Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Így sem találom értelmét, mert elvesz minimum 3 buszt
Mindegy, majd meglátjuk :) Azért lenne fontos, mert hamar bent van a Doberdón, és az ottani indulásokhoz is hozzá lehet igazítani.
A járművezetők miatt nem jó ötlet, ugyanis nincs ahol elvégezzék a dolgaikat.
Dehogynincs. Segner tér. Amikor szünet van, cserélnek a vezetők. Máshol ezt meg lehet oldani. Persze nyilván nem lehet előre eltervezni, mikor hívjon a természet, de sok másik viszonylaton ez eleve nem adott (11, 19, 23, 23Y, 30, 30A, 42, 42Y).
Ne szidd a "buckalakókat", nekik nem kell fél év, 3 hétvége alatt fel is boronálják a területet. :) Azt a 4km-t biztosan meg lehetett volna abból az összegből csinálni, amennyi kéz-közön elfolyt a projekt során. Régen szó volt arról is, hogy a Martinka-Nyírmártonfalva közötti földutat is elkészítik rendesen, de ebből se lett semmi. Pedig lenne egy "menekülőút" arra az esetre, ha a 48-ason baleset van, márpedig sajnos majd minden héten lezárják több órára baleset miatt.
Értem. Így sem találom értelmét, mert elvesz minimum 3 buszt (lehet szóló is, beleegyezem :) ) és nem ad semmi többletet az utasoknak. Azt a kb. 150m-t én is megteszem akár 5-8 perc alatt is (gerincsérvvel), annak meg - látva a mostani "gyorsjáratok" teljesítményét nincs értelme, hogy a külterületeken ne álljon meg. Max. 2 percet nyersz vele, ha nem ragad be egy másik helyi mögé, amely meg 35-tel gyorsul, mert annyira ráér. Ha 2*2 sávos lenne az út, akkor lenne értelme, de így sajos nincs.
Ráadásul ezt a szakaszt 15 perc alatt nem lehet megtenni, inkább 18-20 perc - gyorsjárat tempójából indultam ki, így ha mindig a fél óránként közlekedő "normál" buszok előtt akarod közlekedtetni, akkor a 3 busz nem is elég.
De magam részéről kíváncsian várom az ötleteidet. :)
A másikra, hogy a józsaiakat ki akarod vinni a mikepércsire. A járművezetők miatt nem jó ötlet, ugyanis nincs ahol elvégezzék a dolgaikat. Ugyanez volt, amikor a Dobozira jártak a járatok, szegény sofőr sűrű elnézések közepette volt kénytelen a Rózsás csárda megállóban levő kiskocsmába berohanni, mert arra a bizonyos "szervre" már legalább 3 görcsöt kötött, de nem bírta tovább. Utána kénytelen volt elviselni az utasok "viccelődését", hogy beugrott egy fröccsre, mert nem bírja idegileg a vezetést...
Az is bosszantó, ha ugyanez a Segneren játszódik le, mert 3-4 perc késést is össze tud szedni. Ezért is írtam, hogy van 4 végállomás Debrecenben, minden járat induljon valamelyikről, ekkor nincs ilyen probléma, mert a pihenőidejében kultúráltan el tudja végezni a dolgát.
Ha nem muszáj, akkor ne tegyük ki a sofőröket ilyen helyzeteknek.
Értelmesebb lett volna, ha Nyírmártonfalváig visszaépítették volna a réges régen felszedett 4 km-es pályát! Így hivatásforgalmat is szolgálhatna! De sajnos az Uniót erről már nem sikerült meggyőzni, így gyönyörű lett minden, viszont ha a külső végállomást és egyéb létesítményeket nem örzik majd a holtszezonban, illetve télen, akkor nagy valószínűséggel nem napon barnult emberek "fémgyűjtők" lesznek és fél év alatt elviszik az egészet....
Egyébként mennyibe lenne ha visszaépítenék a 4km sínt Nyírmártonfalváig????
