Amiota megvan a film, 1 hete, napi ketszer minimum megnezem. Es szerintem iszonyu jo, sot minel tobbszor latom annal jobb.
Jar Jar is boven belefer, szerintem az ewokok 1millioszor idegesitobbek. Neki vannak baromi jo pillanatai, pl. mikor kinevezik tabornoknak, szuper.
Velemenyem szerint az nem elvezi igazan a filmet aki nem tud eleg hatterinfot a story-rol.
Tessek szepen utanajarni a temanak!
A vetítést elkezdtük szervezni. Valószínűleg lesz az Inventra Áruházban egy rész, ahol hitelkártyával lehet fizetni, akiknek ez nem működik, azok rózsaszín postai csekken küldhetik el a pénzt.
Még a héten beszélek a mozival, utána tudok végleges árat mondani és vetítési körülményeket, valamint persze dátumot.
A póló sajnos nem fog menni, mert egyetlen képet vagy a betűtípust sem használhatjuk, de kitalálunk valami mást, hogy legyen némi maradandó emlék is a vetítésről.
Tehát még a héten jelentkezem a további infókkal.
Én is láttam mostanában a filmet. Lehet hogy ez divat (hát igen, meg tudom szerezni, mit nekem, de nagyon szar? :) ám nekem sem igazán tetszett. Illetve kurvajó, csak sehol nincs "a" trilógiától, Anakin egy kis nyálas fasz lett, meg Jar-Jar is idegesítő benne (igaz kicsit előítéleteim voltak mióta olvastam a fórumot :). Alapjában véve azért nagyon jó film, meg fogom nézni moziban is!
Mondjuk az zavart még, hogy a Jedik ötpercenkén előkapkodták a fénykardot és lekaszaboltak harminc szerencsétlen harci droidot. Hát nem kár beléjük? :))
Végre péntek éjjel én is megnéztem a Z jellel ellátott változatot! Öröm a köbön!
Véleményem: Tényleg nem szabad hinni a fanyalgó kritikusoknak! A film remek! Egy hátránya viszont mégiscsak van: Túl rövid!!! :)
A történet remek, a sokat kritizált Jar Jar is jópofa, és nem tudom, miért olyan hú, de komoly mindenki! Hisz ez egy gigantikus mese, és egyszerűen mesés! Alig várom, hogy moziban is lássam! Lucas igenis méltó első részt készített!
Aki még kivár, és aki még nem láthatta, annak üzenem, hogy érdemes várnia, mert nagyot fog durranni! Azt viszont elhiszem, hogy aki nem mozog elég otthonosan az előbb elkészült trilógiában, annak sokminden érthetetlen lesz. Úgyhogy Lucas a rajongóknak készítette a filmet, tele jól elhelyezett utalásokkal, első rész funkciójának megfelelően.
akkor gyorsan dolgoznak, egy hete meg sehol sem volt. na mindegy, a lenyeg, hogy a srac a lurdy nagytermeben nezte vegig, ugy hogy egyedul ult benn. a piszok mazlista (jo ha van egy szulo aki az intercomnal dolgozik :)
Ray Parkrol az emberrol es harcmuveszrol keresek anyagot, ha tudtok valami linket tobjatok meg vele, koszonom.
Hja, es nem akarok felvagni de aki tud feliratos verziot, irjon mar valamit, mer nekem eddig senki sem valaszolt. Mikor hogy mennyie ... csak cejden.
tnx
Közös mozi +
Pattogatott kukorica +
/hangszigetelt kivitekű/
Leonardohoz csak annyit, hogy kell valaki a filmben akiért bomlanak a tizenéves lányok. Lás pl. Csillagok háborúja IV. rész. Nem tudom láttátok-e. :o)
Ott minden kislány oda volt valamelyik főszereplőért.
Eznen kívül lehet hogy tehetséges, csak kicsit túlteng bennetek az előítélet.
Offtop.
Ha valaki tud valamit az 5 CD-s verzióról az dobjon már meg egy levéllel.
