"Aki meg nem eszik disznajt ((c) Tafkó) és szombatot tart, annak kötelessége kövezni ill. a Jeruzsálemi templomban álldozni is stb. !"
A szombat parancsolata, és a sertés fogyasztásának tilalma az erkölcsi törvényhez tartozik, azok nemcsak a megjobbulás idejéig voltak kötelezők. Áldozni csak a megjobbulás idejéig volt kötelező - már ha igazat ír Pál (már ha ő írta a zsidóknak a levelet - szerintem igen)...
Barátom ne az élőke faggasd, hanem a halottakat, vd elő valamelyik EGW könyvtömböt és keress halott szavai közül!
ha ma megkérdezed, hogy Ó URAM MIÉRT VAN PATTANÁS A SZEMÖLDÖKÖMÖN...., AKKOR NEM AZ A LÉNYEG, HOGY ISTEN MIT IS VÁLASZOL, AZ ÉLŐ ISTEN, AKIT SAJNA EGYHÁZAD OLY MESSZIRE HAJÍTOTT ÉS HELYETTE MÉDIUMOKKAL TŐLTÖTTE FEL TUDÁSTÁRÁT...., HANEM KERESD MEG A BIBLIÁLT EGW-S SZÖVEGJEIBEN A VÁLASZT! :))
Az USA-ban az atlantai reptéren megismerkedtem egy adventistával, nagyon kedves ember volt, meghívott a gyülekezetükbe, elmentem. Egy elég nagy gyülekezet volt, aznap épp EGW összes könyvét előretolták a szószékhez nagy kupacba, és a lelkész lényegében arról beszélt, hogy minden tisztelet EGW-é, de nem az ő könyvei a legfontosabbak.
Ezzel az adventista családdal nagyon jó kapcsolatba kerültem, otthonukban nem ettem húst ebédre, egyébként finom volt. Ez legyen az ember legnagyobb "bűne" hogy nem fogyaszt húst! :)
Tafkó csoport képes a szavakat betűkre bontani és megmagyarázni külön-külön jeletéseit, majd összrakják egy EGW kóddal és máris nem ugyan az a bor és bor, amire te gondolsz, azt ő másképpen gondolja! :))
Igen a halottak semmit sem tudnak....., de mi élők vagyunk és mi se tudjunk semmit? A halottak szintjére kell lemennetek ahhot, hogy megfeleljetek egyházatok állítólagos, de be nem bizonyított bibliai elvárásainak, amiket természetesen egy külön kis zsinat elfogult E.G.W rajongó, akinek téveszméi annyira nyilvánvalóak voltak, mint a neked a biblia, ami egyetlen egyet jelent, EGW bibliaértelmező könyvhalmazának ajnározását! Pedig a halottak nem tudnak semmit, mégis könyvei a biblia, a biblia meg a könyveinek alátámasztása, nemde? EGW életében sem tudott semmit Istenről és annak dolgairól, de írói médiumált fantáziája nem ismert határokat! Te is EGW báb vagy?
For example, the 1955 Funk & Wagnalls New "Standard" Dictionary of the English Language defines "wine" as follows: "1. The fermented juice of the grape: in loose language the juice of the grape whether fermented or not." This definition shows that forty years ago the loose usage of "wine" referred to "the juice of the grape whether fermented or not." It is noteworthy that even the more recent New Webster Encyclopedic Dictionary of the English Language (1971) defines "must" as "Wine or juice pressed from the grapes but not fermented." This definition clearly equates "wine" with grape juice.
már csak azt nem értem, hogy Bemerítő János miért tartózkodott egész életében a "bortól és részegítő italtól", ha egyébként a bor teljesen alkoholmentes volt.
Nekem elég a Biblia. Hiába propagálják, hogy a sertésmáj tele van vassal, B-12 vitaminnal, nem fogok enni, mert Sola Scriptura. Hiába propagálja a szeszlobbi, és az istentelen orvosok, hogy milyen egészséges a "mértékletes" iatlozás, én még csak rá se nézek. Hiába mondják katolikusok, hogy Máriához, s egyéb szentekhez imádkozzunk, nekem elég az Írás, miszerint a "halottak semmit sem tudnak"...
