Keresés

Részletes keresés

Csucsuka Creative Commons License 2001.03.04 0 0 482
Esetleg a babanet chat-jén?
Előzmény: Csucsuka (481)
Csucsuka Creative Commons License 2001.03.04 0 0 481
OK. Csak azt mond meg, hogy hol!
simine Creative Commons License 2001.03.04 0 0 480
ha meg itt vagy velem lehet
Előzmény: Csucsuka (479)
Csucsuka Creative Commons License 2001.03.04 0 0 479
Hahó!

Hagyom Apát aludni:))) Nekünk ugyanis nem megy. Most, hogy kaptunk engedélyt moziba menni, teljesen felpörgött a kispocok, meg persze én is:))) Este, mikor hazajöttünk fáradt voltam, tehát lefeküdtem alukálni, viszont 3-kor kipattant a csipám. Egy óra forgolódás után pedig "felugrottam", hátha tudok valakivel csevegni:))

Pusszantalak!

Előzmény: simine (478)
simine Creative Commons License 2001.03.04 0 0 478
szia Csucsuka!

Mit csinalsz Te ilyenkor a gep elott? Miert nem alszol?
Szia
simine

Előzmény: Csucsuka (477)
Csucsuka Creative Commons License 2001.03.04 0 0 477
Halihó Mindnekinek!

Jajaj:))) Én senkit nem akarok lebeszélni az epidurálról, csak azt írtam, hogy én nem fogok élni vele...
Piglet, szerintem minden vélemény szubjektív:)) És valószínű, hogy ha 2 évvel ezelőtt kérdezik tőlem, egyáltalán nem zárkózom el előle.
Az epidurálról, mint eljárásról - bár saját tapasztalatom igaz, nincs - egyáltalán nincs rossz véleményem, sőt! Nagyon jó találmánynak tartom, amely az utóbbi évek alatt "szinte" rutinműveletté vált. De mint minden dolognak, ennek is vannak pozitív és negatív oldalai is. Nekem speciel kicsit több van a mérleg negatív oldalán, ami ugye megint csak teljesen egyéni.

Pusszantás!

simine Creative Commons License 2001.03.04 0 0 476
En csaszaros vagyok, sot a mutet utan meg csak inni sem adtak legalabb 10 oran keresztul, na fekudni azt fekudtem de egy szemernyit nem fajt a fejem. Ja es nekem 2-szer adtak be egyszer de. 1o-kor de azzal valami lett estere es nem hatott es utana este 8-kor a mutet elott. Utana meg sem fajt a fejem. Azt teny, hogy fajhat de ez valoszinuleg egyeni. Hozzam masnap bejott az aneszteziologus megkerdezte nem faj-e a fejem, szoval biztos fajhat.
sziasztok
simine
Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.03 0 0 475
Katus27 írta:
Epidurális érzéstelenítésnél "belenyúlnak" az agy-gerincvelői folyadék háztartásába.

Az epidurál után nincs igazán fejfájás, sokkal inkább a spinális után. Én idáig ilyen tünetről még csaka császárosoknál hallottam, akiknél az utóbbit csinálják.

Piglet

quizas Creative Commons License 2001.03.03 0 0 474
Sziasztok!

Noa,
Egyre szebbek a lányok, vajon hogy csinálják?

Epidurál
A babaneten van egy Természetes szülés vagy epidurál? c. altopic, az érdeklődők figyelmébe ajánlom, nem túlságosan hosszú, érdemes végigolvasni.

Az eddigi információim alapján viszont úgy látom, Magyarországon az a gyakorlat, hogy maga a szülész alkalmazza -persze csak ha ért hozzá-, és sokszor nincs aneszteziológus. Egy barátnőmnek mindhárom terhessége nagyon rossz volt (sajnos a 2. el is ment), végig hányta meg émelyegte a 9 hónapot, kórházban töltötte egy részét, viszont a szülészre megbeszélte egy aneszteziológus és egy szülésznő jelenlétét is, és csak jó élményei voltak.

quizas

Katus27 Creative Commons License 2001.03.03 0 0 473
Szia Mosomasa!

Epidurális érzéstelenítésnél "belenyúlnak" az agy-gerincvelői folyadék háztartásába. A fejfájást ez okozhatja. Ezért igen fontos betartani az utasításokat. Sokat ( legalább 2 litert kell inni) és ki kell feküdni a meghatározott időt.
De ha ezeket betartod, nem igazán jelentkezik a fejfájás.

