Keresés

Részletes keresés

andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1016
Gyerekek! Tenyleg ott a tornacipo az elso trailerben! Ott szaguld el az urbazis elott. Valamelyik technikus megint szorakozott!
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1015
Nos az említett jelenettel kapcsolatban igencsak jó meglátásaid vannak. Részemről még elmegy, hogy az Erő használatával/segítségével Obi-Wan felrepíti magát Darth Maul felett átlendülve és közben magához repíti Qui-Gon fénykardját, de !!! Darth Maul, aki korábban valóban megölte Qui-Gon mestert és részben elintézte Obi-Wan-t is, egyszerűen csak végignézi az egész attrakciót mint a moziban miközben végig ott van a bekapcsolt fénykardja a kezében. Miközben Obi-Wan alatta/felette bűvészkedett, ő tízszer is kettévághatta volna, főleg azt is figyelembe véve, hogy korábban egész jól (sőt !) állta a sarat egyszerre két Jedi lovaggal szemben is. Nagyon furcsa volt az egész, valószínűleg szegény Darth Maul az Erőnél is hatalmasabb történetíró/forgatókönyvíró áldozata lett, aki ellen lehetetlen harcbaszállni.
Előzmény: lolka_bolka (1014)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1014
Miért nem szinkronizáljuk le mi ? :)
Végülis, a CD-k kép és hangminőségével, nem lenne olyan gáz.

Egyébként én otthon TV-n és 180W -al néztem meg, de elszomorodtam.
Mind1, a kép, mind1 a hang, amikor Obi 1 ott csüng valami épp ot lévő lámpabúrán, és Maul csak amolyan játékosan csapkodja az "üreg" peremét, már ez nem egy valami adrenalinnövelő látvány. És amikor vágás, és a lézerkardra fókuszál a kamera, már lehet tudni. Itt most az ERŐ lép majd közbe. Pillanatok alatt az futott át az agyamon, hogy ok, ott a kard, és majd az erő segítségével a kezébe repíti. De hogyan mászik fel ?
A következő pillanatban csak úgy felugrik (persze ezt is az erő segítségével,
a kezébe repül a kard, kinyílik, és levágja Mault. Persze ahogyan azt kell, ő csak ott áll, és mindezt végignézi. Lehet hogy egyébként csak én nem látom a lényeget. Valószínűleg szerintem Darth Maul csak elfáradt a gigászi küzdelemben, miután kb 5 - 10 perces küzdelem után levágta Obi 1 mesterét, a lyukba taszította Obit, biztosan ezért is csapkodta csak amolyan jelképesen a peremet....
Na mind1, nekem a film amolyan utóérzés volt, pl a végén az ünnepség, és akkor rámosolygunk a kisfiúra, + hasonlók.

Lolka

andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1013
Ajanlom mindenkinek a szavazogepet az Index folapjan. Eddig a legtobben arra szavaztak, hogy nem nezik meg az illegalis kopiat. Orulok, hogy ilyen sokan egyetertenek velem.
SSE Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1012
Azazhogy Darth Vader :)
SSE Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1011
A magyar mozikban mar reg megy a ket I. epizod trailer-e,
de szinkronizalva. No itt a baj. Szerintem szornyu igy. Pl. sok evvel ezelott karacsony tajan levetitettek a Csillagok Haborujat a TV-ben, szinkronizalva. Katasztrofa volt az egesz! Johogy nem Julcsit kertek fel a szomszedokbol Darth Wader szinkronizalasara.
Eddig sem voltam hajlando a regi trilogia reszeit
szinkronizalva megnezni, es a Phantom Menace-t sem szeretnem igy. A
nagy kerdes az, hogy szeptember 16-atol lesz-e lehetoseg
eredetiben (esetleg felirattal) megnezni a filmet (moziban:). Tudtok errol valamit?

andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1010
A FOX az egy kulon csatorna? Kinn van egy jo haver, ha naluk jon megprobalom vele felvetetni!

Mindenkihez! Ha barki eszrevesz barmilyen egi csatornan a Star Wars-rol valamit kerem jelezze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyebkent az HBO mozimagazinjaban meg semmi sem volt rola???

chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1009
Ennek azért egy kis korlátot szab az én rendkívül szűkös ráérő időm. Pl. ezen a héten valószínűleg egyik este sem érek rá. Ezenkívül az sem mindegy, hogy helyileg hol történik a másolás. Nem szívesen metrózom-villamosozom-trolizom-buszozom át az egész városon órákig. Én naponta a kék metróvonalon ingázom, de ezen kívül még a piros metró közvetlen környéke sem akadály és a 4-6-os villamos által bejárt körút. Ezeken a vonalakon szoktam néhanapján előfordulni.
Előzmény: Kádár Mónika (1008)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1008
Az én irodámban is van fénymásoló, a főnököm nagyobb fan, mint én, _akárhány_ másolatot csinálhatunk!!!!
Előzmény: chris7 (1001)
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1007
Már akartam is mondani szívecském, hogy hülyék ezek az északiak. Minek adnak ki minden fellelhető anyagot a történetről a vetítés előtt hónapokkal ? Egy csomó ember nem fog elmenni a filmre (na nem a rajongókra gondolok).
Előzmény: kockasfulunyul (1004)
ds9 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1006
Sajnos nem tudom és azt is nagyon fájlalom, hogy az USA-ban Június 15-én lesz a FOX-on a hogyan készült az EPISODE I és az ILM más filmjei.
És én meg már nem vagyok ott :(
Előzmény: andzsin (995)
ds9 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1005
Én szeretnék lenni az 1000-ik.!!!!!!!
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1004
Gyerekek, tekintettel arra, hogy én vagyok az a menyasszony, akit áldani kell a storyboard-os forgatókönyvért, ezért elárulom, hogy Koppenhágában vettem a reptéren kb. 150 dán koronáért. Ha valaki arra jár, ott már lehet kapni a rendes könyv váéltozatot is.
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1003
Írj egy emilt akkor, hogy miképpen oldható meg a dolog. Mellesleg nem vagyok pesti. Per pillanat ugyan a lakásunk pesten található és pesten is dolgozom, de vérbeli tapolcai "csávó" vagyok.
Előzmény: Zombie (1002)
Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1002
Engem nagyon erdekel a fenymasolas, ha benne vagy akkor a reszleteket
email-ben megbeszelhetjuk. Ugye pesti vagy?
Előzmény: chris7 (1001)
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1001
Készít valaki feliratot a filmhez ? Minek ? Csak eltakar dolgokat a képből. 140 oldal a forgatókönyv, a filmet látva és a forgatókönyvet olvasva mondhatom, hogy betűről betűre ugyanaz a kettő. Mondjuk 2 oldalt egyre másolva (mivel valamivel kisebb egy oldal a könyvben mint az A4, de nagyobb mint A5) 70 oldal lenne másolva. Elméletileg megcsinálhatnám munkaidő után, csak egy kicsit ciki lenne a dolog. A főnök irodájának előterében van a másoló és számontartják mikor mennyi lapot töltöttek bele. Ha esetleg valaki tud inézni másolást, akkor szívesen megyek vele. Kölcsön nem igazán szeretném adni, a 149 dán koronára rúgó nem kis ára mellett (az USA-ban $14.95-ért árulják) az eszmei értéke felbecsülhetetlen számomra. Szóval megoldható a dolog, de csak az én részvételemmel (remélem nem tartatok ezért önzőnek), ha érdekel valakit a forgatókönyv storyboard-al kiadott változata. A borítón kis kedvencünk Darth Maul néz farkasszemet az olvasóval, ez az egyetlen színes kép a könyvben és egy kis domborítással ki is van emelve, nagyon szupi.
Előzmény: Zombie (999)
svga Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1000
Szia Monika!

En is szeretnek elmenni a vetitesre, es vinnem az asszonyt is. Vagyis ket jegy rendel... :-) Ha van fejlemeny lecci irj. Egyebkent valami poloszerusegbe benne vagyok, jo otlet.

Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 999
Ha jol ertem, Chris7, neked megvan az Episode 1 scriptje? Nem akarod
kozkinccse tenni valahogy? Pl. a feliratot keszito uraknak jol jonne
egy ilyen anyag (mondjuk fenymasolva).

TgvTrain: en sem vettem a CD-t, hanem irattam (csak kellett hozza 80 perces). Bevallom szegyellem is, de akkor nem volt ra penzem hogy megvegyem.

Előzmény: chris7 (988)
UBul Creative Commons License 1999.06.09 0 0 998
az en verziom csak 128Kbites, dehat mit csinaljak, nincs jobb konverterem. na mindegy, ma biztosan felrakom, ugyhogy aki gondolja majd toltse le ezt. az url-t sajna meg mindig nem tudom :), de "patience, young skywalker..."

egyebkent a cd piszok draga (5000Ft), de en azert megvettem (azert az ilyen dolgokat megveszi az "ember"). addig is, hallagassatok mp3ban

pint Creative Commons License 1999.06.09 0 0 997
ds9: az írásod Amidala elődjéről nem kérdőjeles. Ezt arra válaszként írom, így akit érdekel, az az előzményt megnézve megtalálja.
Előzmény: ds9 (100)
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 996
Hát így járok én, állandóan jártatom a számat, pedig utálom a történelmet. Csak azt akartam kifejezésre juttatni, hogy szerintem elég fura összepárosítás a demokrácia és a királyság, a kettő közül valamelyiknek jelképesnek kell lennie. Érdekes államforma a Demokratikus Királyság, nem ? Persze egy igazán jó királlyal úgyis legalább olyan jól érzik magukat az emberek mint egy esetleg jól működő demokráciában. A filmnek azonban nem éppen ez a leglényegesebb momentuma, szóval inkább hagyjuk, nincs nagy jelentősége.
Előzmény: ds9 (994)
andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 995
ds9:

