42m2, válaszfallal a gépészeti szobának és lépcsővel ami a majdani földszintre vezet 72000ft/m2-re jött ki úgy hogy két réteg vízszigetelés és 8centi hőszigetelés van a külső falon
még nincs meg a világítás ami neon armatúra lesz külső csőbe vezetett kábelekkel és hiányzik még a festés és a padló burkolása
van benne 3db 3rétegű üvegezésű 150x50-es ablak, és egy full full biztonsági ajtó ami 170000ft volt
ha kompromisszumot tudsz kötni, hogy lépcsőznöd kell akkor pince
nem beszélve arról, hogy a melléképület értékes helyet vesz el a telekből
természetesen, ha a szebb jövő beköszönt és a falak kiszáradtak, akkor kezdenénk neki a munkálatoknak, egyenlőre addig szigetelést javító cégeket keresünk. Ha valaki ismer ilyet kérem írjon nekem, köszönöm.
Sajnos egyébként kell szivattyúzni, kazánház, felszerelt konyha garázs is ott van.......
A helyedben ha nagyon muszály csak akkor szivattyuznék.Nálam kb 40cm víz van,minden cucc felpakolva,gumicsizma és várjuk a szebb jövőt.Szivattyúzáskor nálam a sarkokban szépen a visszaáramló víz hozta a folyohomokot be a pincébe az alap alól,nyilván én azért álltam le.Gondolom teknőszigetelésed van ateljes szuterin alatt,azért kiváncsi lennék azokra a "szakemberekre"akik most ezt a víznyomásos pincét Neked leszigetelik vagy javítják a szigetelést./hacsak nem vákumkutazzák körbe a házad/
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. A pincénkben megjelent a talajvíz, szivattyúznunk kell 3 óránként hogy ne árassza el a teljes pincét a víz. A fal vizesedése azt mutatja hogy kb 60 cm magasan állna a pincében a víz. A pincében anno készült bitumenes vízszigetelés de sajnos a jelen körülmények azt mutatják hogy rosszul. Most kivitelezőt keresünk, és kérdezném, hogy ismertek-e szigetelés javítással foglalkozó, megbízható cégeket, akiket felkereshetnénk ez ügyben?
Van jelentősége annak,hogy nem a pincéből,hanem a pince elött lévő lejáró aljából nyomatom ki a vizet?
Nincs. A vízerek pókhálószerűen vannak a talajban. Ha közel szivattyúzol az épülethez, szinte ugyan az történik mintha bent szivattyúznál, csak lassabban.
Én sem hosszú távon gondolkodom ebben a tekintetben,az elmúlt hónapokig nem is volt túl gyakori,hogy a szivattyúk beindultak.
Nem is azért csináltam ezeket a víztelenítő zsompokat,hogy folyamatosan gyűjtsék a vízet. Sajnos azonban - annak ellenére,hogy a Velencei-tótól messze lakunk - a talajvízszint itt is jelentősen megemelkedett.
Van jelentősége annak,hogy nem a pincéből,hanem a pince elött lévő lejáró aljából nyomatom ki a vizet?
Bizonyára nem én vagyok az első aki megkérdezi,de pince víztelenítésére szabad használni búvárszivattyút vagy sem.
Szabadni szabad, de hosszú távon nem érdemes. A munkámból adódóan én azt szoktam javasolni, hogy ne szivattyúzzanak folyamatosan. Néha ki lehet rántani a vizet, de folyamatos szivattyúzással csak a vízereket tágítja ki az ember. Ami után még gyorsabban oda folyik a víz és ez csak fokozódik. Végül pedig megsüllyed(het) az épület.
Bizonyára nem én vagyok az első aki megkérdezi,de pince víztelenítésére szabad használni búvárszivattyút vagy sem.
A helyzet a következő, sajnos nálunk is megemelkedett a talajvíz ebben az évben. Eddig csont száraz volt minden de azért a pince két bejárata elé kívűlről csináltam egy-egy víztelenítő zsompot. Idén nyárig csak ritkán kapcsoltak be,akkor is inkább csak akkor ha komolyabban esett az eső. Az elmúlt egy-két hónapban viszont naponta egy-két óránként beindulnak (a vizet az árokba vezetem, amelyet ma is takarítottam és - egyelőre - el is folyik). Olvastam és mondták is jópáran,hogy ezzel veszélyeztetem a ház stabilitásást,de olyan is akadt aki megnyugtatott,mivel nem a pincéből hanem előtte és utána szivattyúzok komoly baj nem lehet.
Szerintetek?
(Tudom a tökéletes megoldás a pince szigetelése,erre azonban jelenleg sem időm sem pénzem sincs).
