szerintem élőben énekelte, csak.. vmilyen nemt'om milyen mikrofonnal... :)))
10 percet nem viseltek el volna el belőle a butáni és a mikronéziai olimpikonok.... nekik már Dj Tiesto is hiperalternatív szuperfuturisztikus zene volt.. :))))
én már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán megemlítették a Sugarcubes... jól volt összeállítva a sajtóanyag, vagy a ffi kommentátor véletlenül alteres volt anno... :))
sikerült, majd megbeszéljük emailben. Van még egy másfél perces Generous Palmstroke is japánból. Nem nagy számok a full dvdkhez képest, de jó ilyeneket is gyűjtögetni.
Csak aztán nehogy ezt lássuk egy hét múlva : Björk : Live at the olymp.....
NEM BÍROK MAGAMMAL!!! ez eszméletlen jó 3 perc volt!
Felvettem dvd felbontás, picit kakibb minőség (a fények nagyon kaksik lettek)
De a mai, holnapra átterjedő program : visszanézni 100szor! És volt olyan rendes a Csisztu Zsuzsika és befogta a száját! Az eurosporton ugyanaz ment, magyarul, csak monóban, úgyhogy kizárásos alapon maradt az mtv1.
Nagyon megtervezett volt, jól kivitelezett műsor. A háttérben az Oceania - klip ment? Mert akkor ez sorozatban a második Björk klipp Björk szereplése nélkül.
Én nem tudtam, hogy a Sugarcubes nagyobb siker volt, mint maga Björk.
nekem is a Hyperballad az egyik kedvenc számom, de éppen emiatt nem érzem azt, hogy klip kéne hozzá. És nem is tetszik ami készült.
Hogy mik a negatív kedvencek, és a valódiak részketezve, nem tudom, most nincs energiám arra, hogy összeszedjem... :)))
Asszem szerelmes vagyok Björk nyaktekergetésébe, hihetetlenül bájos, ahogy ezt csinálja már 15 éve... :))
Oceania...
gyönyörű volt... nem hazudtolta meg önmagát, az alkalommal ellentétben teljesen non-kommersz maradt zeneileg, vizuálisan is (na jó, a lepedő-kihúzás nem annyira eredeti, de a szerkója....)
szerintem a jelen levők 90%-a nem hitt a fülének, mi lehet ez: zene vagy hanghiba? :))))
kellemesen diszharmonikus volt a zene, kár, hogy ilyen rövid volt.
ettől függetlenül az én kedvenc olimpiai zeném a Mercury/Caballet: Barcelona marad... attól a hátamon feláll a szőr... :))
(nem kis mértékben azért is, mert a Blond Ambition végén is ez szám ment a tüzijáték alatt... de ez itt OFF)
Miért nem volt senki sem rendesen hű az antik olimpiák szelleméhez... ? ;)
Engem nagyon megfogott a Heirloom. A vége felé az utolsó refrén miatt. Furcsa volt, nem tudtam miért. Majd egyik reggel a buszon félkómában a discmanben az pörgött, és azt a részt hallottam. az egyik fülemben Björk énekelt, a másikban pedig Björk 2. azért, mert ott átvált a szöveg egyes számból többesre, már 2ejükről danol, és mind a két csatornában más-más a felvétel. Azaz különös élmény, mert mind a kettő külön lett felvéve, és szét lett osztva. Olyan, mintha mindkét füledbe két külön Björk énekelne! És ez annyira bejött, hogy nem 10szer, hanem többször meghallgattam.
Nem kell védened, ez egyéni vélemény. Nekem nem azok az elsők, mert nem ugyanaz az izlésünk "Björkben". Van ez így.
DRUKKOLJATOK hogy leadja az eurosport Björk fellépését pofázás, meg miegymás nélkül! Veszem fel gépre, és nem mikiegér minőségben! Ha jó lesz a végtermék, akkor megosztom az érdeklődőkkel.
Igen, az Anchor song (Aeroplane dettó) sokáig amolyan "essünk túl rajta" szám volt, de most egészen megjött rá az étvágyam. Meg akkor még éretlen voltam. Elnézést, nem úgy értem... Mindegy :o) Na, majd a 'Midnite Vultures' után jöhet a 'Debut'.
Ahogy nem tudtam részt venni a kedvencek kilistázásában, úgy a kevésbé kedvenc számokat sem tudom felsorolni. Nincs olyan száma aminek mindig örülnék vagy éppen sosem esett jól. A kedvenc albumom (Homogenic) múltkor például az idegeimre ment, mert úgy éjféltájt nem erre volt szükségem.
