Keresés

Részletes keresés

Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1038
Errol a Darth Maul halala dologrol meg annyit, hogy olvastam valahol hogy
eredetileg egy darabban esett le, es hogy meg a premier elotti jotekonysagi
vetitesen is igy volt csak az utolso pillanatban valtoztattak meg...
Ha jol emlekszem ezt egy online chatben emlitette meg Rick McCallum
(SW producer). Sot o mondta azt is hogy Maul-nak 14 klonja van... vagy
valami ilyesmi.

Hm, honnan veszitek hogy Clone Wars az Ep 2. cime? En neztem
a www.sevaan.com/starwars -t de ott nem volt semmi ilyesmi.

Ja igen, ha valakit erdekel az Ep4-5-6 forgatokonyve, az tolem beszerezheti
azokat... forras a Behind the Magic CD-k, de szepen kipakoltam txt-be.

Sas Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1037
Azért képzeld a helyzetbe magad: Kinyírják a legjobb haverod és mestered és egy szót se szólsz a gyilkos felé?
Qui-Gon meg egyáltalán nem volt kiváncsi Maul indítékaira?Az energy-falnál lett volna idő egy-két jó dialógusra.A fene tudja aztán lehet, hogy ettől feszültebb az egész.
sidious Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1036
Azok teljesen mas helyzetek voltak.
Egyreszt ismertek egymast a vivo felek, a Birodalomban pedig Vader at akarta allitani Luke-ot a sajat ldalara, tehat beszelnie kellett vele.
Itt szo se volt ilyesmirol, csak siman gyozni akart mindket fel.
Előzmény: Sas (1032)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1035
Hali !

A feliratról van-e valami új infó ?
Vevő lennék rá ! Gyorsan gyorsan !

Big

chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1034
Forgatókönyv fénymásolás Mónikával nagyjából már egyeztetve van, hétvégén meglesz. Most mentem haza, Sziasztok !
Rettenet Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1033
na ma este én is megnézem.
Sas Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1032
Persze, hogy 2 részben esett le, ezen kár vitatkozni! Obi-wan szét kaszálta mint a szél!Az egész vívós jelenetsorban az nem nyerte el a tetszésemet, hogy szinte nem is beszélnek egy kukkot sem,(nem bírják szusszal?) főleg az energia falas megoldásnál. Csak állnak 20 centire 1mástól és qssolnak, ahelyett, hogy nyomnák a jedi-sódert, mint a NewHope-ban Vader és Obi-wan, vagy a Return of the jedi-ban Luke és Vader.... ???????
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1031
Még Obi-Wan mozdulatán is látszik, hogy derékban kettévágja a jó öreg Darth Maul-t (akinek megszemélyesítője, Ray Park az IMDB szerint 24 éves, nem semmi). És úgy is esik le, hogy középen kettéválik szegény.
CaveMaN Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1030
Tényleg két részben esik le.
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1029
Az én munkahelyem nem teljesen az Index, ez egy titkos iroda.:))
De már kapcsolatba léptünk Chris-szel, szervezzük a dolgot. Van itt szkenner is recognitával, de akkor még át kell nézni a szöveget.
Zombie, nekem sem tűnt fel a két darab, inkább olyan volt, mintha a köpenye esett volna le külön, de majd megnézzük lassítva.:)
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1028
Egy kis ízelítő a forgatókönyv kezdetéből:

EXT. SPACE (FX)

TITLE CARD: A long time ago in a galaxy far, far away....

A vast sea of stars serves as the backdrop for the main title, followed by a roll-up, which crawls into infinity.

EPISODE I: THE PHANTOM MENACE

Turmoil has engulfed the Galactic Republic. The taxation of trade routes to outlying star systems is in dispute.
Hoping to resolve the matter with a blockade of deadly battleships, the greedy Trade Federation has stopped all shipping to the small planet of Naboo.
While the Congress of the Republic endlessly debates this alarming chain events, the Supreme Chancellor has secretly dispatched two Jedi Knights, the guardians of peace and justice in the galaxy, to settle the conflict....

PAN DOWN to reveal a small space cruiser heading TOWARD CAMERA at great speed. PAN with the cruiser as it heads toward the beautiful green planet of Naboo, which is surrounded by hundreds of Trade Federation battleships.

INT. REPUBLIC CRUISER-COCKPIT

In the cockpit of the cruiser, the CAPTAIN and the PILOT maneuver closer to one of the battleships.

QUI-GON: (off screen voice) Captain.

The Captain turns to an unseen figure sitting behind her.

CAPTAIN: Yes, sir?
QUI-GON: (V.O.) Tell them we wish to board at once.
CAPTAIN: Yes, sir.

The CAPTAIN looks to her view screen, where NUTE GUNRAY, a Neimoidian trade viceroy, waits for reply.

CAPTAIN: (Cont'd) With all due respect for the Trade Federation, the Ambassadors for the Supreme Chancellor wish to board immidiately.
NUTE: Yes, yes, of course...ahh...as you know, our blockade is perfectly legal, and we'd be happy to receive the Ambassador... Happy to.

