Keresés

Részletes keresés

chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1207
A belinkelt forgatókönyv első ránézésre megegyezik a Lucas-ék által könyvben kiadott hivatalos verzióval, szóval jó. A filmtől ez a változat csak annyiban különbözik, hogy egy-két aprósággal több van benne (kevesebb nem az biztos, már olvastam vagy háromszor a forgatókönyvet és láttam legalább ugyanennyiszer a filmet), nem jelentős az eltérés.
Poohy Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1206
pint: most talaltam, igy meg nem volt idom osszehasonlitani a filmbeni
szoveggel :(
igyhat bocs, ha nem jo

udv
Poohy

pedro870 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1205
Lucas mondta, hogy Portman hangját számítógéppel mélyebbre effektelték utólag. Csak portman hangját.

Vitatkozni értelmetlen :). Nem vagyok meggyőzhető, látóköröm szűk :). Az egyiket natalie játssza a másikat portman. Van egy másik handmate, akit gyakran mutatnak, na ő hasonlít egy kicsit mindkettőre. hehe

pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1204
Ez a forgatókönyv tele van hibával. Eltérések vannak a szövegben, és apróbb jelenetek hiányoznak. Gondolom ez az eredeti változat, a vágás és a forgatás közben változások történtek.
Előzmény: Poohy (1200)
Flaci Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1203
A lényeg lemaradt: http://www.vex.net/~odin/Gross/index.cgi
Flaci Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1202
Én itt szoktam nézni a az eladási statisztikákat. Szerintem ez gyorsul a legfrisebben, itt már 311.7 millió $-nál jár a film.
Poohy Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1201
akarom mondani: kukkantson! :-)
Poohy Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1200
no emberek, hogy oruljetek:
http://pages.preferred.com/~whitesk/starwars/script.html
kukkanson mindenki ide!

udv, Poohy

Ja egy erdekesseg: a Tim Burton uj filmjeben a Sleepy Hollow-ban
Palpatine (Ian McDiarmid) es Darth Maul (Ray Parks) ujra egyutt jatszik :-)

ds9 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1199
A legutolsó ( hétfői ) box office adatokról nézd meg ds9:1999-06-15 00:10:09 hozzászólásomat.

Egyébiránt. olyan keddi frissitéssel ( tehát majd a jövő kedd ) a következőt:

- heti bevételek ( USA, az első 25 ): http://www.movieweb.com/movie/top25.html
- all time bevételi lista ( USA, az első 50 ) http://www.movieweb.com/movie/alltime.html

Előzmény: UBul (1193)
Zombie Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1198
A legbiztosabb box office hely az us.imdb.com
de neha lassan update-elnek. Utoljara 255 million
allt a TPM ami ugye masfel hete volt. De azert
a regi dolgok megbizhatoan vannak fent.
TPM box office ugyekben a theforce.net a legjobb
IMHO.
Előzmény: UBul (1193)
Sas Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1197
Nem azért írtam, hogy baj, csak info. Valaki a Box Office adatok után érdeklődött.
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1196
Az nem baj, fő a versenyszellem ! A filmeket imádó egyéneknek (mint pl. én) csak hasznára válik, ha nagy a kínálat. Az Austin Powers is tuti film, meg is nézzük a folytatását is (ami már kész volt amikor nálunk bemutatták az elsőt). Ettől függetlenül a Star Wars őrület nem fog megváltozni, én pl. akkor is imádni fogom ezeket a filmeket, ha a bevételi listán az utolsó helyre csúsznak.
Előzmény: Sas (1195)
Sas Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1195
Sziasztok!
A ma reggeli Infobeat hírek szerint:
AUSTIN POWERS: THE SPY WHO SHAGGED ME - $54.7 million.-al letaszította a TPM-t a második helyre a napi forgalom tekintetében.
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1194
Jó, akkor nem ítélem meg sehogy. Honnan tudod, hogy 14 éves ?
Előzmény: pint (1192)
UBul Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1193
nem tudjatok hol lehet box-office adatokat megtudni a neten? gondolom valahol van ilyen, de sehol nem talalom...

kivancsi lennek hogy all a PM

pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1192
14 biztos. Miért ítéled meg a mi társadalmunk szerint? Csak azért, mert nálunk 14 évesek még a diszkóban ugrálnak a patáikon, más világokban azért lehet ez másképp, nem? Anakin 9 évesen racert vezet, gépeket javít, robotot épít, stb. Az talán szokványos lenne nálunk? Ez egy "messzi galaxis".
Előzmény: chris7 (1189)
SZOLI Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1191
Megnéztem a filmet tegnap este. És iszonyatos csalódás volt. még az elolvasott kritikák miatt megedződött lelkemnek is. Miért kell mindennek véletlenül történnie a történetben?! Ez a Lucas gyerek egyre nagyobb csalódásokat okoz nekem. Az nem STAR WARS, ez egy high-tech meseparódia.
pint Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1190
Igen, a film alapján én is majdnem biztos vagyok benne, hogy pont úgy van, ahogy mondod. És én asszem többször láttam, mint te :)

De azért ahhoz elég volt az info, hogy összezavarodjak. De végül szerintem McCullum félreértette a kérdést.

