Keresés

Részletes keresés

Zombie Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1198
A legbiztosabb box office hely az us.imdb.com
de neha lassan update-elnek. Utoljara 255 million
allt a TPM ami ugye masfel hete volt. De azert
a regi dolgok megbizhatoan vannak fent.
TPM box office ugyekben a theforce.net a legjobb
IMHO.
Előzmény: UBul (1193)
Sas Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1197
Nem azért írtam, hogy baj, csak info. Valaki a Box Office adatok után érdeklődött.
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1196
Az nem baj, fő a versenyszellem ! A filmeket imádó egyéneknek (mint pl. én) csak hasznára válik, ha nagy a kínálat. Az Austin Powers is tuti film, meg is nézzük a folytatását is (ami már kész volt amikor nálunk bemutatták az elsőt). Ettől függetlenül a Star Wars őrület nem fog megváltozni, én pl. akkor is imádni fogom ezeket a filmeket, ha a bevételi listán az utolsó helyre csúsznak.
Előzmény: Sas (1195)
Sas Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1195
Sziasztok!
A ma reggeli Infobeat hírek szerint:
AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME - $54.7 million.-al letaszította a TPM-t a második helyre a napi forgalom tekintetében.
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1194
Jó, akkor nem ítélem meg sehogy. Honnan tudod, hogy 14 éves ?
Előzmény: pint (1192)
UBul Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1193
nem tudjatok hol lehet box-office adatokat megtudni a neten? gondolom valahol van ilyen, de sehol nem talalom...

kivancsi lennek hogy all a PM

pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1192
14 biztos. Miért ítéled meg a mi társadalmunk szerint? Csak azért, mert nálunk 14 évesek még a diszkóban ugrálnak a patáikon, más világokban azért lehet ez másképp, nem? Anakin 9 évesen racert vezet, gépeket javít, robotot épít, stb. Az talán szokványos lenne nálunk? Ez egy "messzi galaxis".
Előzmény: chris7 (1189)
SZOLI Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1191
Megnéztem a filmet tegnap este. És iszonyatos csalódás volt. még az elolvasott kritikák miatt megedződött lelkemnek is. Miért kell mindennek véletlenül történnie a történetben?! Ez a Lucas gyerek egyre nagyobb csalódásokat okoz nekem. Az nem STAR WARS, ez egy high-tech meseparódia.
pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1190
Igen, a film alapján én is majdnem biztos vagyok benne, hogy pont úgy van, ahogy mondod. És én asszem többször láttam, mint te :)

De azért ahhoz elég volt az info, hogy összezavarodjak. De végül szerintem McCullum félreértette a kérdést.

Más. Én ugye illően citromlével írtam, a válaszok meg rönk módon natúrban jöttek. Bocs -- mindenki nevében is -- azoktól, akiknek lelőttük a poént. Máskor tízszer is meggondolom, hogy felvetek-e egy kérdést.

Előzmény: ds9 (1186)
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1189
Egy kicsit fura, hogy Dániában kezdődött el a jegyelővétel, amikor az Egyesült Királyságban már július 14-én (nagyközönségnek július 16-án) bemutatják a filmet. Ott még semmi érdeklődés ? Még Hollandiában (augusztus 5) és Finnországban (augusztus 6) is jóval előbb vetítik.

Biztos, hogy Queen Amidala 14 éves ? Egy választott királynő 14 éves ? Ráadásul Natalie Portman (szül.: 1981, Jeruzsálem) sem 14 éves karakterek eljátszására való már. A Leon A Profi-ban még igen, de azóta sok idő telt el.

chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1188
Jó Reggelt !

A királynőt tuti, hogy két különböző színészcsaj játsza. A CD-s változaton is szépen megkülönöztethető Natalie Portman-től a másik leányzó. A hangjuk azonosságáról sem vagyok meggyőződve. Ha esetleg Natalie utána is szinkronizálta a másik csaj hangját, akkor is másképp hangzott mint amikor ő maga volt az.

A fénymásolás minőségével nincs nagy baj, csak a könyv közepe tájékán a sorok szélei legörbülnek egy kicsit, mivel nem nyomtuk rá úthengerrel a könyvet a fénymásolóra. Így egy kissé nehezebb a felismerő program dolga, de biztos nem lehetetlen. Eredetileg A3 méretre akartuk nagyítani, de sajna a Mónikáék fénymásolójának alsó lapadagolója megviccelt bennünket, minden második lap beszorult, szóval maradt a 80%-ra kicsinyítés A4-re. Igazán tervezhették volna szabványosra a kiadványt, nem igaz ? Kevesebb gond lenne a másolásával...

