Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Nekem meg négy levél csücsül egy cserépben már vagy másfél éve. Az égvilágon semmi nem történik, se elöre se hátra. A múltkor megpróbáltam elöhúzni egyet, hogy végre megtudjam, mi az igazság, de erösen röghözkötöttnek bizonyult, ami gyökerekre engedett következtetni. De hova vezet ez?
ne kínlódj, viszek magoncot. Már kb 2centisek. Én amúgy úgy szoktam mosni amagját, hogy beleteszem egy teaszűrőbe, engedem rá a langyos vizet és kicsit maszirozgatom őket. Utána egy papírtörlőre szétterítem és hagyom száradni. Aztán általában feltekerem egyben és csak vetés előtt szedegetem le róla a magokat.
Még nem metszettem. A nagybani jó hely, de hát sajnos látni kell a dolgokat meg az árakat. Ha nem lenne olyan borsos belépö én is szivesen mennék. Szerintem jókora arcátlanság belépöt szedni.
Tudom, te az atkát is képes vagy szabad szemmel meglátni:-( Az elhalálozott példány is töled volt, két éves volt, termést egyik évben se hozott. Asszem megpróbálom mind a kettöt, ha te nem szereted.
Nem olyan apró azért a magja. Mosva szebb lenne, de sajnálom rá a fáradságot, szét szoktam teríteni műanyag tálcán jó nagy területen, aztán pár hét múlva leszedem. Össze van ugyan állva, de nincs benne csírázásgátló anyag, a lepotyogott termésből ki szokott kelni, mint a paradics. Nagyon könnyen kel. A tavalyi vetésből maradt egy cserépben, aminek már nem volt helye, hát nem túl jól néznek ki a sötét pincében, de ha gondolod, tudok adni, a magoncnál azért biztos hamarabb lesz termés rajtuk.
Szia Taormina azokra a golgota dugványokra én is pályázhatnék?:) Még üres a kertem nem tudok semmit felajánlani, talán majd kriziket júliusban. Egyébként időröl időre járok Szigetsztmiklóson a nagybanin ha vkit érdekel szólok ha legközelebb megyek
Zsidócseresznye néven ismerem. Vadon is és kertekben is szokott lenni sőtt még az OBI- ban is árulták. MÉRGEZŐ! nem földicseresznye. Lampionvirág néven csokrokba is teszik Ennek piros a lampionja, a földicseresznyének NEM!
Én nagyon szeretem, de ezúttal nem sikerült átteleltetni. Itteni tanácsra vettem boltban egy dobozzal, kb 10-et megettem, egyet meg szétszedtem, de a magjai annyira mikroszkopikus méretüek, hogy nemigen találom öket. Nem tudom nem kellene-e megmosni öket, mert nagyon ragadósag és tán ilyen csírázásgátló anyag is van rajtuk. Te hogy szoktad?
Ez nem földicseresznye, hanem rokona, a zsidócseresznye vagy lampionvirág néven ismert Physalis alkekengi, a bogyója mérgező. A földicseresznyéé ehető, de nem sokkal jobb. :)
nagyon régóta keresek borókát, de mindenütt csak a mindenféle díszváltozatokat lehet kapni, az alapfajt (Juniperus communis), amelyiknek a termését fűszerként lehet használni, nem. További nehézség, hogy kétlaki, vagyis egy fiú és egy lány tő kellene belőle. Magról próbáltam, de nem sikerült kikeleszteni.
Esetleg tud vki segíteni? Sokféle gyógy/fűszernövénnyel (és/vagy maggal) tudnám viszonozni.
Szia! Semmi baj,nem kérek én semmit cserébe,csak egy cimet ahová postázhatom!Mihelyst a hó alól ki lehet szedni küldöm. kisnezsuzsi@citromail.hu ide ird a cimed :)