Jovo heten "nyaralunk" igy nem tudlak olvasgatni Benneteket. Marcius 12en leszek ujra, es azon a heten megyek majd az elso UHra. Mar nagyon izgulunk. Majd beszamolok.
Csucsuka,
babaolajjal még nem próbálkoztam. Most a bőrgyógyászunk Lipobase nevű krémet javasolt. Ez egész jó, de most már olyan nagyon száraz lett a bőröm pár nap alatt, hogy hámlik. Úgy, mintha leégtem volna. Lehet, hogy kellene csinálni egy bőrradírozást és utána krémezni??? Nem tudom. De a hasamat nem szívesen radírozgatnám...azt csak kenem mindennel, most a Lipobaseval.
Gyömbér, az AFP vizsgálatnál, ha jól emlékszem 4 értéket ad meg a labor. Az egyik a MOM érték, ami tényleg a laborra vonatkozó viszonyszám, ahogy írtad is. A többi értékre nekem a doki bácsi mutatott egy táblicskut, mivel ezeknek az értéke a vérvétel időpontjától függően - mármint, hogy hányadik héten történt - eltérő.
A barátosnémat a magzatvízvizsgálat után csak másnap este engedték ki a kórházból, bár ez intézményenként változó. (Meg gondolom függ a kismama állapotától is).
Noa, csak pislogok ennyi szépség láttán:))))
Mosomasa, babaolajjal próbálkoztál már?
Milyen jo olvasni a mozorgos hozzaszolasokat. Hat emg az nekunk odebb van. Ma beszeltem a hugommal es ugy elmondtam volna neki, de megbeszeltuk a parommal, hogy kibirjuk Husvetig.
Jovo heten nyaralunk, azutani heten meg megyunk az elso UHra. Mar nagyon varom.
susok, ma kiműveltek ebből a magzatvizes vizsgálatból, Budapesten 3 helyen művelik, a Sotén, A Hieten (Szabolcs utca) és a Schöpff-Mérey-ben. Szóval van választási lehetőség!!Mikor mész?
Erről az AFP-és értékről a következőt hallottam. Az érték, amihez viszonyítanak, az aznap vett értékek átlaga, és neked az attól való eltérésedet számolják. Tehát ami az egyik helyen kicsi, az lehet, hogy a másik helyen nagy. Szerintem nicns benne logika, de ezt hallottam.
Az első mozgások nekem is leginkább bugyborékoláshoz hasonlítottak, de aztán pár nap múlva már egyértelműen lehetett bent érezni a rezgéseket. Volt, hogy arra ébredtem :-)
Mostanában pedig főleg nyújtózkodik a picike és sokszor kidugja itt-ott valamelyik végtagját. Leginkább ott, ahol a kezem pihen a hasamon. Ezt nagyon szeretem. Van olyan is, hogy csak úgy hömpölyög a hasam a sok mocorgástól.
Viszont egyre szárazabb a bőröm. Viszket is, de a rosszabb az, hogy erősen hámlásnak indult. Szó szerint pereg róla a bőr és már semmi sem segít. A patikai krémeket is sorban kipróbáltam, hiába. Naponta kb. három-négyszer krémezem - mert ez a hámlás főleg a pocakomat és a dekoltázst érinti.
Már nem tudom mit tegyek. Tudtok valami tuti ötletet?
Látom, ismét szóba került az Rh. Úgy látszik, Mosómasa, egy cipőben járunk: én is - vagyok. De most már az antiD segít, nem úgy, mint régebben. Egy barátnőm öccse ezért halt meg. :-((
Viszont a terheléses cuor protokollja, úgy látszik, kórházanként más, mert a SOTE-n pl. kapásból a 20-24 és a 30-32 héten is csinálnak, akkor is, ha nincs előzmény a családban (ha van, ott is korábban kezdik).
Sziasztok!
Noa hogy vagy és hogy vannak a babák? Kialakult már valamilyen napirend? Képeket láthatunk?
Susok, remélem szerencsésen túl vagytok a vizsgálaton. Az eredményt mikor tudod meg?
Delima, örülök, hogy csatlakoztál. Szerencsére nekem csak néhányszor kellett a mellékhelységbe rohannom, de be kell valljam, nem volt utána épp üdvözült mosoly az arcomon. Persze én is mindig azzal vigasztaltam magam, hogy ezek szerint a babák jól vannak (ha én pillanatnyilag nem is annyira).
Frei műsor: mindjárt megyek elolvasom, mit veséztek odaát, de azért leírom: engem bosszantott, hogy iszonyúan hatásvadász volt (persze mindig az). A magzatműtétes rész tetszett, emiatt is néztem meg.
