Keresés

Részletes keresés

ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1171
Azért hasonlítottam össze a SW:EP1-et a Lost World, MIB, ID4 c. filmekkel, mert ezek az elmúlt 3 évben voltak bemutatva, hasonló vászonszámon, hasonló jegyárral, hasonló időszakban.

Az biztos, hogy a 70-es években némileg más volt a helyzet, kevesebb volt a vászon és nem utolsósorban kevesebb volt a jegyek ára.
Az első három filmet csak azért hoztam elő, bevételileg, hogy azok, ha nincs a Spec.Ed. akkor nincsenek ott ahol most, függetlenül attól, hogy annak idején mondjuk többen látták, mint sok más nagyobb bevételet elért filmet.

Egyébiránt én úgy tudom, hogy nézőszám alapján ( van egy ilyen, nem bevételfüggő relatív lista, pontosan a jegyárkülönbségek kiküszöbölésére ) a legsikeresebb film az " Elfújta a szél ".

Előzmény: chris7 (1169)
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1170
Annyit en is hozzatennek, hogy az amerikai moziellatottsag is mas igy
1999-ben mint akkor... most 3000 moziban mutatnak be egy filmet,
es gondolom akkoriban ez a szam ennek toredeke volt.
Pl az Episode I elso nap 34.6 milliot hozott, mig az Episode VI '83-ban
6 milliot... es tuti hogy a varakozas akkor sem volt kisebb.

Masreszt Amerika nem minden... ha megnezitek a listakat, a Titanic
rettenetes beveteleinek (1835 millio dollar) nagy resze a vilag tobbi reszen
folyt be... mig a Star Wars filmek inkabb az USA-ban hoztak tobb penzt.
(Pl. az Episode IV csak 4. az osszesitett listan).

Valoszinuleg azert vissza fog most mar esni az Episode I az USA-ban...
Jonnek az Austin Powers II es Wild Wild West nevu borzalmak.

Előzmény: chris7 (1169)
chris7 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1169
Csak annyival egészíteném ki az ide gyűjtött szép számadatokat, hogy azért ne hasonlítsd az előző Star Wars trilógia és az E.T. bevételeit a jelenleg vetített és a jövőben vetítendő filmekéhez. A hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején 200-300 millió dollár bevételt elérni nagyságrenddel nagyobb eredmény volt mint ma. Az infláció nem csak minket érint, egy dollár 1980-ban és egy dollár 1999-ben az két külön világ. A számadatok önmagukban ekkora időeltérés esetén már nem állják meg a helyüket. Még ma is a Kleopátrát tartják a világ egyik legnagyobb költségvetésű filmjének (ha nem a legnagyobbnak) a maga 60 millió dolláros befektetésével, ami a hatvanas években annyi volt, mint ma egy 200-300 millió dollárba kerülő film, ami bizony nem mindennapos költségvetés.
Előzmény: ds9 (1166)
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1168
Szerintem jobb lenne ha a .mov valtozatot probalnad terjeszteni...
vagy akinek van ra energiaja, az toltse le egyszeruen a theforce.net-rol.
Link:
http://theforce.net/multimedia/video/mtvmovawds-1999.mov
5.2 mega nem olyan borzaszto... minosegrol nem tudok nyilatkozni,
most jon...
Előzmény: qgibg (1167)
qgibg Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1167
Megvan a hanganyaga a movie award-os parodianak. Ha van ra erdeklodes, felteszem wav vagy mp3 formaban a netre.

Borisz

ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1166
Kiegészítve egy picit Zombie et. hozzászólását, a mostani adatok szerint a STAR WARS: EPISODE ONE, THE PHANTOM MENACE a hétvégi végleges bevételekkel együtt elérte 296.7 millió dollárt, tehát már a 300 milliót súrolja.

Evvel az eredménnyel felugrott a 9-ik helyre, megelőzvén az Empire Strikes Back-et ( 290 millió ).

A film egyébként hihetetlen bevételekkel büszkélkedhet, hiszen a múlt hét végén még csak 255-56 milliónál állt, a mostani hétvégén hozott 25.4-et és ez azt jelenti, hogy a hétközbeni bevétel ( ami általában minden filmnél gyér )15.6 millió, ami hihetetlenül jó.

A bevételek megoszlása is elég érdekes, merthogy a Lost World-öt, aminél az első héten kevesebbet hozott, már régen lehagyta ( 229 millió ), a Men in Black-et, ami nagyon nagy siker volt a múlt héten hagyta le( 250 millió ) és a következő áldozat az Independence Day lesz a jövő héten ( ezt le is fogadhatjuk mert csak / ??!! / 10 millió hibádzik addig).