Wizzard Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1187
Üdv Mónika.

A szkennelhetőségről néhány szót...
Ha a betűk elkülönülnek egymástól és nem túl maszatosak a széleik, valamint a papír fehér és nem beszürkült, akkor a Recognita Plus 4.0 kb 95-98%-os pontossággal olvassa be az angol szöveget. Egyébként van a programban egy automatikus fényerő/kontraszt beállítási lehetőség, ami igen jó hatásfokkal tud kevéssbé jól sikerült fénymásolatból is olvasható anyagot produkálni. Még van egy fontos alapkövetelmény: nem lehetnek ferdék a sorok a lap felső széléhez képest, mivel ilyenkor a betűkép torzul és értelmezhetetlenné válik a program számára.

Ha a fenti feltételeknek az általad készített másolat nem felel meg, akkor sincs még nagy vész. Ekkor jöhet az Acrobat-os megoldás. Ez azt jelenti, hogy az oldalak képeit be kell szkennelni és az oldalképeket lehet később egy mindenki által elolvasható .pdf dokumentumba rakni az Acrobattal. Az utóbbi megoldásnak az a hátránya, hogy igen terjedelmes méretűvé hízhat a fájl.

Bocsi, hogy kissé off topic voltam.

U.i.: Ha kell bármilyen fajta segítség a scannelésben van rá lehetőség - az egyik cég ahol dolgozom most vesz egy lapbehúzós HP hálózati szkennert. Még a hónap vége előtt üzembe helyezzük. Egyébként otthon is rendelkezésre (és munka nélkül) áll (árválkodik) egy HP4C lapszkenner ... valamint a hozzá szükséges programok is.

Wizzard

Előzmény: Kádár Mónika (1181)
ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1186
Nem néz ki mindkettő úgy mint Natalie Portman, az igaz, hogy amikor Anakin találkozik vele ( leírtam, hogy mikor hol, 1 órája ) a Coruscanton akkor az a igazi királynő, de sok helyzetben nem az igazi királynőt látjuk.
Pl. amikor a robotok kiséretében közlekedik a lépcsőn, amikor a Jedik kiszabadítják, amikor R2D2-nak megköszöni a segítséget, amikor lehallgatják az üzenetet ( "..the death toll is catastrophic...." )etc.

Valamint amikor a Gungan-oknál tesznek látogatást és a királynő ( az igazi ) felfedi a kilétét, akkor látszik, hogy tök más a két szereplő, valamint az utolsó jelenetekben amikor a trónteremben vannak és az ál ( decoy ) királynő után küldi a viceroy a robotokat.

Tahát két külön szereplőről van szó, egyébként a királynőt majdnem minden fontosabb helyen az igazi királynő személyesíti meg ( hologram, Palpatine-nal való tárgyalások, Szenátus etc. ).

Előzmény: pedro870 (1185)
pedro870 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1185
zombie:
az ujjgyakorlatnak higgyél!

A két nő az egy, sőt egyszer amikor Anakin találkozik a királynővel Coruscanton, akkor az a valódi. Éppen megy dumálni... a szavaiból is kiderül
Még a disney vasálarcosban is megoldották, mi ez az ilm-nek. Másrészt mindkettő úgy néz ki mint Natalie Portman.

Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1184
Most olvastam hogy Daniaban tegnap kezdodott a jegyelorendeles az
Episode I-re (augusztus 19-i bemutato). Az elso (0 ora 1 perc) eloadasra
3 perc alatt kelt el a jegy, es a sorban elso helyen allo emberke 800 db
jegyet vasarolt kulonfele eloadasokra (nem vicc!). Az elorendeles elso
6 orajaban 18000 jegy kelt el.
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1183
Dob: minthogy Rick McCallum is osszevissza nyilatkozott az ugyben,
nem igazan lehet megnyugtato valaszt adni. Az biztos hogy mindket karakter hangja Natalie Portman, ui. a szovegek nagy reszet a forgatas utan
ujraszinkronizalta.
Az amit a theforce.net ir az nem tunik igazan megbizhato infonak ebben
az ugyben. Inkabb hinnek Rick McCallum-nak ha nem mondana egymasnak
ellentmondo dolgokat :-)
Az ugyben van ervem es ellenervem is...
Erv: Amidala es a decoy valahogy mashogy neznek ki. Legalabbis nekem ez
az erzesem van. Vegulis nem ikrek, meg ilyesmi, szoval miert ne jatszhatna
ket kulon szineszno akik hasonlitanak egymasra?
Ellenerv: miert ne jatszhatna mindkettot Natalie, ha egyszer az ILM-nek
ujjgyakorlat ketszer ratenni ugyanarra a kepre?
Előzmény: Dob (1180)
ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1182
A helyzet érdekes, már én is gondolkodtam rajta, mert ugye vannak olyan jelenetek amikor mind a ketten szerepelnek és hát ( mivel én láttam moziban nagyon jó minőségben és ez lehet, hogy PC-n nem jön jól ki ) nem nagyon hasonlítanak egymásra.

