háborúja fohosei is mind ilyen egyszeru jellemek; szinte kivétel nélkül kizárólagosan hozzájuk lehetne rendelni egyetlen tulajdonságot, amely tökéletesen leírná oket. Valószínuleg így van ez az I. epizódban is (erosítsetek meg vagy cáfoljatok!).

Jó és Gonosz harca. A világuralomra töro Gonosz, amelyet a Jó Hosök maroknyi ámde elszánt csapata szívvel-lélekkel küzdve nemritkán önfeláldozás árán megállít. (Ugye ismeros? Ki hány példát tud mondani? És mennyivele kevesebb _ellen_példát? Na jó, ebben a trilógiában a Gonosz fog gyozni, hisz nem véletlenül A New Hope a folytatás...)

És végül a legfontosabb: az emberfeletti, a mágia. Papok és varázslók, Jedi lovagok és mindenható istenek. E nélkül nem mítosz a mítosz (és ennek folyományaként nem is lehet eladni a mai világban).
A Jedi lovagok: Kiválasztottak egy kicsiny csoportja, akik varázslatos hatalommal bírnak - az Ero, the Force. Magasztosan hat, elvarázsol egy picit bennünket is - mi lenne ha én is... kezdetu álmodozások kiindulópontja.
Varázshatalmát van aki jóra és van aki rosszra használja - a rossz bosszúra majd elobb-utóbb világuralomra tör. A Jedi és a Sith lovagrendje. (Végül is nevezhetjük mindkettot annak.)
Mit tud ez az Ero? - tárgyakat mozgat, a jövobe lát, más embert befolyásol, kapcsolatot teremt emberek között, emberfeletti képességekkel ruház fel (érzékelés és irányítás: fekete sisakorostélyon át is látja Luke a kis gyakorlógömböt és az Ero vezérli kezét mind a fénykarddal, mind a Halálcsillag árkában a tuzvezérlo helyett, majd Anakin is milyen jó pilóta, és még biztos lesz még más példa is a trilógiában), a pusztításban is tud segédkezni, stb... - mind egy szálig megtalálhatóak ezek a tulajdonságok (mint varázslatok) bármely más mágia-rendszerben is.
Honnan ered ez a hatalom? - Máshol két variáció létezik: 1) az istenek hatalmából ered (papi mágia) 2) a mindent átfono Mágia Szövedékébol merítenek erot a varázslók (néhol ez a 2. változat úgy módosul, hogy a mágia szövedékét a környékbeli élet tartja fenn, tehát a varázsló a környezo élolények életerejét szívja el varázslataihoz). Az Ero a lejjebb olvasható magyarázat szerint tulajdonképpen Magából A Természetbol ered, amit ugye akár egy (az?) istenként is felfoghatunk, mint annyian tették korábban (panteisztikus világkép). (Na jó, ott vannak azok a mikroszkopikus valamik a sejtjeikben, amibol ugye Anakinnek szokatlanul sok van, de az Anakin apaságát illeto mesét tekintve nem nehéz ezeket magával az Élettel azonosítani, és könnyen elhinnénk, hogy azért élünk egyáltalán, mert ezek a valamik ott vannak a sejtjeinkben.)

Számtalan "kész" elemet használt fel George Lucas, és most azt hiszem senkinek nem mondok újat: a Jedi és Arthúr lovagrendje (becsület és erkölcs, a jó szolgálata; Qui-Gon, a lovag, aki "járja a galaxist és segít a bajbajutottakon" - szabad idézet a Star Wars website-járól), a Jedi Council és Artúr kerekasztala, aztán a szeplotelen fogantatás, az elrejtett és álnéven nevelt királyfi / -lány, és még sorolhatnánk... Ebbol persze nem csinál titkot Lucas, de azt hiszem nehéz is lenne.

