Keresés

Részletes keresés

k_petya Creative Commons License 2011.03.10 0 0 398

szegény Mikszáth. :)

Előzmény: Galádriel (389)
pert2 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 397

XV. Cikk 

(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.

Ezek szerint végkeg lerendezték a nyugdíjproblémát.

WYW Creative Commons License 2011.03.10 0 0 396

Na végre.

Előzmény: Törölt nick (395)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 394
WYW Creative Commons License 2011.03.10 0 0 393

Lesznek tsz-ek?

Előzmény: Törölt nick (392)
Galádriel Creative Commons License 2011.03.10 0 0 390

Két eset van ezzel a tákolmánnyal. Vagy röhögsz rajta, vagy sírsz. A nevetés meghosszabbítja az életet.

Előzmény: inverz (388)
Galádriel Creative Commons License 2011.03.10 0 0 389

Kétsgtelen, Móricz is tökéletes és megint csak arra példa, hogy nemigen sikerült véltoznia a dolgoknak. Az Új Zrínyiász a véghetetlen múltbarévedés kapcsán jutott eszembe, elvégre hol máshol történhetne meg, hogy a jópár száz évvel azelőtt élt hős bankigazgató lehet ugye?

Előzmény: Antisystem (385)
inverz Creative Commons License 2011.03.10 0 0 388

lehet...

Előzmény: Hierro Nyh. (387)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.10 0 0 387

Szerintem ez inkább egyfajta túlélési stratégia. Amik történnek velünk, azon vagy poénkodik az ember, vagy megbolondul tőle...

Előzmény: inverz (386)
inverz Creative Commons License 2011.03.10 0 0 386

tulajdonképpen az egy csodálatos tulajdonsága a magyarnak, hogy mindenen tud poenkodni, viccelődni... a baj csak az, hogy talán ezért tartunk ott, ahol... talán akkor is poenkodunk, amikor komolyan kéne venni a témát... további jó mulatást...

Antisystem Creative Commons License 2011.03.10 0 0 385

Nekem Móricz Rokonokja jut eszembe... Magyarország valódi államformája, a dzsentroid kleptokrácia egy fantasztikusan vitális valami, túlélte a monarchiát és szétesését, két világháborút, a létezett szocializmus időszakát Rákosi előtt és után, a gengszterváltást...

ÜdV

Előzmény: Galádriel (383)
Wic Creative Commons License 2011.03.10 0 0 384

:DDD

Előzmény: RontóPál (381)
Galádriel Creative Commons License 2011.03.10 0 0 383

Ezek a címadományozások mindig is úgy mentek ahogy 100 éve, lehetett itt közben mindenféle váltás, bizonyos dolgok nem változnak. Vagy kijárta a képviselő az összeköttetései útján, hogy a városa megkapja ezt a rangot, vagy nem.

Itt max arról lehet szó, hoyg akkor újraadományozzák a címet, és Szeged valahogy "lemarad" a listáról.

Komolyan mondom, ha Mikszáth Kálmánnal megesne, ami az Új Zrínyiászban Zrínyivel, ő nem találna megváltozott állapotokat. Eltelt több mint 100 éb, és pontosan ugyanott tartunk. Lehet kéne küldeni Orbánnak egy szép díszes Új Zríniyászt... hátha.

Előzmény: Hierro Nyh. (382)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2011.03.10 0 0 382

A számukat csökkenteni kéne, ez a 23 egyszerűen nevetséges, pláne ilyenekkel, mint Salgótarján, Szekszárd vagy Érd.

Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs, Győr épp elég lenne. Vagy ha nagyon engedékenyek akarunk lenni, belefér még Nyíregyháza, Székesfehérvár, Kecskemét.

Előzmény: Galádriel (380)
RontóPál Creative Commons License 2011.03.10 0 0 381

Bevezetik újra a közveszélyes munkakerülés büntethetőségét

mi lesz veled?:-DDD

Bocs!;-)

Előzmény: Indián (379)
Galádriel Creative Commons License 2011.03.10 0 0 380

Egy kis jogharmonizálás még majd jól fog jönni, nyilván vármegyei jogú városok lesznek automatice... vagy ki tudja, lehet az összes megyei jogú város bűnhődni fog Szeged miatt.

Előzmény: Törölt nick (376)
Indián Creative Commons License 2011.03.10 0 0 379

Mi más lenne?

XI. Cikk 

(1) Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához, valamint a vállalkozáshoz. Képességeinek és lehetőségeinek megfelelő munkavégzésével mindenki köteles hozzájárulni a közösség gyarapodásához.

Bevezetik újra a közveszélyes munkakerülés büntethetőségét, a kényszermunkára kötelezés lehetőségét... Ez bezony tőrőlmeccett komenyizmus...

