Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Én azt mondom, hogy eddig erősíti. Ez a fajta lejáratósdi a kormány "ellenségmenedzsmentjének" kb. leggyengébb eszköze.
(Mert hát valljuk be: az nagyon egyértelmű lenne, ha tényleg SEMMIT sem csinálnának.)
Persze az is elképzelhető, hogy ez csak a kezdet és később - ha kellően erodálták a jelenlegi, "forradalmi" bázist -, kerülnek elő a durvább eszközök is.
Mondtam... ha megmaradnak a köpködés szintjén, akkor tuti, hogy az ő emberük. Ha eltapossák, akkor meg hát... nem az volt.
Szomszédom háromszázasával veszi, van, hogy egy hétre is elég neki. 3-4 hónapon át rohamos, abból legalább egy hónap durván, csak gyógyszeresen túlélhető szegénynek. (mi bezzeg röhögünk egy-egy tüsszögésrohamán).
Hát, most eszembe jutott a Futurama egy jelenete, amikor mindenki náthát kap és Fry arra biztatja őket, hogy csináljanak maguknak zsepi-rozmáragyart (miközben papírzsepiből csavart két szivart és beledugta az orrába). :D
Az első ez volt, amire gondoltam. De ez annyira egyszerűnek tűnt, hogy nem mertem leírni. :-)))
Párom is állandóan azzal basztat, hogy túlságosan bonyolult vagyok. És ez így is van. Én mindent matematikai, meg fizikai képletek felől közelítek meg. De hát a hivatás kötelez.
Volt egy sofőrünk még a honvédségnél. Az ő szavajárása volt, hogy "mindent megértek én... csak nehezebben, mint mások!" :)
(Persze csak viccnek szánta, mert az az igazi, "csavaros eszű" parasztember volt!)
No.
Akkor kiemelem neked a lényegeket.
"Az emberek hülyék: mindenféle csodás helyeken járva egy olyan tárgyat bámulnak, amit otthon a négy fal között, akár naphosszat is nézhetnének. És ezt még le is fényképezik. Hadd lássa az egész világ, hogy mennyire hülyék!"
1. egy tárgyat néznek
2. otthon, a négy fal közt is nézhető tárgyat
3. le is fényképezik
Ez egy random ittjártam-kép a netről:
Igen, itt ötből hárman a fényképezőgépre néznek. :)
Én gyerekként, a Deltában hallottam először a vastüdőről. Akkor már tudtam, hogy egy bazinagy vákuumkamra. És emlékeim szerint nem is elég magában, hogy "megemeli" a mellkast, mert ha elég volna, akkor megfelelne egy nyaktól derékig érő, amolyan "vákuum tórusz.
Baszki, ezen és is elhűltem! Egy életet leélni abban a szerkezetben! 100 emberből 100 öngyilkos lett volna.
Ilyenkor gondolkodom azon, hogy nekem van-e okom panaszkodni? Van aki láb nélkül él, vagy vakon. Én meg nyígok a magas vérnyomásom, meg az allergiám miatt. És van mit ennem, fedél a fejem fölött, és még a hobbimra is tudok költeni. És boldog párkapcsolatom van.
A kérdés annyiban egyszerű, hogy vagy Varga van fogva valamivel, vagy Magyar volt agresszív valamilyen módon. Az már más kérdés, hogy az kiderül-e valaha, hogy melyik az igaz.:)
Én már most legalább 30%-os (vagy akár 40) lemorzsolódást jósolok neki, mert a volt felesége nyíltan beleállt. Mondjuk ezt sokban befolyásolhatja az, hogy melyikük kinek nyilatkozik az ügyben és az mennyiben lesz hitelesnek űúnő. Magyar fog, az nem kérdés, Varga kérdéses.
A vastüdő elég rémisztő orvosi segédeszköz. Alapból még tán nem is olyan fenyegető, végül is csak egy nagyjából egy méter átmérőjű, két méternél alig hosszabb henger, amit valamiért még halvány okkersárgára is festettek. Rémisztővé attól válik, hogy aki vastüdőre szorul, az ebben a klausztrofóbiás hengerben élheti aztán az életét, épp csak a feje lóghat ki belőle. A héten meghalt Paul Alexander 72 évet töltött egy ilyen szerkezetbe szorulva, hogy az negatív nyomással támogassa tüdejét, amit izomzata nem tudott működtetni.
...
Tényleg vasember volt. Szó szerint.
De legalább megtudtam, hogy hogyan működik a vastüdő.
Eddig ugyanis abban a hitben éltem, hogy rendesen helyettesíti a tüdőt. Vagyis oxigénnel dúsítja a vért, miközben kivonja a széndioxidot.
Oszt' közben csak egy vákuumkamra, ami először megszívja a mellkast, hogy levegővel teljen meg, aztán túlnyomással kipréseli belőle.
Tehát nem a tüdőt pótolja, hanem csak a légzőizmokat.
Hát... én nem ismerem mélységében a polio működését, de ha már lassan ott tartunk - egy kis túlzással -, hogy agyátültetés... akkor pár izomdarab átültetése nem lett volna már rég kivitelezhető?
Vagy hogy ha már egyszer "békalégzéssel" is elboldogult egy-egy rövidke időre, akkor egy sima túlnyomásos légzőkészülékkel (amilyen a búvároké) akár órákig is elfüggetlenedhetett volna.
Nyilván az is kérdés azért, hogy mi történt valójában köztük, mert mindketten nem mondhatnak igazat. De úgyis a teljes jövő hét ennek az elemzéséről fog szólni a sajtóban, és kiderül, hogy ebből ki lehet-e jönni komoly arcvesztés nélkül vagy sem. Egyvalami bizonyos, nem Fidesz-ügynök, aki ezt még most sem látja, az vak. És persze ott van a cui prodest kérdés is nyílván.
Azt kell, hogy mondjam: én is vásár után vagyok okos, mint a paraszt... de ez tkp. várható volt.
Magyar ugyanis azért lépett ki és borított, mert az exét bántotta a "rencer". Vagyis nyilvánvalóan az exe a gyenge pontja.
Hát azon keresztül tapostak bele azzal, hogy gyakorlatilag elárultatták a ribanccal, miután intéztek neki egy új partit a vietnámi csüngőhasú személyében.
Majd rájönnek a többiek is, hogy MP pártja (ha egyáltalán lesz) igazából NEM a jelenlegi ellenzék szavazóinak valamiféle "alternatíva", hanem egyedül a Fidesznek.
Az emberek hülyék: mindenféle csodás helyeken járva egy olyan tárgyat bámulnak, amit otthon a négy fal között, akár naphosszat is nézhetnének. És ezt még le is fényképezik. Hadd lássa az egész világ, hogy mennyire hülyék!