Nagy szerepe van a Kiválasztottak fegyverének is. Nem ritka más történetekben sem, hogy nem szokványos fegyverei vannak a maroknyi hosnek. A különlegességükben mégis egységes fénykardok magasan az átlagember fölé emelik a Jediket. Nem újdonság, hogy a fegyver szimbólumává vált a lovagrendnek. (Méltán okoz nem kis meglepetést a 4. ep. kocsmájában amikor az öreg Ben eloveszi a fénykardját.) Fontos, hogy a lofegyverek elszemélytelenedett világában a kard emberközelisége más szintre emeli a harcot; megteremtve ezzel például a (becsületes) párbaj lehetoségét, ahol sokkal emberibb tulajdonságok csapnak össze, mint pl. egy urcsatában (ahol ugye a hajó lézerágyújának és pajzsának ereje a legfontosabb): test test ellen (ügyesség, gyorsaság, ero), szellem a szellem ellen (lélektani harc: hiába szeli ketté Vader Obi-Want a 4. részben, valójában o nyeri a csatát - halálában sokkal erosebb lesz és sokkal többet tehet Vader bukásáért és Luke segítéséért.)
A "kard emberközelisége" - furcsán hangzik, de igaz! Legjobb példája ennek amikor Indiana Jones valamelyik filmben egyszeruen lelövi a szablyával hadonászó arabot. Szerencsére a Jedik fel vannak vértezve az ilyen "hoppá"-k ellen. De nézzük pl. a Hegylakót - ott sem véletlen (és nem kis részben járult hozzá népszeruségéhez), hogy kardokkal (vagy legfeljebb csatabárddal) küzdenek egymás ellen. (Más kérdés, hogy ott ez annyira a középpontba került, hogy az elso rész után tragikusan elgyengült.)
(De azért a high-tech ide is belopódzott a lézerpengékkel...)

Hmmm... egy kicsit hosszúra sikeredett.
Segítseket minél többen megfejteni a Titkot!

-xan-

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 375
Tegnap (1999 Május 24) munkanap volt. Jövő hét Hétfő (1999 Május 31) munkaszuneti nap lesz.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 374
kedves RoloTomasi,

áruld már el nekem légyszíves, hogy tegnap munkanap volt vagy nem, mert itt már Melody is jelezte nekem, hogy a Memorial Day az Május 30-31-én van és közben én is utánanéztem, hogy a M.D.az mindig Május utolsó Hétfőjére esik.
Pedig én tökre úgy emlékeztem, hogy a filmet a M.D. weekenden mutatják be ( pedig most már biztos, hogy nem így van ).

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 373
DS9!

Ez a filmlopás-ügy különösen érdekes "Jack Slater" 1999-05-06 23:18:25 hozzászólásának tükrében...
P.s.: Tegnap a 22:00-es előadásra gond nélkül kaptam jegyet, és a mozi is csak sacc/kb. 40-50%-os kihasználtságú volt...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 372
Kicsit furcsának találom, hogy bár jó néhányan a hozzászólók közül megnézték a filmet, igazán senki sem vélekedett úgy, hogy "elmentem, klassz volt a technika, láttad azt a lézerkardot?, és azt klassz űrhajót?" stb… Gondoljatok bele: nyíltam bevallott dolog, hogy a SW a 12-13 éveseket hivatott elsőrendűen bevinni a moziba (GL). Én úgy gondolom, hogy őket fikarcnyit sem fogja érdekelni a történet (esetleges) több szálon futása. Talán még az érzelmi oldalára sem nagyon kíváncsiak (mit ne mondjak, ésszel nem biztos, hogy felérik).
Viszont úgy gondolom, hogy a látványos, "nekik való" (nem Terminátori) harcot, a mindannyiunk számára meglehetősen ismeretlen földön kívüli világot, a bolygókat, az űrhajókat számukra is érthető nyelven, az ő értelmükkel is felfogható módon, látványosan tárja eléjük. Kepes egyik mondata jutott közben az eszembe, mikor rászólt a gyerekére: "... nem érted? Tisztára úgy viselkedsz, mint egy gyerek..." Tessék nekem megmondani, egy gyerek hogy viselkedjen másképp, mint egy gyerek?
Persze, ha a gazdasági oldalára gondolunk, nem mai hollywoodi mondás, hogy a sikeres film egyik titka a gyerek. Ez ebben az esetben is igaz, csak itt a vászon másik felén található e titok. Aztán majd a fiam szépen kihúzza a zsebemből a mozijegy árát, meg az én jegyem árát is. A többiről ne is beszéljek. Bár nálunk a jegyet én fogom venni (fizikailag) és továbbra is várom 09.16-ot, amikor majd megpróbálok a fiam módján mesét nézni. Remélem sikerülni fog.
Nyüansz a hét végéről, már ami a gyerekeket illeti: két és fél éves kislányom örömmel roham be az udvarról: Apa, apa, gyere nézd meg egyedül pisiltam! Nos, hát neki most ez az élmény.

