Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 310
A mi első Ficus elasticánk egy nyár alatt 2méteresre nőtt 2 levelesről egy üveges verandán.
Akkor egy nagy vödörben föld-Cofuna keverékben volt.Akkora levelei voltak mint az alkarom.
Azóta sem sikerült ezt megismételni.Cofunát néha látok benzinkútaknál, esetleg megpróbálhatod....
Előzmény: krimo (303)
rferi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 309
OBI, Baumax, Praktiker.Mindegyik helyen láttam Seramis szetet, agyaggranulátum+szintjelző+tápgranulátum. Baumaxban szombaton néztem a Pesti úton pont akciós volt.
Előzmény: sfnx (308)
sfnx Creative Commons License 2003.09.15 0 0 308
20 éve lehet, hogy bonyolult volt, ma már lehet kapni hozzá készen mindent, nézzél át a vízkultúra topic-ra, ott meglátod, hogy milyen egyszerű lenne, ha tudnék olyan helyet, ahol árulnak vízszintjelzőt és kiszolgálnak magánszemélyeket is
Előzmény: Sol boszi (305)
taramiram Creative Commons License 2003.09.14 0 0 307
Az öntözővízzel nem lehet baj? Mikor szoktad öntözni? Arra gondolok, nem lehet, hogy napos helyen van és túl hideg vízzel locsolod?
Aztán nekem az első fikuszom a hazaszállítás közben fázott meg, egy másik a huzattól hullatta a leveleit.
Azt is megfigyeltem, hogy inkább kicsit száradjon ki a földje, mint álljon alatta a víz.
Egyik tanácsunk csak beválik, próbáld ki sorban. :-)
Előzmény: PiroskaésaFarkas (298)
krimo Creative Commons License 2003.09.13 0 0 306
Multkor kivettem a könyvtárból egy erről szoló könyvet, abban voltak címek, vagy cégnevek, csak az a baj, hogy vagy 20 éves könyv lehetett.És persze, nem is emléxem milyen hirdetések voltak.Azonnal elriadtam a dologtól ahogy beleolvastam, nekem nagyon bonyolultnak tűnt, épp hog csak nem már kémiai képletekben vezette le a dolgokat.
Azért neked sok sikert, ha sikerül belevágnod! :)
Előzmény: sfnx (302)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 305
Sajna én sem tudom hol lehetne ilyesmit kapni.Čn nem vagyok pesti:-(
Előzmény: sfnx (302)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 304
Szio:-)))
Mégegyszer utánanéztem a mindent tudo könyvecskémban és ez áll benne.:
-Sárga levelek:-tullocsolás
-tul sötét helyen áll
-tul meleg vagy tul hideg van neki
-tápanyaghiány
-Barna foltok a levélen,késöbb az egész levél bebarnulása:
-gombásodás
-Ezüstös,vöröses,barnás foltok a levélen:
-napégés

A levélhullás viszont az alacsony páratartalomtol is lehet.A ficus elég érzékeny erre.A zöld levelüek nem is annyira,de a "mintás" levelü nagyon:-(

Előzmény: PiroskaésaFarkas (298)
krimo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 303
Háát, olyan zöld levele van :))) Nem a lantlevelű, hanem az a teljesen normális fikusz, ami jobb hejeken legalább egy méteres, és szép husos nagy levelei vannak. Ho hó, megnéztem a könyvbe: elasztica, na hát az van nekem, de kis töpörödött. Nincs nagyon fényes helyen, de azért kap napot, bár a mostani időjárás, nem kecsegtet ilyesmivel.Ugyan ugy locsoltam, mint a többi növényt. Na jó tényleg néha elfelejtkezek rólluk.De ha a hibiszkusznak lekókad a levele, akkor rohanok a kannával, és kap mindenki inni! Kivéve a sárkányfát, mert azt egyszer sikerült túllocsolnom, azóta megszoktam tapizni a földjét.
Előzmény: endru (300)
sfnx Creative Commons License 2003.09.12 0 0 302
az hagyján, hogy drágák a hozzávalók, talán 5 szettet kibírnék (a belevaló növények már gyökereznek), aztán hosszú távon megtérülne a beruházás, de nem tudok Budapesten olyan helyet, ahol lehet kapni kellékeket, pedig több kertészetben és virágüzletben is érdeklődtem
Előzmény: Sol boszi (294)
sfnx Creative Commons License 2003.09.12 0 0 301
az én fikuszom csak vegetált a szobában, amíg kb nyár közepén ki nem vittem az árnyékos erkélyre, és el nem kezdtem hetente tápoldatozni, aztán hozta a szép nagy leveleit
Előzmény: krimo (299)
endru Creative Commons License 2003.09.12 0 0 300
Azért jó lenne tudnom milyen fajta?
De a félévi 0 cm növekedés az kevés. Legalább 5 cm jogos lenne ha egészséges. Nekem akkor állt le a fikuszom amikor nagyon napos helyre tettem. De lehet, hogy kellene egy kevéske tápanyagpótlás. Remélem nem öntözted túl vagy nem szárad meg.
Előzmény: krimo (299)
krimo Creative Commons License 2003.09.12 0 0 299
Sziasztok!