Ezeket a filmeket azért hozom példának mert mindegyik az elmúlt 2-3 évben lett bemutatva közel azonos jegyárak mellett, és közel azonos számu mozivásznon valamint a nyári időszakban.

Ezek a filmek a következő intervallumokban érték el a végleges bevételeiket:

- The Lost World:Jurassic Park ( 229,074 millió dollár )1997 Május 26 - 1997 Október 12 ( 21 hét )
- Men in Black ( 250,147 millió dollár ) 1997 Július 6 - 1998 Január 11 ( 28 hét )
- Independence Day ( 306,124 millió dollár ) 1996 Július 4 - 1996 December 15 ( 24 hét ).

Ezeket a bevételeket a SW ( - 10 millió az ID4-ig ) 4 ( !!!!! ) hét alatt hozta be !!!

Szerintem a film el fog jutni az első 4-ig, hogy onnan még meddig az kérdéses, jön a nyári szünet, tehát sok iskolás meg tudja nézni napközben, de jönnek a többi nyári slágerfilmek is.

Bár az biztos, hogy a Lucasfilm nem buta megkötései miatt, a filmet sok helyen műsoron kell tartani nagyteremben még néhány hétig tehát nem kizárt, hogy a film még hetekig hétvégéken a 10-20 milliós nagyságrend körül hoz majd, míg a hétközbeni bevételt nem lehet megsaccolni.
A " The Matrix" például 11-ik hete van műsoron és még mindig hozott 2,1 milliót és az mégsem a SW.
Szerintem a végleges eredmények ( áttekintve a fenti három film játszási idejét ) körülbelül az USA-ban Október vége felé várhatóak.

Addig meg még sok minden történhet, a Titanic-kal felvenni a versenyt nagyon nehéz lesz, mert azt egy elég gyenge téli időszakban mutatták be és nagyon sokáig versenytárs hiányában vezette a bevételi listákat egészen a győzelemig.
A SW sok filmmel kell, hogy megküzdjön a következő hetekben és ráadásul a 3-ik helytől felfelé ( E.T., SW: New Hope, Titanic ) már 400 millió feletti bevételek vannak és az egy kicsit húzós.

Egyet azonban hozzá kell tenni, leszámítva az E.T. és a Titanic bevételeit a The Phantom Menace a SW: New Hope-al nem kerül igazi versenybe hiszen az első három SW film eredeti bevételei:

SW: New Hope 320 millió dollár
SW: The Empire Strikes Back 220 millió dollár
SW: Return of the Jedi 263 millió dollár

És ezek a bevételek a Special Edition megjelenésével nőttek fel oda ahol most vannak:

SW: New Hope 1997 Február 2 - 1997 Május 4 ( 460.935 millió dollár )
SW: The Empire Strikes Back 1997 Február 23 - 1997 Május 11 ( 290,158 millió dollár )
SW: The Return of the Jedi 1997 Március 16 - 1997 Június 8 ( 309,125 millió dollár ).

Tehát az új film egyedül már nemsokára eléri a legelsőként megjelent SW: New Hope bevételeit, Special Edition nélkül, és ez azért nem semmi.

És akkor még nem is bészéltünk a Június 19-ei SW napról.

Még valami, a Movieline magazinban jelent meg egy érdekes száz kérdésből álló cikk, melyet a szerzők tennének fel Hollywoodnak ( részleteiben beírtam a Kultúra rovat, Filmes bakik topicjába ).

Ebből a kedvencem:

" Ha George Lucas annyira rendmániás és aprólékos mint aminek mondják akkor hogy lehet, hogy az első rész jött ki negyediknek ? "