Szia
Katus

Előzmény: mosomasa (472)
mosomasa Creative Commons License 2001.03.03 0 0 472
Egy kérdés epidurál ügyben. Igaz az, hogy utána vagy két napig rettentő fejfájás gyötri az embert? Vagy ez csak egyes embereknél alakul ki?

Én részemről nem vetem el az epidurál lehetőségét. Majd még beszélek az orvosommal erről bővebben. Úgyis majd a helyzettől függően fogok dönteni, hogy mi legyen. Mivel még sosem szültem, nem tudom milyen fájdalommal jár...

mosomasa

Előzmény: simine (471)
simine Creative Commons License 2001.03.03 0 0 471
Sziasztok!
En is jottem Csucsukat agitalni.
Szia Csucsuka!
En alapjaban nem akartam epiduralt, nagyon idegenkedtem tole, de azert nem bantam, hogy a lehetoseg megvan ra. Aztan amikor kb. 14 ora vajudas utan meg nem voltam 3 cm-en sem es nekem mar annyira fajt, hogy majd' besz..tam, na akkor jol jott az epidural. Olyan oromot okozott az aneszteziologus latvanya mikor bejott az ajton, hogy azt nem lehet leirni. Engem ugy megviseltek a fajdalmak, hogy legkozelebb is CSAK olyan helyen szulok ahol mindig van epidural. Aztan akkor lehet, hogy nem lesz ra szukseg. Itt az egyik csaj ugy megszult 2-3 ora alatt, hogy az infuziot alig tudtak neki idoben bekotni epidural meg szoba sem kerult. Sajnos senki nem tudhatja elore neki hogy fog zajlani a szules.
De en is azt kivanom Neked, hogy ne legyen ra szukseged. NEkem is nagyobb elmeny lett volna "erezni", hogy szulok es aktivabban reszt venni benne, de nem minden aron, es persze nem 24 oran keresztul.
szia
simine
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.02 0 0 470
Csucsuka!

Én nem akartalak meggyőzni. Csak leírtam a tapasztalataimat.
Én SEM akartam epidurált. A Jahnban annyit mondtak, hogy NINCS és kész. Emiatt és más oko miatt jöttem el. Én nem epidurált, hanem csaka lehetőséget akartam. Szerencsémre többet kaptam tőle.
De: Azért egyet engedjél meg nekem, amíg nem ismersz valamit, addig nagyon nehéz róla objektív véleményt alkotni.

Amúgy pedig szerencsés, könnyű és epidurálmentes szülést kívánok.

Piglet

Csucsuka Creative Commons License 2001.03.02 0 0 469
Halihó Piglet!

Aranyosan agitálsz:))) Értettem én, hogy nem császárral szültél:)) (Én sem akarok úgy:))
De engem ebben a tárgyban nem igazán lehet meggyőzni...

Pusszantás4

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.02 0 0 468
Csucsuka!

Én NEM császárral szültem!!!! De ha nincs az epidurál, akkor az lett volna. És ez óriási különbség.
Inkább az epidurál mint a császár!!!!!!!
És tévhit, hogy nem érzed a tolófájásokat:
1. általában úgy adagolják, hogy mire odakerülsz már ne legyen hatása
2. ha még van, akkor is érzed - tapasztalat
Ugyancsak tévhit, hogy nem lehet vele felállni.
Én álldigáltam, meg járkáltam mellette.

Piglet

Gica70 Creative Commons License 2001.03.02 0 0 467
Mosomasa
Írtam Neked a freemail-re.
Gica
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.02 0 0 466
Sziasztok lanyok!

Jovo heten "nyaralunk" igy nem tudlak olvasgatni Benneteket. Marcius 12en leszek ujra, es azon a heten megyek majd az elso UHra. Mar nagyon izgulunk. Majd beszamolok.

Addig is legyetek jok, vigyazzatok magatokra.

Udv
PK

mosomasa Creative Commons License 2001.03.02 0 0 465
Csucsuka,
babaolajjal még nem próbálkoztam. Most a bőrgyógyászunk Lipobase nevű krémet javasolt. Ez egész jó, de most már olyan nagyon száraz lett a bőröm pár nap alatt, hogy hámlik. Úgy, mintha leégtem volna. Lehet, hogy kellene csinálni egy bőrradírozást és utána krémezni??? Nem tudom. De a hasamat nem szívesen radírozgatnám...azt csak kenem mindennel, most a Lipobaseval.

mosomasa

Előzmény: Csucsuka (464)
Csucsuka Creative Commons License 2001.03.01 0 0 464
Halihó Mindenkinek!