Nem tudod veletlenul, hogy az Episode I. werkfilmjet valamelyik magyar vagy egi csatornan vetitettek e mar vagy fogjak e? Ha valaki tudja, kerem tegye kozze!
kosz

ds9 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 994
Sajnos nem tudom visszakeresni, mert minden hozzászólást kérdőjel jegyzi, de néhány héttel ezelőtt írtam arról, hogy Amidala, hogyan lett királynő.
Az előző király visszavonult vagy valami ilyesmi, stb, stb, sajnos a hozzászólásaim csak itt léteznek máshol nem ezért már én sem tudom pontosan, hogy mi volt.

Egyébként királyokat szoktak választani, mint például Mátyás királyt is a Duna jegén választotta meg a nemesség.

Egyébként a Köztársaság valószínüleg egy formális dolog, mint például az Európai Unió amelyben ugye több királyság is tagsággal bír.

Winnetou Creative Commons License 1999.06.09 0 0 993
Monika

Szeretnek masodmagammal elmenni a vetitesre. Kerlek irj nekem is, ha van valami fejlemeny. Elore is koszonom.
Winnetou

chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 992
Na persze asszisztenst akartam írni, nem asszinsztenst.
Előzmény: chris7 (991)
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 991
Hát valószínűleg igazad van. Na persze nem huszadik századi földi aggyal kéne az ilyesmiről gondolkodni, végül is egy fantáziavilágban az van amit csak az alkotó kitalál.
Egyébként a Viceroy egy rang-szerű megszólítás (The Viceroy, így beszélnek róla), az illető laposorrú neve Nute Gunray, az asszinsztensé pedig Rune Haako.
Előzmény: pint (989)
balagee Creative Commons License 1999.06.09 0 0 990
Csodaszarvas (es mindenki akinek szinten Darth Maul a kedvence ;)

www.raypark.com

MTFBWY

Előzmény: Csodaszarvas (938)
pint Creative Commons License 1999.06.09 0 0 989
Ez többször is szerepel.
Palpatine a szenátusban: "I present queen Amidala, recently elected ..."
A kecskeszakállas fickó meg: "This invasion will gain you nothing. We are democracy, the people have decided."

Amúgy hallottad beszélni, láttad milyen ember. Nem csoda, ha megválasztották. Az, hogy királynő van, nem ütközik a köztársasággal. Minden bolygó olyan vezetési formát választ, amilyet akar. A köztársaság szenátusában minden bolygó képviselteti magát (plusz egyebek is, pl a trade federation, az ugye aligha bolygó, mégis ott szájalt az orr nélküli barátunk, akit csak viceroy-nak szólítottak). A szenátus az egész galaxis ügyeit intézi. SZVSZ legalábbis.

chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 988
Sziasztok !
Én is láttam a filmet a hétvégén és nagyon tetszett. Ha vászonra való, ha nem, egy Star Wars rajongónak baromi hosszú idő lenne kivárni a szeptember 16-át. Én mindenesetre nem bírtam volna ki így, hogy a film két CD-n ott van az asztalomon (nem is beszélve az eredeti storyboard-okkal illusztrált forgatókönyvről, menyasszonyomnak örök hála és köszönet érte).
A legnagyobb furcsaság ma reggel jutott eszembe, amikor szokás szerint a film szövegei forogtak a fejemben. Szóval Galaktikus Köztrásaságról van szó ? Akkor hogy jön ide egy királynő (Queen Amidala) ? És ez még hagyján, hiszen van angol és spanyol király is még, szóval nem nagy dolog. De arra gondoljatok vissza amit Amidala mondott azon a bizonyos nagy gyűlésen (ez egyébként a második hivatalos trailer-ben is benne van):

"I was not elected to watch my people suffer and die while you discuss this invasion in a committee"

Egy királynőt választani szoktak ? Kissé nagyon furcsa ! És ha már úgy választják azt a bizonyos királnyőt, akkor hogy lehet, hogy egy ilyen fiatal leányzó nyeri meg a választást ??? Bár ha meggondolom mekkora fantázia kellett az egész Star Wars univerzum kitalálásához, ez igazán nem nagy ügy. Csak kicsit furcsa.

Kojak Creative Commons License 1999.06.09 0 0 987
Olvasd el a topicot május eleje körül, ott rendesen kivesézzük a témát

Üdv

Kojak

Előzmény: Iwo (957)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!