Én abban a sötétben még lepácoltam a nappaliban tíz nagy deszkát (asztallapok) és megpucoltam néhány kiló barackot. Szívesebben neteztem volna:-)
Amikor elmentek a lányok azt gondoltam, hogy milyen klassz lesz, egyszer rendet rakok aztán végig rend lesz meg ilyesmi, helyette mindig újabb dolgokat vállaltam be magamnak és felfordulás volt egész héten. Na, de ma a végére érek aztán pihenek, mert nagyon elfáradtam:-) Márpedig leginkább a gép előtt pihenek:-)
Sziasztok! Nagyon nagy munkába kezdtem ma reggel, az egész teraszt lepakoltam, aztán leslaugoztam a falakat, ablakokat, mindent, csak a nagy virágok maradtak a helyükön, rájuk vigyáztam. De valami kellemetlenség történt: ahogy így kipakoltam olyan jó érzés volt nézni a csak néhány nagy virágos, ezért majdnem üres teraszt, eljátszadoztam a gondolattal, hogy így sokkal jobb az egész, a bugi is érvényesül és a nagyok formája is és lehet közlekedni, szóval szinte nehezemre esik visszapakolni.
Kezdtem gondolkodni egy árverésen, de aztán kezembe került egy éppen ma kinyílott újdonság..., hát olyan gyönyörűt...! Képzeljétek el, ciklámen színű ez is és fehér cirom van benne, de nem ám csak úgy össze-vissza, hanem minden szirom közepén és nem csak csík, hanem tényleg cirom. Ráadásul nagyon klassz bokros a növényke. Úgyhogy visszapakolok és folytatom a dolgot...:-)
Csak azt sajnálom nagyon, hogy nem tudtam lefényképezni a teraszt és a két (mert ugye tegnap is volt) gyönyörű újdonságot.
Ja, mellékesen megjegyzem, hogy míg tettem, vettem, kinyílt a Chopin első virága, bár még nem teljesen. Holnap talán valaki lefényképezi helyettem:-)
Én kérek bocsánatot, a fényképek félrevezetőek lehetnek. Azt gondoltam hogy a 6257 alján levővel azonos, vagy hozzá hasonló. Ezen a képen az enyém nem eléggé hordozza a jegyeit, mert sötétebb szokott lenni, és a közepe csak nagyon ritkán látható, annyira sok szirma van. Bár most a meleg is hozzájárulhatott hogy ennyire kitárulkozott:-)
Ami a cirmosságot illeti, ezen a nyáron magam is felfedeztem olyanokon amellyeken eddig még nem láttam. Meg a "piros" sem szokott ennyire...:-) Lehet ez is a meleg hatása.
A harmadik képen lévőnél az az érdekes, hogy egy növényen az egyik virág sima, a közvetlenül mellette növő meg cirmos. És ez többször is előfordul rajta. Kis hibrid :)
Akiknek fáj a szívük, ha vissza kell metszeni egy növényt, vigasztalásul berakok egy képet a Nagyimtól örökölt leanderről, amit tavaly szinte tövig visszavágtam, és idén, egy évvel a metszés után így néz ki:
Ekkora növényem lett egy év alatt egy kis csutkából!
Értelek én, de hidd el, az egyszerű dolgokat a túlbonyolítással is el lehet rontani. Na de biztos, ami biztos, próbálkozz így, majd idővel kialakul a Neked megfelelő módszer:-)