Másik, azt sem tudtam eldönteni, hogy mikor Padme Amidala és mikor nem, hiszen melyek azok a helyzetek amikor meg kell védeni és mikor nem.
Merthogy egy csomó helyzetben mint pl. amikor elhagyják a Naboo-t akkor biztos, hogy az ál Amidala-t látjuk hiszen hátrafordul és kérdőn néz Padme-re és az válaszol " We are brave, Your Highness" tulajdonképpen így engedélyezve az utazást.
De például a Szenátusban is Padme Amidala, tehát egy kicsit zavaró néha a dolog, mert nem mindig tudjuk ( merthogy már tudjuk ) így utólag, hogy ki volt ki.

Az biztos, hogy amikor Anakin elmegy, hogy elbúcsuzzon Padme-től ( mielőtt elmegy a Jedi Tanácshoz ) akkor azért nem tud beszélni vele mert a Padme már mint királynő beszél vele és mondja "We will tell her for you. We're sure her heart goes with you ".

Tehát a dolog egy kicsit zavaros, azt sem értem, hogy az álkirálynő miért küldi el a valódit lesikálni R2D2-t, de hát ez mindegy végülis, mert az már logikus, hogy miért ő megy el velük a Tatooine-on.

Egyébként még felhívnám a stáblistán a következőre a figyelmet:

Jabba the Hut - himself

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1181
Örömmel jelentem, hogy végeztünk a másolással, sajnos nem lett nagyon jó minőségű, majd megmutatom egy szakértőnek, hogy elég-e a szkenneléshez. Továbbmásolni lehet, végül is a szöveg a lényeg.
Dob Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1180
Néhány Tény:
Az Episode 2 eddigi leírásaból kiderül lessz benn Boba Fett "Mandalorian Warrior " ha valaki rendelkezik infókkal a Mandaloriai hercosokról akkor az szóljon.. :) a másik

A királynő adatlapjának részlete:
Name: Queen "Padmé Naberrie" Amidala
Played by: Natalie Portman
Species: Human
Status: Future Mrs. Skywalker, Queen of Naboo

értesüléseim szerint végig ő jácca mindkét karaktert..
TheForce.Net Amidalás része

chris7 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1179
Nem teljesen egyértelmű ez a királynő dolog, de az biztos, hogy nem mindig a Natalie volt az. Hogy kicsoda, az már más kérdés, az a kb. két kiló make-up elég rendesen takarta.

Forgatókönyv ? Miféle forgatókönyv ? És miféle másolás ? Na jó, elárulom. Ma ötkor találkozom a Mónikával és már füstöl is a fénymásolójuk. Sietnünk kell, mert hat után el kell indulnom hazafelé.

Előzmény: Zombie (1178)
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1178
En is utananeztem a dolognak de semmi megnyugtato infot nem talaltam.
Az biztos hogy a Sabe nevu karaktert Kiera (vagy Keira, ez nem egyertelmu)
Knightley jatssza.
Szerintem Sabe=decoy queen... legalabbis tenyleg mashogy nez ki, nem?

Chris7: forgatokonyvrol jut eszembe... mi lesz azzal a masolassal?

Előzmény: chris7 (1176)
chris7 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1176
Hát a dolgot elég nehéz eldönteni, sem a film sem a forgatókönyv nem teszi egyértelművé a választ. Azért nézd meg ezt a linket. Annyi bizonyos belőle, hogy az említett hölgyemény játszotta a filmben az említett karaktert, más nem nagyon állapítható meg.
Előzmény: pint (1173)
UBul Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1174
citromvalasz:

szerintem rick ugy ertette a kerdest, hogy mas jatszotta-e a kiralynot es padme-t. erre a valasz nem. a kerdesre amit feltettek neki, a valasz igen. Kiera Knightley volt a decoy.

sabe pedig talan a decoykent mukodo testor filmbeli neve.

Előzmény: pint (1173)
pint Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1173
Na, most összezavarodtam. A következő ellentmondó dolgokat olvastam, és nemtom, hogy ki a hülye (gondolom én, de valaki megmagyarázhatná).

Az alábbiakat citromlével írtam. Ha nem sikerült volna, akkor ne olvasd tovább, ha még nem láttad a filmet.

