Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8559

Budaőrsön semmi nem esik hetek óta, mondjunk nálunk is a szombaton együtt megélt volt a legnagyobb.

Sajnos ez már olyan sok a jóból, hogy nem bírják a növények heti kettő locsolással. Holnap kinnmaradok estig, de nem fogok nagyon sokat dolgozni, csak ne kellene busszal hazajönni!

Előzmény: rágica (8555)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8558
Most már nem érdemes izgulni, én sem izgultam és megúsztam! Nálatok esett tegnap rendesen?
Előzmény: oleandro (8554)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8557

Bardolino a kedvenc helyünk, mikor kicsik voltak a gyerekek többször kempingeztünk ott. A nagy hegyek onnan szépek csak igazán:-)

Meg ahogy végigautózik az ember a tó mentén.

Hogy hol szebb a leánder én sem tudom, de talán nem is fontos.:-)

Eszerint félreértettelek-ennek örülök, és várom a képeket a többiekkel együtt.

Előzmény: oleandro (8549)
oleandro Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8556

És még valami: Én nem tudom, milyen ritkaság, de egyszer miközben tanulmányioztam egy leandert, talátlam egy négyszirmú virágot. Négylevelű lóherét az ember könnyen talál, az nem nagy szám. de mi a helyzet a négyszirmú leandervirággal? Ez csak nekem újdonság?

rágica Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8555
Nem irigyellek! Ebben a hőségben utazgatni, dolgozni!
De gondolom éppen a nagy hősaég miatt kell.
Szerencsére nálunk tegnap is volt egy igazán jó áztató eső. A szombati nem volt valami kellemes, jéggel, széllel, de egész jól megúsztuk. Most már mindenki eső után kiált, csak a járulék (jég, szél, felhőszakadás) nem hiányzik.
Előzmény: anblock_italia (8542)
oleandro Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8554

Állítólag jól működtek a tartályok, elég volt 3-4 naponta öntözni. A leanderek nem,m csak a lobéliák adták fel.

Köszi. Lehet, hogy holnap kihúzunk a hőség elől Érdre, és csak a hétvégén jövünk vissza,. ha viszont ma is lenne olyan jó kis tisztitó vihar, mint tegnap, akkor talán még ma is átugorhatnék.

Na és a rücskös levél miatt izguljak szerinted?

Előzmény: anblock_italia (8542)
rágica Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8553
Szia!
Köszönjük a beszámolót, de idővel a képekre is igényt tartunk!
Azok a pirosak, fehér szeműk stb izgalmasan hangzottak. 1-2 év és micsoda fotókat fogsz mutogatni!
Előzmény: oleandro (8539)
oleandro Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8552

Többféle "piros", nagyvirágú halvány rózsszan, sárgaközepű fehér, nagyvirágú dupla lazac, barack, dupal elég sárga, ha jól emlékszem.

Perszee, hallhgatom a megjegyzéseket, de azért ő is besegít néha.  Azért leginkább a hajnali futásokon gyűjtögettem.

Előzmény: anblock_italia (8541)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8551

Nekem sajnos nem volt időm nézni a TV-t, csak néha odapislantottam, de azok a városok is a hegyek tövében voltak.

Hú, de nagyon irigyelek mindenkit, akinek lehetősége van valahová utazni mostanában, főleg persze az Olaszországba utazókat, köztük Téged is!

Előzmény: oleandro (8549)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8550
Ezek szerint azért esett Nálatok is rendesen. De most legalább nem perzsel a nap, kicsit felhős.
Előzmény: TTNora (8548)
oleandro Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8549
Hát nem tudom, milyen a felhozatal a déli részen, mert mi csak az északi részen voltunk, és körbedöcögés helyett inkább átkompoztunk az északi rész alján. De nem hinném, hogy szebbek lennének lejjebb, mint a nagy hegyek alján, mert az már lehetetlen szerintem.  A legszebbek talán a legnagyobb helyeknél, pld Limone sul Garda-n voltak.
TTNora Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8548

Én a Hármashatár hegy lábánál ülök, itt csak távoli dörgések, borulások voltak, most már semmi. :-( Elvonult egy csepp eső nélkül.

Mondjuk, amit tegnap láttam a tévében az Alkotás út környékéről, az nem hiszem, hogy az hiányzott volna bárkinek is.

A tegnapi esőtől még mindig nyakig áll egyik-másik cserép kaspójában a víz.

Előzmény: anblock_italia (8547)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8547
Voltak nagy esők felétek? Mi csak hallottuk a budai nagy dörgést, nálunk éppen csak csepergett. Buda felől most is dörög.
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8546
Most van egy kis időm, elküldtem a gyereket:-), jó lenne dumcsizni valakikkel:-)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8545
Az nagyon jó lesz, majd írok!
Előzmény: TTNora (8543)
TTNora Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8544

Azt hiszem a kánikula, mindenkinek kicsit az idegeire ment már, a munkahelyemen is két napja ingerült mindenki. Ugyanezt látom itt az összes topicon is. :-)

Ahogy enyhül, úgy lesz itt újra a béke szigete.

