Keresés

Részletes keresés

Kojak Creative Commons License 1999.06.03 0 0 857
Ez igen, ezért szeretek idejárni, ds9 megint hirdeti az igét, jegyzeteltem, megkeresem a filmben a jelenteket.

pedro870-nek teljesen igaza van, a vivás jelenetek teljesen frankók, lehet, hogy csinálok egy vágást csak a vivójelenetekből.

DiCaprio-ról meg csak annyit, hogyha mégis bekerül, akkor könnyen meg lehet magyarázni, miért olyan penge, hiszen vele van az erő.

Azoknak a fanyalgóknak, akik Anakin győzelmét és a kontrollhajó felrobbantását nevetségesnek tartják, hagy emlékeztessem őket a IV epizódban egy 19 srác, aki még soha nem repült X szárnyúval, és még egy teherhajót is nehezen vezetne el - hiszen ezért kellet egy Han Solo - lekörözi az elit birodalmi alakultokból álló TIE-okat, végigrepül egy baromi szűk folyoson és beküld két proton torpedot egy 2m átmérőjű lyukba. A kotta ugyanaz, csak az tudja lejátszani, aki birtokosa az Erőnek. A TPM-ben még árnyalt is rajta Lucas, mert véletlenül robbantja fel a hajót.

Más kb. két hete jelent meg egy új SW könyv Timothy Zahn tollából, aki olvasta az előző három részt ebben sem fog csalódni.

Üdv

Kojak

Előzmény: pedro870 (850)
Barát Creative Commons License 1999.06.03 0 0 856
Nekem feltünt, hogy az 1. részben a lézerkardokról időnként visszaverődnek a lövedékek, időnként pedig elnyeli őket, mint a többi részben. Hogy is van ez ?

Egyébként én is a "Z" betűs változatot láttam, és már az is nagy különbséget jelentett, amikor 15"-os monitor helyett 17"-oson néztem újra. Arról nem is szólva, amikor megnéztem újra a trailereket. Nem semmi lehet moziban.

andzsin Creative Commons License 1999.06.03 0 0 855
Nem tudom, hogy akik megnezik a filmet azok mi a FRANCERT lovik le a poenokat elore?!!!!!!!!!!!!!! Hogy ki lo ki mit, meg mi fog elpusztulni?
Ha mar elmondjatok a velemenyeteket, akkor legalabb a film tartalmarol szolo ertekezest mellozzetek, ha lehetseges.
Azert szerintem megiscsak mas valamit egy 25 cm-es atmeroju kepernyon nezni, meg egy 7x3 méteres vasznon, nem? A Fuggetlenseg Napja pl. iszonyu idetlen az 55 cm-es atlag TV kepernyon.
Es az sem egy utolso dolog, hogy a Lucas eppen azert szabott szigoru felteteleket, hogy milyen technikai szinvonalon allo mozikban mutathassak be, hogy minden apro reszlet kijojjon.
Ugyanakkor persze a 3 trailer igy is f@szan mutat es nagyon tetszik at uj design, a hang az pedig ugyanugy szol surround-ban mint ahogy a moziban.
andzsin Creative Commons License 1999.06.03 0 0 854
Nem tudom, hogy akik megnezik a filmet azok mi a FRANCERT lovik le a poenokat elore?!!!!!!!!!!!!!! Hogy ki lo ki mit, meg mi fog elpusztulni?
Ha mar elmondjatok a velemenyeteket, akkor legalabb a film tartalmarol szolo ertekezest mellozzetek, ha lehetseges.
Azert szerintem megiscsak mas valamit egy 25 cm-es atmeroju kepernyon nezni, meg egy 7x3 méteres vasznon, nem? A Fuggetlenseg Napja pl. iszonyu idetlen az 55 cm-es atlag TV kepernyon.
Es az sem egy utolso dolog, hogy a Lucas eppen azert szabott szigoru felteteleket, hogy milyen technikai szinvonalon allo mozikban mutathassak be, hogy minden apro reszlet kijojjon.
Ugyanakkor persze a 3 trailer igy is f@szan mutat es nagyon tetszik at uj design, a hang az pedig ugyanugy szol surround-ban mint ahogy a moziban.
Kojak Creative Commons License 1999.06.03 0 0 853
Ez igen, ezért szeretek idejárni, ds9 megint hirdeti az igét, jegyzeteltem, megkeresem a filmben a jelenteket.

