ajaj.. elolvastam a parral ezelotti hozzaszolast ami eddig nem jelent meg nekem.. sem a titanicot sem romeo&julia-t nem lattam, de kezdek felni...
UGYE NEM?
Szerintem DiCaprionak mar annyira megcsinaltak az ímázsát, hogy az emberek nagy többsége nem lesz képes elvonatkoztatni a multjatol. A napokban olvastam rola valamilyen cikket, hogy valahol a Bahamakon forgat egy filmet, ahova vitte magaval a baratait, baratnoit meg mit tudom en kit, es a legjobb szallodaban kellett ezeknek lakniuk, persze a film koltsegen. Aztan a "fohos" csak akkor volt hajlando kiszallni a legkondicionalt lalokocsijabol amikor forgatas volt, egyebkent magasrol s...t le mindenkit. Nem hiszem, hogy ezektol el tudnek vonatkoztatni a film elejen, aztan lehet hogy megbekelnek vele, de akkor mar keso lenne. Milyen jo, hogy Phantom Menace-ban a Natalie Portman jatszik, es nem valami nagy sztar. Ez szerintem olyan mint egy elore lefutott focimeccs, ahol a biztos gyozelem tudataban az edzo a sztarok helyett a kevesbe ismert jatekosoknak is megadja a lehetoseget.
Szuper volt. Ha létezik olyan, hogy SW feeling, azt mindenki felidézhette az irásodból. Kiváncsi vagyok, hogy a fiúcska hogyan értékelte a mostani epizódot?
Ha lenne a topicnak oldala, akkor ez tuti esélyes lenne a fő oldalra.
Apropó, volt szó arról, hogy annyi infó van már itt, hogy össze lehetne kalapálni belőle egy oldalt, nem lenne rossz, mit szólnátok hozzá?
Az érdekesebb részeket feltennénk, és ez lenne - tudtommal- az első topic, aminek saját oldala van.
Egyetértenék veled, ha azonos szintű színészekről beszélnénk(a szint alatt nem minőségbeliséget értek).Capricccsó-t a Romeo&Júlia+Titanic óta olyan szinten sztárolják, hogy az már durva.Liam és McGregorról soha nem beszéltek annyit és olyan intenzitással, mint róla, pedig nem hinném hogy rosszabb színészek.Sőt!De sajnos Leonardó jelenleg nagyobb sztárnak számít mint az elöbbiek.Az SW-be nem szabad sztárokat futtatni!!!!Főleg nem Capriccsót.
Sas:
nem értek veled egyet, csak ekkor nehéz elvonatkoztatni egy színészt a
korábbi szerepétől, ha nem jól játszik (ehhez hozzájárulhat a film minősége is - karakterek és viszonyaik kidolgozása, párbeszédek).
Én, pl, nem Schindler bátyót, meg a trainspottingos drogost láttam az SW-ben, hanem Qui-Gon-Gin-t és Obi-Wan-t.
És DiCaprional sem lenne másképpen, feltéve, hogy jól van megírva a szerepe, és ő jól játsza el.
Nekem speciel semmi bajom nincs DiCapro-val, ha a Titanic árbócán próbálgatja szárnyait, de kiráz a hideg, ha mint Anakin Skywalker jelenne meg a képernyőn. Egyszerűen nem oda való.
Szerepeljen romantikus filmek, meg akármiben, de ne az SW univerzumban. UFF, én beszéltem!
Poohy:Van abban valami amit mondassz, de azt hiszem ennek a filmsorozatnak egyáltalán nem tesz jót, ha olyan színészek jáccák a szerepeket akik már sztárok, főleg nem azok akiket jelenleg sztárolnak.
Már Ewan McGregor & Liam Neeson is sok volt.Nem lehet egy sikeres szinész korábbi szerepeitől annyira elvonatkoztatni.G.L. azt mondta-ami az atomon is olvasható-ő nem sztárokat alkalmaz, hanem sztárokat csinál.
Ez a film annyira jó és eredeti, hogy nem kellenek sztárok az eladásához. Önmagát adja el.
Kedves DiCaprio utálók!
Nem igazán értem ezt a tömény utálatot.
Sztárolják, ok, nem vitatom, de JÓ színész, s én mint színész tanonc
ezt a véleményemet felvállalom. Lehet, hogy a titanicban nem alakított olyan
nagyot (bár nekem ott is tetszett a játéka), de ha megnéznétek a Gilbert
Grape-et, vagy a _Teljes_napfogyatkozás_ c. filmjét, akkor talán
elgondolkodnátok, hogy nem is olyan rossz színész ez a fiú.
