Keresés

Részletes keresés

pegh Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1099
Mar van nehany eve, hogy lattam ezeket, nem tudom jelenleg van-e meg beloluk. A cimeket sajnos nem tudom.
qgibg Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1098
Kosz az infot.

Es ilyen Jedi-akademias konyvet lehet kapni itthon? Ha igen, nem emlekszel veletlenul, hogy mi a cime?

Borisz

pegh Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1097
"...ki a fene volt az az Exar Kun? .."
Ha jol tevedek, valamelyik Jedi Akademia konyvben volt rola szo. Ezt az akademiat a Yavin 4-es holdjan alakitotta Luke Skywalker, az Episod IV-ben latott osi templomok korul. Mint kiderult, ez volt a szekhelye a talan eddig legnagyobb Sith mesternek, Exar Kun-nak. Valahogyan fennmaradt belole a szelleme amolyan Kenobi-s modon es ha jol emlekszem Luke-nak eleg nehez dolga volt vele.

chris7 Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1096
A könyv és az illusztrált forgatókönyv már rég megjelent a nálunk kissé fejlettebb európai országokban is, nem csak az USA-ban.
Előzmény: qgibg (1092)
Csaby Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1095
Teljes mértékben egyetértek Veled. Én is a moziban akarom megnézni. Az egészet csak azért kérdeztem, mert már úton-útfélen mindenkinek megvan és ezzel dicsekszik és rám akarja sózni. Kell a francnak. Tizedannyi élvezetet nem nyújtana, mint a moziban.
Előzmény: qgibg (1090)
AttyPetty Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1094
Úgy tudom, hogy az USA-ban már megjelent.
Előzmény: qgibg (1092)
AttyPetty Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1093
A jobb minőségű változat engem és érdekelne nem is beszélve a feliratosról. Valaki nem készült már el a feliratozással? Az angol tudásom hagy némi kivánnivalót maga után, bár a barátnőm beszéli a nyelvet, de azért jobb lenne feliratozva látni.
qgibg Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1092
Nem tudja vki, mikor jelenik meg a konyv?
Tirek Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1091
"...az emberi arcmozgast meg messze nem tudjak hihetoen szimulalni..."
Nézd meg ezt a 2 oldalt. Volt valahol az elsőn 1-2 letölthető demo animáció.
http://www.aw.sgi.com/entertainment/index.html
http://www.animationartist.com/Maya/M06/m06.html
Lehet, hogy meg fog változni a véleményed...

"...hogy szoros digitalis szereplok nem nagyon vannak..."
Ugy tudom, hogy az ezzel kepcsolatos problémákat már pár éve megoldották. Pl. a Jumanji-ban (ha láttad) az oroszlán sörénye elég jó példa.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 1-2 év múlva digitális emberi szereplők is legyenek. Bár nem örülök neki!!!!!!!

Előzmény: UBul (1087)
qgibg Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1090
Igen, van meg az orszagban olyan ember, akinek nincs meg a film. Itt vagyok pl. en. Barmilyen meglepo, letolthetnem ha akarnam, bar eleg sokaig tartana, de nem teszem. Nem teszem, mert en egy olyan hulye allatfajta vagyok, hogy szeretnem eloszor a moziban latni. Es bar kinoz a gorcs, hogy az meg milyen messze van, en tartom magam a (sokak szerint hulye) dontesemhez, hogy nem toltom le ezt a szar minosegu (mert azert azt nem altam meg, hogy legalabb egy 2 percet ne toltsek le, de egybol lattam, hogy nem igy akarom eloszor latni a filmet) kalozvaltozatot. Na ez most jo kis mondat lett. Nem baj. Szal igenis varok.
Ami pedig ezt a citrom-irast illeti, jo lenne, ha a ezt hasznalnatok a kritikus reszeknel, plz!!!

