1. Seattle-ben Bill Gates a kedves nejevel nezte meg az Episode One-t Paul Ellen mozijaban, akivel meg egyutt kezdtek el epitgetni a Microsoftot. Bill G. valasza a filmre: "It was great!", azaz nagyszeru volt.
2. Hat hiaba, a marketing, az marketing: az elso napon az Episode I. 28,5 millio dollaros bevetelt hozott, leelozve a Jurassic Park 26,1 millajat.
3. Egy 25 es ket 22 eves srac lopta el, abbol a bizonyos wisconsin-i mozibol azt a bizonyos kopiat, mar elfogtak oket. A filmet magat egy szemetkosarban talaltak meg. No comment!
NE arrol szoljon, hogy ki hogyt olti le es ne is arrol, hogy hanyszor hal meg Darth Maul es ki nyer a fogathajto versenyen:)))
A topic elso felet erdemes vegigolvasni, eleg ertelmes dikurzus folyt az egesz Star Wars jelensegrol, mindenki elmeselte az elmenyeit, informaciok aramlottak a filmszereplokrol, -keszitokrol. Errol szol ez az oldal. A Star Wars-rol es ami mogotte van.
Mirol szoljon a topic? A filmrol? Ugy akarsz moziba menni szeptemberben, hogy mar minden reszletet ismered a filmnek? (Borzalmas; en ugy lattam a Dumb es Dumbert, hogy minden poenjat elmeseltek mar nekem.)
btw, a karmanban mar a lopott kopia masolata is megvan
Aki tovabbra is csak a letoltogetesrol, akar csevegni, azok nyissannak egy uj topicot, jo? En voltam az elso /ez nem erdem/, aki tiltakozott a letoltogetesek ellen, meg azert is, hogy elmaszik a topic temaja az eredeti celtol, de ugy latom, hogy tobben is vagyunk, akiket nem csak az erdekel, hogy honnan ki tudta es ki nem tudta letolteni.
Aki nem olvasta, annak megegyszer: erdemes 20-cm-es kepatloban, silany hang- es kepminoseggel megnezni? Igaza van - ismet - ds9-nek, ma mar minden kep- es hangminoseg hitech szamit, az ilyen kaliberu filmeknel, az ember lassan hozzaszokik a surround-hoz. Nem azt mondom, hogy ez az elsorendu szempont, de hozzatartozik. Mindenki egyeni dontese, hogy megnezi e a kameraval felvett filmet, de NE errol szoljon ez az oldal.
En a magam reszerol ujra elkezdtem megnezni a trilogiat es megvarom a szeptembert. En nem akarom elrontani a varazst, ha egyaltalan van ilyen, mert sok hozzaszolo igencsak lealazta az Episode I-t. Szoval mindenki csak toltogessen, irja fel CD-re, de azert ne felejtsen el szeptemberben elmenni a moziba.
Maradjunk jogtisztak is... :-)
Az eddig megjelent 11 Phantom Menace trailer magyar szerveren egy helyen megtalalhato a www.relax-magazin.com cimen, igy nem kell unatkozni mig valaki toltogeti az illegalist... :-)
Az a bizonyos "város" hamarabb volt, mint az 5. elem, de ne zavarjon egy cseppet sem :))))))
A nagy adag űrsorozat nagy része is később volt, mint az originál SW, ez se zavarjon :))))))
Megnéztem a filmet!
Receptje a következő lehetett:
Csipet 5. elem (a város bolygó)
Csipet Ben-Hur (verseny)
Csipet Jurassic parc (tengeri szörnyek+egyebek)
Nagy adag űrsorozat az RTL-rol
Meg nagyobb ada SW feeling (remélem jol irtam)
Egy jo kis koktél lett az egészből.
Lenne egy javaslatom. A feliratozast szerintem ugy kene megcsinalini, hogy egy kulon fileba is letoltheto legyen, ne csak az egesz. Gondolom ugy is azt csinaljatok, hogy eloszor kulon elkeszititek es csak aztan masoljatok ossze valami progival.
kezdetben azt hittem rólam szól a történeted -a mozi dzsörzé nadrágot szaggató rétegelt lemez székei, stb.-
aztán a 'majdnem' karambolnál rájöttem, hogy ez mégsem lehetek én! :)))
Azért tényleg nagyon klassz volt !
--offtop--
Tolem, aszt hiszem ennyi telt.
Úgy tudom van aki leszedte mindet.
Tole próbáljátok beszerezni a hiányzó részeket.
Nekem már nincs meg darabokban.
Jó lenne kicsit segítenétek egymást.
Mint ahogy pl. mrj is tette velünk.
--ontop--
A DiCaprio témához: annyira nem rossz színész + a Lucastól ördögi húzás lenne bevonni a 2. epizódban, mert:
1.) lehet, hogy az érdeklődés kicsit alábbhagy (ennél a felfokozott várakozásnál biztos alább) és egy "sztár" színésszel meg lehet dobni a filmet..
2.) ha jól hallottam, akkor a 2. rész a szerelmi szálra fog összpontosulni (ide egész jó a DiCaprio)
3.) az összes star wars rajongó mellett az összes titanicot imádó tinilány, stb. stb. is elmegy megnézni a filmet és a következő tíz Lucas generációnak is meglesz a betevő falatja...
Szóval: szerintem nem lenne rossz húzás
Sosem feljtem el amikorláttam a Jedi Visszatér-t nem volt semmi. 6 éves voltam (1985-ben adták le nálunk ). akkok nem sok mindent értettem belőle. Számomra a sötét katonák (Darth + a geerátor védői) harcoltak a fehérek (rohamosztagosok ) elle, köztük meg ott voltak a semilyen színűek (A főszereplők) szóvel nem értettem sokat belőle , de teccet a látvány , elvarázsolt teljessen. Azóta láttam már "néhányszor" , és megértettem a dolgokat , de szerintem egy éves valaki is élvezni tudja a filmet (főleg ha tud olvasni , mert én akkor nem nagyon tudtam :)). Minden korosztály számára ad valamit a film ... bla..bla.. meg a többi közhelyes dolog..
na szóval annyit.. ma este Episode 1 vetítés nálunk..
Az itteni forum tagjai valszleg legalabb 18-20 evesek, de inkabb tobb..
Senki nem kerdezett meg 12-14 vagy mittomen hany eveseket akik lattak? a bme infos baty ocsikeje vagy ilyesmi... azert arra kivancsi lennek hogy ok mit mondanak erre az egeszre..
mar ha latak a starwarsot (regieket) es ossze tudjak hasonlitani...
mert lehet hogy az akkori starwars-rol sem a 30 evesek nyilatkoztak... mi akkor fiatalok voltunk... en kb 2 eves voltam 79-ben, szal nem emlexem :))
diab