A fene egye meg az a tetűláda buszsofőrt, aki LMG-07x-en ma nem nyitotta ki a 2. ajtót egy bottal közlekedő idős házaspárnak, megvárta, amíg előre botorkálnak az 1. ajtóhoz úgy, hogy rajtuk kívül SENKI SEM volt a megállóban!
Mi a francért kell szegényekkel szórakozni? Ettől nagyobbnak érzi a f*rkát? Vagy miért?????
Remélem ez is lesz bottal járó ember, és a jövőbeni kollegái szivatni fogják éjjel-nappal!
Ez rendbe van, de nem szabad a ló túloldalára átesni.
utána körbe járná Józsát
Ez lenne a legnagyobb butaság, amit meg lehetne valósítani! Hogy miért? Amint írtam, Józsa 7km széles. A 36-osnak 8 perc, amíg feljön a Rózsás Csárdáig, a 34-es kb. 10 perc. Melyik irányba kezded a kört? Lemész alsóra (felsősieknek +16perc), vagy előbb felmész felsőre (alsósiaknak plusz 20perc menetidő növekedés)? Amint látod nem biztos hogy ki lenne használva, az utasok nem várost (jelen esetben falut) akarnak nézni, hanem közlekedni szeretnének!
Ha már útvonalakat tervezünk, akkor célszerű úgy megcsinálni a hálózatot, hogy minden helyről a lehető leggyorsabban el lehessen jutni bárhová, ne legyenek kerülők az útvonalban. pl. józsaiak bemehetnének a corához, nem? Meg lehetne oldani, de nem célszerű, mert aki a Segnerre akar eljutni, az veszít 10 percet...
Anno a Solaris T18-on is P rendszám volt, de mégis szállított utasokat, még 2D-n is ;)
MÁS!
Vért pisiltem, de elkészítettem egy megjegyezhető, valóban kiszámítható közlekedési rendet a Széna tér számára. Mint látható, az indulási idők majdnem minden időszakban megegyeznek. Egyelőre csak a tanítási időszaki menetrenddel vagyok meg, de úgy érzem, max azon kell változtatni, szóló, vagy csuklós közlekedjen-e a viszonylatokon. Illetve hogy legyen rásegítés midibuszokkal, mint anno.
Akit megrémít a 15-ös ritka indulása, azt megnyugtatom, hogy még csak ezután fogok hozzá a 14/14Y-hez, ami a jelenlegi 15Y helyét veszi át, így a Doberdó - Zsibogó között megfelelő követés lesz.
Ez a sofőrök szempontjából nem jó ötlet most is van olyan, hogy rossz helyre fordul le...
Ez nem feltétlen a forda hibája, 25Y-os is fordult már le velem a Kistemplomhoz. Tévedni emberi dolog, én is tévednék, ha éveken át kellene napi 8-10 órát vezetnem, fix útvonalakon.
A GPS-t kellene úgy kalibrálni, és a papírokat úgy megformálni, hogy érthető legyen. Ugyanez előfordul(t) sok más viszonylatnál.
Véleményem szerint az lenne a legideálisabb, ha egy forda minél kevesebb járatot tartalmazna.
Mivel megszüntették a 28-ast, olyan viszonylatokban kell gondolkodni, amelyek minél több igényt kielégítenek. Józsát, Nyulast, az Újkertet, a Segner teret, a Buszállomást, a Belvárost, a Wesselényi lakótelepet, és a Mikepércsi út környékét. Az új józsai buszok erre pont jók.
Naponta az 2, illetve most 1 járatpár halottnak csók kategória.
Én most is máshogy gondolkodom :)
34E, 35E, 36E a Doberdó utcáról, ami csak az Árpád Vezér sulinál állna meg, utána körbe járná Józsát. 30 percen belül minden járat körbe érne, és csatlakozni tudna a viszonylatokhoz; a közeledő 34/35/36-osok előtt pár perccel indulna, hogy aki nem a Böszörményi felé menne tovább, az ne terhelje feleslegesen a többi viszonylatot.
