Keresés

Részletes keresés

bandikaa Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1019
Hopp, sorry. A töltő kis hazánkban no way. :( Más a dugalj... csak most vettem észre :(
Előzmény: bandikaa (1018)
bandikaa Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1018
Valaki keresett nem apple töltőt iPodhoz:
krusell

Nekem viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a bigyó valóban képes-e arra, hogy öntapadósan rögzítve az autó középkonzoljára, megtartsa az iPodot menet közben? :)
Ilyen (Multidapt) rendszerű Marware tokban lakik a podom, és azt hiszem nem tesz jót neki, hogy a váltóbox tetején pihenve nagyon felmelegszik :( No meg menet közben a legkisebb akciónál is elmászik a kezem alól.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1017
Hopp, ezt meg én nem tudtam, akkor nem is fogok találni ilyet...
Előzmény: Maerklin Manson (1016)
Maerklin Manson Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1016

Maga a kimenet a lejátszón alul persze, hogy digitális...

Nem, nem. Az iPod (dokk)csatlakozóján nincs digitális audió jel, így digitális kimenetű dokkolót sem nagyon fogsz találni. Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (1014)
Maerklin Manson Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1015

Agyam eldobom! Most az ipodra leet egeret tenni, vagy az ipodra lehet serial porton feltölteni? :-)))

Ugyanaz az RxD és TxD van kivezetve, ami a fülhallgató melletti négyérintkezős csatlakozón. Apple Accessory Protocol (máshol iPod Accessory Protocol) szerint vezérelhető vele az iPod, ahogy pl. a hozzá való távirányító is teszi.

http://stud3.tuwien.ac.at/%7Ee0026607/ipod_remote/ipod_ap.html

Előzmény: RogerWilco (1010)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1014
Én a dokkra gondoltam, amibe beteszed az ipodot, hiába kerestem olyat, amin van digitális kimenet, egyelőre nem találtam. Maga a kimenet a lejátszón alul persze, hogy digitális, csak sajna ezt visszafordítja a dokk analógra...
Előzmény: Maerklin Manson (1009)
maxted Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1013
mert tul draga
Előzmény: RogerWilco (1012)
RogerWilco Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1012
Ez miért nem jó?

A fülhallgató mellé kapsz egy távirányitót is :-)
Előzmény: maxted (1011)
maxted Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1011

hello'

Elhagytam az ipod minim fullhallgatojat.

Sajna apple oldalan nem lattam ugyanolyat.

Tudna vki segiteni hol tudnek venni?

RogerWilco Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1010
97 körül megy, ha nem kell hozzányúlnia a merevlemezhez (azaz playlist megy, a cacheben van csomó még) Abban a pillanatban, ahogy kézzel új dalt választasz valahonnan máshonnan, megpördül a merevlemez, ipod leáll - legalábbis nálam ez a tapasztalat.

Van soros port is

Agyam eldobom! Most az ipodra leet egeret tenni, vagy az ipodra lehet serial porton feltölteni? :-)))
Előzmény: Maerklin Manson (1009)
Maerklin Manson Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1009

Dokkcsatlakozó, avagy mi analóg, és mi digitális: a kiosztás megtalálható a http://pinouts.ru/data/ipod_pinout.shtml oldalon. Van soros port is. :)

Akku: vagy a kalibrációban van valami igazság vagy abban, hogy nem kell annyira komolyan venni a számokat, ugyanis tegnap elhatároztam, hogy teljesen lemerítem az akkut (mármint amennyire hagyja a készülék). Ment szinte egész nap, éjszakára is hagytam, és ahhoz képest, hogy állítólag 200 körül szokott lekapcsolni, reggel 97-et mutatott, de még 53-nál is ment rendületlenül. Akkor elkezdtem nyomkodni (háttérvilágítás bekapcsolva), és valahol 32 körül írta ki, hogy tölteni kéne. Ennek tükrében nem csodálkozom, hogy nem 500 volt nálam a max. töltöttség.

RogerWilco Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1008
Nekem elég lenne a 4GB kapacítás is.

Te csak azt hiszed még! :-))

Egyébként ipodlounge.com-on nézelődj
Előzmény: leone (1007)
leone Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1007
Sziasztok!

Elnézést, de viszonylag gyorsan kéne infót szereznem, ezért még nem mélyedtem el nagyon a topicban.
Eladásra kínálnak egy Ipod 20Gb-os modellt. A1040-es típus.
Néztem az Apple.hu -n, de újonnan már nem vásárolható. Csak az újabb színes model. MA079B/A
Hol találhatnék teszteket a nekem kínált modellről? Egyáltalán mit érdemes róla tudni?Esetleg összehasonlítás a kisebb modellekkel (iPod Mini) Nekem elég lenne a 4GB kapacítás is.
Egyszóval tök alma vagyok a kérdéshez. :)

Üdv.
Leone
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1006

Még a dokkcsatlakozó témához - a fülhallgató csatiján analóg jel jön ki, míg a dokkcsatin digitális (line-out) aza a jel minősége a csatin keresztül jobb.

