Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.03.24 0 0 299
Mi a helyzet?Mentek a Kanári szigetekre?
Előzmény: szilkszilky (252)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.24 0 0 298

Ma készült.

Igen kitettem,hiszen nem mond fagyokat.Sokaknál már a leánder meg a fukszia is kint van,de azzal én még várok.

Előzmény: kiwancsi (297)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.24 0 0 297

Kitetted a szabadba? És mikor virágzott?

Előzmény: cucurbia (296)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.24 0 0 296
Gondoltam teszek fel képeket azokba a topicokba ahova járok.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.23 0 0 295

TWINS merre vagy???????????????????????Jelentkezz!!!!

Vagy valami tropusi beszerzököruton vagy???(mert akkor megbocsájtjuk,hogy eltüntél,de különben lesz dádá:))

Multkor valaki akart páfrányfát venni.Igaz nem az amit keresett hanem Dicksonia squarrosa meg D.fibrosa de most jött az oázis köbányai uti telepére fél méteres példányok rövid 10-15 centis törzzsel 13000 ft-ért.

niamano Creative Commons License 2005.03.23 0 0 294
fúú micsoda szupi dolgok forognak itt! Valamelyikőtöknek nagy melegháza van? (már a talizásból gondolom...) Ha igen "látogatható"? Nekem sajna semmilyen magom nincs, csak a nyálamat csorgatom a dolgaitokra (kakaó, pisztácia.. gyömbérfélék..) wow. Hol tartjátok őket? És honnan szereztétek???
gáborke Creative Commons License 2005.03.22 0 0 293

Szia Cucurbia!

Köszi a számodat, beírtalak a mobilomba. majd én is küldöm.

Ez a kakaómag nagyon jól hangzik.

Egyenlőre nem tudom mikor érek rá, még zavaros a hétvége (meg hát húsvét, vendégségek...), a jövőhét tűnik jobbnak. majd írok vagy csörgök.

mostmár tényleg jön a meleg. A parifát vissza kellett vinnem a fagyok miatt, de sok növényt kint hagytam már.

Lehet hogy meg kéne próbálni nagyobb babért kiültetni a kertbe, mert nekem a pici babérnak csak a legvékonyabb hajtásai fagytak el, pedig cudar tél volt.

Hát ennyi.

üdv.

cucurbia Creative Commons License 2005.03.21 0 0 292

Ja,megrendeltem az első kakaomagszállitmányt.A héten remélem megérkezik.

Tel számomat priviben elküldtem.

Előzmény: cucurbia (291)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.19 0 0 291
Jövö héten kedden szabadnapos vagyok egész nap.Szerdán délutántol két hét mulva keddig pedig tavaszi szünet van,igy egész nap szabad vagyok.
Előzmény: gáborke (290)
gáborke Creative Commons License 2005.03.19 0 0 290

Psidium cattleanum, Longan, Annonafélék érdekelnek, de más psidiumfélék is.Majd írd meg mikor érsz rá esetleg.

üdv

Előzmény: cucurbia (286)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.18 0 0 289
A CITES engedély,meg a Phytosanity Certificate összege egyben kb ennyi,ha jo számoltam.(ez az a kettö,ami EU-n belül már nincs de kivülröl jövö árunál számolni kell vele)
Zamia Creative Commons License 2005.03.18 0 0 288
Na igen, a minimális rendelés egy tálcányi, azaz 72db növény, és szerintem egy tálcára csak egy féle növényt raknak. Mondjuk nekem nem kell pl 72db A.nebula. De a képek nagyon szépek, alig lehet elszakadni tőlük.
Azt hol látod, hogy +90 dolcsi?
Előzmény: cucurbia (287)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.18 0 0 287

Szia,

megnéztem az oldalt,nagyon jo,eltettem a bookmarkomba:))

két baj van vele.

1.Amerikai,ami azt jeleti,hogy borzalmas a minimális rendelés,vagy a mennyiség ami felett szoba állnak veled(nem magyar pénztárcához mért)

2.A rendelésed értékéhez és a postaköltséghez még tegyél hozzá,ha jol látom 90 dollárt mindenféle engedélyek beszerzésére)És ezután szorozz 1,5-el:))

De egyébként nagyon jo,tetszik az oldal,és nagyon kivánatos dolgok vannak benne.ha majd milliomos leszek.....:))

Előzmény: Zamia (283)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.18 0 0 286

1.Twins nem tudom,hova tünt,pedig jo lenne lassan beszélnem vele,mikor látogathatom meg.

2.Valoban jo idö van,lassan lehet majd talizni.Most hirtelen nem néztem meg hogy miket is kértél.Igy emlékezetböl,a Rollinia deliciosa meg az Annona montana megvan,kezdenek hajtani,ha jol tudom neked kell Psidium cattleanum(P.littoralis)??