Neked is csak azt mondhatom, mint Úrnőmnek: eccerűen nem t'ok mit kezdeni ezzel a szarkupaccal...

Előzmény: RontóPál (357)
Antisystem Creative Commons License 2011.03.10 0 0 378

Engem viszont meglep. utoljára még úgy volt, hogy a Csjt-t bedolgozzák az évtizede készülő új Ptk-ba, lévén, a családjog a polgári jog egy része... (másik kérdés, hogy szerintem a leginkább sarkallatos törvények pont a Ptk meg a Btk - ezek szabályozzák leginkább egy társadalom életét)

ÜdV

Előzmény: Wic (373)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 377

[az alkotmány végére az igennel szavazó képviselők nevei felsorolva, címek, rangok, párt és egyéb megjelölések nélkül]

Ha lehet, a lakcímüket és a guglimapsos térképet - a szigoruantitkos mintájára - mellékeljék, hogy a jövő generációnak egyszerűbb legyen a dolga, ha díjazni akarja a kotolmányt!

Előzmény: Watchdog (374)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.10 0 0 375

Ha kirúgnak az unióból, kilépünk az unióból, ha feloszlik, akkor is át kell írni.

Előzmény: Watchdog (374)
Watchdog Creative Commons License 2011.03.10 0 0 374

Mi, a 2010. április 25-én megválasztott Országgyűlés képviselői, Isten és ember előtti felelősségünk tudatában,  Magyarország első egységes Alkotmányát a fentiek szerint állapítjuk meg.

[az alkotmány végére az igennel szavazó képviselők nevei felsorolva, címek, rangok, párt és egyéb megjelölések nélkül]

Tegyük fel, hogy egyszer egy másik országgyűlés módosítja az Alkotmányt (tudom, elképzelhetetlen, de mégis előfordulhat...). Ha csak belejavítanak valahol, akkor a fenti szöveg már nem lesz igaz. Más lesz a dátum, és mások a képviselők. Úgy lenne ildomos, hogy az ő nevük is megemlítésre kerüljön, hiszen a módosított szöveget már ők szavazták meg... úgy a hatodik-hetedik módosításnál viszont fel fog tűnni, hogy hosszabbak a névsorok, mint maga az Alkotmány... :-)

Wic Creative Commons License 2011.03.10 0 0 373

az viszont tetszik, hogy a családok védelméről szóló törvény kétharmados lesz.

firstmaggio Creative Commons License 2011.03.10 0 0 372

Ja, azt az ideglenes szócskát azért tették bele, mert nem hitték, hogy oly rövid idő alatt véglegeset tudnak alkotni. Ezek a mostaniak nem ennyire szerények. Igaz, hogy ötletbörze szinten megy csak nekik az alkotmányozás, de ők történelmi jelentőséget hisznek maguknak :-(

Előzmény: Törölt nick (333)
Vállalkozás Hátráltatási Iroda Creative Commons License 2011.03.10 0 0 371

Egy "aprócska" változás:

Mostaniban:

"(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:
c) az Alkotmány népszavazásról, népi kezdeményezésről szóló rendelkezéseiről,"

A tervezetben:

"(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

a) Alkotmány módosítására irányuló kérdésekről,"

Végülis, semmi változás. ugye?

egyszómintszáz Creative Commons License 2011.03.10 0 0 370

Világnézetileg nem semleges az alkotmánytervezet

Liberális alkotmányjogászok bajnak, a konzervatívabbak természetesnek tartják ezt. Trükkösen védenék a keresztényeket és annyi az információszabadságnak? Tovább »

forrás: Index.hu

Derek Creative Commons License 2011.03.10 0 0 369

Rossz az aki rosszra gondol

Előzmény: Wic (271)
k_petya Creative Commons License 2011.03.10 0 0 368

(2) Az Alkotmánybíróság

a)

alkotmányossági szempontból megvizsgálja az elfogadott, de ki nem hirdetett törvényeket,

Hogy is volt MAL ügyben? okt 11én hétfőn benyújtották a javaslatot, aznap meg is szavazták, 12én kedden kihirdették.

Előzmény: Wic (367)
Wic Creative Commons License 2011.03.10 0 0 367

ez így durva lenne.

Előzmény: k_petya (366)
k_petya Creative Commons License 2011.03.10 0 0 366

nekem az AB új lehetőségei "tetszenek", hogy csak még ki nem hirdetett tv-t vizsgálhatnak.

Hétfőn önálló képviselői indítványként benyújtják, kedden megszavazzák, toll aznap aláirja, szerdán már ki is hirdetik, oszt jónapot.

Wic Creative Commons License 2011.03.10 0 0 365

Mi ez, ha nem komenyista alapvetés?

miért is?

Előzmény: Indián (335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!