Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
A tejfehérjét( vagy tejcukor , most mindegy) érzékenységet vérből mutatják ki. Olyan is volt?
A kakaóra is vizsgálták?
Valamint nem tudom, tudod-e, de van keresztallergia. Ez azt jelenti, hogy az allergiás reakcióra rásegítenek, olyan dolgok, amik önmagukban nem okoznak allergiát. Ilyen lehet a tej, a tojás, paradicsom, citrusfélék.
Hát igen, ilyen a, amikor az ember dicsekedni akar a kölyökkel, és az éppen az álmosság abban a szkaszában van, amikor minden percben várható a teljes összecsuklás... :-))) A kocsiba menet már követelte a kindertojást, de kibontani már nem tudta, mert amint az ülésbe raktuk, azonnal el is aludt. :-) Szvsz. azt se tudta mi történik vele abban az időben, tisztára átment automatikába, csak futott volna amíg bírja a lába. Kipihent állapotban nagyon is barátkozó...
Nos arra következtetni, hogy a tejtől náthás lesz a gyerek szvsz. botor dolog, de mivel a tejfehérje nyákképző, ezért abban az időszakban amikor náthás stb. , mellőzni kell a tejet és tejtermékeket teljesen.
Gondolom a térdekkel arra utalsz, hogy X lába van a csemetének, nos ez nem szokott változni, de nagymértékben enyhül a későbbiek során. A nagyobbik lányomnak még most is enyhén X lába van, de nem venni észre.
Sajnalom, hogy gond van Ivannal, de egyreszt nagyon jo, hogy ez kiderult, nagyon lelkiismeretes anya vagy, Mano, hogy igy utanajartal, es milyen szerencse! masreszt borzasztoan ugyes es okos kolok, hogy igy kompenzalni tudta a dolgokat idaig.
A tej viszont tenyleg gondot okoz? az enyem napi 1 litert iszik es allandoan folyik az orra... lehet van kapcsolat kozte? (es kohog is allandoan, pedig nem beteg, mert laz sehol... ezt kabe egy eve csinalja, mar korbejartunk minden lehetoseget, ful-orr-gegesz arcuregtukrozessel, allergologus borteszttel - a pollenekre volt egy kis reakcioja, de tel kozepen nincs pollen!, gyerekorvos havonta, aki megallapitja, hogy tiszta a tudeje, kis torokgyulladas, gyogyszerek, egy het mulva nem javul, akkor vissza, antibiotikum, attol nem kohog 3 napig, aztan ujrakezdodik....) szoval ez a tej-ugy felkeltette a figyelmemet.
Ha mar gyerek es egeszsegi problemak: van mas gyerek is, akinek 3 evesen meg osszefele allnak a terdcsontjai, annyira, hogy osszeernek, ha zart labakkal megall? egy ideje aggaszt a dolog, de a gyerekorvos azt mondja, ez normalis ilyen korban es majd kinovi... es futni is ugy fut, hogy oldalra kifele emeli a labait. amugy jo a mozgasa, egyedul megy fel-le lepcson, nem esik sokat, szoval nem tudom tulaggodom-e vagy gond van.
Már kapja a nasopaxot (orbitális hisztit csap miatta), holnaptól egy köhögés elleni szirupot is (!!!!! mert szintén nyákoldó), nem kap tejet, C-vitamin, gőzölés is befigyel már. Március hetedikén lesz az első tisztítás :(
Mano, nem hangzik túl jól :( bár legalább idejekorán kiszúrták, és a vizsgálat többi "hozadéka" azért igazán jó :))) Remélem, minden rendbejön, ha túlvagytok a kezelésen.
(arról nem is beszélve, hogy tényleg hány szülő nem veszi komolyan az ilyesmit, mert hát az övé az neeeeem...eh)
Hogy én hogy örülnék, ha a kisédes nem tépné ki a kezemből a telefont, mikor rájön, hogy ismerőssel/rokonnal beszélek...! ;-) (Mert ugye megegyeztünk, hogy nem szoktatjuk rá a dedet. :-((( Ennyit arról, hogy milyen szigorú vagyok a nagymamákkal.)
Mano, annak örülj, hogy ez viszonylag hamar kiderült! Persze jobb lett volna kihagyni, de időben elcsípték, és remélhetőleg minél előbb, minél kevesebb kínnal megoldják a dokik. Iván előtt pedig tényleg le a kalappal, hogy ilyen ügyesen kompenzálta. Te meg ne szerénykedj, a zseni kibontakozásához is kell az anyai háttér! ;-)
Én meg általában a tejszínhabtól, főleg, ha még valami krém is van rajta. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem ettem még soha finomat, de javarészt nem tudnak meggyőzni arról, hogy ezek a cuccok ehetők. :)
Hát ebben van valami, sajnos. :( Rossz belegondolni, hogy hány embert vet vissza az az életében, hogy a szülők ellegyintenek bagatellnek látszó problémákat. Persze túlparázni sem kell, de azért hátborzongató, hogy Iván mindezzel együtt csacsog, beszél... de tény, hogy pl. telefonálni nem tud! Elmondja, hogy mit csinál éppen, de nem lehet vele beszélgetni, nem válaszol a telefonon feltett kérdésekre... és ilyen apróságok.