Nem számítottam másra, csak ilyenekre......, talán valami okoskától, van nálatok olyan is?...., kérdezzél egy választ is, hisz a gondolkodás nálatok nemhogy nem erény, hanem megerőltető fizikai ártalom...., nem?
Ismét mocskolódsz. Mocskokat szórsz Jézus urunkra (ti. szesztől megittasodott embereknek adott még szeszt, totálisan lerészegítve így fölnőttet, ygermeket, állapotos kismamát). Nem átallod az Istentől ihletett Salámont is tévedéssel vádolni. Azt állítod, hogy a törvény (még a Tízparancsolat is) csakis a zsidóknak adatott, de már érvénytelen, hatályát vesztette. Ítéleted nem lesz csekély...
akkor ne nézd, hanem elfogult agysejtjeidbe dugjad a kis lelked központját és mantrázzad, hogy a lelki vezetőid tudják, hogy mire van szükséged és te engedelmessen tudomást sem veszel az emberiségről, eredményeiről és tudományos vívmányairól, de akkor mit keresel ebben a korban? Miért nem méentek vissza E.G.W. világának elképesztő képeibe, mondjuk az ókorban, amikor még a kis Jézusa pancsikált a holt tengerbe....
Tafkó Birgut, ide bizony te hoztál rendre mocskokat, szerteszét e fórumon.
Isten bíztatott borivásra, még az az ember is, aki fiatalabb korában nem, idősebb, Prédikátor korában igen, jó élni a borral, stb. Te minden jónak elforgatója, kárhoztató ... vagy, és ehhez bizony nem riadsz vissza hazugságtól, mocskolódástól, semmitől. Az egyik legmocskosabb gondolkodású és írású ember vagy e fórumon, fórumtársaidat és az Urat mocskolva. Szégyellhetnéd magad! Rengetegszer és sokan intettek, téged, de hiába. Istent nem félsz, embert megvetsz, és te rágalmazol megint és megint?
Szóval amit te művelsz a Biblia tanításával és fórumtársaidddal, Tafkó Birgut, az a mocskos. És a te rágalmaid, mikkel Jézust és fórutársaidat illeted, azok a mocskosak.
Látom, egy időre kedvenc szavad lett (biztos ez lehet ott előttetek a kitűzőn) a mocsok, mocskolódás. Gondolom, ez a mai ukáz, ez az előírt gyakorlat, meg kell dolgoznod a béredért ma is. Hát miről is írjál, mit is vágjál ahhoz, akit rágalmazni akarsz? Persze, hogy azt, amit te magad gyakorolsz, amire fel lettél szólítva.
nos a komfortos érzethez hozzátartozik egy mai embernek az a sok sok emberek által kidolgozott, feltalált és kisérletek által megfigyelt jelenségek, hatások és következtetések, amikkel élheti a nő mindennapjait úgy, mintha nem is jelentene számára sok problémát, mint annó az ókorban, ahol ez szinte betegségnek számított, tisztátalanságnak, amit a zsidók nagyon is hatásossan kezeltek egyedülálló módon a tisztasági rituális fürdőkkel! A havivérzéssel a nó szervezete kiűríti a salakanyagot, a vérrel sok minden távozik, távozhat..., ami ugye nem kis szaggal és rosszulléttel járt, egyéni jellemzőkkel! Isten egy melegéghajlatú földrészen élő nők érdekében rendelkezett....., ma már sejtjük, hogy miért...., hogy mennyire ki volt téve a fertőzéseknek a havibajos nő, önmagára, de társadalmára is, hisz pl. egy járvány melegágya lehetett....
Csak egy hír neked..... http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-144583 ""Az alkoholfogyasztás csökkentheti a veserák kialakulásának kockázatát - derül ki egy nagy létszámú mintán végzett svédországi kutatásból.""
Mondok egy jó hírt is, az agysejtek visszaregenerálódnak, mégha lassabban is, mint a májsejtek....
http://www.hlh.hu/?q=node/1312
http://web.axelero.hu/attys/drog/alkohol.html
És nézzük, mit tart az Evagélikus egyház az alkoholról?
Igen, ha valaki szesztől megittasodott embernek ad még szeszt, azt mifelénk totális lerészegítésnek hívják. Szerinted Jézus ezt tette. Vagy úgy gondolod, hogy csak nézegetni adta az oinost nekik...?