pedro870-nek teljesen igaza van, a vivás jelenetek teljesen frankók, lehet, hogy csinálok egy vágást csak a vivójelenetekből.

DiCaprio-ról meg csak annyit, hogyha mégis bekerül, akkor könnyen meg lehet magyarázni, miért olyan penge, hiszen vele van az erő.

Azoknak a fanyalgóknak, akik Anakin győzelmét és a kontrollhajó felrobbantását nevetségesnek tartják, hagy emlékeztessem őket a IV epizódban egy 19 srác, aki még soha nem repült X szárnyúval, és még egy teherhajót is nehezen vezetne el - hiszen ezért kellet egy Han Solo - lekörözi az elit birodalmi alakultokból álló TIE-okat, végigrepül egy baromi szűk folyoson és beküld két proton torpedot egy 2m átmérőjű lyukba. A kotta ugyanaz, csak az tudja lejátszani, aki birtokosa az Erőnek. A TPM-ben még árnyalt is rajta Lucas, mert véletlenül robbantja fel a hajót.

Más kb. két hete jelent meg egy új SW könyv Timothy Zahn tollából, aki olvasta az előző három részt ebben sem fog csalódni.

Üdv

Kojak

Kojak Creative Commons License 1999.06.03 0 0 852

Üdv

Kojak

Kojak Creative Commons License 1999.06.03 0 0 851

Üdv

Kojak

pedro870 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 850
bocsánat

a jedik párharcainak jelenetei sokkal jobban kidolgozottabbak mint a 456-ban.

igen, így érthető :)) ("A vívás meg minden sokkal jobb mint volt.")

ds9 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 849
Ja meg valami a film jelenleg, ket hettel a bemutato utan ( a hetfoi adatok alapjan ) minden idok legjovedelmezobb filmjei kozott a 24-ik, 207.000.000. dollarral.
Tahat ha megse erne el a Titanicot akkor is benne lesz az elso 10-ben, bar valoszinubb, hogy az elso 3-ban tekintve, hogy a 4-ik a Jurassic Park 357.000.000. dollarral es a SW most tart 207-nel ket het utan.
ds9 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 848
Hello mindenki, meg mindig innen Floridabol.
Eddig 4-szer abszolvaltam a film megtekinteset es New Yorkben tervezem meg egyszer a Ziegfieldben is megnezni mert az nagyon jol szol ( ott vannak altalaban az excluziv bemutatok is ).

Ngy oromomre a SW kevesbb mint 13 nap alatt elerte a 200 millio dollaros bevetelt es evvel megint rekordot dontott.A rekordot eddig az Independence Day tartotta 20 vagy 30 nappal ( kulonbozo forrasok mas-mast irnak ).
A film a masodik heten kevesebb forgalomesest szenvedett el, mint barmilyen film eddig a filmtortenelemben.
Tehat hajra George Lucas, menjunk csak a Titanic utan.
Junius 19-et jeloltek ki a SW rajongok itt az USA-ban a SW day-nek amikor a rajongok majd elmennek es megdobjak a beveteleket, hogy elsullyesszek a hajot.