Igen, a Harm of Willre gondoltam. A Heirloom viszont a kedvenceim egyike. 2001 szept-októberben gyakorlatilag minden reggel meghallgattam, és aztán egész nap az járt a fejemben, hogy "warm glowing oil into my wide open throat". Ezt egyszerűen imádom, olyan mint JD Salinger, hogy csak azt érzem, hogy ez valami nagyon jelentőségteljes és igaz, de hogy mit, azt valahogy nem fogja fel az agyam.
Azt tudjátok, hogy a Heirloom zenéje egy külön szám volt megelőzőleg? Egy haverom legalábbis ezt állítja, és meg is mutatta a számot.
ebben vegre egyet ertunk. nekem is a venus a kevencem... eloszor a leon a profi c. filmben lattam/hallotam, azota meg tudom hallgatni barmikor tizszer egymas utan azt a szamot...
De fura, hogy a Venust ketten is emlegetitek negatívumként! Én olyan kristálytisztán emlékszem 2003 nyarára, amikor Balcsin először láttam az MTVn a klipjét. A Human Behaviourt is szeretgettem már előtte, de a Venus annyira megfogott, hogy utána egész d.u. csak sétálgattam a kertben, és az járt a fejemben, hogy ...he believes in beauty... Én a Venus-tól lettem Björk rajongó.
Tényleg, tudjátok, hogy van egy angol regény, tavaly jelent meg, aminek az a címe, hogy Venus as a Boy? Szerintem már írtam ide.
A Hyperballad klipje egy semmi szerintem, nem szeretem, de nem is utálom.
Meg eszembe jutott, hogy a Vespin van egy szám, amit kb. tízszer hallgattam meg az elmúlt 3 évben, és szégyen-gyalázat, a címe se jut eszembe. Aminek Harmony Korine írta a szövegét, az utolsó előtti. Na, azt se bírom.
Én az Anchor song-ot nem bírom elviselni. A Venus as a boy-t meghallgatom, de a tojássütés? Az I miss you klipje nekem nagyon bejön, az a furcsa csak, hogy Björk tekintete üres. A Hyperballad klipje viszont nem teccik. Ami Björkben nem tetszett az az autópálya vastagságú szemöldök, de ha nem lenne, akkor már hiányozna.
Amit nagyon szeretek az a pagan poetry (live on letterman) videó és a cocoon (live on leno) videó.
Hát eeeegen, azért vannak mumosok is... :) Engem az It's not up to you irritál jelentös mértékben, olyan kis idióta számnak tünt mindig is. Egy darabig a Venus as a boy-jal sem tudtam megbarátkozni. Az I miss you sem a legjobb száma szerintem. A Scatterheart refrénje sem tartozott sokáig a kedvenceim közé, olyan kántálás-szerü, a Cocoonról meg elsö hallásra az volt a véleményem, hogy "úristen, mi ez a nyávogás?" Ez utóbbi azóta az egyik favoritom lett. Björknek sok száma van, ami elsö hallásra nem tetszik, de ha az ember beleássa magát és ráérez a finomságaira, már nagyon bejön. A rutinos björkösök már semmin sem lepödnek meg... :)
Pont azt akartam felvetni, hogy ha már felhoztuk a kedvenceket, akkor hozzuk fel a nem kedvenceket is. Kit mit nem szeret Björkben, és miért? Nem hiszem, hogy olyan sok negatív érzést kelt a rajongókban (bennem sem), de mégis.
Világéletemben irritált az Aeroplane. A Selmasongsot a mai napig meg se vettem. Letölteni ugyan letöltöttem, de nem mindegyik számot. Az I Miss You klipje ordenáré.
Hihetetlen dúrva,de pont ezt a fotósorozatot akartam még én is kecvencként betenni,gondolkodtam is,hogy ezt vagy az előbbit tegyem be:))Ez hihetetlen véletlen!:)
Én is kb a 80%-át szeretem.
Az AIFOL klipben mindkettő lány,hiszen van melle mindkettőnek.Meghát mindkettő Björk,ebből adódóan megint csak nem lehetne egyik sem fiú belőlük:)
én azt hittem, hogy majd kapom a pofont, és azt hallom minden Björköstől, hogy "mi minden számát egyformán imádjuk". Én imádom ugyan, de csak a 80%-át.
Ezt a fotósorozatot is szeretem, de nem pakolom ki mindet.
Egy valami feltűnt. A Hyperballad-ot majdnem minden Björkös az elsők között emlegeti. A szám nekem is tetszik, de amióta a klippjét láttam, azóta nem favorizálom. Az All is full of love-ban tényleg mind a két robot lány? Ezt én nem tudom így rámondani, mert itt igazán nemi szervekből nincs nagy választék. amúgy meg az egyik "füle" rózsaszín (ha jó a memóriám).
Van még valami, amit nagyon szeretek, az a Vespertine borítóján a kötött betűtípus. Azzal nem tudok betelni.