Budaőrsön semmi nem esik hetek óta, mondjunk nálunk is a szombaton együtt megélt volt a legnagyobb.
Sajnos ez már olyan sok a jóból, hogy nem bírják a növények heti kettő locsolással. Holnap kinnmaradok estig, de nem fogok nagyon sokat dolgozni, csak ne kellene busszal hazajönni!
És még valami: Én nem tudom, milyen ritkaság, de egyszer miközben tanulmányioztam egy leandert, talátlam egy négyszirmú virágot. Négylevelű lóherét az ember könnyen talál, az nem nagy szám. de mi a helyzet a négyszirmú leandervirággal? Ez csak nekem újdonság?
Nem irigyellek! Ebben a hőségben utazgatni, dolgozni! De gondolom éppen a nagy hősaég miatt kell. Szerencsére nálunk tegnap is volt egy igazán jó áztató eső. A szombati nem volt valami kellemes, jéggel, széllel, de egész jól megúsztuk. Most már mindenki eső után kiált, csak a járulék (jég, szél, felhőszakadás) nem hiányzik.
Állítólag jól működtek a tartályok, elég volt 3-4 naponta öntözni. A leanderek nem,m csak a lobéliák adták fel.
Köszi. Lehet, hogy holnap kihúzunk a hőség elől Érdre, és csak a hétvégén jövünk vissza,. ha viszont ma is lenne olyan jó kis tisztitó vihar, mint tegnap, akkor talán még ma is átugorhatnék.
Szia! Köszönjük a beszámolót, de idővel a képekre is igényt tartunk! Azok a pirosak, fehér szeműk stb izgalmasan hangzottak. 1-2 év és micsoda fotókat fogsz mutogatni!
Hát nem tudom, milyen a felhozatal a déli részen, mert mi csak az északi részen voltunk, és körbedöcögés helyett inkább átkompoztunk az északi rész alján. De nem hinném, hogy szebbek lennének lejjebb, mint a nagy hegyek alján, mert az már lehetetlen szerintem. A legszebbek talán a legnagyobb helyeknél, pld Limone sul Garda-n voltak.
Azt hiszem a kánikula, mindenkinek kicsit az idegeire ment már, a munkahelyemen is két napja ingerült mindenki. Ugyanezt látom itt az összes topicon is. :-)
Nekünk ebben a forróságban néha felfő az agyunk és butaságokat írkálunk, de azért igyekszünk néha hasznosan is koptatni az ujjunkat! Már hiányzott egy higgadt férfi a társaságba! Tavász is eltűűnt hetek óta, ő nem is jelezte, hogy elutazik, meg csodálkoznék is, hogy a kertjét ennyi időre magára hagyta volna.
Az öntözőberendezésed jól működött?
A Cserella által hozott hajtásaid már földért kiálltanak! Akár reggel hétkor jöhetsz majd érte, de azért nem sűrgős! Mindenképp jelezd előre, mert most sűrűbben kell Budaőrsre járnom!
Amg nrem voltam, kbu 70 oldalt grafománkodtatok össze alig több, mint két hét alatt, ezt lehetetlenség átftni is. Amúgy nekem italománnak megint jó volt digóéknál, bár most a legjobb egy nem igazán olaszos dolog volt, de utólag ezt értékelem leginkább: hógolyózás 3000 felett. Leanderszempontból a Garda tó volt érdekes, masd mutatok képeket is, mottójuk kb az lehetne: ami nem megy, ne erőltessük.
De azért a sajátjaimmal is elégedett vagyok, igaz, a távollétemben elkezdetk egy kicsit atkásodni.
Hoztam egy csomó hajtást,szépen megjelölve, de sajnos a jelölések összekeveredtek,, úgyhogy lesz egy csomó zsákbamacska. Sajnos mist veetm észre, hogy az egyik )talán dupla sárga?) két levelén is csúnya dudor (leanderrákos tumor?) van, pedoig vigyáztam, hogy csak egészséges bokorról nyessek. A beteg leveleket levágtam, és a hajtást karanténba tettem, de sajnos kb 1 hét-10 napig össze volt zárva a többivel.
Ismerem, hogy az álmoskönyvek mint mondnak a leanderrákról, de mintha itt többen is túlzásnak és felesleges pánikkeltésnek tartanák ezeket, és én szívesen hinnék inkább nekik. Nem lenne szívem kidobni az összeset.
Most várom (illetve dehogy várom, csak figyelem), nem bukkan-é fel valahol máshol is ilyen daganat. Ezügyben kérdeznémn, szerintetek mennyi idő után remélhetem, hogy ha eddig nem jeletnkezett semmi tünet, akkor ezután már nem is fog?
Jó, hogy megtaláltalak Benneteket, már így is sok könnyebbség a lelkemnek, hogy nem kell annyimindent kidobnom,de azért ez a postázás nem igazán az én műfajom! Ha valaki eljön, vagy ha tehetem én is elvihetek ide, oda, ezt, azt, de mindent postázni nem lehet.