The screen goes black. Out the cockpit window, the sinister battleship looms ever closer.

EXT. FEDERATION BATTLESHIP-DOCKING BAY-SPACE (FX)

The small space cruiser docks in the enormous main bay of the Federation battleship.

INT. FEDERATION BATTLESHIP-DOCKING BAY-SPACE

A PROTOCOL DROID, TC-14, waits at the door to the docking bay. Two WORKER DROIDS, PK-4 and EG-9 watch.

PK-4: They must be important if the Viceroy sent one of those useless protocol gearheads to greet them.

The door opens, and the Republic cruiser can be seen in the docking bay. Two darkly robbed figures are greeted by TC-14.

TC-14: I'm TC-14 at your service. This way, please.

They move off down the hallway.

EG-9: A Republic cruiser! That's trouble...don't you think ?
PK-4: I'm not made to think.

INT. FEDERATION BATTLESHIP-CONFERENCE ROOM

A door slides open, and the two cloaked shapes are led PAST CAMERA into the formal conference room by TC-14.

TC-14: I hope your honored sirs will be most comfortable here. My master will be with you shortly.

The droid bows before OBI-WAN KENOBI and QUI-GON JINN. He backs out the door and it closes. The JEDI lower their hoods and look out a large window at the lush green planet of Naboo. QUI-GON, sixty years old, has very long white hair in a ponytail. He is tall and striking, with blue eyes. OBI-WAN is twenty-five, with very short brown hair, pale skin, and blue eyes. Several exotic, bird-like creatures SING in a cage near the door.

OBI-WAN: I have a bad feeling about this.
QUI-GON: I don't sense anything.

Hú, de fárasztó ezt gépelni ! Itt ki is guvadt már a szemem, főleg hogy a könyv is állandóan be akar csukódni. Persze a párbeszédeken kívül a több dőlt betűs, a nevek pedig vastagítottak, csak nem volt türelmem itt szórakozni velük. A többit majd olvashatjátok, ha sikerült lemásolni.

Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1027
makaveli: ha meglesz a fenymasolat valoszinuleg inkabb be fogom gepelni
es elkuldom az Atomra... egyszerubb igy meg akkor is ha eltelik 1-2 het
Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1026
Hat Maul tenyleg ket darabban esik le, nezd mar meg jobban...
az egyik a torzo, a masik a maradek... tisztan latszik
Qui-Gon-t pedig OK, atszurta nem atvagta, de igy is ugy is kozepen jon ki a hatan a fenykard...

Chris7: az Index HQ a szerkesztoseg ahol tudnank fenymasolni (sorry
a zsargonert...)

Előzmény: pint (1023)
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1025
Aki nem akar ne figyeljen.:

a masodik episode cime elm. a clone war lesz, ebbol adodoan Maul is clonozva lesz, igy fog visszaterni ...

masvalaki Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1024
Nem leszúrta?????????????????????????
pint Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1023
Maul kettévágva? Átvágta Qui-Gon gerincét? Jó ég! Akkor én egy másik filmet láttam!
Előzmény: Zombie (1020)
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1022
Miféle Index HQ ???
Előzmény: Zombie (1019)
makaveli Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1021
ha nem oltári nagy gond, akkor a fénymásolás után szkenneljétek már be a szkriptet, aztán hadd töltse le a jónép text-formátumban.
köszi
Előzmény: Kádár Mónika (1008)
Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1020
Pepe, a Z-s valtozatban is egyertelmuen latszik hogy Darth Maul
bizony ketto darabban esik le a szellozobe...

Engem az erdekelne, Qui-Gon mester hogy tudott beszelni miutan
Darth Maul mester lathatoan meg a gerincet is atvagta a fenykarddal?

Előzmény: pepe (1018)
Zombie Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1019
No akkor chris7 kollega, beszeljunk meg egy idopontot Monikaval amikor
be tudunk menni fenymasolni. Merre van az az Index HQ?
Előzmény: chris7 (1009)
pepe Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1018
Nekem is pont ezzek a jelenettel van egy kis gondom...Csak en meg vartam, hogy valaki mas kotyogja ki a nemtudoknak darth Maul csufos veget...
No, a kerdes: Obi-wan "csak" leszurja Maul-t, vagy rendesen kettevagja derekban, mielott az lebuckozik a szakadekba? A "z" valtozatban szerintem csak beleszur, de pl. a kepregenyvaltozatban tutira ket darabban vegzi. No de ezesetben hogy ter vissza a masodik reszben? (mert visszater, az tudhato!) Igaz az a remhir, hogy ket kulonfele kopia van? Vagy hogy Maul egy 16 fos klon-csalad tagja?
Aggodom szegenyert, na...!
pint Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1017
Megin okoskodnak. Sebaj. Íme egy lehetséges magyarázat:

Maul már biztos volt a győzelemben, csak játszott Obi-Wannal, próbálta megrémíteni (ez ugye a dark side fegyvere, vö. "fear is my ally"). Amikor Obi-Wan felugrott, ezen annyira meglepődött, mer hogy minek ugrál ez a gyerek, amikor nincs is kardja? Mire észbe kapott már késő volt.