Én kíváncsi lennék az ő Anakin alakítására.
Szerintem nem kellene utálni egy embert azért, mert sokan másik is utálják,
mert divat, mert ez a menő.....
Hali Skacok,
Hat en se birtam ki es megneztem pedig megfogattam, hogy nem teszem meg. A film nagyon kemeny es szerintem a legjobb amit valaha lattam. Csak szegeny Lucas miatt aggodom, mert en is megneztem volna vagy huzszor moziba, de igy nem fogom csak ketszer haromszor a hang meg a latvany miatt. Jo sok lovetol elesik az biztos. Mar azert is mert aki nem rajongoja az meg fog elegedni a cd-kkel es a moziba mar nem is fogja erdekelni. Kemeny. Az egesz vilagon egyszerre kell bemutatni mindenhol. Itt csak az segit. Ugyanis nekem mar hetvegen megvolt es nem a mostanin. NA mindegy a fil cool ajanlom mindenkinek.
Szevasztok
Norberto!!
koszi!!!
Igy kell ezt,emberek..en pont 9 evesen lattam a csillagok haborujat,de most igy 30 kornyeken is elvarazsolt.Ahhoz,hogy ne tetszen,legalabb valami olyasminek kellett volna tortennie,hogy a StarWars logo helyett mondjuk titanic van kiirva,vmi ilyesmi..
Egyebkent,ez a Jedi duel a vegen valami szenzacios..es hozza a zene...Kenoby kardozasa Maul-al,,hat ha az nem tetszik egy Star Wars rajongonak,akkor nincsen ra gyogyir.
Hát bizony én is megnéztem (millió hála és kibersör mjr mesternek), annak ellenére, hogy annak idején óva intettem mindenkit attól, hogy ezt tegye, de hát a kisértés...Ennek ellenére biztos, hogy a filmet megnézem 2-3 szor.
Ds9-cel, meg a többiekkel teljesen egyetértek, nagyon felhigult a topic, a letöltési kampányig mindig el lehetett csámcsogni a newsokon, de ha a hétvégét végig nézed nem sok új infot találsz benne, csak download-t, meg anyázást. Ez nem jó ! :(
A letöltést meg lehet beszélni e-mailon, irc-n stb.n, ahogy azt én is tettem, és topicot meghagyni a feladatára.
Nem tudom nézegeti-e valaki az atomot, állítólag a buzi DiCaprio gyerek lesz a következő részben Anakin Skywalker, ez gyomorforgató, és nagyon rossz választás. Szar ügy!
Aki még nem látta, annak elmondom egy mondatban az esszenciát: Koncentrálj a pillanatra, érezz, ne gondolkozz, használd az ösztöneidet, és az Erő legyen veled! (Qui-Gon)
(ha jól értettem)
(remélem nem árultam el túl sokat) :-)
Réges
régen egy egészen
masfajta de nem olyan távoli galaxisban...
Még valamikor 1979-ben , esetleg 80-ban törtent, egy kis kék bolygó kicsi országában, egy kicsi falucskában egy kicsi fiúval.
Ugy 9-10 éves lehetett, kövér fiúcska, olyan álmodozó fajta, jó tanuló, akit osztálytársai utálnak, aki suli után hazaballagva a könyveibe temetkezik, és az unalmas áporodott vidéki levegőt ilyenkor kalandos tájakra, puskaporszagra, kardcsörgésre, kalózokra és hősök társaságára cseréli. A többiek akik kinn fociztak soha nem értették őt, nem tudták mi lehet ezekben a könyvekben hogy érdekesebb mint a port rúgni naphosszat. Ez a kisfiú, ugy érezte, hogy nem hiányzik semmi az életéből, hiszen amiről nem tudunk, az nem is hiányozhat...