Előzmény: Zombie (1146)
Laa-Yosh Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1165
Darth Vader - jajj!
Skywalker digitálisan: az Episode 1-röl ugyanulyen kacsa hírek keltek szárnyra, miszerint Obi-Want egy statiszta alakítja majd, akinek az arcára rámontírozzák a fiatal Alec Guiness arcát, a korábbi filmjeiböl. Szerintem nonszensz az egész, millió ilyen kacsa kering fel és alá.
Dob Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1164
Néztem hétvégén az MTV Movie Awardsot. hát nem volt semmi. Lisa Kudrow (A jóbarátokból az egyik csaj) amit levágott Yodával meg a többi jedimesterrel , hát haláli volt. Asszem még fogják ismételni. Az EP1-ből voltak bavágva a Jedimesterek , de hát kicsit másképpen ,Yodát besscacchelték , egy másik Jedi-t meg valammi barom szinész jáccot , aki pojénkodot a Jedi-Kudrowwal..
Aztán a kiosztáson feltünt Darth Wader (Imperial March alatta) kb 2.5 méteres alakja.. kiderült Samuel L. Jackson + Jake Loyd a nyakában , a csávó meg majdnam leesett Jacksonról.. maga a többi dolog lapos volt.. de hát ez olyan SW-os volt.
JA. a szinészek digitális változatait elég jól tudják már megvalósítani. (Jar-Jar Binx) no meg ne felejtsük el , hogy az ILM mindig is új technológiák kidolgozásával töltötte szabadidejét.. szóval lesz 200x-ra digitális Skywalker.
John Zero2 Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1163
andzsin:
Az Episode 1 vegefele levo akcioban latszik, hogy Anakin tenyleg "jo pilota", bar ezt nem akarom tovabb magyarazni, hatha meg valaki nem latta a filmet ;-)
A masik reszere passz.
Előzmény: andzsin (1150)
Sas Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1162
11-én a Foxon lenyomták azt az 1 órás filmet - amiről ds9 is beszámolt -, a StarWars készítésének kulissza titkait mutatja be, Samuel L.Jackson a host, és a filmben beszélgetnek Harrison Ford-dal,Steven Spielberg-gel, James Cameron-nal és persze George Lucas-szal. Cím : From StarWars to StarWars.Nem recordálta valaki?
beep Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1161
Gyengebbek kedveert ;-)): JÚNIUS 19. - TALI 8.!!!.
Előzmény: Kádár Mónika (1160)
Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1160
Zombie, itt a link a találkozós topicról:
http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9003374&uq=171&tp=01x
Van benne térkép és sok más.:)
Az időpont: június 19., szombat - este fél hét.
Helyszín: Erzsébeti strand, fürdőruha nem kötelező
Előzmény: Zombie (1159)
Zombie Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1159
Kedves Monika!

Szivesen mennek torzsasztal talalkozora, csak azt mondd meg hogy pontosan mikor es hol lesz. En *tenyleg* keresgeltem ez iranyban
az index.hu-n de sehol semmi.....

Előzmény: Kádár Mónika (1147)
Degeczi Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1158
Szerintem folosleges magyarazatokat, mentseget keresni. Ez a tortenet menet kozben alakult, nem elore.
Nem szabad az Alapitvany vagy a Gyuruk Ura mesejenek pontossagat keresni/szamonkerni benne.
Tirek Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1157
"Amikor megismertem apádat, akkor ő már jó pilóta volt."
Az EP. I-ben A. Skywalker csinál ezt-azt az űrben is...

"Ti hány évesek vagyok?"
Ma töltöm be a 26-ot ;)

blamerz2 Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1156
Beszélgett ilyen tizen évesekkel és mintha valahogy őket nem fogta volna meg ennyire ez az egész film.

Ti hány évesek vagyok?
Ha jól sejtem a többség jóval 20-on felül.
Én 28.

rizo Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1155
Sziasztok!
Elkezdtem letolteni, 12 perc mar le is jott, amikor a boe gyerek kitorolte a source-t.
szeretnem a tobbit is hozza tolteni mert mar lyukad az oldalam...
Mondja mar meg valaki honnan, mert valahogy nem talalok egy helyet se. :(
Esetleg (pestiek) 1 napra kolcson kellene a cdpar en meg attolnam egy masikra.
Koszi,
Rizo
SebDani Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1154
Kedves andzsin!

Ugyan kicsinyke szakértője sem vagyok a témának, de összevetve a kijelentést, hogy "Amikor megismertem apádat, akkor ő már jó pilóta volt." és az első rész tartalmát, szerintem nincs ellentmondás, hiszen az ifjú A. Skywalkert akár jó pilótának is tekinthetjük a film megnézése után... :-)

andzsin Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1153
Kedves Monika,

Szemelyesen is be lehet vinni a penzt a ceg cimere?

Bekecs Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1152
Hoppá.
Az előbb 1pár szóköz, aztán meg ey egész üzenet maradt ki. Pihennem kell.
B(
Előzmény: Bekecs (1148)
andzsin Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1150
LUCAS HIBAZOTT!
Valami nem stimmel az uj forgatokonyvben. Ha megnezitek a Jedi visszatert, abban van egy mondat, amikor Luke talalkozik a Dagobah-n Ben Kenobi-val, amely szerint Kenobi azt mondja Lukenak: " Amikor megismertem apadat, akkor o mar jo pilota volt" es utal arra, hogy Anakint eleinte Joda tanitotta o mar majdnem "kesz anyagot" kapott!
Hogy a fenebe van ez, hogy az Episode I-ben Obi van mar gyerekkent megismeri Anakint. Itt egy ellentmondas van, nem?
Tud erre valaki magyarazatot?
kaviat Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1149
Mónika :))) pedig mindenki elhiheti, hogy nem akartam az első 2 jeggyel hencegni :))))