Ma kipattant az isteni szikra az agyamból! Ki ürült az a kis csepegtetős tápszeres flakonka, feltöltöttem vizzel, és most adagolom két virágnak! Már nincs is más dolgom mint venni még vagy 20-at.... és feltölteni félóránként, mert ebbe max fél deci fér :( De azé nem volt rossz ötlet úuugye? :)
Mondjátok, a fikusz az nagyon-nagyon lassan nő? Vagy csak az enyém ilyen lusta fajta? Tavasszal vettem 20 cm-sen, és most már akár elérheti a húsz centit is! Hát mikor lessz ebből fikuszfa?

PiroskaésaFarkas Creative Commons License 2003.09.12 0 0 298
Boszi és a Többiek!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat! Továbbra sem tudom, hogy mitől potyog a fikuszom...Szernitem túl nem locsoltam, de az igaz, hogy akkortól hullik, amióta hozzánk került..
van egy másik fikusz is, azt kertészetből kaptam tavaly kora tavasszal. Na, azon rögtön barna foltok lettek és úgy sárgult. Elvittem egy levelét a kertésznek és kiderült, hogy durva gombája van. Permetezés, ápolgatás...Iszonyúan lekopaszodott (előtte kb. 2 m magas és kb. 4 ember tudta csak "átölelni"). Most kifakultak a levelei, de talán elég jól elvan az erkélyen, habár onnan is hamarosan visszaköltözik -Ja! Nyár elején kitettem, és meg is égett szegény egy kicsit! Biztosan béna vagyok, mert állítólag igénytelen növény!
Szóval, ez más sárgulás, mint az előző. Ez a "fikuszfa" csak úgy sárgulgat....

Most szereztem egy szuper tápoldatot. Egyszer már használtam, de aztán eltűnt a szemem elől, mert azt hiszem, hogy nem lehet boltban kapni. Iszonyatosan büdös, csak természetes anyagokat tartalmaz. Na most ettől várom a sikert!Biokál 01 a neve. Tegnap hozta a "terjesztő" ember..
Ezzel kell permetezni vagy locsolni a növényeket. Nekem régen nagyon bevált!
Piroska

Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 297
Na,jol mellé értettelek:-)))))))
A néhány az néhány.Ezt most jol megaszontam:-))))
A mégegyszerszületésemben én is ilyesmiröl álmodozom:-))))))))))))))Kár,hogy ez az mánia nem 18 évesen tört rám.Mostmár tul késö.Marad hobbinak:-(((((
Előzmény: taramiram (284)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 296
Valahol olvastam,hogy egy pici ecet a vizbe,aztán pár orát állni hagyni,is segit a vizet meglágyitani.Az állott ásványviz pedig kifejezetten csemege a növénykéknek:-)))))))))))
Előzmény: sfnx (288)
sfnx Creative Commons License 2003.09.12 0 0 295
köszönöm a tanácsokat
panelben lakom és elég kevés eső esik be az erkélyre, nem tudok esővizet gyűjteni
Előzmény: Törölt nick (290)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 294
Čn nem hydro-kulturázom.Elég drágák a hozzávalok,bár nem kétlem,hogy néhány növény biztosan jobban érezné magát ugy.Ezzel kapcsolatban sajna nincsenek tapasztalataim:-(((
Előzmény: sfnx (285)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 293
Csatlakozom Taramiramhoz.Nagyon kényes:-(((
Szerintem a legjobb lenne neki egy nagyon volágos fürdöszoba ablakban:-)))
Az enyém nagyon hálátlan.Minnden ápolás ellenére is kopaszodik:-((((Lehet,hogy egy kis nöi hormont kéne belespriccelnem?:-))))))))))
Előzmény: molnarnei (283)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 292
Egyszer voltam egy BNV.-n.Ott láttam Geszti Pétert,akit akkoriban nagyon imádtam.Teljesen le voltam aznap törve,mert kiderült,hogy egy fejjel alacsonyabb nálam:-)))))))Viszont beleülhettem egy olyan kocsiba,amivel a miniszterek utazgatnak:-)))
Off-bocsi,még korán van:-)))))))

Növényes BNV.-n még nem voltam:-(((

Előzmény: jmoon (282)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 291
10 mp ;-))
Előzmény: taramiram (289)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 290
Forrald fel, majd értelemszerűen hűtsd ki, és úgy használd öntözésre.