Történt egyszer, hogy a szomszéd nagyfiú azt mondta, neki: Gyere el a moziba, egy Borzasztóan jó filmet játszanak, láttam a tv-ben, az amerikaiak "megőrültek tőle". A kisfiú is látta a plakátot korábban, -szines szinkronizált amerikai film-, de nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Az igazat megvallva ő nem is igen járt moziba , egyszer a szandokánt nézte meg egyszer a zorrót, de nemigen szeretett a moziba menni. A mozi a kultúrotthon nagytermében volt, ami egy nagy hideg helyiség. Etus néni szokott begyújtani a nagy cserépkályhába, ami a vászon mellett állt, és néhányan a kályha mellett melegedve a pattogó tűz által a nyitott ajtón át hátulról megvilágítottan nézték végig a filmeket. Etus néni mosta fel a bordó olajfestékkel festett betonpadlót is, és ő törölgette tisztára a kopottas fa moziszéksorokat is. A székek ülőlapja rétegelt lemezből készült, és a nagyfiúk (a kisfiú apja az ilyeneket vandáloknak nevezte) szeletenként ki kihasítottak belőle egy egy unalmasabb film alatt. A kisfiú azt sem szerette, hogy ezek a székek úgy szúrtak, és néha kihuzták a szálat az elegáns dzsörzé nadrágjából. Volt még egy hátránya a mozinak a könyvekkel szemben: ha vége van akkor sötétben kell hazamenni, mert az utcai világítás elég szegényes, és az nagyon félelmetes. Még évekkel később is amikor moziból jött haza, csak az út közepén mert menni, hogy ha a bokrokból előugrana valaki, akkor legyen ideje menekülni. Szóval itt van ez a baromijó amerikai film, és a szomszéd nagyfiú hazakisér utána. Talán akkor mégis meg kellene nézni. Eljott a mozizás ideje, benn már ropogott a tűz a cserépkályhában, a kisfiú pedig elkérte a pénzt a mozira az anyjától. Tudta hogy jobb ha tőle kéri mert az apja megmorogná- minek azt, ekkora gyerek még ne járjon moziba, ő is csak 16 évesen ment először az ipari iskolában, a városban. A mozijegy 9 Ft ba került. A Ft forintot jelent, ami ebben az országban ekkor a fizetőeszköz volt. A 9 Ft nem számított sem kevés sem sok pénznek, például egy kifli 0.4 Ft volt, egy fél liter kakaós tej pedig 2.6 Ft tehát nem jelentett nagy megterhelést a kisfiú családjának.
A kisfiú beült a székbe és várta hogy mi lehet az a film amiről a nagyok azt mondták, hogy amerikában "megőrültek tőle az emberek".
Elkezdődött hát. Felcsendult valami különös zene, és attól a perctől kezdve
kitörölhetetlenül
megmásithatatlanul valami megváltozott azon a bolygón abban a faluban, annak a
kisfiúnak az elméjében.
Ő nem is vette ezt észre. Elvarázsolva érezte magát egy ideig, de amikor a végén
a nagyfiú megkérdezte, hogy na hogy tetszett, azt válaszolta: Nem nagy szám.
Belül valami olyat érzett, hogy ez a film sötét volt és félelmetes, sötét a szó
szoros értelmében, mint a világűr. De legeslegbelül mégis megváltozott valami.
Aznap éjjel nagy csillogó robotokról álmodott, és arról hogy egyszer ő is ilyen
robotokat fog tervezni.
Ez inditotta el a kisfiút arra hogy úgy négy-öt évvel később a számitógépekkel
foglalkozo, ötlet/bitlet számitógépes magazinszerűségben sóvárogva olvassa a
sinclair spectrumról, a legemberközelibb számitógépről szóló cikkeket.
Ez tette vele azt, hogy később tonnaszámra olvasson asimovot, stanislav lemet,
járasson galaktika magazint, szenvedélyesen foglalkozzon mindennel, ami
számitógép, ami ugye majdnem robot.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy később egy cserépkályhás vállalkozó barátjával ő
bontotta le azt a cserépkályhát ami a mozit hivatott (volna) befűteni, amikor
két politikai rendszer közötti érthetetlen átnenetben megszűnt a mozi is a
faluban.
Ma már ez a kisfiú számitástechnikát tanit, jövőt kutat, robotokat épit egy
nagyvárosban, és ha néha néha hazamegy a kis falucskába akkor gyakran megy el a
néhai Etus néni háza előtt, aki melegséget vitt a filmekhez, és gyakran
támasztotta hátáéval a kályhát, aki minden filmet végignézett, és mégsem
változott tőle meg.
Ma ezzel a férfival furcsa eset történt. Hat nappal az amerikai bemutató után
odajött hozzá egy másik kisfiú, ugy 9 éves lehetett. Azt mondta neki amikor
hazaért a munkából: Apa képzeld letöltöttem a netről a Csillagok háborúja 1.
részét, fel is irtam cd-re, ha akarod megnézheted!
-a férfinak összeszorult a szive izgatottá vált, és megkérdezte: Na és milyen?