.kav]4t

Bekecs Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1148
KM.
Ha sikerül az EP1 scriptjét soxorosítani, akkor lehet hogy jobb volna a txt verzió mellett egy PDFest is csinálni. Ez legalább megőrzi a kiadvány eredeti külalakját és nem lesznek benne értelemzési problémák, mivel a szöveget nem próbálja felismerni. Ha nincs hozzá Acrobat Distiller-ed, akkoritttalálsz hozzá egy linket.
De megpróbálok elmenni a szombati találkozóra, és ha kérhetek tőled egy példányt, akkor megcsinálom magam.
A vetítés frankó ötlet. Csekk megy.

B]

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1147
A szeptemberi közös filmnézéshez eladtuk az első két jegyet, a boldog biztonságot kaviat és kedves neje élvezhetik.:))
Szombaton törzsasztalos találkozó lesz, aki nem akarja postán küldeni a pénzt, az ott is odaadhatja nekem. Meg különben is nagy buli lesz és majd lyól megbeszéljük a filmet, gyertek!:))
Zombie Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1146
Hogy Lucasnak szemely szerint mennyit hozott eddig a film azt nehez lenne
megmondani, de azert a jegybevetelrol vannak adatok :-)
Egyelore csak USA box office adatok vannak:
Star Wars Episode I (szombat estig bezarolag): 288.54 millio dollar
Ezzel az Episode I minden idok listajan a 10. helyre jott fel, letaszitva
a Home Alone-t.
Az elso 9 helyezett (meg mindig csak USA):
1. Titanic (1997) $600,743,440
2. Star Wars (1977) $460,935,655
3. E.T. the Extra-Terrestrial (1982) $399,804,539
4. Jurassic Park (1993) $356,763,175
5. Forrest Gump (1994) $329,452,287
6. Lion King, The (1994) $312,775,367
7. Return of the Jedi (1983) $309,064,373
8. Independence Day (1996) $305,400,800
9. Empire Strikes Back, The (1980) $290,158,751

Szereny becslesem szerint az Episode I a 3. helyig biztosan feljut majd.
Ne feledjuk hogy jun.19-en a bemutato utan 1 honappal SW-nap lesz
az USA-ban, es a rajongok kizarolag a bevetel novelese miatt ujra megnezik
a filmet.

Előzmény: Grath (1145)
Grath Creative Commons License 1999.06.13 0 0 1145
Hi, ds8 & others!

Valaki tudna egy linket (esetleg nem vágná be ide az adatokat), hogy az episode ' mennyi pézt hozott Lucaséknak?
Főleg a jegybevétel érdekel...
köszi

ds9 Creative Commons License 1999.06.13 0 0 1144
Az az igazság, hogy ( mivel láttam mind a kettőt ) azt kell mondanom, hogy elég nehéz a szecsuáni marhát összehasonlítani a vaníliafagyival.

A The matrix egy nagyon jó sci-fi ( kissé film noir, mint a Dark City, ajánlanám még a The thirteenth floor-t is ) a The Phantom Manace, pedig nem ( ! ) sci-fi, hanem fantasy vagy mese vagy nevezzük aminek akarjuk, de nem sci-fi.
Tahát az összehasonlítás nem állja meg a helyét, mert nincs mit összehasonlítani ( ezért a legelső hasonlat ).

A The Matrix-ot egyébként Augusztusban mutatják be nálunk, már nagyon várom, hogy másodszor is megnézhessem, mert igen tetszett.

Előzmény: Csodaszarvas (1143)
Csodaszarvas Creative Commons License 1999.06.13 0 0 1143
Bazze ez a matrix nagyon kemeny ... a tortenet siman veri kedvencunket!!! iden nem a starwars lesz a legnagyobb scifidurranas.
UBul Creative Commons License 1999.06.13 0 0 1142
a hetvegere allt a server, de most ujra muxik, ugyhogy akinek gondjai voltak, most mar tolthet tovabb. ugy nez ki a zene max. jul.2-ig lesz ott megtalalhato.

sok sikert.

mas: van itt olyan aki mar megvette a konyvet? kivancsi lennek megeri-e

persze valszeg igyisugyis meg fogom venni ;)

Dark Force Creative Commons License 1999.06.13 0 0 1141
A HC Gamer-ről letölthető a Phantom Menace demó és az SW Episode 1: Racer demó, ha valaki egy kicsit játszani is szeretne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!