Egyébként nekem van olyan bordó, ami nem cirmos, most csak ez a képem van róla, pedig kinn a kertben elég jól néz ki. Végre nem panaszkodhatok a rózsásakra, nagyon szépen nyílnak, igaz, olyan por és akkora hőség van..., mindennek ára van!
Azok vagy jönnek, vagy nem, a rózsásakon, duplákon ritkán van, azokból sem kel feltétlen életképes növény, lehet, hogy semmilyen. Egyedül a dupla bordóból sikerült elég sokat elültetnem, csak még nem virágzik. Nem minden magtokban vannak jó magok, ezért is nem szeretem elültetni őket, cserepeket, földet kerülgetni, várni, hogy lesz e valami vagy sem..., ezért gyökereztettem földben, de most vegyesen fogom, vízben is, de a kicsírázottat korán földbe téve.
Most virágoznak, ez az első széria virág. Tudsz valamit tenni azért, hogy legyen magtok(speciális táp, stb.) ? Nekem főleg a szimplákon jön elő, a három duplán még nem volt. Sajnos eddig a magról nevelteket elajándékoztam, de olvastam nálad, hogy minden növénykéd más, ezért ennek vége, megtartom a kicsikéket én is. RDL
Nem tudom milyen állapotban vannak a bimbóid, meddig jutnak még el az idén, ha nagyon szeretnéd, akkor inkább hagyd meg, de emlékezetem szerint majd most fog jönni a nagy magtok invázió, mert én eddig talán még nem is láttam az idén. Meg tudod nem egyformán hoznak magot, ha nagyon szeretnéd, hagyd meg!
Olvaslak Benneteket szorgalmasan, de minden témát annyira alaposan körbejártok, hogy is nincs mit kérdeznem már, csak alkalmazni próbálom az itt látottakat. Azért egy kérdés most eszembe jutott.
A mostani bugát, ha nevel magtokot is, vágjam le és várjak a következő virágzásra, reménykedve, hogy azon is lesz tok, vagy hagyjam meg? Én eddig csak lelkes amatőrként, ha volt magja, elültettem, ha metszettem, gyökereztettem, mostanában kezdem tudományosan és tudatosan csinálni.
Így viszont sokkal nehezebb, mert annyi mindenre kell figyelni!!:):)
Hát lilábbat sajnos nem tudok mutatni, mint az a kis haloványka, de most kimentem a kertbe végignézni, nem kell e valakinek elsősegély, és egy olyan tündéri újdonságot találtam!!! Nagyon szép ciklámen színe van és határozott fehér-sárgás tölcsére (bár ha szempilla, akkor szeme:-))) ) van, nagyon erős kis növényke, elképzeltem nagyban, gyönyörű lenne! Sajnos gépen nincs most.
Én annyit mondhatok, bár nem engem kérdeztél, bocs, hogy az enyém a hűvösbe -kb.15 fok - került ősszel és egyszercsak, mikor mentem locsolni, bimbók voltak rajta, ő döntötte el, hogy mennyi időre volt szüksége:-)
Én eddig a szakirodalomban mindig azt olvastam, hogy hagyjuk meg, mert újra virágzik, évekig nem vettem figyelembe és nőttek a növényeim mint a gombák, nem értettem, a másé miért nem nő annyira. Amióta meghagyom a bugákat az enyém se nő nagyon gyorsan és korán virágzik, de mint írtam tegnap, csak az őszi bugákat hagyom meg, a mostaniakat, amikor már jönnek mellettte az újak egy kivcsit hamarabb is levágom, amikor már csak egy, két bimbó van rajta.
Igazán tiszteletreméltó, hogy Te, akinek olyan csodálatos szimpla rózsaszín bokrai voltak, megbecsülöd ezt a kis növénykét!!!!
Jó reggelt, jó napot leanderesek! Ugye tudjátok?! Aki éjjel legény, legyen legény nappal is a talpán! Persze lehet leány is! (Megyek palacsintát sütni.)
Nálam is kezdenek levirágozni. :-( azt hittem rosszul csinálok valamit. Megfogadom a tanácsot, lassan nekilátok metszeni!
A férjem nagyon el van keseredve, folyton veszem neki az üveges söröket mostanában, tegnap este is meg kellett egyet gyorsan innia, mert elindul a gyökereztetési szezonom. :-)
Ez a növényke elég kicsi még ahhoz, hogy amputáljam. Szép kis formája van és nem szeretném, hogy őszig még ne virágozzon nekem. Az elvirágzott virágbugákra azt írja a szakirodalom, hogy ki kell törni, mert sok energiát vesz el a növénytől, ha magot kezd érlelni megsínyli a virágözön.....persze ha valakinek ez a cél, akkor más a szitu..:)
Igen! Bár nem értettem teljesen miről van szó, azért a lényeget ki tudtam hámozni:)
Kicsit furi..több oldalon arról, mennyire mérgező..közben gyógyszer..? Bár úgy tudom, a rák-gyógyszerek közül, egyik sem tud célzottan hatni. Közben mérgeznek is:((
Hetekig olvasgattam a témában külfüldi oldalakon (a baromi jó angolommal:))
Sehol nem találtak még erre a fajta baktériumra gyógymódot:( Valahova tároltam le oldalakat, szívesen megkeresem. A létező baktériumölők sem segítenek:(