Keresés

Részletes keresés

boxer-gs Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2689
Igen, felnyitható. Az előző, hasonló generációk utódja természetesen.
Előzmény: Petya* (2688)
Petya* Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2688

úgy látom sokan használnak System V-öt. gondolom mert egy jó "bukó"

de ez a fajta is felnyitható az állrésznél?

Előzmény: Macskapecér (2687)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2687

A Spidi ruhámmal nagyon rossz tapasztalatom van. :-( Sajnos nem bírta ki az akasztója a dzseki súyát és a nyakánál végigszakadt a varrás-ragasztás mentén a vízzáró réteg benne, ami egyben a belső bélés is. Tehát még ki se vehetem, plusz pénzt pedig biztosan nem fogok áldozni a rendberakására.

Sisakból System V-öt használok, és bár van hozzá sötét plexim is, eddig egyszer sem tettem fel rá, mert biciklis napszemüveget hordok úgyis. Egyrészt ennek a szára nem nyomja a fülemet, befér a halántékomnál a sisakba és cserélhető a lencséje. Könnyebben kezelhető, mint a csereplexi, ráadásul nekem már nagyo kis huzatnál is elkezd könnyezni a szemem, úgyhogy sötétben a színtelen lencsét szoktam a szemüvegbe rakni.

Szerintem a magyar kereskedői hozzáállás szánalmas. Értem én, hogy sokba kerülne a készletezés a ruhákból, de mintha ordas nagy haszon lenne a motorokon, meg azért fogynak is rendesen. Nem tudom, hogy ki mer megrendelni próba nélkül akár egy kesztyűt is tőlük, és mivel nem tartanak méretet raktáron, így eladni se tudnak. A kör bezárult.

Körte

Előzmény: Pisti_gsadv (2685)
cselle Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2686
ruha: Spidi Ergo.
Csak jókat tudok róla mondani.
3 rétegű= cordura+thermo+vízzáró
A vízzáró réteg is a cordura alatt van, amely lélegző, és valóban vízzáró.
Nekem nagyon jól bejött télen-nyáron. Jól lehet variálni a rétegekkel a hőmérséklet függvényében. Aláöltözni szinte nem is kell (max egy póló, vagy olyasmi).
A külső cordura-réteg bátran mosható, mivel a mosásra érzékeny lélegző anyagot ki tudod venni.

.... egyébként úgy nézem (a megadott linken) a BMW rallye 2 pro szintén ilyen lehet, és nagyon jól néz ki :-)

sisak: BMW System 5
Túrázásra nagyon jó, terepre gyakorlatilag alkalmatlan.
Elötte Schubert Concept C1-em volt. Nekem a mostani sokkal kényelmesebb, és csendesebb is!
(A C1-ben sem használtam agyon a beépített napellenzőt, és borzasztóan kényelmetlen bírt lenni hosszabb távokon, hogy a fülednél nincs kimélyítve hely.)
Előzmény: Petya* (2683)
Pisti_gsadv Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2685

Ha esetleg BMW-ruhában gondolkodsz, akkor érdemes kimenni Bécsbe, nagy választék van, vagy gyorsabban berendelik a cuccot, nagy méretben is. A neten is meg tudod nézni a motyókat, ezen a linken: http://www.bmw-motorrad.de/de/de/products/riderspoint/index.html

Sisak: ha újat vennék, én is a Schuberth-et favorizálnám, a beépített napszemüveg miatt. A páromnak épp most vettünk egy C2-t. Az S1 (számomra) egyetlen hátránya, hogy nem lehet felnyitni. Én jelenleg egy System IV-est használok, de az új V-ös szinte semmivel nem jobb. Érthetetlen, hogy miért nem tudnak a BMW-nél is egy sisakba épített szemüveget. A rendes napszemüveg nem fér be, így aztán cserélgetheted a plexit a sötítettre, ami egy valag pénz...

Előzmény: Petya* (2683)
Petya* Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2684
Petya* Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2683

hali!

sajna még nem láttam a rally 2-modellt,mert itt a lakóhelyemen lévő márkaképviseletnél csak 2-3 db ruhát tartanak,azok is ezer éve ott lógnak a fogason.de most,hogy így beszélünk róla,biztos van róla katalógusuk,majd megnézem. ki szeretném cserélni a motoros ruházatomat hamarosan,de a mérettel is lesznek gondjaim,120-130 kilós manusra nem mindegyik szabású ruha lehet kényelmes.

TOM!

egyszer próbáltam az S1-et,magyon csendes volt,és kényelmes. azért kicsit a C2-felé is kacsingatok,de majd meglátjuk....