Borisz

pint Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1089
Erre van egy egyszerű módszer, csak kicsit macerás. Mindenki, ha olyasmit ír, írja citromlével.
Ezt úgy kell, hogy a szöveg elé a következőt írod:
<font color=ffffcc> ide írod a titkos szöveget, majd </font>
Az így írt szöveg nem olvasható, de kijelölve (az egérrel húzva) olvashatóvá válik. Olvasási próba:
Klikkelj ide. Sikerült elolvasni a rejtett szöveget !! És húzd az egeret ide.
Ennyi az egész.
Előzmény: Dark Force (1078)
Csaby Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1088
Van még valaki az országban akinek nincs meg a film?
UBul Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1087
hat ezt nem nagyon hiszem, mivel az emberi arcmozgast meg messze nem tudjak hihetoen szimulalni. a testmozgast sem, de azt motion capture-rel latszolag megoldottak. legfeljebb nagyon tavoli, vagy nagyon sotet snittekhez hasznalnak digitalis embert. meg amikor a SWPM ben yodat CGI csinaltak meg (a vegen, amikor kenobival beszel, es fel ala jarkal), azt is csak sotet kepnel mertek, es hatulrol. mar tul sokat lattad a gumi fejet, es latnad a kulonbseget. az persze egesz mas, ha egy full cgi karakterrol van szo, hisz azt ugy szokod meg.

egyebkent az is jellemzo, hogy szoros digitalis szereplok nem nagyon vannak (egy-ket hatterben elvonulo allatot leszamitva), ugyanis ha sokaig lennenek a kepen, ott is kilogna az a bizonyos lolab

egyebkent melyik skywalkerrol irsz? gondolom anakin, mert a 3. film kozvetlenul 2. film utan fog jatszodni. de miert ne szinesz jatszana?

Előzmény: andzsin (1083)
UBul Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1086
nem emlekeztem pontos osszegre, valszeg 4390et fizettem en is. de ez valahogy 5000 kent maradt meg a fejemben. van ra otletem hogy miert (kiakadas, hogy milyen draga, 5000 bankjegyvel fizettem stb), de mindegy is.

szoval 5000 vagy 4390, egy cd-ert mindenkepp sok. nem mondom hogy nem eri meg, de azert megiscsak sok.

Előzmény: chris7 (1085)
chris7 Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1085
Hol vetted a soundtrack-et 5000-ért ? Én a Plaza Megastore-ban 4390-ért láttam, meg még egy-két helyen ugyanennyiért (ott még mindig van szerintem egy általam félredugott változat, hacsak ki nem vadászta valaki a rejtekhelyről). Na persze ez sem éppen két fillér, de egy kicsit kevesebb.
Előzmény: UBul (1084)
UBul Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1084
csak annyi, hogy a levelben amire ezt valaszkent irom, az 5000 forint NEM a vcd, hanem az eredeti filmzene ára. volt aki felreertette, ezert igazitom helyre a dolgot. a vcd-ert soha nem fizetnék, elvtelen embernek tartom azokat, akik kepesek penzt, raadasul tobb ezer forintot elkerni a masolasert, tudvan, hogy a "raszorulok" ugy is kifizetik (hasonlo viselkedes tapasztalhato a kormany orvossagpolitikajaban, de ez nem ide tartozik :).
Előzmény: UBul (998)
andzsin Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1083
Nemcsak a madarak csiripeltek, hanem maga Lucas bacsi csiripelte, hogy az Episode III-ban a fiatal Skywalker bedigizett valtozata fogja magat ugy jatszani, mintha elo szinesz lenne.
chris7 Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1082
Természetesen elírtam valamit az előző nagy számolgatásomban, az Episode II az Episode IV előtt játszódik 40 évvel, nem az Episode I előtt.
Előzmény: chris7 (1081)
chris7 Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1081
Csodálkozom, hogy néhányan már valamiféle Han Solo-t vártok az Episode II-ben. Mégis milyen öregnek képzelitek azt a szerencsétlen emberkét ? Ha jól tudom az Episode I kb. 50 évvel az Episode IV előtt játszódik, az Episode II pedig kb. 10 évvel az Episode I után. Ez ugyebár (összeadok-kivonok) azt jelenti, hogy az Episode II kb. 40 évvel az Episode I előtt játszódik. Szerintem Han Solo az Episode IV-ben nem úgy nézett ki, mint aki már negyven évvel korábban bármit is csinált volna. Esetleg talán az apja már igen, de ő semmiképpen. Az Atomon azt is olvastam, hogy az Episode III esetleg ott érne véget, hogy Luke és Leia megszületnek. Hát Han Solo nem éppen nagyságrendekkel öregebb Luke-nál, szóval kétlem, hogy bármelyik filmben szerepelne az első három közül (talán az Episode III tájékán már eléri a kisgyerekkort). Ha esetleg rosszul tudnék valamit az évekkel kapcsolatban, akkor nyugodtan javítsatok ki. Egyébként furcsa módon Han nagy haverja Chewbacca már más kérdés, hiszen ha jól emlékszem ő kb. 200 éves wookie volt az Episode IV-V-VI idején.
Na persze mindezektől függetlenül szerintem tudomásul kell vennünk, hogy az első három rész nem a megszokott Star Wars kedvenceinkről szól.
qgibg Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1080
Megjelent ugye Timothy Zahn uj konyve, ennek elejerol szeretnek ket - szerintem - elgondolkoztato ireszt idezni.