Mocorgások: már én is nagyon figyelem a pocakom, de még nem igazán tudom eldönteni, hogy amit érzek azok már a babák, vagy még csak a vacsora. Azért volt már egy két elég erős mozgás, ami mégiscsak a babáktól jöhetett, nekem olyan érzés, mintha egy golyó gurulna a pocakomban ide-oda. Tényleg olyan szép! :-))))
AFP-hez a vért múlt héten levették, jövő héten megyünk a dokihoz + UH-ra. Már izgatottan várom, hogy lássam, mindketten jól vannak. Ja és a pocaknövekedés igencsak beindult! Nálad Susok? Eddig nagyon élvezem az új formámat. :-)))
Képzeljétek, irodalmi lett a cukrom, mármint az értékek:)))
Gyömbér, én a 16. héten éreztem meg kispockot, úgy mintha szép lassan jönne fel egy buborék a hasfalamhoz. Persze nem voltam benne biztos, hogy ez most Az-e, de az ismétlődésekből "nagy nehezen" kikövetkeztettem:))))))))) Apája a 20. héten érzékelt valamit belőle, de most már rendesen megrugdossa a tenyerét, amitől a fellegekbe jár:))))
Piglet, én meg éppen ezért nem akarok Semmiképpen császárt, mert jobban "szeretik" epidurállal a kórházban. Szerintem ez az ízlések és pofonok tipikus esete:))))
Susok! Ha azt mondta az orvos vagy nővér, hogy jó az AFP eredménye, akkor hidd el, hogy az is! Igen, nálunk is a férjem kapja a családi adókedvezményt, ugyanabból a megfontolásból, mint írtad. Én néhány napja azt álmondtam, hogy megszületett a baba, de kissé korábban, még készületlenek voltunk, nem volt itthon elég pelenka. Hát nem összepisilt mindent?! Ez volt az álmom lényege.
Úgy néz ki, hogy kislányunk lesz!
Delima kismama, gratulálok!
Az epidurállal és bármilyen hasonló dologgal szemben nekem is ellenérzéseim vannak, mint Csucsukának. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy miért is érzek így. Talán, mert olyasmit hallottam, hogy a babát is eltompítja a fájdalomcsillapító. Az orvosom azt mondta, hogy amikor bevonulok szülni, akkor a felvételnél kell róla nyilatkoznom, hogy apás szülés lesz-e, baba-mama szobát és fájdalomcsillapítást kérek-e. Na most, azon gondolkodom, hogy ha akkor lemondok róla, közben nem dönthetek másként? Mert az lenne ideális, ha mondjuk vajúdáskor úgy érezném, hogy nem jól tűröm a fájdalmat, mégis kérhetném az epidurálist. Ennek még utána kell érdeklődnöm. Szerintetek előre el kell dönteni ezt a kérdést?
csucsuka:
Nekem nagyon-nagyon pozitív élményeim vannak az epidurálról. Pedig anno én is úgy gondoltam, hogy nem.
A Jahnból én pl. pont amiatt jöttem el, mert ott eleve nincs is ilyen. Met.... Csak. Ez volt az indok.
Pedig néha nagyon jól jöhet.
Pl. nálam, mert enélkül maradt volna a császár...
Már régebben akartam irni, hogy itt a topicos fejlécben nem jó emailcim van, mert az a munkahelyi, és most ugye nem dolgozom. A mostani elérhetőségem: fozov@matavnet.hu
Emlékszem, az AFP-vel nagy kavarás volt, mert ahogy a barátnőimmel egyeztettünk, valajóhogy nagyon úgy tűnt, hogy minden kórházban mások a tól-ig határok. Ami az egyiknek normális érték, azzal a másik helyen pánikolnak, igy aztán nem isdósokat törődtem vele. A cukorterhelést kb. tiz héttel az AFP után csinálták, én nem vittem citromot, és olyan sűrű volt, hogy kanalat kértem és megettem. Utána viszont nem csak egyszer vettek vért, hanem kétszer, valahány óra különbséggel.
Ami a magzatmozgást illeti, én a 18. hét körül éreztem, de nagyon nem volt egyértelmű, mert igen hasonlit a bélmozgásokra. A terhesség hétről hétre cimű könyv találta el legjobban a kifejezést: az első egyértelmű jelzés számomra amolyan "bugyborékoló" érzés volt, utána pedig "kaparászó, motozó". De csodálatos is volt!!!!
Gyömbér,
akkor így értem.
Nekem egyszer csináltak, a 25. héten és több nem is lesz. Majd csak egy sima vérvétel (azt hiszem) az ellenanyag koncentráció ellenőrzésére.
mosomasa, nekem már a 12. héten is csináltak terheléses cukrot, mert van a családban cukorbeteg, és ilyenkor csinálnak! Meg most is fognak!Éljen!!
susok
végül is az emilben csak annak a dokinak a telefonszámát adtam meg, aki az RTL Reggeliben ezt a riportot adta. Megadtam a Med-Lombon is, vagy irjam ide mégegyszer?