------
Info1:
Jedi-Al says: Rick, was it a separate actress that played the "fake" queen, when Natalie was Padme on screen? I didn't see her name in the credits.
RickMcCallum: No, it's Natalie that plays both parts.

Következtetés:
"Natalie Portman plays both parts when Padme and the 'fake' queen are on screen together. There was no separate actress, which explains why there's no one listed in the credits. Sabe is credited, but not a 'fake queen.'"

Majd másutt:
"One of the hardest roles to cast was that of Sabe', the handmaiden that fills in for the Queen when she is in hiding. Orignially we were going to use a stand in, but that was before we found a girl by the name of Kiera Knightley. She was only fourteen at the time of principle photography, two years younger than Natalie Portman but nevertheless the resemblance is striking. I wouldn't be surprised if she fools quite a few of the fans."

Na most akkor mi van? Ki az a Sabe, mit csinált Kiera Knightley, stb.
------

chris7 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1172
Na persze igazságod van, mint mindig. Csak azt mondtam, hogy a régi filmek bevétele és az újaké az pénzben nem hasonlítható össze. A legjobb lenne ha csak a nézőszám alapján mérnék a film népszerűségét, de ugye pénz beszél, kutyaszar táncol.
Előzmény: ds9 (1171)
ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1171
Azért hasonlítottam össze a SW:EP1-et a Lost World, MIB, ID4 c. filmekkel, mert ezek az elmúlt 3 évben voltak bemutatva, hasonló vászonszámon, hasonló jegyárral, hasonló időszakban.

Az biztos, hogy a 70-es években némileg más volt a helyzet, kevesebb volt a vászon és nem utolsósorban kevesebb volt a jegyek ára.
Az első három filmet csak azért hoztam elő, bevételileg, hogy azok, ha nincs a Spec.Ed. akkor nincsenek ott ahol most, függetlenül attól, hogy annak idején mondjuk többen látták, mint sok más nagyobb bevételet elért filmet.

Egyébiránt én úgy tudom, hogy nézőszám alapján ( van egy ilyen, nem bevételfüggő relatív lista, pontosan a jegyárkülönbségek kiküszöbölésére ) a legsikeresebb film az " Elfújta a szél ".

Előzmény: chris7 (1169)
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1170
Annyit en is hozzatennek, hogy az amerikai moziellatottsag is mas igy
1999-ben mint akkor... most 3000 moziban mutatnak be egy filmet,
es gondolom akkoriban ez a szam ennek toredeke volt.
Pl az Episode I elso nap 34.6 milliot hozott, mig az Episode VI '83-ban
6 milliot... es tuti hogy a varakozas akkor sem volt kisebb.

Masreszt Amerika nem minden... ha megnezitek a listakat, a Titanic
rettenetes beveteleinek (1835 millio dollar) nagy resze a vilag tobbi reszen
folyt be... mig a Star Wars filmek inkabb az USA-ban hoztak tobb penzt.
(Pl. az Episode IV csak 4. az osszesitett listan).

Valoszinuleg azert vissza fog most mar esni az Episode I az USA-ban...
Jonnek az Austin Powers II es Wild Wild West nevu borzalmak.

Előzmény: chris7 (1169)
chris7 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1169
Csak annyival egészíteném ki az ide gyűjtött szép számadatokat, hogy azért ne hasonlítsd az előző Star Wars trilógia és az E.T. bevételeit a jelenleg vetített és a jövőben vetítendő filmekéhez. A hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején 200-300 millió dollár bevételt elérni nagyságrenddel nagyobb eredmény volt mint ma. Az infláció nem csak minket érint, egy dollár 1980-ban és egy dollár 1999-ben az két külön világ. A számadatok önmagukban ekkora időeltérés esetén már nem állják meg a helyüket. Még ma is a Kleopátrát tartják a világ egyik legnagyobb költségvetésű filmjének (ha nem a legnagyobbnak) a maga 60 millió dolláros befektetésével, ami a hatvanas években annyi volt, mint ma egy 200-300 millió dollárba kerülő film, ami bizony nem mindennapos költségvetés.
Előzmény: ds9 (1166)
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1168
Szerintem jobb lenne ha a .mov valtozatot probalnad terjeszteni...
vagy akinek van ra energiaja, az toltse le egyszeruen a theforce.net-rol.
Link:
http://theforce.net/multimedia/video/mtvmovawds-1999.mov
5.2 mega nem olyan borzaszto... minosegrol nem tudok nyilatkozni,
most jon...
Előzmény: qgibg (1167)
qgibg Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1167
Megvan a hanganyaga a movie award-os parodianak. Ha van ra erdeklodes, felteszem wav vagy mp3 formaban a netre.

Borisz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!