Esővizet nem tudsz gyűjteni?

taramiram Creative Commons License 2003.09.12 0 0 289
Úgy, hogy felforralod és hagyod kihűlni. A fazekam vastagon vízköves.
Lehet tőzegen állni hagyni a vizet, vagy állott vizet használni, nekem ez a legegyszerűbb. A legjobb, ha módod van esővízzel, folyó-, patakvízzel locsolni. Mondjuk, az idei esővíz elég kevés lett volna.
sfnx Creative Commons License 2003.09.12 0 0 288
ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: hogyan lehet a kemény budapesti vízből lágy vizet előállítani?
desztilált vizzel kell hígítani valamilyen arányban?
lehet bele keverni valamit (nem Calgonra gondoltam :-), amitől lágy lesz és még alkalmas lesz öntözésre?
Előzmény: taramiram (286)
molnarnei Creative Commons License 2003.09.12 0 0 287
Köszönöm!

Nekem is rémlett ez a topic cim,de tegnap nem találtam. Most megnézem alaposabban.

Előzmény: taramiram (286)
taramiram Creative Commons License 2003.09.12 0 0 286
Van egy "Gardénia és más jázminok" című topic, ott találsz róla írásokat, itt is volt róla szó.

Addig is: csak lágy vízzel öntözd. Nagyon kényes, nem szeret kiszáradni, a pangó vizet sem szereti, mindenre, ami nem tetszik neki, bimbóhullással reagál. A levelei is fakulnak, akkor vasat kíván. Vigyázz rá, a virágja kárpótol a fokozott törődésért.
Sok szerencsét és boldog szülinapot!

Előzmény: molnarnei (283)
sfnx Creative Commons License 2003.09.12 0 0 285
van valakinek vízkultúrás szobapáfránya?
szeretném az enyémet azzá alakítani, de még nem tudok róla eleget
taramiram Creative Commons License 2003.09.12 0 0 284
Azt akartam mondani, olyan ez a feng shui szerinti növényválogatás, mint a horoszkóp.:-))
Azt már írtad, hogy mennyi növényed van, arra voltam kiváncsi, mi Neked a néhány?:-))
Jujj, de érthetetlenül fogalmaztam. A növények iránti lelkesedésed teljesen érthető. Biztos függőség ez, mint a többi hobbi is. Nekem már az is jó, ha növényes könyvet olvasok. Mikor rossz passzban vagyok, más nem is érdekel. Még egyszer születnék, kertész lennék, enyém lenne a legszebb virágbolt, sőt faiskola. :-))

Jmoon, mi lesz a BNV-n, mikor?

Előzmény: Sol boszi (278)
molnarnei Creative Commons License 2003.09.12 0 0 283
Ezt a szenvedélyt én is ismerem,csak én a kerti
virágokkal csinálom ugyanezt.
Most viszont szülinapomra a lányomtól kaptam egy cserép gyönyörű gardéniát,és szeretném ha
megmaradna.
A szobanövényeknek nincs igazán jó helye nálam és ezért kevés van és főleg olyanok amik sokat birnak.
Most szertnék tanácsot kérni mit tegyek ezzel a gyönyörüséggel,tele van bimbóval és most kezd nyílni.A szobanövényes könyvemet már megnéztem.
Valami tapasztalatok van ezzel a virággal?

Előre is köszönöm.

Előzmény: Tozatu (277)
jmoon Creative Commons License 2003.09.12 0 0 282
Húúúúúú, de ismerős ez az érzés!! :-))))

Szerencsére most már egyre közelebb van, amikor kimegyünk a BNV-re, meg a Hortusra!

Előzmény: Sol boszi (278)
Sol boszi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 281
Az elözöt még megnyitni sem tudtam,ezen viszont alig látok valamit.Bocsesz:-(((((
Előzmény: Tozatu (280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!