Szóval, Maul papa elbízta magát. Túl korán ivott a medve bőrére.

Előzmény: chris7 (1015)
andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1016
Gyerekek! Tenyleg ott a tornacipo az elso trailerben! Ott szaguld el az urbazis elott. Valamelyik technikus megint szorakozott!
chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1015
Nos az említett jelenettel kapcsolatban igencsak jó meglátásaid vannak. Részemről még elmegy, hogy az Erő használatával/segítségével Obi-Wan felrepíti magát Darth Maul felett átlendülve és közben magához repíti Qui-Gon fénykardját, de !!! Darth Maul, aki korábban valóban megölte Qui-Gon mestert és részben elintézte Obi-Wan-t is, egyszerűen csak végignézi az egész attrakciót mint a moziban miközben végig ott van a bekapcsolt fénykardja a kezében. Miközben Obi-Wan alatta/felette bűvészkedett, ő tízszer is kettévághatta volna, főleg azt is figyelembe véve, hogy korábban egész jól (sőt !) állta a sarat egyszerre két Jedi lovaggal szemben is. Nagyon furcsa volt az egész, valószínűleg szegény Darth Maul az Erőnél is hatalmasabb történetíró/forgatókönyvíró áldozata lett, aki ellen lehetetlen harcbaszállni.
Előzmény: lolka_bolka (1014)
lolka_bolka Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1014
Miért nem szinkronizáljuk le mi ? :)
Végülis, a CD-k kép és hangminőségével, nem lenne olyan gáz.

Egyébként én otthon TV-n és 180W -al néztem meg, de elszomorodtam.
Mind1, a kép, mind1 a hang, amikor Obi 1 ott csüng valami épp ot lévő lámpabúrán, és Maul csak amolyan játékosan csapkodja az "üreg" peremét, már ez nem egy valami adrenalinnövelő látvány. És amikor vágás, és a lézerkardra fókuszál a kamera, már lehet tudni. Itt most az ERŐ lép majd közbe. Pillanatok alatt az futott át az agyamon, hogy ok, ott a kard, és majd az erő segítségével a kezébe repíti. De hogyan mászik fel ?
A következő pillanatban csak úgy felugrik (persze ezt is az erő segítségével,
a kezébe repül a kard, kinyílik, és levágja Mault. Persze ahogyan azt kell, ő csak ott áll, és mindezt végignézi. Lehet hogy egyébként csak én nem látom a lényeget. Valószínűleg szerintem Darth Maul csak elfáradt a gigászi küzdelemben, miután kb 5 - 10 perces küzdelem után levágta Obi 1 mesterét, a lyukba taszította Obit, biztosan ezért is csapkodta csak amolyan jelképesen a peremet....
Na mind1, nekem a film amolyan utóérzés volt, pl a végén az ünnepség, és akkor rámosolygunk a kisfiúra, + hasonlók.

Lolka

andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1013
Ajanlom mindenkinek a szavazogepet az Index folapjan. Eddig a legtobben arra szavaztak, hogy nem nezik meg az illegalis kopiat. Orulok, hogy ilyen sokan egyetertenek velem.
SSE Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1012
Azazhogy Darth Vader :)
SSE Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1011
A magyar mozikban mar reg megy a ket I. epizod trailer-e,
de szinkronizalva. No itt a baj. Szerintem szornyu igy. Pl. sok evvel ezelott karacsony tajan levetitettek a Csillagok Haborujat a TV-ben, szinkronizalva. Katasztrofa volt az egesz! Johogy nem Julcsit kertek fel a szomszedokbol Darth Wader szinkronizalasara.
Eddig sem voltam hajlando a regi trilogia reszeit
szinkronizalva megnezni, es a Phantom Menace-t sem szeretnem igy. A
nagy kerdes az, hogy szeptember 16-atol lesz-e lehetoseg
eredetiben (esetleg felirattal) megnezni a filmet (moziban:). Tudtok errol valamit?

andzsin Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1010
A FOX az egy kulon csatorna? Kinn van egy jo haver, ha naluk jon megprobalom vele felvetetni!

Mindenkihez! Ha barki eszrevesz barmilyen egi csatornan a Star Wars-rol valamit kerem jelezze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyebkent az HBO mozimagazinjaban meg semmi sem volt rola???

chris7 Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1009
Ennek azért egy kis korlátot szab az én rendkívül szűkös ráérő időm. Pl. ezen a héten valószínűleg egyik este sem érek rá. Ezenkívül az sem mindegy, hogy helyileg hol történik a másolás. Nem szívesen metrózom-villamosozom-trolizom-buszozom át az egész városon órákig. Én naponta a kék metróvonalon ingázom, de ezen kívül még a piros metró közvetlen környéke sem akadály és a 4-6-os villamos által bejárt körút. Ezeken a vonalakon szoktam néhanapján előfordulni.
Előzmény: Kádár Mónika (1008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!