Szerintem egyebkent a film kib@szott jo, ez sajnos kepernyon nem biztos, hogy kijon, de nagyon ritkan nezek meg egy filmet 6 nap alatt 4-szer ( mondjuk soha ).
Tehat csak annyi kell, hogy szeretni kell a SW-t es nagy baj nem lehet, ma reggel a Regis and Kathy Lee reggeli talk show-ban , be lehetett faxolni, hogy ki utalja es ki nem Jar Jar Binks-et 10-17 lett az eredmeny az utalat javara, de szerintem a leny ( majdnem palit irtam ) nem annyira zavaro, ha az ember elore tudja, hogy milyen idiota.
A kiejtese egyebkent csapnivalo, " Weesa all sinking and no power.Whena yousa thinking we are in trouble?", "Ye gods, whatta meesa sayin'?".

Na mindegy.

Egy ket erdekesseg a filmrol amit a napokban olvastam illetve lattam.

- a filmben nincs szereplo rendelve Darth Sidious szemelye melle, sot nem is szerepel ilyen szereplo, a mai nap Rick McCallum lenyilatkozta azt amit wegyebkent sokan sejtettunk mar eddig is es akik lattak a filmet biztosak is benne, hogy ki is o valojaban.
- az utolso jelenetek egyikeben Jar Jar fellok egy robotot aminek a hatuljan a 1138 szam szerepel ami Lucas 1970-es THX 1138 cimu filmjere utalas ( lattam tenyleg benne van )
- a galaktikus szenatus jelenetben miutan Queen Amidala bejelenti a bizalmatlansagot a bal also sarokban E.T. es tarsai ugralnak ( tenyleg lattam )
- a film legvegen amikor mar lefutott a teljes stablista Darth Vader legzese halhato ( na ennek orult legjobban a mozi szemelyzete mert nem tudtak miattam takaritani, mert ezt meg kellett hallgatnom, termeszetesen )
- Ewan McGregor a fenyszablyas jelenetek kozben a fenyszsablyat utanzo hangokat hallatott ( mint sokan masok ) es ezt az utomunkalatok soran ki kellet szedni a hangsavrol.
- amikor Palpatine leszall a Naboo-ra, a testorei nagyon hasonlitanak a kesobbi csaszari testorokre, csak itt a ruhajuk kek( ott piros ) es az arcukat nem fedi teljes maszk.

pedro870 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 847
Halihó

hát persze, jogy megnéztem.

Nagyon tetszett.
És figyeljétek meg, Jar Jar aki nekem nagyon tetszett, Qui Gon-t rendesen idegesíti. Nem egy nyugodt lény, szerintem poénos.

A vívás meg minden sokkal jobb mint volt.

Egyébként azontúl, hogy leonardo dicaprio sok nyálas karaktert játsszott már és hát csomó nő beindul a szemétre, azért nem rossz színész, szerintem megfelelő a szerepre. Ennek a hapsinak korábban voltak azért olyan filmjei is, ahol nem a szépfiú-alakítás volt az elsődleges és akkor szerintem jól teljesített. És róla el tudom hinni, hogy ő gonosz lesz. Na mindegy.