Ehemm... ezt azért gondold át még egyszer, a digitális kimenet teljesen máshogy néz ki, igaz van olyan, ami megegyezik a 3,5-ös jack aljzattal (pl iriver h140 tényleg sokkal jobban szól digitális kimeneten), de ez nem az. Az ugyanolyan sima analóg kimenet, mint a fülesé csak a jelszint más. Árulkodó lehet, hogy milyen kábelt lehet kapni a dokkolóhoz, ha nem optikai, akkor nem lehet digitális, nem?

Próbáld bedugni oda a fülest, ha működik, akkor digitális a fülesed? :-))

BTW én hiába kerestem ilyen cuccost, ami a dokkon keresztül digitális jelet ad, mert ezzel ki lehet kerülni a DA-AD dupla konvertálást. Az irivernál nagyon bejött, mert az erősítőmön van jópár digitális bemenet.

Előzmény: RogerWilco (1004)
Initram5 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1005
A fülednek biztosan nem tesz jót, ha beleüvölt a zene - de én sem azért iktattam ki az EU-s hangerő limitet. :-)
Előzmény: Törölt nick (1003)
RogerWilco Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1004
Ezért jobb az eupod :-))

Még a dokkcsatlakozó témához - a fülhallgató csatiján analóg jel jön ki, míg a dokkcsatin digitális (line-out) aza a jel minősége a csatin keresztül jobb. Azaz ha valami tisztességes erősítőt teszel mögé, érdemes a jelet a dokk csatolón át kihozni!
Előzmény: Törölt nick (1000)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1003
100dB az EU-s szabvány max hangerőre. Nekem nincs ezzel gondom, mert már a max előtt fájdalmat okoz a hangerő. Viszont max hangerőn sem torzít. Ezen már régebben is gondolkodtam, vajon mennyire tesz jót a fülemnek, ha mondjuk olyan hangerőn sem hallom a zenét rendesen, ami különben már fájna, pl. metrón...
Előzmény: Big Head (1002)
Big Head Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1002
mi a franc ez az iPod európai hangerő limit?
Előzmény: Initram5 (999)
Maerklin Manson Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1001

A boltban kaptam a tanácsot, hogy elsőre hagyjam "sülni" az akksit.

Nem lehet, hogy "kisülni"-t mondtak?

Időközben találtam egy iPod & iTunes for Dummies c. könyvet, abban ez olvasható:

We recommend calibrating the battery once soon after you get your iPod —

that is, run it all the way down (a full discharge) and then charge it all the way

up (which takes four hours). Although this doesn’t actually change battery

performance, it does improve the battery gauge so that the iPod displays a more

accurate indicator.

Előzmény: bandikaa (996)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1000
Dokk-konnektor : az alján (1g-2g-n felül) lévő nyílásba passzoló csatlakozó.

Sima dokkra gondoltam csak kipróbálni, mert azon van line-out. Szerintem azon keresztül nincs korlátozás, ezért is tűnik hangosabbnak, mint a fejhallgatókimeneten keresztül max hangerőn.

Go-pod: akinek photo-ja (vagy újabban csak ipod) van, és 1.1-es firmware, az ne frissítsen, vagy utána eszébe ne jusson feltenni a gopod-ot, mert csak teljes formázással fog észheztérni az ipod.

Blau: köszi, közben már kiderült, hogy az tényleg szabvány hátul, így ideje lesz tényleg cserélni :-)
Előzmény: Initram5 (998)
Initram5 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 999
A program, amivel az iPod európai hangerő limitet fel lehet oldani:
GoPod

Freeware, azaz ingyenes.
Initram5 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 998
"halkabb, mint a line out-on keresztül a dokkra kötve. Ezért szerintem a jó autós megoldások minden esetben a dokk konnektoron keresztül működnek."

Ezt nem értem, mert nem tudom mi az a dokk konnektor. Elmagyaráznád? :-)

Tegnap éjszaka viszont rájöttem valamira (na nem magamtól, hanem mert olvasgattam ezt-azt.) Arról van szó, hogy az EU-ba importált iPod-ok firmware-e eltér az amerikaiaktól annyiban, hogy az EU egészségügyi normái miatt az iPod hangereje az USA-ban forgalmazottakhoz képest le van korlátozva. Egy kis programma viszont ezt a firmware beállítást fel lehet szabadítani, ki lehet iktatni. Ezt persze tegnap meg is tettem. :-) Ma már teljesen jó hangerővel szólt a kocsimban az iPod, már csak valami tartó kellene neki (egyelőre a kinyitható pohártartóban ücsörgött).