üdv: Petya

Előzmény: Pisti_gsadv (2682)
Pisti_gsadv Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2682
Szia Petya! Nekem egy Spidi Granturismo ruhám volt, az 1100 S-en még azt használtam. Jó volt, de közel sem vízhatlan... Aztán mikor megvettem az Adventure-t, akkor lecseréltem a ruhát is. Nagyon tetszett a BMW Rally, én olyat vettem (egész pontosan a fekete-szürke Rally 2-t), erre egyetlen rossz szavam nem lehet. És a WP-né nagyon kedvező áron lehetett hozzájutni, mert komoly engedmény volt a készleten lévő cuccokra, így semmivel nem került többe, mint a Spidi 3 évvel ezelőtt.. Csizma: BMW Santiago (nagyon kényelmes), kesztyű: GS (mi más??? :-))
Előzmény: Petya* (2676)
Pisti_gsadv Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2681

Sziasztok! Ezek nagy valószínűség szerint zsír újak voltak (azért mondom, mert ez az RT szín csak a 2007-es modellévtől létezik). Én csak azt nem értem, hogy ilyenkor benne vannak a kulcsok???

Előzmény: Macskapecér (2669)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2680

Afranc. Összehúzta a sorokat ez a nyomorult. Felső kép Roadster, alsó Rockster. Többet nem írom le ezek hülye szavak, összeakadnak az ujjaim tőlük. :-I

k-

Előzmény: Macskapecér (2679)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2679

Na tisztázzuk. Ki állítja, hogy Rocksterre ültél?

Ez egy R1150R Roadster

Roadster

Ez pedig egy R1150R Rockster

Rockster

A két motor ugyanarra az alapra épül, de ahogy volt róla szó, vannak apró eltérések, és szerintem nem mindegy, hogy melyiket választod. A Roadsterből momentán négyféle szín van, az ezüstszürke, az acélkék, a bordó és a fekete. 

A Rocksterből van a képen látható kolbászzsírmetál-fekete színkombináció, a zöld-fekete és volt egy szpesöl edisön a fehér csíkozással. Szerintem nem mindegy, hogy melyiket választod. Vannak szempontok, de az egy elég fontos momentum, hogy ne hagyd magad megvezetni. Ha meg csak a nevüket kevered össze, akkor azt vedd meg, amelyik tetszik.

Körte

Előzmény: Törölt nick (2675)
TOM Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2678
Ruha:
bar en nemigen mentem ezzel a motorral terepen:
normal cordura kabat, alatta enduros pancel, halos, nem a kemeny cross pancel.
Nyaron nagy melegben KTMes! polo es pancel.
Nadrag, normal cordura. Nagy melegben farmer, terdvedovel. De nyarra gondolkodom bornadrag vetelen.
Esoruha, Daytona csizma, BMWs kesztyu (gariban cserelve most epp)
S1 sisak.
(kek :)

BMWs ruhak jol neznek ki,de nem talaltam univerzalisat ami jol is szellozne, de viz6lan is stb. Ja es eleg draga.
De kesztyu az jo, ha van markolatfutes. Telire plusz teli kesztyu...

TOM
Előzmény: Petya* (2676)
Petya* Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2677
Ja,ez meg egy ADV-fun közkívánatra. vagy nem?
Petya* Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2676

Tehát.....

mindegy milyen a szine,mindegy hogy melyik tipus,csak legyen máááár tavasz de hirtelen.:)))) 

spec ,én összedobom a gépemet a hétvégén,és várom a jóidőt.

még valami!

szeretném megtudni,hogy az1150 GS-hez-enduróhoz-, ki milyen felszerelést(ruhát,sisakot) használ?

ugyanis ,én úgy jártam,hogy gyorsabban cseréltem a motorjaimat mint a felszerelésemet.azt látom,hogy nem tőrődve a ruházattal,és a többivel,jó lenne már a kornak(nem a divatnak) és a motornak megfelelően öltözni.ilyenkor ,tudom mindenki azt mondja(gondolja) hogy a BMW öltöztet. de mágis érdekelne,hogy ki milyen ruházatot visel (endurosok!) a bömösön amikor nyalja a kilómétereket?

üdv :  Petya

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2675
Rockster volt , de a metál szürke sima szürke verzió.... lehet , hogy valami nem sima standart szin ?
Előzmény: boxer-gs (2673)
Hori R1100S Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2674

Sziasztok!

Kicsit nemjár erre az ember és máris túlbuzog az amúgy is számottevő GS dominancia itt a "BMW motorok "fórumon.   :))

Bátran vegyencsak mindenki  olyan motort,ami leközelebb áll a szivéhez,mégha nem is olyan egyenes az üléspoziciója,vagy nehezebben eladható mint egy másik modell.

Az észerűség a motorvásárlásnál egyébbként valahol a lista utolsó harmadában foglal helyet,ellentétben az érzelemmel.   :))))

Az én választásom  miatt is sok vád ért már engem,de ezt bőőőőven ellensúlyozza az élmény amit nyújt a moci!!!

Mostanában sajna nincs időm írogatni a fórumra,de azért kétnaponta beleolvasok:(

Üdv:Hori

boxer-gs Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2673
Lehet, hogy ilyenre ült rá. Bár a fene se tudja, ez inkább fehéres...
Előzmény: Macskapecér (2672)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2672

Mármint Roadsterre, nem? :-)

Körte

Előzmény: Törölt nick (2671)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2671

Ma este ráültem egy csodálatos szürke rokcksterre.....

2005 áprilisi.... 5000 km-el

És megy a sisakomhoz :-)

Pénteken elválik....

