Keresés

Részletes keresés

Sad Man Creative Commons License 1999.06.04 0 0 917
Sziasztok!

Engem is mindenképp érdekel a szeptemberi közös mozizás. Ha lehet, bekapcsolódnék. Kösz!

Sad

Rascal Creative Commons License 1999.06.04 0 0 916
Engem is érdekel a MOZI !!!!!!

Aki látta a SPACE BALLS-t ( nálunk Űrgolyhók címmel ment, és főleg SW paródia), az biztos emlékszik arra a jelenetre, amikor az űrhajó videó archívumából előszedték a filmet ( a space balls-t), mondván a kalózkópia mindig hamarabb jelenik meg mint a hivatalos változat. Kiváncsi vagyok, ki gondolta volna akkor, hogy az SW-vel ez egyszer tényleg megtörténik ? (legalábbis USA-n kívül)

Varázsos Barát Creative Commons License 1999.06.04 0 0 915
Bocs, elfelejtettem! Jó akár szombat, akár vasárnap, a négy óra is jó!
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.06.04 0 0 914
Feliratos vetítés? Jegyelővételi lehetőség? Szuper hangzás? Tekintettel vannak a vidékiekre? SW-szeretők tömkelege? OTT A HELYEM!

Kedves Mónika! Én is jövök! Kérlek, jegyezz fel a készülő listádra!

Ui.: Remélem, ez a hozzászólásom nem foszlik semmivé az elektronikus Nirvánában, mint a tegnapi SW - ami lelkiszeg.-es hozzászólásom a karbantartási bigyó miatt! :)

Gyötör Creative Commons License 1999.06.04 0 0 913
Na ezt a bulit én sem hagyhatom ki!
Mónika légyszives vegyél fel a vélhetően készülő listádra.

Tasztatlatgok!
Ki fog beöltözni a vetítésre? És ha igen, kinek-minek?
(jelmezes tali ötlete után szabadon)

Poohy Creative Commons License 1999.06.04 0 0 912
En is itt vagyok (ala Luke a Jediben)!
azaz Monika, en is en is en is en is en is en is en is en is en is en is en is
akarok menni a vetitesre!

Szerintem a szombat jobb lenne, mert ha utana buli van azt meg vasarnap
ki lehetne heverni.

Legyen mindenkivel az ero
udv,
Poohy

Zombie Creative Commons License 1999.06.04 0 0 911
SW-vetites: tamogatom es ott a helyem!

Nehany kerdesem lenne:
Van valaki itt aki SW fan club tag? Elmeselhetne milyen az meg milyenek az emberek, mirol van ott szo stb.

ds9! Ha ugyis elmesz New Yorkba, elmeselhetned hogy mi a kulonbseg egy olyan amerikai szupermozi terme meg mondjuk a magyar multiplex termek (mondjuk a Korda Sandor a Corvinban) kozott. Mennyire vagyunk technikailag lemaradva?

Ja! Vasarnap este az RTL Klubon a Vasarnapi kiadasban az Episode I-rol lesz szo, nezzetek jol, hogy utana majd egyutt rohoghessunk a sok hulyesegen amit osszehordanak rola (vagy nem, de mindenesetre csak nezzetek)

Zombie Creative Commons License 1999.06.04 0 0 910
Szeretnem nehany hozzaszolassal boviteni az eddigi Episode I kritikakat, ha meg valaki nem latta es tobbfele velemeny is erdekli. Nekem kifejezetten jot tett az a sok negativ kritika mielott megneztem a filmet, ugyanis nem vartam tul sokat a kritikakat olvasva es kellemesen csalodtam (szerencsere).

Plusz pontok:
-Effektek, CG: szerintem nagyon jok, es beleillenek a filmbe. Persze szokni kell az uj dolgokat mert tenyleg tomve van veluk a film, de ez kellett is. Az uj lenyek mind nagyon tetszettek es mindegyik nagyon ki van dolgozva. Szoval cool.
-Qui-Gon Jinn: egyszeruen jo volt es kesz.... Liam Neeson tokeletes a szerepre.
-Darth Maul: telitalalat. A legjobb uj karakter. Ray Park is zsenialis huzas volt. Kar hogy keveset beszel mert a hangja nagyon jo.
-Palpatine/Darth Sidious: Ian McDiarmid fantasztikus, de tole ezt en el is vartam :-)
-Zene: kiraly, nem is megy ki a fejembol egesz nap :)
-jo volt meg C-3PO, Sebulba, a "viceroy" (nem tudom van-e neve) es a haverja, a Pod Race, Shmi Skywalker.