TTNora Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8543
én szívesen érte megyek, ha oda kerül a sor! :-)
Előzmény: anblock_italia (8536)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8542

Nekünk ebben a forróságban néha felfő az agyunk és butaságokat írkálunk, de azért igyekszünk néha hasznosan is koptatni az ujjunkat! Már hiányzott egy higgadt férfi a társaságba! Tavász is eltűűnt hetek óta, ő nem is jelezte, hogy elutazik, meg csodálkoznék is, hogy a kertjét ennyi időre magára hagyta volna.

Az öntözőberendezésed jól működött?

A Cserella által hozott hajtásaid már földért kiálltanak! Akár reggel hétkor jöhetsz majd érte, de azért nem sűrgős! Mindenképp jelezd előre, mert most sűrűbben kell Budaőrsre járnom!

anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8541

Szia!!!

Már komolyan kezdtem aggódni, hogy áttelepültél...:-)

Vasárnap a Rai 1-en volt műsor a Garda tóról, olyan leanderfasorok voltak a háttérben, hogy ihaj, gondoltam is Rád.

Láttál különlegeseket is, vagy inkább a hagyományosakat? A feleséged nem mosolyog rajtad amikor gyűjtögetsz?

kiwancsi Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8540

A legszebb leándereimet a Garda tónál szereztem(persze nem északon a hegyek közt:-)  )

Neked rosszak a tapasztalataid?

oleandro Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8539

Üdv mindenkinek.

Amg nrem voltam, kbu 70 oldalt grafománkodtatok össze alig több, mint két hét alatt, ezt lehetetlenség átftni is. Amúgy nekem italománnak megint jó volt  digóéknál, bár most a legjobb egy nem igazán olaszos dolog volt, de utólag ezt értékelem leginkább: hógolyózás 3000 felett. Leanderszempontból a Garda tó volt érdekes, masd mutatok képeket is,  mottójuk kb az lehetne: ami nem megy, ne erőltessük.

De azért a sajátjaimmal is elégedett vagyok, igaz, a távollétemben elkezdetk egy kicsit atkásodni.

Hoztam egy csomó hajtást,szépen megjelölve, de sajnos a jelölések összekeveredtek,, úgyhogy lesz egy csomó zsákbamacska. Sajnos mist veetm észre, hogy az egyik )talán dupla sárga?) két levelén is  csúnya dudor (leanderrákos tumor?) van, pedoig vigyáztam, hogy csak egészséges bokorról nyessek.  A beteg leveleket levágtam, és a hajtást karanténba tettem, de sajnos kb 1 hét-10 napig össze volt zárva a többivel.

Ismerem, hogy az álmoskönyvek mint mondnak a leanderrákról, de mintha itt többen is túlzásnak  és felesleges pánikkeltésnek  tartanák ezeket, és én szívesen hinnék inkább nekik. Nem lenne szívem kidobni az összeset. 

Most várom (illetve dehogy várom, csak figyelem), nem bukkan-é fel valahol máshol is ilyen daganat.  Ezügyben kérdeznémn, szerintetek mennyi idő után remélhetem, hogy ha eddig nem jeletnkezett semmi tünet, akkor ezután már nem is fog?

anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8538
írok emailt majd!
Előzmény: Encsi84 (8537)
Encsi84 Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8537
Szia AI! Érdeklődnék, hogy a férjed mikor jön átadni? Köszi:) Encsi
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8536

Jó, hogy megtaláltalak Benneteket, már így is sok könnyebbség a lelkemnek, hogy nem kell annyimindent kidobnom,de azért ez a postázás nem igazán az én műfajom! Ha valaki eljön, vagy ha tehetem én is elvihetek ide, oda, ezt, azt, de mindent postázni nem lehet.

Előzmény: riki86 (8534)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8535
Vettem az adást!
Előzmény: kiwancsi (8533)
riki86 Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8534
Kineeedobd őket!!! Semmiképp!!! ;)))))
Előzmény: anblock_italia (8487)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.25 0 0 8533

AI!!!!!

Baj van!

A telefonom otthon felejtettem. :-(((((

Azt kérem a lányodtól hogy a portásokkal hivasson le engem. BOCSÁNAT!

195 vagy 148-as mellék.

Bocsánat a többiektől!:-)))

Előzmény: anblock_italia (8532)
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.24 0 0 8532
Csinoska most is, de egy hajvágás után jövőre biztos csinosabb lesz! Jó éjt!
Előzmény: kiwancsi (8531)
kiwancsi Creative Commons License 2006.07.24 0 0 8531

Végre készült róla kép. Úgy látom meg kell jövőre metszeni.:-)

Jövőre csinosabb lesz.
anblock_italia Creative Commons License 2006.07.24 0 0 8530
Rendben, nézem!
Előzmény: kiwancsi (8529)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!