Mielőtt engem is elküldeném melegebb éghajlatra, személyeskedéshelyett egy tanácsot fogadj el: ellenőrizd a forrásaid frisseségét... A nyingmapa ágnak nincs vezetője, mert Mindroling Tricsen rinpócse másfél hónapja meghalt....
Azt írtam, hogy a kínaiak szerint a tibetiek a kínaiak leszármazottai, erre neked ennyire futotta:
"most teljesen olyan vagy mint ural...defkéból, csak a vita kedvéért vitázol"
Ítt a bizonyíték, hogy van olyan történészi elképzelés, hogy a tibetiek a kínaiak leszármazottai:
Tibet megosztja a történészeket. A kínai nézetet vallók szerint a tibetiek Kr. e. 2200 körül elvándorolt, a Hunanban lakó, régi San Miao nép leszármazottai.
Tehát van alapja annak amit írtam, így azt válaszolni, hogy csak a vita kedvéért írok, egyszerü személyeskedés.
Folytassuk az elnyomással és a diktaturával. Tehát ha feltesszük, hogy a tibetiek a kínaiak leszármazottai, valamint, hogy emiatt Kína sohasem ismerte el tibetet, akkor már legfeljebb arról beszélhetünk, hogy néhány kínai önálló országot akar egy nemzetközileg is és kulturálisan is vitatott területen.
azt a kínai kommunista párt elnyomhatja szabadon, életét elveheti stb.
Semmilyen párt ne nyomjon el senkit, ez rendben is van. Akkor viszont tessék felemelni a szavad a más tartományokban lévő kínai elnyomás ellen (ha van), és a topic címet is kéretik kijavítani, hogy "Freedom 4 kínai nép"-re (:-)
majd ha hozol olyan nemzetközi joghivatkozást, ahol lefektetésre került, hogy egy nép, vagy személy köteles tűrni az elnyomást, diktatúrát, hogy neki nincs joga a vallás-, szólás és véleményszabadsághoz akkor ez az összes történelmi bizonytalanság, származási kérdések és egyéb érdekessé válik
addig nem az
hol van az leírva, kogy aki kínai származású (????) azt a kínai kommunista párt elnyomhatja szabadon, életét elveheti stb.
Sziasztok. Nem sarkalatos véleményt, inkább tapasztalatot osztanék meg: két éve voltam Pekingben, és meglepve tapasztaltam, hogy mindössze 1 komolyabb buddhista kolostor működik (ezt Mao valamiért meghagyta, minden turistát ide visznek) Ez azonban nem kínai (han), hanem mongol és tibeti buddhista kolostor. A kínaiak közelebb állnak a konfuciánus gondolatokhoz, ami folyamatos, politikától független ideológia. Ezzel együtt, nem hinném, hogy a Tibethez való viszonyukat bármilyen vallási érdek mozgatná. Kína birodalom, és az egy Kína elve számukra a legfontosabb. Tajvan sem érezheti magát nyugodtan, Tibetnek pedig végképp semmi esélye a függetlenségre. Az igazság, hogy magasról tesznek rá, hogy szereti-e őket a világ, ők sem szeretik annyira a világot, elvannak jól magukban.
már több mint 20 000 éve éltek a Himalájában az ősi tibetiek
"Az első tibeti írásos beszámolók Kr. e. 313-ban keletkeztek. Hiteles történeti leírások azonban Kr. u. 629-ből származnak és Tibet első történelmi királyához, a "tankirálynak" is nevezett Szongcen Gampo nevéhez köthetők."
Ja, 20 000 éve. Mi meg a Szíriuszról jöttünk. Maraggyámár...
amely Feketehalmy-Czeydner Ferenc altábornagy és néhány társa önhatalmú akciójaként több ezer szerb és zsidó polgári személy (köztük nők, gyerekek, öregek) meggyilkolásával végződött Újvidéken, Zsablyán, Csurogon, Mozsoron és Óbecsén (Bečej), amiért a tetteseket még 1943-ban a Horthy-rendszer alatti Magyarországon felelősségre vonták és halálra ítélték, majd a háború után Jugoszláviában háborús bűnösökként kivégezték.)
Nos, úgy látom, hogy a személyeskedésen kívűl nektek - köztük neked is - másra nem tellik.
Akkor kezdjük veled:
Azt írtam, hogy a kínaiak szerint a tibetiek a kínaiak leszármazottai, erre neked ennyire futotta:
"most teljesen olyan vagy mint ural...defkéból, csak a vita kedvéért vitázol"
Akkor parancsolj:
Tibet megosztja a történészeket. A kínai nézetet vallók szerint a tibetiek Kr. e. 2200 körül elvándorolt, a Hunanban lakó, régi San Miao nép leszármazottai.