"Luke kinezett a kozeledo kalozokra, s hirtelen osszeszorult a gyomra. Termeszetesen rengeteg lehetoseg allt elotte. Kinyulhatott volna az Erovel, es kart tehetett volna a hajok vezersikjaiban, megbenitva oket. Sot, hatalmas darabokat tephetett volna ki a burkolatukbol, elgorbithette volna a fegyvereik csovet, darabokra tephette volna oket - s mindezt csak az Erovel. De egyszeruen be is nyulhatott volna a legenyseg tagjainak elmejebe, hogy azok tehetetlenul nezzek, mi tortenik veluk, vagy egyenesen megadjak magukat. Egy jedimesternek, akinek az Ero a szovetsegese, nincsenek korlatjai. Egyaltalan nincsenek.
Es akkor hirtelen megmerevedett. A levego mintha a torkaba fagyott volna. Az ur hattere elott hatarozottan kirajzolodva felbukkant Palpatine csaszar es Exar Kun kepe - a sotet oldal ket legerosebb fokuszae, akikkel valaha is talalkozott. Ott alltak elotte, rameredtek.
Es nevettek."

"Hannak igaza volt; regebben tenyleg latvanyosabban intezte az ugyeit. Ami azt illeti, eleg sokszor.

De csak ha nem volt mas valasztasa, es mindig valami nagy, nemes cel erdekeben.Az Ero feletti hatalma tobbszor megmentette mar az eletet, mint ahogy Hanet is, es meg szamtalan mas emberet. Egik esetben sem volt mas valasztasa.
Es megis...
Luke kinezett az ablakon a tavoli csillagokra. Es megis, ott van Obi-van Kenobi, elso mestere. Egy hatalmas Jedi, aki inkabb hagyta magat levagni az elso Halalcsillagon, mint hogy egyetlen kezmozdulattal elsoporje Darth Vadert es a rohamosztagosokat.
Vagy ott volt Yoda, akinel jobban valoszinuleg soha senki nem ertette az Ero termeszetet. Ha Luke sajat tudasszintje jelentett egyaltalan valamit, akkor Yoda egymagaban legyozhette volna a Csaszart. Megis inkabb Luke-ra es a Lazadok Szovetsegere hagyta ezt a feladatot."

Na kivancsi lennek, hogy ki mit reagal erre, illetve tudja vki, hogy ki a fene volt az az Exar Kun?

Borisz
(aki azert is kibirja szeptemberig)

qgibg Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1079
Kedves Dark Force!

A topic nagyon jol elvolt a film konkretumai nelkul eleg sokaig. En is olvasom a topicot, mert sok mindent meg lehet tudni a hattertortenetrol, meg egyebekrol, de azt szerintem se kellene leirni, hogy a melyik foszereplo hogyan hal meg, meg hogy melyik hal meg egyaltalan. Annak idejen volt itt egy hallgatolagos megegyezes, hogy nem mond senki konkretumokat, sajnalom, hogy felrugtatok ezt, jo nehany ember szorakozasat jelentosen csokkentve ezzel :((((((((