***HT***

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 371
Na ezt most olvastam, hát nem semmi.

Tulajdonképpen csak idő kérdése volt.A Phantom Manace egy teljes kópiáját lopták el Péntekről Szombatra virradóra a Menomonie-i ( WI )State Theater-ből.
A filmet közvetlenül a vetítőből lopták el és hozzáértőkre utalhat az a tény, hogy a film ami eredetileg 5 tekercs a helyszínen össze lett vágva egy darabbá.

A mozi tulajdonosar Nick LeGros elmondta " Nem tudtuk megtartani a szombati matinét és az esti előadást, de szerencsére Chicagoból kaptunk egy új kópiát ezért már Vasárnap tudtunk játszani. 23 éve dolgozom az iparban, de filmet még egyetlenegyszer sem loptak el tőlünk."

Menomonie Police Department főnöke Doug Briggs elmondta, hogy " Ha valaki képes volt a filmet átrakni VHS-re és eladni a fekete piacon akkor ez most nagyon értékes lehet. Ma már az Internet miatt ez nagyon könnyű dolog lehet."

Egyébként összesen ez az egy kópia tűnt el ( eddig ).

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 370
Kedves sprayer,

én evvel a "bugyuta mese" megfogalmazással csak azt akartam kifejezni, hogy tulajdonképpen ez az.
Imádjuk ennek ellenére, mert nagyon profin van megcsinálva és a gyerekkorunk része is valahol.
De, ne akarjuk a dolgot túldimenzionálni.
Vannak a SW-nál sokkal jobb filmek is, de azok nem mindig érdekelnek minket annyira, mint ez.
Nem azért szeretjük ( remélem azért írásamból kiderül, hogy nagyon ), mert mély értelem van benne, meg szinészi játék ésatöbbi.
Hanem azért mert úgy van megcsinálva ahogy.
Az egész körítés, amit például itt összeszedtem ( Sith lovagok etc.) a filmben nem is fog nagyon megjelenni, vagy csak részben ( nincs rá idő, el kell majd olvasni a könyvet ).
Egyébként a film bugyutságával arra is szerettem volna utalni, hogy sokan ( főleg a kritikusok ) ont ezt hozzák fel a film ellen, hogy az.
Én meg ( ismervén ezen tényt )ezt hozom fel pozítivumként.
Ezek a filmek mindig is szórakoztatni akartak, sokkal többet nem nagyon ( Lucas szerint sem ), nem voltak öncéluak, nem akartak művésziek és komolyak lenni.

Az eredeti trilógia is főleg a technikára van ráépítve ( az akkori technikára ), a színészek meg ( hát, erről már tettem említést ).

Egyébként én most ( majd csütörtökön próbálok beszámolni ) úgy érzem, hogy nem tudtak olyan rosszat csinálni, hogy ne fogjon meg, de majd meglátjuk.

ui. A bugyuta mese egyébként nem egy negatív jelző, hanem pozitív ( legalábbis a részemről ).