A muszáj nagy úr. Nem azt mondom, hogy ezek a legfinomabb dolgok a világon. De én tudok olyat, aki ezt szereti. Bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Én pl a növényi tejszínhabtól rohanok ki a világból, ehetetlenül vacaknak tartom :-)
:-) az én fiamról is. De speciel erről azt is gondolom, hogy egy csomó dolgot az a szülő szúr ki, akinek van valami a buksijában már eleve. Így statisztikailag nagy valószínűséggel kerülnek oda magasabb IQ-jú gyerekek.
Na és nem igaz? :DDD Kiről állították még amúgy Marcellon kívül?
Ivánról egyébként nem először mondják azt, hogy nagyon jó értelmi képességei vannak és én is látom rajta. Sőt, azt kell mondjam, kalap le előtte, hogy ideáig eljutott mindazon hátrányai ellenére, amit ez a trutymákréteg okozott neki. Nevezzetek elfogultnak, leszarom. De ez a nővérem és az apám vére, látom én, hogy megint egy észkombájn került be a családba. :))
Azért ez az alig hall erős túlzás. Ugyanabban a hangerőben hallja a hangokat, csak nem tudja egymástól megkülönböztetni a beszédhangokat, ha csak a hallására kell támaszkodnia. Persze még így is elég gázos a helyzet, de nem nagyothall az Iván, hanem a beszédértése és a beszéde javarészt nem a hallásra épül, hanem mindarra, amivel kikompenzálja.
A doktornő úgy jellemezte, hogy ez olyan, mintha valakit beíratnának egy nyelvtanfolyamra, és míg a többieket beviszik egy terembe, neki kint kell maradnia az ajtó előtt és hallgatóznia :(
Majdnem elsírtam magam, amikor ezt elmondta a dokinő, annyira szemléletes.
De édes volt a doki, azt mondta, hogy szerinte Ivánnak nagyon magas az IQja, kár lenne érte, ha a beszédértés miatt motivációját veszítené, mert akkor az értelme is visszafejlődne.
Ez egy rendkívül keveset evő és iszonyatosan válogatós gyerek, enni csak - érdekes módon - az ovodában eszik normálisan. A szójatej meg rizstej ugyanolyan drága mint egy flakon növényi eredetű tejszinhab, amit viszont imád. Ebből kell kisérletezni.
Borzasztó, amit írsz. :(((((( Szegény gyerek, jobbulást kívánok neki, és sikeres kezelést.
Az az igazság hogy míg ilyen kicsik voltak az enyémek, én bizony tiltottam nekik a tejet pont amiatt, amit írtál. Kizárólag savanyított termékeket kaptak, joghurtot, Túró Rudit, tejfölt, sajtot, mindent, amit lehetett. Kell a kálcium miatt, és így egészségesebb. De kakaót nem kaptak. Mindenki hülyének nézett, ami kurvára nem érdekelt, az én fiam is állandóan taknyos volt ennek ellenére is. Mondjuk más problémák miatt, de akkor is. Ez csak fokozta volna a bajt.
Öröm az ürömben, hogy Ivánról kiderült még idejében a probléma, és hogy nincs lemaradva a társaitól. Végre megnyugodhattok ezügyben. :))
Ja és nem szabad tejet innia, mert az nyálkahártyaduzzanatot okoz. Nem a laktóz, hanem a tejfehérje. Szóval szerintem ez lesz a legkeményebb, ugyansi a gyerek mániákusan ragaszkodik a lefekvés előtti kakaóhoz... most megpróbálom azt, hogy vízzel csinálom a kakaót, és a végén belenyomok valamennyi tejszinhabot, az ugyansi növényi olajból van. Hátha bejön... a kávém pl tejeskávé jellegű lesz, ha habbal iszom és jól kikeverem... vagy nem?
Na megvolt a győri orvosi vizsgálat, elég elkeserítő eredménnyel. Úgy néz ki, hogy a gyerek alig hall. A fonográfiai teszt kb 10%-os sikert mutatott, az ultrahang vizsgálat pedig azt, hogy az arcüregben kb 2 cm kemény takonyletapadás van, ami nem engedi továbba hangot a "hangdobozban" vagy mi... szóval ez azt jelenti, hogy hiába rezeg be a dobhártya, ez a góc megakadályozza, hogy továbbjusson. Azt mondta a doktornő, hogy az, hogy egyáltalán ennyire beszél, csakis annak köszönhető, hogy az átlagnál sokkal értelmesebb, ugyanis szinte szájról olvas.
Most 5 hét masszív takonyoldás, és folyamatos arcüregátmosás következik, aztán ujra vizsgálat.