Borisz

Előzmény: Dark Force (1078)
Dark Force Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1078
Te Laa-Yosh!
Szerinted a STAR WARS: EPISODE ONE cimű topicban miről beszélgessenek az emberek, hogy ne zavarják azokat akik, bár olvasgatni szeretnék a topicot, de még véletlenül sem szeretnének megtudni semmit a STAR WARS: EPISODE ONE - ról?
Előzmény: Laa-Yosh (1076)
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.06.11 0 0 1076
Emberek! Könyörögve kérlek titeket, akik már láttátok a filmet, hogy legyetek tekintettel azon fanatikusokra, akik szeretnéntk Szeptemberig kitartani! Nem zavar, hogy volt pénzetek kimenni az USA-ba, nem zavar hogy megnéztétek a kalózverziót,de a szátokra a lakatot, azt tegyétek már fel, legyetek szívesek!
Vagy, a moderátorok ügyeljenek már erre...
Szeretném olvasgatni ezt a fórumot, de baromira szar érzés, amikor lelövöldözik nekem a poénokat, már így is túl sokat tudok a film sztorijáról.
Még egyszer, legytek már kicsit korrektebbek!

Laa-Yosh

CaveMaN Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1075
Anno régesrégen ezredik szájból annyit hallottam, hogy Han Solo talán a harmadik részben valami mellékszereplőként feltűnik majd. A madarak azt csiripelték, hogy a Birodalmi Akadémián talán valami snitt erejéig... Persze lehet, csak legenda.

CaveMaN

UBul Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1074
úgy 10 év telik el, s bár han solo nem lesz benne, boba fett annál inkább. lucas szerint meg fogunk lepődni ki is ő valójában. hmmm
Előzmény: Dob (1072)
OPi Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1073
Hali!

1. Ki irna ( lehetoleg alapanyagarban :) egy peldany SW1 - et ?
2. Ki mit tud egy allitolagos 4.3Gb _digitalis_ kimenetrol felvett valtozatrol ?

koszi elore is ;

OPi;

Dob Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1072
Király ez a Topic.. lehetne beéőle valami könyvet is csinálni akár.
nem tudja valaki mennyi időre fog előreszaladni az EP2? Han Solo meg a szőrös majma lessz már benne? esetleg a top karakter Boba Fet?
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1071
Ebben van igazság, hogy eléggé címszavakban beszélnek, ez nekem is feltűnt. Talán az előző részek szállóigévé vált sok szövegén felbuzdulva most először írták meg a szállóigének szánt szövegeket, azután erre húzták fel a forgatókönyv falait? :))) Ha így volt is, akkor is rendkívül élvezetes a film, sőt, szuper! A Jedi-oknál pedig nem kell bőbeszédűséget várni, ők a többi epizódban is szófukarok voltak. Jar Jar meg beszél eleget.

Viszont tagadhatatlan, hogy a kevés szöveg miatt a történethez tartozó háttérinfókat érdemes részben a már létező epizódok, részben az ilyen fórumok vagy Lucasfilm által jóváhagyott kiadványokból összevadászni. Ezért is írtam, hogy a rendező ezúttal mintha a(z eddigi) trilógiája kedvelőit jutalmazta volna meg. Kíváncsi lennék olyanok vélemnyére is, akik nem ismerték a 4-6. részeket, és csak úgy, "SW-szűzen" látták a PM(BA)-t. Ők vajon mit hámoznak ki, és mi tetszik vagy sem nekik?

Előzmény: pepe (1064)
kaviat Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1070
az az igazság /és ezzel ünneprontó leszek - kövezzetek +/ de engen nem is érdekel annyira hogy hanyadik helyen van az első k+10-ből :))) engem ez nem annyira izgat.. az a lényeg, legyen annyi della belőle, hogy a Lukás bácsi csinájjon még rengeteg részt és punktum... jöjjön + a kedve, és ne is álljon + további 10 rész legyártásáig :)))

.kav]4t

voty Creative Commons License 1999.06.10 0 0 1069
Szép teljesítmény, én is láttam egy listát az interneten, de az összbevétel szempontjából még nem volt benne az első 25-ben(csak az USA-ban).
Érdekes még, hogy az összes SW. ePISODE gyengébben áll az összesített listán, mint az USA -beli bevételekén. Pl. a Titanic első helye még elsöprőbb, több mint 2xesét keresték meg vele 'külföldön' mint az USA-ban(így az összbev.: 1800 M$ ), mig a SW.-re többet kötöttek Amerikában az emberek mint a Föld többi részén együttvéve.
Na uedv
Előzmény: ds9 (981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!