OK:
-Sztori: hogy lapos-e vagy sem. Szerintem megallja a helyet a tortenet,
mondjuk oda kell figyelni ha erteni akarod a Naboo koruli kavarast.
Egy fantasy-mese filmnek egy ilyen sztori tokeletesen megfelel es nem
is kell tobb.
-Jar-Jar Binks: nagyon meresz huzas volt betenni a filmbe az biztos.
Mindenki utalja es azt mondja ki kellett volna hagyni... nem gondoljatok
hogy pont azert lett kitalalva hogy idegesito legyen? Ha utaljuk maris
elertek a celjukat.
-OK meg Amidala kiralyno, Yoda, Panaka meg a gunganok.

Negativ pontok:
-Obi-Wan Kenobi: Ewan McGregor mintha erre szuletett volna... nagy
kar hogy kicsit lapos szovegeket adtak neki. Tulzottan alarandelt volt
Qui-Gonnak, remelem az Ep2-ben mar fontosabb figura lesz.
-Anakin: a masik kenyes pont. Vele en sem voltam teljesen elegedett...
De el kell ismerni a kissrac minden tole telhetot megtett, es nem az o
hibaja hogy csak 9 eves hanem talan idosebbet kellett volna valasztani.
-Tul suru a film, sok a vagas a kulonbozo helyszinek kozott foleg a vegen.
Egy akciojelenet mar csak 1-2 perc, mig az Ep6 vegen pl. percekig is kovetett egy helyszint.
-Negativ pont meg amikor Anakin azt mondja "laser sword" a fenykardra.
A droidok se tetszettek tulzottan valahogy veluk nem tudok ugy azonosulni
mint a rohamosztagosokkal.

Kedvenc jelenet: a teljes fenykardparbaj. Az effektek, a koreografia, meg kozben a "Duel of the Fates"... allat!
Kedvenc beszolas: nem tudok kiemelni egyet sem... Darth Sidious/Palpatine/Darth Maul osszes :)

Nekem nagyon tetszett a film es ennek azert is orulok mert tenyleg annyi
volt a negativ kritika hogy mar kezdtem aggodni. En cseppet sem csalodtam
es jol szorakoztam.

kaviat Creative Commons License 1999.06.04 0 0 909
kerenyitomi Mesterem !

nem lehet hogy az a legendás Z betü Zorrot takarja ? és akkor a legenda újra él!!! Zorro elhozta nekünk a mannát :)))

.kav]4t

Előzmény: kerenyitomi (901)
kaviat Creative Commons License 1999.06.04 0 0 908
eomer Mesterem :)) +10telsz :)))

.kav]4t

Előzmény: eomer (902)
Iwo Creative Commons License 1999.06.04 0 0 907
Mi a véleményetek arról, hogy az Epizód 2-ben lehet hogy a Leonardio Di Caprio lesz majd Anakin Skywalker? Brrrrrrrrrrrrrrrrr..........
pedro870 Creative Commons License 1999.06.03 0 0 906
na meg a pod-racing ami ugyancsak hasonló, a rabszolgaságról ne is beszéljünk
pedro870 Creative Commons License 1999.06.03 0 0 905
Fontos: A film vége ami csak nem rossz, a film maga K****, K********, K*****, K********, K**********-an JÓ, JÓ és JÓ.

Egyik haverom szerint tiszta Ben Hur, csupán itt az antikrisztus felemelkedését kísérhetjük szemmel :)). A gyerek azt is hozzátette, hogy alapban tiszta biblia jellegű a sztori.

Egyébként tényleg vannak a Ben Hurral (ami tuti jó film) hasonló elemek, pld a rengeteg római hangulatú elem. Pld Naboo Cití épületei, diadalívek. Palpatine testőreiről is tiszta római cuccban vannak, figyeljétek meg a sisakokat. Na jó esetleg spárta :).