Sajna a kenyérfamagok bedöglöttek(ami azt illeti az egész brazil rendelés).Longanokat most tüzdeltem szét cserepekbe.Artocarpus integer még nem tudom,hogy mennyi magonc marad meg abbol is kettö kidölt.(Ezt még most nem tudom mi marad).Psidium fridrischatnianom és Psidium guinensee szépen kelt ki de még csirában vannak,még nem is szedtem szét cserepekbe öket.Egy darab a P.sartorianumbol is kikelt,talán fog több is.Kelt ki még mongon is(Clavija sp.)Kelt ki több Syzigium cordatumbol és S.fibriosa bol is,meg S.samaragense-böl is.

S.subterminalisbol még csak egy csirázott eddig ki.Most kel(egyenlőre 3 dugta ki a csiráját,Annona purpureabol,és Rollinia sylvatica-bol.Van még Eugenia smithii(de még nincs szétszedve cserepekbe)Egyenlőre ennyi.Minden más még egyenlőre föld alatt.

3.Importáláskor(ha nem EU országbol jön)eddigi tapasztalatom szerint az áru brutto(postával számolt)értékét szorozd meg kb.1,5-el,ennyibe fognak kerülni forintban az EÜ viszgálat a növényeztetés,vám,áfa meg minden hasonlo költség együttvéve).Tehát egy 100 ft-ba kerülö áru végül 150 be lesz benne.(Ezért is rendelek ritkán élő növényt csak kb.másfél évente engedhetem meg.Idén májusban várok)

4.Ok megnézem majd az oldalt és refrektálok.

gáborke Creative Commons License 2005.03.18 0 0 285
Egyébbként Twins hova tünt? Irjon ha benéz a topicra.
gáborke Creative Commons License 2005.03.18 0 0 284

Helloka!

Cucurbia, most hogy kezd melegebb lenni lehet már növényeket cserélgetni.

Jut eszembe hajtanak már a pisztáciák.Nálad mi a helyzet a növényekkel ami kellene majd nekem?

Jövőhét közepétől állítólag megint melegedik.

Kitettem a paradicsomfát meg pár növény már a kertbe.

Zamia Creative Commons License 2005.03.17 0 0 283
Bocsánat, pontosítok: agristarts.com
Előzmény: Zamia (282)
Zamia Creative Commons License 2005.03.17 0 0 282
Cucurbia!
Jártál már az agristart.com oldalon? Te már jártas vagy az importban, mennyi a növények vámtétele? Mennyivel lett több a végösszeg, mint maga a rendelési érték?
Előzmény: cucurbia (278)
Zamia Creative Commons License 2005.03.13 0 0 281
Nagyon szép Cucurbia, köszönöm! Remélem a maga valójában, élőben is megláthatom.
Előzmény: cucurbia (277)
trachycarpus Creative Commons License 2005.03.12 0 0 280
Nem ment be... http://www.aroid.org/horticulture/hardy.html Cucurbia, nezd meg, talan hihetobb forras, mint en.:)
trachycarpus Creative Commons License 2005.03.12 0 0 279
Remelem bemegy a link! Cucurbia
cucurbia Creative Commons License 2005.03.12 0 0 278
Az Alocasiák nagy többsége tropusi és 15 fok alatt már károsodást szenved,8-10 fok alatt a java el is pusztul(tapasztaltam,ha nem hittem volna).A Szakirodalom szerint(Aroid c.szakkönyv) a két leghidegtüröbb az A.odorata,és az A.cucullata,de ezek is +5 fokig birják.A Colocasia kifejezetten tropusi fajta.
Előzmény: trachycarpus (275)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.12 0 0 277
Ez a gyömbérféle virága.
Előzmény: Zamia (270)
gáborke Creative Commons License 2005.03.12 0 0 276

Helloka.

Kész agyrém! egy nap alatt 10 fokot melegedett, de végre itt a tavasz!Jövő hét végére 20 fokot mondanak.

Úgy néz ki egyenlőre hogy a kertben minden megmaradt.

trachycarpus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 275
Pedig elvileg sok Alocasia is fagyturo... Keress ra a neten, egy csomo helyen irnak roluk.
Előzmény: cucurbia (274)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.10 0 0 274
Hát ha a Rappainak nincs akkor csak külföldi oldalakat tudok.Pl.Malajziában most pont akcios.De nem hiszem,hogy nagyon fagytürö lenne.Ha abba belegondolok,hogy az Alocasiak 10 fok alatt tönkremennek......
Előzmény: trachycarpus (273)
trachycarpus Creative Commons License 2005.03.09 0 0 273
Szerintetek lehetseges, hogy a Colocasia gigantea 7b zonaig fagyturo? Szivesen tesztelnem, de hol lehet Magyarorszagon hozzajutni ehhez a novenyhez? Segitsen, aki tud vmit! Thx!
cucurbia Creative Commons License 2005.03.09 0 0 272
Irtam neked e-mailt,priviben.
cucurbia Creative Commons License 2005.03.09 0 0 271

ok,megnyugodtam.Ott a képek között nincsen Alocasia nebula:))

Vagy ha bárki annak tüntette fel,az nem az.(Ha azon a 3 linken lévő képekre gondolsz)

Zamia Creative Commons License 2005.03.09 0 0 270
Húsevőnövény.hu --> Rappai egzotikus kertészet képek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!