Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Nekem viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a bigyó valóban képes-e arra, hogy öntapadósan rögzítve az autó középkonzoljára, megtartsa az iPodot menet közben? :) Ilyen (Multidapt) rendszerű Marware tokban lakik a podom, és azt hiszem nem tesz jót neki, hogy a váltóbox tetején pihenve nagyon felmelegszik :( No meg menet közben a legkisebb akciónál is elmászik a kezem alól.
Agyam eldobom! Most az ipodra leet egeret tenni, vagy az ipodra lehet serial porton feltölteni? :-)))
Ugyanaz az RxD és TxD van kivezetve, ami a fülhallgató melletti négyérintkezős csatlakozón. Apple Accessory Protocol (máshol iPodAccessory Protocol)szerint vezérelhető vele az iPod, ahogy pl. a hozzá való távirányító is teszi.
Én a dokkra gondoltam, amibe beteszed az ipodot, hiába kerestem olyat, amin van digitális kimenet, egyelőre nem találtam. Maga a kimenet a lejátszón alul persze, hogy digitális, csak sajna ezt visszafordítja a dokk analógra...
97 körül megy, ha nem kell hozzányúlnia a merevlemezhez (azaz playlist megy, a cacheben van csomó még) Abban a pillanatban, ahogy kézzel új dalt választasz valahonnan máshonnan, megpördül a merevlemez, ipod leáll - legalábbis nálam ez a tapasztalat.
Van soros port is
Agyam eldobom! Most az ipodra leet egeret tenni, vagy az ipodra lehet serial porton feltölteni? :-)))
Akku: vagy a kalibrációban van valami igazság vagy abban, hogy nem kell annyira komolyan venni a számokat, ugyanis tegnap elhatároztam, hogy teljesen lemerítem az akkut (mármint amennyire hagyja a készülék). Ment szinte egész nap, éjszakára is hagytam, és ahhoz képest, hogy állítólag 200 körül szokott lekapcsolni, reggel 97-et mutatott, de még 53-nál is ment rendületlenül. Akkor elkezdtem nyomkodni (háttérvilágítás bekapcsolva), és valahol 32 körül írta ki, hogy tölteni kéne. Ennek tükrében nem csodálkozom, hogy nem 500 volt nálam a max. töltöttség.
Elnézést, de viszonylag gyorsan kéne infót szereznem, ezért még nem mélyedtem el nagyon a topicban. Eladásra kínálnak egy Ipod 20Gb-os modellt. A1040-es típus. Néztem az Apple.hu -n, de újonnan már nem vásárolható. Csak az újabb színes model. MA079B/A Hol találhatnék teszteket a nekem kínált modellről? Egyáltalán mit érdemes róla tudni?Esetleg összehasonlítás a kisebb modellekkel (iPod Mini) Nekem elég lenne a 4GB kapacítás is. Egyszóval tök alma vagyok a kérdéshez. :)
Még a dokkcsatlakozó témához - a fülhallgató csatiján analóg jel jön ki, míg a dokkcsatin digitális (line-out) aza a jel minősége a csatin keresztül jobb.
Ehemm... ezt azért gondold át még egyszer, a digitális kimenet teljesen máshogy néz ki, igaz van olyan, ami megegyezik a 3,5-ös jack aljzattal (pl iriver h140 tényleg sokkal jobban szól digitális kimeneten), de ez nem az. Az ugyanolyan sima analóg kimenet, mint a fülesé csak a jelszint más. Árulkodó lehet, hogy milyen kábelt lehet kapni a dokkolóhoz, ha nem optikai, akkor nem lehet digitális, nem?
Próbáld bedugni oda a fülest, ha működik, akkor digitális a fülesed? :-))
BTW én hiába kerestem ilyen cuccost, ami a dokkon keresztül digitális jelet ad, mert ezzel ki lehet kerülni a DA-AD dupla konvertálást. Az irivernál nagyon bejött, mert az erősítőmön van jópár digitális bemenet.
Még a dokkcsatlakozó témához - a fülhallgató csatiján analóg jel jön ki, míg a dokkcsatin digitális (line-out) aza a jel minősége a csatin keresztül jobb. Azaz ha valami tisztességes erősítőt teszel mögé, érdemes a jelet a dokk csatolón át kihozni!
100dB az EU-s szabvány max hangerőre. Nekem nincs ezzel gondom, mert már a max előtt fájdalmat okoz a hangerő. Viszont max hangerőn sem torzít. Ezen már régebben is gondolkodtam, vajon mennyire tesz jót a fülemnek, ha mondjuk olyan hangerőn sem hallom a zenét rendesen, ami különben már fájna, pl. metrón...
Dokk-konnektor : az alján (1g-2g-n felül) lévő nyílásba passzoló csatlakozó.
Sima dokkra gondoltam csak kipróbálni, mert azon van line-out. Szerintem azon keresztül nincs korlátozás, ezért is tűnik hangosabbnak, mint a fejhallgatókimeneten keresztül max hangerőn.