Köszi.
ontop.
Hihi.
Amikor másodszor néztem meg az E1t, majd leestem a székről egy apró poéntól, amit GL elültetett a filmben.
Amíg tart a podracing, a kamera néha az őrjöngő tömeget mutatja, ebből jópárszor Anakin szárnyas gazdáját. A gazdi előtt kuporogva egy hajlott, torzonborz koldusfigura szurkol a versenyzőknek. Na őt vegyétek jobban szemügyre.
B)))
Íme, a másik oldal. Az alábbi részletet a The Stele Chronicles-ben találtam. Majd’ leestem a székről, amíg olvastam :)
Helyzet: a Peremvidék egyik rendszerében, a Taroonban hosszú ideje értelmetlen polgárháború dúl, amikor megjelenik a Birodalom egy csillagrombolóval, és „békét hoz” rájuk. A foglyoknak és a bolygók vezetőinek tartott előadás első felének szövegét próbáltam meg lefordítani:
A Birodalom eredete
„Tudjátok miért háborúznak a rendszereitek már idestova húsz éve?” – kezdte Mordon. „Tudjátok, miért szenvedtetek ilyen sokáig igazi vezetők, erős gazdaság nélkül, a galaxison belüli megbecsült pozíció nélkül? Gondjaitok sok-sok évvel ezelőttre nyúlnak vissza, a Köztársaság idejébe.”
„Réges-rég, amikor a Klón háborúk befejeződtek, a galaxist felosztotta egy csoport teremtmény, akik magukat szenátoroknak nevezték. Ezek a szenátorok olyan államigazgatási rendszert építettek ki, amely őket gazdagabbá és hatalmasabbá volt hivatott tenni. Ők voltak az elit, és minden más lény akarva-akaratlanul is láncszemévé vált annak a hatalmas gépezetnek, amely szisztematikusan kizsákmányolt milliónyi világot.”
„Természetesen a szenátorok úgy tüntették fel ezt, mintha ők az egyenlőség elve alapján kormányoznának, híven képviselnék rendszereiket; békét és harmóniát hoznának a galaxisra. Aki nyitva tartotta a szemét, jól láthatta hogy ilyesmit nem tettek. Mikor történt utoljára, hogy Taroon bármiféle segítséget, kereskedelmi partnert, vagy útmutatást kapott volna az úgynevezett Köztársaságtól?”
Az előadó pillanatnyi szünetet tartott, és a termet a tömeg halk morajlása töltötte be. Szavai elérték a kívánt hatást. Az emberek zúgolódtak a Köztársaság ellen, amely emlékezetük szerint soha nem fordított figyelmet a Taroon rendszer felé.
„A szenátorok korrupciós ügyleteire lassan fény derült, nagyrészt egyikük erőfeszítései nyomán – ő volt az erős akaratú, kompromisszumokra nem hajló Palpatine. Palpatine szenátor szorgalmasan dolgozott hogy megvilágítsa a korrupciót és a mételyt, az eluralkodó opportunizmust, mely a galaxis vérét szívta. Ő azon idealisták egyike volt, aki hitt a Köztársaság eszméjében, és aki hosszú évek szorgos munkájával érdemelte ki pozícióját a Köztársaságban.”
„Hamarosan megtanulta, hogy a korrupciót napvilágra hozni veszélyes és nem túl hatékony dolog. Ellenfelei túl jól körül voltak bástyázva, így más megközelítési módot választott. A működő rendszeren belül dolgozott, fokozatosan támogatókat szerezve a szenátus kulcspozícióiban, a Köztársasági Őrségben és még azon Jedi lovagok között is, akik távol maradtak a piszkos ügyletektől.”