bigus_digus Creative Commons License 1999.06.02 0 0 846
Valaki dobjon nekem egy mail-t, hogy milyen módon és honnét tölthetem le az Episode 1 full versióját. Tök mindegy, hogy lassú vagy gyors a server, van időm.
DonVitoCorleone Creative Commons License 1999.06.02 0 0 845
Megnéztem a filmet és nagyon tetszett.
Nem volt semmi bajom a kisfiúval (sem a színésszel sem pedig a karakterrel). Az sokkal zavaróbb lett volna, ha amiket csinál, pl. a végén a shield generatorral, az tudatos lett volna. De így teljességgel elfogadható volt. Palpatine (azaz Ian McDiarmid) szintén szeniális volt, főleg amikor Anakin karrierjéről nyilatkozik...hehe...
Liam Neesom kissé öregesnek tűnt, de szerintem ő is tökéletes választás volt erre a szerepre. De aki legjobban tetszett az Obi-Wan Kenobi. Hihhetetlenül jó volt MacGregor. Nem számítottam rá, hogy a bölcs és megfontolt Obi-Wan fiatalon ennyire extrovertált és heves lett volna. Amikor a trailerekben láttam egy-két jelenetét meg is ijedtem, hogy nem lesz jól megcsinálva. És mégis. Az utolsó fénykard-párbaj pedig egyszerűen fenomenális.(szerintem.) Főleg azok után, hogy olvastam Ray Park (aljas Darth Maul) nyilatkozatát mely szerint az utolsó jelenet, ahol harcolnak nagyon pörgősre és látványosra sikeredett (még harcművész szemmel is, merthogy ő az...), valamint, hogy Ewan rajongása olyan fokú volt a StarWars iránt, hogy a fénykard-vívás minden fortélyát kitanulta attól a pasitól aki az egészet megálmodta, és megalkotta.
Ezek után nagyon sokat vártam attól a harctól. És bejött. (Bár egy kicsit zavaró, hogy Luke és Vader milyen gyermeteg módon harcol később, sőt maga Obi-Wan is. Bár ha az ember akarja, akkor könnyem megmagyarázhatja ezt is.)
A látványt illetően egy kicsit tényelg műanyag volt az a sok (szerintem)idétlen "tapsifüles" élükön azzal a balfék Jar-Jarral. (Tudom a 8 éveseknek is kell egy kis hös, akiről tesiórán beszélgethetnek oké oké...)
Ja! Mellesleg Ray Park lesz az EPISODE II. harc-koreográfusa...YIHHHHHAAAAA!!!

Leonardo DiCaprio nem. Több okból sem.
1. Nem hiszem, hogy Lucas love storyt csinálna a StarWarsból. Leo pedig csak oda illene.
2. Jó színész. Megkockáztatom, hogy van olyan jó mint Ewan MacGregor. DE Ő NEM ALKALMAS (szerintem) ARRA, HOGY ELJÁTSSZON EGY JEDI LOVAGOT! Túl nyeszlett, törékeny. A vasálarcosban sem volt túl átütő amikor vívni kellett. Nézzétek csak meg! Mit tudna ezek után szerencsétlen kezdeni egy fénykarddal? (Főleg a fenn említett párbaj után.)
Na ennyi. Serintem a film nagyon jó, biztosan megnézem moziban is. (legalább egyszer....hehe)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.02 0 0 844
Még annyit, hogy a kis Anakin kölökben átlagon felül munkálkodik az Erô ugyibár, ezért nem megelepô rendkivüli ügyessége és vakmázlija..
Rascal Creative Commons License 1999.06.02 0 0 843
BIG4 !
Esetleg használd jelszónak azt a jelzőt, amit önkritikád gyakorlásakor legsűrübben használsz, az megmarad.... ;-) (bocs, de ez magától jött, remélem nem veszed rossz néven)

Szerintem filmen a látvány és a jó hang majdnem fontosabb mint maga a történet. Véleményem szerint a történetnek a könyvben kell inkább előtérbe kerülnie, ahol a helyszín és a szereplők elképzelése a fantáziánkra van bízva, viszont a látványra jól kidolgozott film ebben komoly "útmutatást" adhat. Tudtok valamit a könyv megjelenésével kapcsolatban ? Egyik ismerősöm éppen USA-ban van nászúton, ha ott kiadták könyvben, és ő sem felejti el, lehet, hogy hamarosan hozza.

Rascal

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.02 0 0 842
Halihó !