Gyömbér, az AFP vizsgálatnál, ha jól emlékszem 4 értéket ad meg a labor. Az egyik a MOM érték, ami tényleg a laborra vonatkozó viszonyszám, ahogy írtad is. A többi értékre nekem a doki bácsi mutatott egy táblicskut, mivel ezeknek az értéke a vérvétel időpontjától függően - mármint, hogy hányadik héten történt - eltérő.
A barátosnémat a magzatvízvizsgálat után csak másnap este engedték ki a kórházból, bár ez intézményenként változó. (Meg gondolom függ a kismama állapotától is).
Noa, csak pislogok ennyi szépség láttán:))))
Mosomasa, babaolajjal próbálkoztál már?

Pusszantás!

petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 463
Noa,

Nagyon helyesek a lanyok. Barcsak mi is mar itt tartanank!

Udv
PK

Gica70 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 462
Noa
Nagyon szépek, aranyosak:-)))

Arpg
Köszi, hogy beillesztetted a képeket:-)

Bie1 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 461
Noa!

Nagyon szépek a lányok! Büszkék lehettek rájuk.
( ugye nekem is lesznek majd?)

Bie
a reménykedő

Bie1 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 460
Arpg!

Úgy szeretném megnézni a képeket, de nekem csak egy kis piros x van. Mit csináljak?

arpg Creative Commons License 2001.03.01 0 0 459
Bocs... rohantam és kimaradt valami. :-)

Új képek

arpg Creative Commons License 2001.03.01 0 0 458
Sziasztok!

Most csak gyorsan...
Noáéktól új képek:

arpg

Gica70 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 457
Sziasztok
Susok
Rendben ment minden? Jól vagy?
Gica
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 456
Sziasztok!

Milyen jo olvasni a mozorgos hozzaszolasokat. Hat emg az nekunk odebb van. Ma beszeltem a hugommal es ugy elmondtam volna neki, de megbeszeltuk a parommal, hogy kibirjuk Husvetig.

Jovo heten nyaralunk, azutani heten meg megyunk az elso UHra. Mar nagyon varom.

Tovabbi kellemes hetet
PK

gyomber Creative Commons License 2001.03.01 0 0 455
Sziasztok,

berku, de jó hallani rólad, úgy eltüntél!

susok, ma kiműveltek ebből a magzatvizes vizsgálatból, Budapesten 3 helyen művelik, a Sotén, A Hieten (Szabolcs utca) és a Schöpff-Mérey-ben. Szóval van választási lehetőség!!Mikor mész?

Erről az AFP-és értékről a következőt hallottam. Az érték, amihez viszonyítanak, az aznap vett értékek átlaga, és neked az attól való eltérésedet számolják. Tehát ami az egyik helyen kicsi, az lehet, hogy a másik helyen nagy. Szerintem nicns benne logika, de ezt hallottam.

Üdv
gy.

mosomasa Creative Commons License 2001.03.01 0 0 454
Az első mozgások nekem is leginkább bugyborékoláshoz hasonlítottak, de aztán pár nap múlva már egyértelműen lehetett bent érezni a rezgéseket. Volt, hogy arra ébredtem :-)

Mostanában pedig főleg nyújtózkodik a picike és sokszor kidugja itt-ott valamelyik végtagját. Leginkább ott, ahol a kezem pihen a hasamon. Ezt nagyon szeretem. Van olyan is, hogy csak úgy hömpölyög a hasam a sok mocorgástól.

Viszont egyre szárazabb a bőröm. Viszket is, de a rosszabb az, hogy erősen hámlásnak indult. Szó szerint pereg róla a bőr és már semmi sem segít. A patikai krémeket is sorban kipróbáltam, hiába. Naponta kb. három-négyszer krémezem - mert ez a hámlás főleg a pocakomat és a dekoltázst érinti.
Már nem tudom mit tegyek. Tudtok valami tuti ötletet?

mosomasa

Előzmény: Csucsuka (451)
quizas Creative Commons License 2001.02.28 0 0 453
Sziasztok!

Pár napig nem voltam netközelben.

Látom, ismét szóba került az Rh. Úgy látszik, Mosómasa, egy cipőben járunk: én is - vagyok. De most már az antiD segít, nem úgy, mint régebben. Egy barátnőm öccse ezért halt meg. :-((

Viszont a terheléses cuor protokollja, úgy látszik, kórházanként más, mert a SOTE-n pl. kapásból a 20-24 és a 30-32 héten is csinálnak, akkor is, ha nincs előzmény a családban (ha van, ott is korábban kezdik).

OFF
Piglet, várjuk a képeket!
On

quizas

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!