Semmi gond, a modik nem szedtek ki az enyemet vele (vagy en nem linkeltem veletlenul valasznak). Kicsit meg jo is hogy eszrevetted, tenyleg felreertheto volt, igy legalabb tiszta.
Nedvesedtek a falaink . Nosza , szigeteles.lap.hu . Címek kiír , rendszeresen jönnek , asszonnyal tartjuk a frontot . Messze kiemelkedik belőlük ár--érték arányban egy IZOMETÁL nevű csapat ( később megtudtam , de csak mindenek után ) , hogy tartanak előadásokat a BME-n ). 12m ára 186 000 ft . menetközben jön egy telefon , hogy látják , kéne még egy 13. métert is csinálni . Mondok ( ,mint göre gábor Uram ), nincs pééz . De , ghogy ők azt ingyen megcsinálják . Mondok , köszöni nagyon szépen . 3--4 nap múlva (!) kerül csak sor a fizetésre . Monják , vékonyabb volt a fal , mint amivel kalkuláltak , csak
124 000-t kell fizessek , s itt van még a króm-nikkel lemezeikre a 30 év garancia . Tehát nem 3--400 000-t fizettünk . . .Bosszúból a többi ganéj ellen közlöm az Izometál koordinátáit : Kafka László : 388--7480 és 309 515 937.
Mivel anno a házam alá nem építettünk pincét most igazán bánom a dolgot.
De valami megoldást szeretnék arra, hogy pl zöldségeket, fűnyírót, biciklit, nem fagyálló cserepes virágokat és egy kisebb boros állványt valahogy a föld alatt elhelyezhessek adott esetben.
Két dolgon gondolkodom.
Az egyik: 1. -van egy 6x3 méteres teraszom ami alapozva van. Esetleg ez alá be lehetne ásni és aláfalazással kialakítani egy fagyálló pinceszerűséget. Ha ez hülyeség akkor:
A másik: 2. a telken ami enyhén lejtős valahol kijelölnék egy helyet ahova egy ilyen kis kb.3x3-as pincét vagy inkább tárolót ásnék, körbefalaznám, lejtős lejáratot készítenék és valami födém elemekkel ellátva földdel befedném a tetejét.
A lehető legolcsóbb megoldást szeretném persze megbízható létesítmény létrehozására.
Pár évvel ezelőtt talán megbíztam volna egy kivitelezőt az egésszel, de mivel azóta legatyásodtam, maradt a "magad uram ha szolgád nincs" verzió.
Szóval max. az anyagokra tudok összekapargatni talán fokozatosan,
erősen körbejárva a piacot,.
Aki esetleg ötletekkel, szakértelemmel, anyagismerettel esetleg tervvel tudna nekem segíteni, mit hogyan merre csináljak, annak nagyon megköszönném. Tudom az alap válasz az, "építtessek egyet szakemberrel", de mint említettem ez anyagi okok miatt nem lehetséges.
Köszi a megértést és légyszi az okoskodó "akinek nincs pénze ne építsen semmit" válaszokat mellőzzétek. Megoldásra van szükségem. Köszönöm előre is.
Na most megfogtál! Határozottan emlékeztem, hogy azt írták, be kell tekerni, de pl az ACO ezt írja: A szivárgócsöveket legalább 10-15 cm vastagságban minden oldalról 8/16 szemnagyságú kaviccsal, majd ezt opti-flor szûrôszövettel kell körülvenni. Így a talaj és az opti-drän csô közötti szûrôstabilitás kielégítô lesz. de még keresek majd :-)
Alap lemez alatti kavicságyból kivezető DN50-es kifelé lejtő csövet sávalapnál megépítve látott valaki itthon?
Bár abben nem vagyok biztos, hogy érdemes feltartóztatni a mégis bejutó szemcséket a belső geotextillel. Ott ugyanis kisebb a felület, hamarabb eltömődhet, mint a külső geotextil szűrő. Lehet, ha átjut a külsőn valami, az jobb, ha inkább eltávozik a csövön keresztül. Ezek azok a kérdések, amik sosem dőlnek el végleg. Mindenki másra esküszik, és mivel nincs két azonos talajszerkezet, nincs két azonos víznyomás, nincs két azonos árok-kialakítás és tömörítés, sosem derül ki az igazság. Szép lenne kísérleteket végezni, de minden normális embernek ez az ügy csak apróság az építkezés többi feladatához képest, mindenki csak reménykedik, hogy jól döntött :)
Tudsz olyan szakcikket mutatni, ami ezt a geotextiliába tekerést és a körétett kulékavicsot javasolja? Én kerestem, nem találtam. Ellenben jó sok gyártót találtam, akik ilyet árulnak. Mondjuk, árulnak mágneses fogyasztáscsökkentő gyűrűt is autókhoz. Azt is megveszik.