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 369
Memorial day : Majus 30-31
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 368
Tisztelettel elolvastam az egesz forumot, mindenkinek kulon gratulaciom, aki resztvesz ebben a diskurzusban, lassan mar sajat Star Wars lapot is lehetne ezekbol inditani. Azert nehany megjegyzes:
A Star Wars mint olyan nem egy film, nem egy konyv és nem is egy összerakós játék. Annal sokkal több. Aki emlékszik még arra, hogy a jó öreg 80-as évek elején milyen ujjongva "lézerkardozott" és "jedilovagozott" a suliban az érti, hogy miről is beszélek. Én sem futkosok Star Wars jelmezben, nincsenek relikviáim, csak a trilógia van meg VHS-en, no meg a mostanság letöltött trailer-ek. Azt hiszem, hogy a mostani 20-35 éves korosztály az, akik igazán képesek ezt a feelinget /The Force?/ felfogni, amit Lucas mester kitalált /ő találta ki egyedül vagy Spielberggel a tengerparton?/. Ahányszor az ember csak megnézi a trilógia bármely részét hatalmába keríti ez az érzés, pedig már kivűlről fújja az összes jelenetet és mégis megnézi hatszáznyolcvankettedszerre is. Vajon miért? Azért, mert MEGISMÉTELHETETLEN. Ugyanúgy ahogy - durva hasonlatok lesznek - Bulgakov sem tudott még egy Mester és Margaritát írni, Madách Imre sem tudott még egy Ember és Tragédiáját írni, Asimov sem tudott még egy alapítványt összeütni és Paul McCartney sem tudott még egy Yesterdayt emgírni, ami mai napig a legtöbbet játszott zeneszám a világ rádióiban. Megérintette őket valami, ami a mi véges eszünkkel felfoghatatlan. Ez a Lucas gyerek is kiagyalt valamit több, mint 20 éve és a filmjéből kinőtt technikai csodákon nyugszik, mint valami Atlasz vállán, az egész Hollywoody trükkipar.
1. Senki ne feledje: ha ma lenne 10 éves akkor ugyanúgy rajongana ezért a filmért, mint 20 évvel ezelőtt.
2. A túl sok effekt, meg lény kérdéséhez: aki annak idején megnézte a Csillagok Háborúját, nem érezte úgy, hogy: "a francba az egséz film tele van lényekkel, meg effektekkel", holott tele volt, hisz előtte egyáltalán nem láttunk ilyesmit, tehát minden szín és jelmez új volt, annyira, hogy valószínűleg még Goyko Mitic is hallatott egy apache üvöltést az erdélyi havasokban, mint Winnetou.
3. A feeling kérdéséhez: persze az egész filmmel kapcsolatos érzések akkor bírnák megközelíteni a 20 évvel ezelőttit, ha a szereplők legalább egy része ugyanaz lenne és a dramaturg némiképpen egyezne, de hát ez sajnos nem lehetséges, igazat kell adnom ds9-nek, az ilyen tipusú filmekre azért ül be az ember itt, a harmadik évezred elején, hogy "a vizuális világtól szarjál be, a hangeffektusok vigyék le a fejedet és csók." Az már csak hab a tortán, hogy ez az Episode I.
4. Le lehet hordani még jobban a filmet, ki lehet kiáltani az évszázad legrosszabb filmjének, akkor is milliók fogják megnézni, köztük én is, és nemcsak azért, mert ez a Star Wars. Hanem azért is mert ki kell elégíteni az örök emberi kiváncsíságot, ami az emberben nyugszik. A Star Wars eredeti feelingje ugyanúgy nem fog visszajönni, mint ahogy nem jött vissza a Keresztapa I. és III. része között sem, vagy biztos vagyok benne, hogy a jövőre bemutatásra kerülő Terminátor III. sem fogja azt a feelinget idevarázsolni, amit 10 évvel ezelőtt éreztünk. Más mércével kell mérnünk ezt a filmet is. A mozit pedig azért találták ki, hogy az ember olyan csodában merülhessen el két órácskára, amely az igazi életében nem tapasztalhat meg soha.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 367
Sziasztok!

Rendszeresen olvasom a topicot, és nagyon elszomorított az a néhány kritika ami megjelent itt a filmről. (persze azért volt jó is!)

Mivel más site-okat is böngészek a filmel kapcsolatos információkért találtam egy kritikát a filmről az origón. Mindenkinek ajánlom aki szeretne egy igazán pozitívot olvasni...

a pontos cím:

http://www.origo.hu/szorakozas/sci-fi/990521baljos.html

By!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!