Na újra itt a mumus. (big1,2,3,4).
hétvégén én is megkaptam a kalóz felvételt. annyira videokamerás, hogy az elején amikor a STAR WARS logo berobban, hallatszik a nézôtérrôl jövô ováció. Mint már többek említették a kép relatíve jó, bár a csillagpettyek helyett inkább csak nagy szürkeség látszik így hát az a kevéske ürcsata-jelenet nem egy multiplex élmény. A hang pedig úgy visszhangzik, ahogy a nagykönyvben megírott vala.Mindegy azért nem élvezhetetlen a dolog.
A film szerintem marha jó
legalábbis nekem és azoknak, akik hozzám hasonlóan imádjáka a Lucasarts hi-tech animációt.
Akik a SW világot imádják, azok úgyvélem csalódottak lesznek (néhányan már láthatóan azok is), mert a régi varázs hiányzik. A mesterien kidolgozott bábuk, makettek és maszkok világát felváltotta a mesterien kidolgozott animáció, de ennek kissé más a hangulata.
Akik mély mondanivalókat keresnek, nemtom, hogy csalódnak -e, de ammennyire a szöveget értettem úgy hiszem igen.
De akik az ürjeleneteket csípik, azok sem laknak túl jól.
Mégsem mondhatom, hogy rossz a film mert, csurig van marha látványos felvételekkel, lényekkel.
Akik azért panaszkodnak, hogy mekkora kamu hogy kisgyerek nyeri a pod versenyt és egyedül robbantja föl az ellenséget, azoknak üzenem: félreértés ne essék e film egy sci-fi, mese. Ebben a müfajban egy bolha is megehet nyugodtan egy elefántot és még böföghet is hozzá egy jót. Aki realista filmeket kíván nézni, annak Kuroszavát ajánlanám.

még annyit, hogy örömmel láttam, hogy a TheGod féléktôl nem csak nekem van hányingerem. (bocs az offtopicolásért)

Big

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.02 0 0 841
teszt
mert már megint elfelejtettem a passwordomet
masvalaki Creative Commons License 1999.06.02 0 0 840
Mintha a Star Wars homepage-n úgy olvastam volna, hogy kilenc éves...
A királylány meg 14....
Előzmény: Dob (838)
masvalaki Creative Commons License 1999.06.02 0 0 839
Kedves andzsin,

Ne haragudj, hogy ellent mondok neked, de szerintem egy 17colos monitoron (rossz esetben a 15) is érdemes megnézni. Legalábbis én megnéztem volna akkor is. Mert nem csak a HI-TECH meg az effektek érdekelnek, amik igaz részei a filmnek, de nem a meghatározó részei. Szerintem ez az epizód, sőt előzőek sem elsősorban a látványról szóltak, legalábbis nekem nem. Megnézem majd moziban is szélesvásznon, miegyébb, de szerintem nem lesz olyan hűdenagyon hatalmas különbség, amitől a fejemhez kapnék, DE BAROM VOLTAM, HOGY NEM VÁRTAM MEG A MOZIBEMUTATÓT.

masvalaki

Előzmény: andzsin (831)
Dob Creative Commons License 1999.06.02 0 0 838
Megnéztem..nem teccett.. a látvány jó.. sőt , de hát az nem minden. Anakin nevetséges.. A 6 éves sráv megnyeri a Pod versenyt , szétlövi (első űrhalyós kalandjában) a Droid kontroll hajót. Palaptine kétszinűsége nagyon jó volt , és az utolsó beszolása "Figyelni fogom a fejlődésed" nagyn para. A SW feelilng szerintem csöppet sem olyan mint a triológiában , a Számgéptrükkök tökéletessége nélkülözi a korábbi részek "modellhatásait" :)) A következő részben nem is tudom mért kell majd hús-vér szinész.
A Csatadroidok hulla jók voltak.. a kedvenceim.. kár hogy mindig lelövik őket
AttyPetty Creative Commons License 1999.06.02 0 0 837
Nekem megvan 1999-06-01 15:14:07 sw_vcd hozzászólásáig. Küldöm a címedre.
Előzmény: Kádár Mónika (835)
Kojak Creative Commons License 1999.06.02 0 0 836
Hát ez elég sittes:(
Előzmény: Kádár Mónika (835)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.02 0 0 835
Kedves rajongótársak, a kérdőjelek a hozzászólások fejlécében némi technikai malőr folytán szerepelnek a nickek helyett.
Amennyiben valakinek van aránylag friss mentése a topicról (szégyen gyalázat, nekünk nincs, csak 15-i), az könyörgöm, szóljon!