Hát nem nagy szám -hangzott a válasz- elég sötét.
A férfi elgondolkodott: minden ugyanaz, és minden mégis más. Mikor magára maradt
becsucstatta a cd meghajtóba a lemezt, nem törődve semmivel és senkivel, Kezébe
vett egy jégbehűtött bodzaszörpöt, besüppedt egy fotelba, bekapcsolta a dolby surroundos erősítőt, a philips fellini projektort és izgatottan
elinditotta a lejátszást. Nem volt cserépkályha, dzsörzénadrág,a csöves erősítő ropogása, de amikor
felcsendült a zene újra 9 évessé vált, és elkezdődött a varázslat.
Órák múlva könnyes szemmel aludt el és nagy csillogó robotokról álmodott...
Csáka! Örülök, hogy kezd visszatérni a topic a kezdetekhez és újra a filmmel foglalkozik, nem pedig a letöltésével.Ezért úgy látom időszerű újra feltennem a kérdést, hátha valaki már észreveszi és válaszolni is tud rá.
idézek"Mondja már meg valaki,ha egy jedi meghal, akkor mitől függ az, hogy rögtön veszti el az anyagi mivoltát és válik szellemmé Pl.Yoda,Obivan vagy el kell égetni ahhoz, hogy azzá váljon Vader,stb..nem árulok el titkot az új filmből.He?
na barátaim.....cxsak annyit fűznék hozzá hogy töltögessétek a sok száz mega angol változatot....töltögessétek....és akkor ,mikor is? hja ..ezen a hétvégén rájöttök hogy mindent kezdhettek elölről...hogy miért?
pint pogártárs és a többiek, akik MPEG darabolásban gondolják a megoldást!
NEM KELL 80 PERCES CD EGYIK FILMHEZ SEM! Csak annyi kell, hogy fogod az Adaptec Easy CD Creator vagy Creator DeLuxe cd író szoftvert és az advanced features alatt található Video CD Creator programot és nem az mpg fájlt írod CD-re, hanem video CD-t kreálsz belőle. Ez esetben az első CD 612 a második 625MB körüli helyen elfér. Ráadásul szinte mindenen le tudod játszani ami ismeri a Video CD-t.
PC-re kell hozzá egy Video Cd player, akár az Xing féle, de bármi más is megteszi, mi több, ha beállítod az MS Médipléjer is boldogul vele...
Bocsanat Urak, de aki meg nem latta a filmet az mit kukkerol itten? Esetleg az ujabb marketing informaciok miatt nezelodik? :)
Khule ez a topic (hala Ds9nek, az elso es legnagyobbnak, a Csozenvannak), nem kene osztodassal elcseszni a dolgot ...
Monika: Ani azert olyan kheeraly, hogy a 10evesek tudjak mire tatani a szajukat, megaztan hihetetlen strongly benne az ero, ezt sose feledd :) Emlekszel mikor Luk mindenfele kulonosebb edzes nelkul betalalt a protontorpedoval a halalcsillagba ... hiaba a csaladban maradt. :)
Az igazi trainingjet Obivan kezdi majd el, es mivel vlszinu atal a sotet oldalra (szerintem a kozepso vegen), igy azt mar a Csaszar fogja befejezni. Ejh most jut eszembe mekkora kep a vegen ahogy oldalra csuszik a kamera es bejon Palpatine feje.
Szal atter a sotet oldalra, es a sotet oldal mindig gyorsabb konnyebb es erosebb ...
Azt azért ne felejtsd el, hogy Anakin Skywalker áttért az erő sötét oldalára, ami jelentősen megváltoztatja az embert, gondolkodásmódját. Ez az egyik oldala a dolognak. A másik pedig az, hogy Vader testének nagy része bizony fém volt, ami szintén nem segíthetett neki.
Bár Obi-van megkapta a jogot a tanítására, mindezen túl, ha jól emlékszem, már nem ő fejezte be. Mi több a sötét oldara vezető dolgokról már itt is találunk utalásokat...
Fiúk, itt mindenki ojjjan hozzáértő, magyarázzatok már meg nekem valamit!
Hogy lehet az, hogy egy ilyen zseniális kisgyerekből (akinek a papája valami mikroorganizmusok, vagymik), aki utána egy jedi képzést kap, ilyen kevéssé árnyalt figura lesz, mint Darth Vader.
Merhogy szerintem ő a legkevésbé karizmatikus egyéniség, a császárhoz vagy Obi vanhoz hasonlítva.
Persze lehet, hogy tévedek.