„A nagy álma az volt, hogy egységet és egyenlőséget hozzon az összes világra, de hamar látta a köztársasági rendszer gyengeségeit. A történelem figyelmes tanulmányozása alatt rájött, hogy az erőt a központosított, egy kézben tartott, hatalmas hadseregre támaszkodó vezetés jelenti. Ez volt az az álom, amelyet követett, olyan híven és kitartóan munkálkodva, hogy képes volt megalkotni egy erős koalíciót a vezetők köréből, akik végül csak Császárnak nevezték őt. A béke és jólét kora megkezdődött.”
„Azonban mégoly fontos események, mint ezek, sem hozhattak javulást a Peremvidék [Outer Rim] rendszereire a Köztársaság hosszú kora alatti elhanyagoltságuk miatt. Az a küldetésünk, hogy egységet teremtsünk a Birodalomban.” (Az előadást Mordon admirális, a Vengeance nevű csillagromboló parancsnoka tartja.) „Képesek vagyunk erővel is fellépni, ha arra van szükség, de küldetésünk elsősorban diplomáciai. Létrehozzuk a helyi hatóságainkat és kinevezzük a kormányzókat; rendet teremtünk világaitokban, és a Birodalom termelő részeivé tesszük azokat.”
„Manapság a galaxis Magjának világai a Birodalom nyújtotta jólétet, biztonságot és hihetetlen fejlődést élvezhetik. Az erős központi vezetés alatt minden bolygó, minden rendszer és minden szektor hozzájárul ehhez. A Cardua rendszer edzett telepesei kiemelkedők az aszteroida-öveik gazdag érckészleteinek bányászásában. Szomszédaik a Xorth rendszerben jó termőföldjüknek köszönhetően nagyrészt élelmiszerkereskedelemben jeleskednek. Ők termesztik az egész galaxis legjobb Farr-bogyóját – főként finom illatuk és erősítő hatásuk miatt értékelik nagyra. Mindenki hasznot húz mindenki erőfeszítéséből. Taroonnak is van szerepe, és azért vagyunk itt, hogy megadjuk nektek a lehetőséget, hogy csatlakozzatok minden idők legnagyobb birodalmához.”
„Még egy ilyen nagy Birodalomra is leselkednek veszélyek – éppúgy rátok, mint mindannyiunkra. A Császár szeretné, ha tisztában lennétek azzal, kik az ellenségeink. Elsőként, problémát okoznak azok a magányos, vándorló, idegen fajok, akik nem tudnak vagy nem akarnak békés együttlétben élni és kereskedelmi kapcsolatokat kiépíteni az emberi fajjal, vagy akiknek megvannak a saját hódítási terveik – mint a Mon Calamariak vagy a Wookie-k. Csatlakozhattok hozzánk, hogy keresztülhúzzuk romlásba döntő számításaikat.”
„Vannak valamint még olyanok, akik fel szeretnék éleszteni a rég elfeledett korrupciót. Régi pozícióikba visszakerülni kívánó egykori szenátorok vezette lázadók bele merészeltek avatkozni próbálkozásainkba, hogy békét hozzunk a galaxisra. Ne tévedjetek rossz utakra. Elkeseredett és rosszra csábító bűnözők vezetik őket, akik szentségtelen szövetségre léptek azon fajok némelyikével, akik pusztulásunkat kívánják. Szívesen látjuk a jól képzett önkénteseket ezen gonosz teremtmények és hazugságaik ellen való küzdelemben.”
1. Engem is tessék felvenni a premierakármis vetítésre kéremszépen!
2. DiCaprio termete valóban nem megfelelö a késöbbi Darth Vaderhez... legalább 185 magasnak kellene lennie, de inkább még többnek. Már csak ezért is érdekes, milyen is lesz végül anakin...
Ja, igen, ma volt az rtl klubon a vasarnapi kiadasban az uj sw-rol szo. legalabbis ezt mondtak az elozetesben.
En persze ezerrel a tv ele, jon Batiz gyerek, es azt mondja: "most olyan jeleneteket lathatnak, amelyeket eddig - internet es kalozkiadasok ide vagy oda - meg soha, sehol nem lathattak"
Ezutan pedig jott a duel videoklip, raadasul megvagva.