Go-pod: akinek photo-ja (vagy újabban csak ipod) van, és 1.1-es firmware, az ne frissítsen, vagy utána eszébe ne jusson feltenni a gopod-ot, mert csak teljes formázással fog észheztérni az ipod.
Blau: köszi, közben már kiderült, hogy az tényleg szabvány hátul, így ideje lesz tényleg cserélni :-)
"halkabb, mint a line out-on keresztül a dokkra kötve. Ezért szerintem a jó autós megoldások minden esetben a dokk konnektoron keresztül működnek."
Ezt nem értem, mert nem tudom mi az a dokk konnektor. Elmagyaráznád? :-)
Tegnap éjszaka viszont rájöttem valamira (na nem magamtól, hanem mert olvasgattam ezt-azt.) Arról van szó, hogy az EU-ba importált iPod-ok firmware-e eltér az amerikaiaktól annyiban, hogy az EU egészségügyi normái miatt az iPod hangereje az USA-ban forgalmazottakhoz képest le van korlátozva. Egy kis programma viszont ezt a firmware beállítást fel lehet szabadítani, ki lehet iktatni. Ezt persze tegnap meg is tettem. :-) Ma már teljesen jó hangerővel szólt a kocsimban az iPod, már csak valami tartó kellene neki (egyelőre a kinyitható pohártartóban ücsörgött).
A CD-s rádióm Blaupunkt Alicante, egy elég régi típus. De a Media Markt-os ember szerint minden Blaupunkt CD-s rádióban van EXT kimenet, szóval egy ilyen 3.000-4.000 Ft-os kábelt be kell dugni a készülék hátuljába, kivezetni (fúrni sem kell, nem is hagytam volna) és rádugni a végét az iPod fülhallgató kimenetére. Ennél tuti vannak frankóbb, németesebb megoldások, biztos akkor a CD-s rádióról lehetne a számokat ugráltatni ide-oda, meg kormányról vezérelni mindent - csakhát azok a megoldások inkább 60.000 - 100.000 között vannak.
Az enyém: -kábel csatlakozóval: 4.200 Ft (gyári, mert csak az volt, 3 méteres) -beszerelés: ezt a HiFi szerelő ember kb. 35 másodperc alatt elvégezte és kinevetett amikor megkérdeztem, mivel tartozom.
Szóval Blaupunkttal ez van, Pioneer, Alpine, stb. már bonyolultabb, mert arra csak CD tárat lehet rákötni, és azt a csatlakozót kell valahogy átbuherálni olyanra, hogy az iPod-ot rá lehessen kötni...nem értek hozzá, nekem is csak ezt mondták.
Az elem töltöttségére annyira azért nem kell mereven bámulni. Tegnap jelezte, hogy teli van, lehúzom a töltőről - 435. Magához tér, leesik 419-re. 20 sec múlva viszont 495. (de hogy miért állított minden beállítást az eredetire, azt nem tudom - nyelvet kellett választani, a saját menübeállításaimat újra beállítani, stb. A zene persze maradt, azzal semmi nem történt)
Erősítőre kötve a max hangerő direktben halkabb, mint a line out-on keresztül a dokkra kötve. Ezért szerintem a jó autós megoldások minden esetben a dokk konnektoron keresztül működnek. (Ez a Blau jól hangzik, melyik típus az, cserélném a vacak gyári vdo-t?)
NA úgy már más, az általad idézett szövegben nem erről volt szó. Ez nem formázás, az a feltöltöm/lemerítem lenne. Az ajánlott procedúra arra vonatkozik, hogy vásárláskor lehet, hogy már hetek/hónapok óta nem lett töltve, és ilyenkor lehet, hogy a csepptöltés tovább tarthat, mint a említett 3-5 óra. Biztos nem 24, de baja nem lesz belőle.
most regisztraltam megam es szeretnek allando tagja lenni ennek a tarsasagnak folleg mivel most szeretnek venni egy ipod photo t es tudom hogy konnyu kezelni meg hogy miket tud, de kulföldről veszik nekem ajandekba, és szeretnem megkerdezni hogy nektek romlott e mar el?és egyszer olvastam hogy valakinek nemzetkozi ipod garancia jegye van. ilyen letezik?!talan nektek is ilyen van? most elutazok 1 hetre de utana beszelgetunk még, plz valaki akinek ilyenje van irjon nekem:) thx
Legjobb tudomásom szerint a lítiumos aksikat abszolút nem kell formázni, és fizikailag nem is lehetséges. Másrészt viszont egyáltalán nem okozol kárt, ha akár 24 órán át a töltőn hagyod a z iPod-ot.
A Blaupunkt CD-s autórádiómon van EXT bemenet. Rá is kötöttem az iPod-ot, szól is, de rettentően halkan. Miért?