Én már úgy várom hogy megmozduljon, akinek már megtörtént légyszi mesélje el mit figyeljünk!!
üdv
gy
Mi megnéztük a Frei műsorát és azért nem volt sokkoló, inkább csak elgondolkodtató. Mondjuk a klónozásos eseteken kiakadtunk, de pl. az a műtét, amit a nyitott gerincű magzaton végeztek, fantasztikus volt és a képek is megindítóak voltak. Persze, ez teljesen egyéni vélemény.
Gyömbér, hogy lehet az, hogy te előbb voltál terheléses cukron és csak most mész AFP-re? Vagy nem követek valamit figyelemmel és lemaradtam valamiről, vagy egyszerűen nem értem.
Csucsuka! Klassz lehet, ahogy rugdos a pici:) Rá se ráncs az ilyen beszélgetőtársra! Rengetegen vannak, akik imádnak panaszkodni akkor is, ha örülniük kellene.
Gyömbér, valahol az éterben elveszhetett emiled, mert még mindig nem kaptam meg. Az AFP csak egy vérvétel, semmi különös, ne izgulj. Én ma kaptam meg az eredményét, állítólag jó lett. Ezen miért nincsenek rajta a tól-ig határok, mint a többi leleten?
Valami kis apró rezdüléseket el kezdtem érezni múlt pénteken, de annyira nem vagyok biztos még benne:)
delima, üdv körünkben, reméljük velünk is maradsz, és néha jelentést adsz pocaklakóról. A kórházat már kiválasztottad?
Noa, a leveled kicsit nekem is szólt, szerintem én szapultam egy kicsit túl ezt a témát. Egyébként teljesen igazad van. Persze én is úgy állok hozzá, hogy egészséges lesz, de ha vannak egyszerű és kockázetmentes vizsgálatok, miért ne?
Eszembe jutott a mi szülői bejelentésünk. Az anyósék nagyon helyesek voltak, mert karácsony este kapták a hírt, a karácsonyfa alatt, volt nagy sírás rívás. Amikor az anyámat felhívtam, akkor csak mondtam, hogy hallo x nagymama, itt y anyuka beszél. Hát kicsit sokáig tartott felfogni...
A terheléses cukorral nekem semmi rosz élményem nincs, pedig riogattak, hogy vigyek kanalat, mert a cukor megkeményedik meg minden, de nekem teljesen átlátszó és iható volt, és félcitrom is elég volt Úgy látszik ahány (kór)ház annyi szokás. Egyébként csütörtökön megyek AFP-re.
megnéztétek a frei műsort hétfőn este? Nekem a férjem nem engedte, mondta, hogy ez nem a gyereknek való:-)))
susok berku, nálatok még semmi mozgás? Én már úgy várom hogy megmozduljon!
Képzeljetek tegnap voltam fogorvosnál, és 3 Ultra valami injekciót kaptam, és nem zsibbadtam el, ezért a kezelést el kellett halasztani. Egy hete, ugyanezzel a résszel kezeltek, és akkor is csak a második szuritól zsibbadtam. Valakinek hasonló tpasztalat? A gyerekem elszlopálja előlem a kábszert???:-)))
delima,
remelem nem haragszol meg, de annyira tetszett a torteneted es ugy gondoltam, hogy nagyon sok babat ill terhesseget varonak erot ad, ezert bemasoltam a babanet tarsalgoba. Kerlek ne haragudj! Szeretnem ha sok a Tiedhez hasonlo sztori szuletne.
Ma leptem a hetedik hetbe. Meg mindig nem hanytam, nem ettem uborkat lekvarral. Neha rosszul vagyok es egyszerre vagyok ehes es nem kivanok semmit de ez minden. Remek a kedvem, szuper az ido, csak dolgozni ne kene.
Delima, érezd jól Magad közöttünk! Hidd el ezek a jó érzésetek a Babátokkal kapcsolatbanidővel csak fokozódni fog!:))
Most, mikor bennt voltam a kórházban és egész nap bazsalyogtam, mivel nagyon élvezem kispocok rugdosását, volt olyan "kedves" kismama, aki avval bíztatott, hogy pár hét múlva majd nem fogok olyan jól szórakozni, ha belerúg a májamba.
Erre csak azt mondtam, hogy én az émelygős korszakomat is imádtam, ebből rögtön rájött, hogy az Ő felfogása szerint nem vagyok normális.:)))
Szerencsésen túlestünk a "limonádén", holnapra lesz eredmény. Különben teljesen jól viseltem, sokkal rosszabbra számítottam. (Bár fura érzés volt, ahogy ivás közben bizsergette a fogam a cukor:))