A film jó!

pedro870 Creative Commons License 1999.06.03 0 0 904
csak pár gondolat

A birodalmi rohamosztagosok illetve a birodalmi hadsereg nem a robotok helyett jött létre. A robotok a Trade Federation hadserege egy "kultúra" hadserege, aminek komoly gyengéi vannak. A film végén (nem lövök le poént!!) nézd meg az érkező politikus tesőreit, akik viszont köztársasági katonák. Ezek nem droidok.

Szerintem teljesen jó, hogy van egy kultúra, ami mondjuk technikailag iszonyatosan fejlett, de harci képességeik, pl fizikumuk gyenge vagy kevesen vannak, ezért (mint ez sok sztoriban volt már) technikai és ipari kapacitásukat felhasználva robotokból építik fel a hadseregüket.

És ne felejtsük el, hogy a robotok irányítására központi irányítóegységet használtak anélkül nem működtek. Kérdezem: hogyan oldják ezt meg egy birodalmi területre? Mellesleg a birodalmi rohamosztagosok kissé hatékonyabbak voltak mint ezek a droidok.

A lényeg az, hogy mind a droid mind a rohamosztagos elég "műanyag", úgymond személytelen, így agyonlövöldözésükkel el merik árasztani a fiatalokat is. (A Behind the Magic kb megerősíti a Shop Stop című filmben felmerült témát, nem emlékszem pontosan, de most a százezrek nem számítanak :(, szóval a szuper csillagrombolón majd százezer hapek volt, a halálcsillagon kb 2 millió, azt hiszem, ennek csupán fele katona, a többi "szabad vállalkozó". Ebbe egyébként nem kell belemenni, a dolog így okés, senki nem von le szerintem ebből hibás következtetéseket.)

Pláne már az is sejthető, hogy vagy a második vagy a harmadik részben jön a Klón-háború, ahol ugye Kenobi és Skywalker együtt harcolt ( lásd A NEW HOPE című filmbeli Kenobi visszaemlélezést) ahol feltehetőleg Klónozott katonák is megjelenhetnek ( szintén lásd "A birodalom ébredése" vagy vmi ilyesmi. Tehát lesz szerintem pár tízezer egyenkatona mint rossz, őket majd megint lehet gond nélkül irtani. Kérdés ki lesz a színész! :)

Elég gusztustalan dolgot olvastam a neten, mégpedig, hogy vkik azon kezdtek el csámcsogni, hogy az új film bizony rasszista sztereotípiákat közvetít. Pár médiaszakember is helyeselt. Na most ezt nem kell kommentálni szerintem, mert ennél nagyobb baromságot... Kattog az agyam, ha ilyet olvasok.

Szerintem az a fő baj, hogyha vkit nem kap el ezeknek az SW filmeknek a hangulata, akkor azoknak ott kéne hagynia ezeket a filmeket a francba, mert ezek a filmek nem elemezhetőek hasonló szempontok alapján mint pl a Mátrix. mindegy...

Jar Jar-ban egyébként az a vicces, hogy a különböző szereplők nagyon eltérő viszonyban vannak vele. A jediket kicsit idegesíti, állandóan leállítják, de tolerálják, a droidok lenézik a gyerek és Padme viszont megmosolyogja minden hülyeségét. A fejét senki ne akarja má lerugni!!!!

A film története teljesen jó, inkább azzal a "kritikával" értek egyet, hogy a film rövid. Bizonyos dolgokat nem tud elég részletességgel bemutatni, az az űrharc túl rövid például. Sajnos a fim vége számomra nem hozta az eddigi "felemelő" érzést, de nem rossz.