A CD-s rádióm Blaupunkt Alicante, egy elég régi típus. De a Media Markt-os ember szerint minden Blaupunkt CD-s rádióban van EXT kimenet, szóval egy ilyen 3.000-4.000 Ft-os kábelt be kell dugni a készülék hátuljába, kivezetni (fúrni sem kell, nem is hagytam volna) és rádugni a végét az iPod fülhallgató kimenetére. Ennél tuti vannak frankóbb, németesebb megoldások, biztos akkor a CD-s rádióról lehetne a számokat ugráltatni ide-oda, meg kormányról vezérelni mindent - csakhát azok a megoldások inkább 60.000 - 100.000 között vannak.

Az enyém:
-kábel csatlakozóval: 4.200 Ft (gyári, mert csak az volt, 3 méteres)
-beszerelés: ezt a HiFi szerelő ember kb. 35 másodperc alatt elvégezte és kinevetett amikor megkérdeztem, mivel tartozom.

Szóval Blaupunkttal ez van, Pioneer, Alpine, stb. már bonyolultabb, mert arra csak CD tárat lehet rákötni, és azt a csatlakozót kell valahogy átbuherálni olyanra, hogy az iPod-ot rá lehessen kötni...nem értek hozzá, nekem is csak ezt mondták.
Előzmény: Törölt nick (995)
RogerWilco Creative Commons License 2005.08.15 0 0 997
Az elem töltöttségére annyira azért nem kell mereven bámulni. Tegnap jelezte, hogy teli van, lehúzom a töltőről - 435. Magához tér, leesik 419-re. 20 sec múlva viszont 495. (de hogy miért állított minden beállítást az eredetire, azt nem tudom - nyelvet kellett választani, a saját menübeállításaimat újra beállítani, stb. A zene persze maradt, azzal semmi nem történt)
bandikaa Creative Commons License 2005.08.15 0 0 996
Ok, ok. Akkor nem formázás :)
A boltban kaptam a tanácsot, hogy elsőre hagyjam "sülni" az akksit.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 995
Erősítőre kötve a max hangerő direktben halkabb, mint a line out-on keresztül a dokkra kötve. Ezért szerintem a jó autós megoldások minden esetben a dokk konnektoron keresztül működnek.
(Ez a Blau jól hangzik, melyik típus az, cserélném a vacak gyári vdo-t?)
Előzmény: Initram5 (992)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 994
NA úgy már más, az általad idézett szövegben nem erről volt szó. Ez nem formázás, az a feltöltöm/lemerítem lenne. Az ajánlott procedúra arra vonatkozik, hogy vásárláskor lehet, hogy már hetek/hónapok óta nem lett töltve, és ilyenkor lehet, hogy a csepptöltés tovább tarthat, mint a említett 3-5 óra. Biztos nem 24, de baja nem lesz belőle.
Előzmény: Maerklin Manson (991)
carlemalon Creative Commons License 2005.08.15 0 0 993

Hello!

most regisztraltam megam es szeretnek allando tagja lenni ennek a tarsasagnak folleg mivel most szeretnek venni egy ipod photo t es tudom hogy konnyu kezelni meg hogy miket tud, de kulföldről veszik nekem ajandekba, és szeretnem megkerdezni hogy nektek romlott e mar el?és egyszer olvastam hogy valakinek nemzetkozi ipod garancia jegye van. ilyen letezik?!talan nektek is ilyen van? most elutazok 1 hetre de utana beszelgetunk még, plz valaki akinek ilyenje van irjon nekem:) thx 

Initram5 Creative Commons License 2005.08.14 0 0 992
Legjobb tudomásom szerint a lítiumos aksikat abszolút nem kell formázni, és fizikailag nem is lehetséges. Másrészt viszont egyáltalán nem okozol kárt, ha akár 24 órán át a töltőn hagyod a z iPod-ot.

A Blaupunkt CD-s autórádiómon van EXT bemenet. Rá is kötöttem az iPod-ot, szól is, de rettentően halkan. Miért?
Maerklin Manson Creative Commons License 2005.08.14 0 0 991

Bocsi, félreérthető voltam. A userguide-ból emiatt idéztem:

...a pod 2 óra alatt 80%ig töltődik, tovább 2 alatt pedig csepptöltéssel éri el a 100%-ot. Ezt már nem jelzi animáltan.

A "24 órás" csodálkozásom pedig erre vonatkozott:

Az első egy-két töltésnek pedig ajánlott 24 óráig tartania. Bezony, formázás.

Előzmény: Törölt nick (990)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.14 0 0 990
Ebben a szövegben hol szerepel a 24 ?
Előzmény: Maerklin Manson (989)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!