Köszönjük.

andzsin Creative Commons License 1999.06.02 0 0 834
Kis szinesek a Star Wars-ról:

1. Seattle-ben Bill Gates a kedves nejevel nezte meg az Episode One-t Paul Ellen mozijaban, akivel meg egyutt kezdtek el epitgetni a Microsoftot. Bill G. valasza a filmre: "It was great!", azaz nagyszeru volt.
2. Hat hiaba, a marketing, az marketing: az elso napon az Episode I. 28,5 millio dollaros bevetelt hozott, leelozve a Jurassic Park 26,1 millajat.
3. Egy 25 es ket 22 eves srac lopta el, abbol a bizonyos wisconsin-i mozibol azt a bizonyos kopiat, mar elfogtak oket. A filmet magat egy szemetkosarban talaltak meg. No comment!

andzsin Creative Commons License 1999.06.02 0 0 833
NE arrol szoljon, hogy ki hogyt olti le es ne is arrol, hogy hanyszor hal meg Darth Maul es ki nyer a fogathajto versenyen:)))
A topic elso felet erdemes vegigolvasni, eleg ertelmes dikurzus folyt az egesz Star Wars jelensegrol, mindenki elmeselte az elmenyeit, informaciok aramlottak a filmszereplokrol, -keszitokrol. Errol szol ez az oldal. A Star Wars-rol es ami mogotte van.
uh Creative Commons License 1999.06.02 0 0 832
andzsinhoz es a tobbiekhez!

Mirol szoljon a topic? A filmrol? Ugy akarsz moziba menni szeptemberben, hogy mar minden reszletet ismered a filmnek? (Borzalmas; en ugy lattam a Dumb es Dumbert, hogy minden poenjat elmeseltek mar nekem.)
btw, a karmanban mar a lopott kopia masolata is megvan

Előzmény: andzsin (831)
andzsin Creative Commons License 1999.06.02 0 0 831
Mindenkihez!

Aki tovabbra is csak a letoltogetesrol, akar csevegni, azok nyissannak egy uj topicot, jo? En voltam az elso /ez nem erdem/, aki tiltakozott a letoltogetesek ellen, meg azert is, hogy elmaszik a topic temaja az eredeti celtol, de ugy latom, hogy tobben is vagyunk, akiket nem csak az erdekel, hogy honnan ki tudta es ki nem tudta letolteni.
Aki nem olvasta, annak megegyszer: erdemes 20-cm-es kepatloban, silany hang- es kepminoseggel megnezni? Igaza van - ismet - ds9-nek, ma mar minden kep- es hangminoseg hitech szamit, az ilyen kaliberu filmeknel, az ember lassan hozzaszokik a surround-hoz. Nem azt mondom, hogy ez az elsorendu szempont, de hozzatartozik. Mindenki egyeni dontese, hogy megnezi e a kameraval felvett filmet, de NE errol szoljon ez az oldal.
En a magam reszerol ujra elkezdtem megnezni a trilogiat es megvarom a szeptembert. En nem akarom elrontani a varazst, ha egyaltalan van ilyen, mert sok hozzaszolo igencsak lealazta az Episode I-t. Szoval mindenki csak toltogessen, irja fel CD-re, de azert ne felejtsen el szeptemberben elmenni a moziba.

Kojak Creative Commons License 1999.06.02 0 0 830
Valami bug van a nevek helyén csak kérdőjelek vannak??

Üdv
Kojak

zotyo Creative Commons License 1999.06.02 0 0 829
Bocsika, nem tudna valaki címet is küldeni? Amit találtam az nem müxik...
Drev Creative Commons License 1999.06.02 0 0 828
Maradjunk jogtisztak is... :-)
Az eddig megjelent 11 Phantom Menace trailer magyar szerveren egy helyen megtalalhato a www.relax-magazin.com cimen, igy nem kell unatkozni mig valaki toltogeti az illegalist... :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!