A 22-est és a 24-est én is visszahoznám a Doberdóra. És az útvonalán is változtatnék.
Illetve Józsa folyamatosan fejlődik azóta, egyre több és több ember költözik ki, a lakosainak a száma talán 12000 fő körül van, ráadásul 7km széles.
Ez örvendetes, de vannak Debrecenben is meglévő, fejlődő lakótelepek, amelyektől inkább csak elvesznek tömegközlekedési fronton. Sajnos azt érzem, nagy a Józsaán élő képviselő befolyása, mert amit a 15-össel is csinálnak 21-től (80 perces követés), azért Józsán lincselés járna. Jogosan természetesen.
És az is folyamatosan tömve volt!
Akkor volt utoljára indokolt a 2-es villamos megépítése. De mindegy, épüljön meg... A 31 és a 32 pótlására is tökéletes lenne a józsai buszok átvariálása. Érintené a Kossuth, és a Széchenyi utcát is.
Ez a sofőrök szempontjából nem jó ötlet most is van olyan, hogy rossz helyre fordul le, illetve pont nem fordul le a Harmat utca fele, mert elfelejti melyik járatot is viszi. Véleményem szerint az lenne a legideálisabb, ha egy forda minél kevesebb járatot tartalmazna.
36Y mintájára a többi józsai járatnak is lehetne Doberdó utcai betétjárata
Naponta az 2, illetve most 1 járatpár halottnak csók kategória. Ráadásul úgy, hogy nincs csatlakozás. Na jó, Usain Bolt talán eléri, de más nem nagyon. Ráadásul nincs is igazából alternatíva onnan, csak 31/32/15. HV idejében azért volt 28 és 24 is, valamint jóval gyakrabban jártak a járatok. A jövő évezredben (ha elkészül a ketteske), akkor már indokoltabb lenne, hogy a józsaiak csak a doberdóig közlekednek, de addig nem sok értelme van.
Azon kívül nem tudom.
Csúcsidőben kell a csuklós, volt olyan nem is egyszer, hogy délután 2-kor az Alföldi Nyomdánál már nem lehetett felszállni rájuk. Reggel szintén nagy a tömegnyomor már a 2. megállóban. Csúcsidőn kívül már most is szóló jár.
Hogy lehet az, hogy a jóval nagyobb kihasználtságú időkben elég volt a "ritka" követés, most pedig nem?
Két válasz van rá. Ott volt a 10 percenként közlekedő 28-as! Illetve Józsa folyamatosan fejlődik azóta, egyre több és több ember költözik ki, a lakosainak a száma talán 12000 fő körül van, ráadásul 7km széles. Mivel kevés a munkahely, illetve iskolából csak általános iskola van a településen, így nagyon nagy számban ingáznak az emberek Debrecen és Józsa közt. Egyébként a HV utolsó éveiben pont ezért már 20 perces követéssel jártak a buszok (34/36).
Egy nagy baj van vele, hogy így túl hosszú a menetidő.
Akkor is hosszú volt, amikor a Doboziig közlekedtek. Így most +10 perc a 34-esnek, de valószínűleg visszajön az "áttáblázós" rendszer; bejön 34-ként, és visszamegy 36-ként, stb.
Gondolj bele, hogy ezekre a vonalakra csuklós busz kell általában
Reggel biztosan. Azon kívül nem tudom. A 35Y már a HV idejében is szóló volt, és a DKV-nál is egyre több szólót látok. Én úgy érzem, a 36Y mintájára a többi józsai járatnak is lehetne Doberdó utcai betétjárata. Azért nem a Segner térig, mert az alapjáratok elég sűrűek lesznek.
azaz 12 csuklós busz kellene, ennyi egyszerűen nincs rá
Pont csuklós lehet, hogy nincs rá, de busz az van bőven. Majd átkülédenek párat trolipótlóról :D
(Józsaiakra elég lenne 2/vonal, azaz 6)
Az az érdekes, hogy akezembe tartok egy 2001-es menetrend-füzetet. Akkor minden más volt. 90 forintos menetjegy, 3 percenként, csak csuklósokkal közlekedő 31-es, hétvégén is félóránként közlekedő 2-es és 3-as busz, 10 percenként, csuklósokkal közlekedő 19-es. Hétvégén mindig 20 perc követés, sehol a 40 perc.