A mozi jó ötlet, az időpontnál jó az ötlet, hogy a vidékről jövők miatt délután legyen a cucc. Igen, én is jönni szeretnék.

pedro

ds9 Creative Commons License 1999.06.03 0 0 903
En is el szeretnek menni, mert ez esetben az ontevekeny Luke Skywalkerek ( a laser pointerukkel egyutt ) valoszinuleg kint maradnak.
Meg egyebkent is ezt a filmet akarhanyszor meg tudom nezni ( halaistennek ).
Előzmény: Kádár Mónika (899)
eomer Creative Commons License 1999.06.03 0 0 902
Mónika!

eomer és eomerné is jelentkezik! Ha lehetséges, kaviat mester mellé kérjük a jegyeket. Ha már együtt imádtuk Micut, a hős fajfenntartót... ;-)))

Előzmény: Kádár Mónika (877)
kerenyitomi Creative Commons License 1999.06.03 0 0 901
én nagyon szívesen elmennék, és vinném öcsémet is. szept.16.-án lesz neki a 18. szülinapja, úgyhogy pár nap késéssel, de kap egy ilyen ajándékot. (persze a z-verziót addigra régen látta már, de azért moziban az igazi)

tehát 2 jegyet rendelnék én is
dobjatok emilt, ha aktuális lesz

Soundkey Creative Commons License 1999.06.03 0 0 900
Igen szerintem is szombat vagy vasarnap d.u. a legjobb.
A teremrol meg csak annyit ,hogy Dolby Digital Surround EX hangrendszer legyen benne.....na jo, jo a sima Dolby Digital is.....de ez a minimum! Egyetertetek?
Előzmény: Kádár Mónika (899)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.03 0 0 899
OK-OK, látom, hogy van érdeklődés!!:))
Fiúk, a jegyvásárlás módját még nem találtuk ki, de tutira én fogom intézni, ezt a nemes feladatot a szerkesztőségben senki más nem vállalta.:)
Az lenne még a kérdés, hogy mikori előadás lenne a legjobb? Én arra gondoltam, hogy szeptember 18. vasárnap délután 4 körül, hogy a vidékiek még haza tudjanak menni. Vagy jobb lenne a szombat? Ezt hamar ki kellene találni, hogy le tudjam fixálni a mozival. Ha megvan az időpont, elmegyek és felmérem a termet, utána beszámolok.
pint Creative Commons License 1999.06.03 0 0 898
Addigra már kívülről fogom tudni a szöveget. Hoppá, jut is eszembe! Feliratos legyen, ez fontos! De gondolom ezt nem kellett mondani, amúgy is természetes volt, úgyhogy bocs. Csak hát a biztonság kedvéért.
mrj Creative Commons License 1999.06.03 0 0 897
Monika en is mennek Plazaba
kalmo Creative Commons License 1999.06.03 0 0 896
Kar hogy a ~Plazaban draga a kukoroca.

Nembaj, majd viszunk szotyit. :-)

makaveli Creative Commons License 1999.06.03 0 0 895
naná, hogy nekem is ott a helyem.
ez itt a jelentkezési ív is egyben, vagy hogy zajlik a regisztráció?
pint Creative Commons License 1999.06.03 0 0 894
"a kukorica hozzatartozik a mozihoz (meg ugye vodorbe van :) ). "

Ha vödörbe van, akkor oké.

Előzmény: Soundkey (893)
Soundkey Creative Commons License 1999.06.03 0 0 893
Nagyszeru!!! Hol kell jelentkezni? Mikor lehet jegyet venni? Nekem legalabb ketto kell! A zacskocsorgesrol meg annyit ,hogy a kukorica - szamomra - hozzatartozik a mozihoz (meg ugye vodorbe van :) ).
Inkabb a hangerot tekerjuk fel! :)
Tenyleg! A duna plaza megvette az sa-10-es adaptert? Tudjatok amivel Dolby Digital Surround EX -re upgradeli a Dolby Digital hangrendszert.
-xan- Creative Commons License 1999.06.03 0 0 892
Jól hangzik!
Rascal Creative Commons License 1999.06.03 0 0 891
Fontos megvárni a bemutatót ?
Kojak Creative Commons License 1999.06.03 0 0 890
Van valami regisztáció, ahol fel lehet iratkozni? Email?

Üdv

Kojak

blamerz2 Creative Commons License 1999.06.03 0 0 889
A pattogatott kukorica is a zacskócsörgetésbe tartozik?
Mert szerintem az feltétlen része a mozinak.
pint Creative Commons License 1999.06.03 0 0 888
Jóvanna! Csak járt a szám. Megyek én is! Én is!
Előzmény: Kádár Mónika (883)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!