Előzmény: boxer-gs (2670)
boxer-gs Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2670
Egy ismerősöm az ősszel szerette volna eladni a Rockster-jét, mert belefogott az építkezésbe. Nem tudom, meg van-e még neki a mocc, de ha használtat szeretnél venni, esetleg megkereshetem neked az elérhetőségét. Szólj, ha kell!
Előzmény: Törölt nick (2666)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2669

Gondolom mert használtak.

Volt tavaly is egy ilyen baleset, akkor egy Mazdákat szállító hajó borult fel, mert a kapitány módosított a ballaszton.  Állítólag nem jutott víz az autókhoz, és nem lett semmi bajuk, mert bár a hajó felborult, de úgy kötik le őket, hogy akár fejjel lefelé is lóghatnak. Az USA-ba vitték az autókat, olvastam is egy fórumon, hogy az egyik tag Miatája is köztük volt. Asszem a Mazda visszavette az autókat és új szállítmányt indított.

Körte

Előzmény: MGP (2667)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2668

Hgwells!

Szerintem velünk szerencséd lesz, mert amennyire ismerem a társaságot, nem az a sznob béemvés banda, amilyennek sokan elképzelnek bennünket. Nekem például volt olasz motorom is. Na, ez a halált megvető bátorság, mi? ;-)))

Mielőtt megveszed, mindenképp próbáld ki, csak így tudsz jól választani. Ha megvan írj, és majd gratulálunk hozzá jól.

Körte

Előzmény: Törölt nick (2666)
MGP Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2667

http://knuttz.net/hosted_pages/MSC-Napoli-20070123

Egy másik foruman elhangzott, miszerint  a konténerekből kipecázott BMW-k valószínüleg csak nagyszervíz után fognak beindulni.. na ez megdölni látszik.

Én csak azt nem értem, hogy miért nem ládázott gépek voltak a konténerekben, hanem ilyen indulásra kész BMW-k??

MGP

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2666

Köszönöm a válaszokat !

Nem azért kérdeztem , hogy utána ti legyetek a hibásak....

Szerettem volna ismerkedni , a ti izléseteket is egy picit felmérni.

Úgy néz ki , hogy a zöld (hosszu nézdegélés után) fog maradni.

A kormányt lehet esetleg lényelmesebbre cserélni , az ülés ugyanaz , csak a zöld picit magasabb.

Nem vagyok az a siró rivó mindenhova biró tipus , csak az Er6n fórumot sem fogom magára hagyni hamár én alapitottam és vannak ott ismeősök.

Nálam nem szempont , hogy ki min motorozik....

Előzmény: Macskapecér (2661)
Petya* Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2665

Megnéztem őket.....

nagyon jóóóó! még nem láttam ilyet belülről:)

és az a váz? mostanság leszoktak a gyártók a strapabíró bölcsővázról.nekem nagyon tetszik. jó munkát kívánok hozzá!

üdv: Petya

Előzmény: muanyag (2664)
muanyag Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2664
muanyag Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2663
Ha valakit érdekel esetleg egy R65 teljes felujításának részletei.
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2662

Boxer-gs!

Szerintem ugyanarra az L-re gondolunk. :-) Feljebb lépett és már Mol Botond full szintetik szupergrafit 0W-50-est használ? ;-)))

Nem Neked szólt az utolsó kérdés, hanem annak, aki ezen problémázott. Csak lusta voltam külön levelet írni.

Körte

Előzmény: boxer-gs (2642)
Macskapecér Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2661

Szia!

Ezt a kérdést nem nagyon értem. Mármint azt szeretnéd, hogy két fotó alapján mi döntsük el, hogy számodra melyik a jobb, kényelmesebb, testhez állóbb motor? És ha rosszul választunk, akkor utálni fogsz bennünket és bárulsz az ER6 fórumon?

Ha nem ez a kérdés, akkor lécci magyarázd el, mert nem nagyon értem.  A kinézet megítélése meg alapvetően szubjektív dolog. Nekem pl. a ződ csíkos tetszik, mert baba dupla lencsés a fényszórója, zöld a felni és majdnem olyan gülüszemű, mint az én motorom. Alább pedig pont az ellenkezőjét mondta valaki. Na most akkor mi van?

De most komolyan, miért nem mész el egy kereskedőhöz, és próbálod ki mindegyiket? Aztán megveszed amelyik jobban tetszik, kényelmesebb, jobban illik a pénztárcádhoz, stb. A különbségek a műszaki adatokból nagyjából látszódnak, de egyik számadat sem ér annyit, mintha kipróbálnád.

Mellesleg létezik ebből a színből kolbászzsírmetál-fekete változat is. http://www.rrmotorcycling.com/?page=http://www.rrmotorcycling.com/mags/03sept-oct/rockster.html

http://www.johnvalkbmw.ca/2005/BMW/pictures/M-R1150RR.jpg

Ha meg egyenes derékkal akarsz ülni, akkor vegyél GS-t, mert ezen nem úgy fogsz. Szerintem. ;-))

Körte

Előzmény: Törölt nick (2650)
kz2 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2660
A roksztert nehezebb lesz eladni.
Előzmény: Törölt nick (2645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!