Minden sűrűbben közlekedett, két területet kivéve: Bánk és Józsa.
Bánkon volt külön téli menetrend, amit később eltöröltek. A józsai buszok viszont mind félóránként indultak csúcsban, azaz 10 percenként csúcsban. Hogy lehet az, hogy a jóval nagyobb kihasználtságú időkben elég volt a "ritka" követés, most pedig nem?
Reggeli csúcsban asztfaltoztak. Buszok, trolik(amelyik tudott lehuzott szedővel menni) kerülgették a munkagépeket.
Biharkeresztes. Augusztus 22-től 2 hónapon át vonatmentes lesz. Teljesen felújitják a pályát Újfaluig.
Már rendezik a terepet. Mindent pótólni fognak busszal kivéve a Corona nemzetközi gyorsot. A Corona kerülni fog Vámospércs felé jó kis fotótéma lehet:) Szerintetek milyen buszok állnak be vonatpótlónak? Esélyes a BPY-066?
Egy nagy baj van vele, hogy így túl hosszú a menetidő. Gondolj bele, hogy ezekre a vonalakra csuklós busz kell általában (így is heringjárat időnként), és ha tartjuk a félórás indulási időközt, akkor az az jelenti, hogy 4 busz/vonal, azaz 12 csuklós busz kellene, ennyi egyszerűen nincs rá. Érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy a józsaiak Segner végállomással, majd Segner-től új járat a további útvonalon. Jóval kevesebb busz kellene rá így. (Józsaiakra elég lenne 2/vonal, azaz 6)
Jelenleg is azon agyalok, van-e értelme megtartani a gyorsjáratokat, ha esetleg módosítanának az útvonalon.
Továbbfejlesztettem a terveimet, nem lenne a felüljáró alatt végállomás (csak egy megálló a Vígkedvűnél már kialakított megállóval szemben), a Sumen - Mikepércsi - Somlyai - Mikepércsi útvonalon gondolkodom. A felszállóhely a jelenleg nem használt (csak a Tesco busz által), egykori 44-es Somlyai utcai megállója lenne. Odáig a 34-es menetideje 50 perc lenne, a 35-é 47, a 35Y-é 43, a 36-é szintén 47. Azon is gondolkodom, hogy az egységes menetidő érdekében a 35, 35Y-nek ismét mindkét irányban használnia kéne a Harmat utcát. A belső végállomáson (Somlyai) pedig lehetne viszonylatot váltani, mint anno a Dobozin. Csak azzal ellentétben senki nem járna rosszul, mert nem maradna ki megálló.
Emellett bekapcsolnánk a tömegközlekedésbe a Sumen utcát, a Mikepércsi útról végre nem csak a Nagyállomásig lehetne eljutni (tudom, kivéve a 42-es), a főbb megállóhelyek ugyanúgy megmaradnának, a Böszörményi is elérhető lenne a belvárosból.
Azzal a napi 1-1 járattal aztán ki lennének segítve a Sumenen lakók. Az is csak iskolaidőben... Egyébként csalóka a kép, hogy gyorsjárat, ugyanis a NORMÁL járat menetrendjét se tudják tartani, nemhogy a gyorsjáratét. Tudom, mert azzal jártam naponta (amíg volt)...
35E, 36E. Én ezekkel is kezdenék valamit. Akár többet indítanék, és kiterjeszteném a 34-es viszonylatra is. Lenne idejük legalább a Kerekestelepig elmenni. Bár én legalább a Somlyaiig vinném.