Még annyit tennék hozzá az előző gondolathoz, hogy hidd el, így is baromi nehéz volt a megoldást megtalálni, és épphogy összejött. Fogok írni a megoldás menetéről egy összefoglalót, szerintem tanulságos lesz, abból is ki fog derülni, hogy ha kicsit rosszabb a helyzet, mint ami volt ténylegesen volt, akkor bukik az egész. A 12 genya lapkából (ezeken azokat a lapkákat értem, amikben van piros és sárga is, meg egy kék vagy zöld kisív) 10-et mindenképp csak a végjátékban lehet eldobni, ez okozta a fő nehézséget. Mikor a hosszú lépcső már megvolt, első körben le tudtam tenni asszem 5-öt... Szóval elég nehéz a feladat önmagában is, nem szeretném ezt még a kék és a zöld pontszám minimalizálásával tetézni (egyébként a 2 pont biztosan nem jön össze, hiszen akkor már a kék és zöld egyeneseket se lehet letenni egyenes szakaszra, csak a lépcsőbe beépíteni, az meg újabb 12 lapka mínuszt jelent).
Mennyi ideig refresheltél folyamatosan, hogy le tudd kapni? :-)
Amúgy én nem kiraktam egy tök jó tantrixjátszmát, mondjuk abban nem a kettesek dominálnak, inkább az 1-esek. Egész konkrétan 1-1 a végeredménye. Nemsoká teszek be képet :-)
Megnyugodhatsz, nem :-) Azt nem tudom, ez-e még mindig az aktuális rekord, de a 2003-as MB-n a blick-egmaria negyeddöntőben az első meccset Mária hozta 62-14-re.
D csoport: Majd a 12. gém után meglátom hogy mi lesz a 60%-ból! Szerintem mire Pepe meg Aata lejátssza a saját 12 gémjét addigra már én a csoporton belül az utolsó sorokban fogok kullogni! :) Elvileg ma este van egy komplett 3-as gémem Joeb-bel, szóval megvárom hogy a többi csoporttárs mit hoz 12 gém után. :) Ha ezután is én lennék a csoporton belül a legelső helyen akkor el lehetne fogadni a :Grandtom vezet! szöveget. De így semmiképp sem mert sokan még el sem kezdték a bajnoki gémjüket.
Már megint félrecimeztem a mondanivalómat. De nem baj, mert azért Tolyás sem igen hiszem, hogy valaha is végzett 60% fölött. DE azért érdekes eddig a csoportállás bárhol is nézem.
A csoport: Én vezetem. No ilyen sem nagyon fordult még velem elő
B csoport: Mizo vezet nagyon szép 70 % fölötti eredménnyel.
C csoport: Szegény Vercsin kivül eddig mindenki aki játszott 50% fölött van !Sirpi pedig 80% fölött!!!
D csoport: Grandtom vezet ! Pepe és Aata elött (igaz ők még nem játszottak).
Gratula Tolyásnak a háromjátszmás minimeccs TP-világcsúcsának megdöntéséhez: 56.6-3.4. Az eddigi rekord is magyar kézben volt (kissali, 55.0-5.0), igaz ott legalább a szenvedő fél nem magyar volt...