Más. Én ugye illően citromlével írtam, a válaszok meg rönk módon natúrban jöttek. Bocs -- mindenki nevében is -- azoktól, akiknek lelőttük a poént. Máskor tízszer is meggondolom, hogy felvetek-e egy kérdést.

Előzmény: ds9 (1186)
chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1189
Egy kicsit fura, hogy Dániában kezdődött el a jegyelővétel, amikor az Egyesült Királyságban már július 14-én (nagyközönségnek július 16-án) bemutatják a filmet. Ott még semmi érdeklődés ? Még Hollandiában (augusztus 5) és Finnországban (augusztus 6) is jóval előbb vetítik.

Biztos, hogy Queen Amidala 14 éves ? Egy választott királynő 14 éves ? Ráadásul Natalie Portman (szül.: 1981, Jeruzsálem) sem 14 éves karakterek eljátszására való már. A Leon A Profi-ban még igen, de azóta sok idő telt el.

chris7 Creative Commons License 1999.06.16 0 0 1188
Jó Reggelt !

A királynőt tuti, hogy két különböző színészcsaj játsza. A CD-s változaton is szépen megkülönöztethető Natalie Portman-től a másik leányzó. A hangjuk azonosságáról sem vagyok meggyőződve. Ha esetleg Natalie utána is szinkronizálta a másik csaj hangját, akkor is másképp hangzott mint amikor ő maga volt az.

A fénymásolás minőségével nincs nagy baj, csak a könyv közepe tájékán a sorok szélei legörbülnek egy kicsit, mivel nem nyomtuk rá úthengerrel a könyvet a fénymásolóra. Így egy kissé nehezebb a felismerő program dolga, de biztos nem lehetetlen. Eredetileg A3 méretre akartuk nagyítani, de sajna a Mónikáék fénymásolójának alsó lapadagolója megviccelt bennünket, minden második lap beszorult, szóval maradt a 80%-ra kicsinyítés A4-re. Igazán tervezhették volna szabványosra a kiadványt, nem igaz ? Kevesebb gond lenne a másolásával...

Wizzard Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1187
Üdv Mónika.

A szkennelhetőségről néhány szót...
Ha a betűk elkülönülnek egymástól és nem túl maszatosak a széleik, valamint a papír fehér és nem beszürkült, akkor a Recognita Plus 4.0 kb 95-98%-os pontossággal olvassa be az angol szöveget. Egyébként van a programban egy automatikus fényerő/kontraszt beállítási lehetőség, ami igen jó hatásfokkal tud kevéssbé jól sikerült fénymásolatból is olvasható anyagot produkálni. Még van egy fontos alapkövetelmény: nem lehetnek ferdék a sorok a lap felső széléhez képest, mivel ilyenkor a betűkép torzul és értelmezhetetlenné válik a program számára.

Ha a fenti feltételeknek az általad készített másolat nem felel meg, akkor sincs még nagy vész. Ekkor jöhet az Acrobat-os megoldás. Ez azt jelenti, hogy az oldalak képeit be kell szkennelni és az oldalképeket lehet később egy mindenki által elolvasható .pdf dokumentumba rakni az Acrobattal. Az utóbbi megoldásnak az a hátránya, hogy igen terjedelmes méretűvé hízhat a fájl.

Bocsi, hogy kissé off topic voltam.

U.i.: Ha kell bármilyen fajta segítség a scannelésben van rá lehetőség - az egyik cég ahol dolgozom most vesz egy lapbehúzós HP hálózati szkennert. Még a hónap vége előtt üzembe helyezzük. Egyébként otthon is rendelkezésre (és munka nélkül) áll (árválkodik) egy HP4C lapszkenner ... valamint a hozzá szükséges programok is.

Wizzard

Előzmény: Kádár Mónika (1181)
ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1186
Nem néz ki mindkettő úgy mint Natalie Portman, az igaz, hogy amikor Anakin találkozik vele ( leírtam, hogy mikor hol, 1 órája ) a Coruscanton akkor az a igazi királynő, de sok helyzetben nem az igazi királynőt látjuk.
Pl. amikor a robotok kiséretében közlekedik a lépcsőn, amikor a Jedik kiszabadítják, amikor R2D2-nak megköszöni a segítséget, amikor lehallgatják az üzenetet ( "..the death toll is catastrophic...." )etc.

Valamint amikor a Gungan-oknál tesznek látogatást és a királynő ( az igazi ) felfedi a kilétét, akkor látszik, hogy tök más a két szereplő, valamint az utolsó jelenetekben amikor a trónteremben vannak és az ál ( decoy ) királynő után küldi a viceroy a robotokat.

Tahát két külön szereplőről van szó, egyébként a királynőt majdnem minden fontosabb helyen az igazi királynő személyesíti meg ( hologram, Palpatine-nal való tárgyalások, Szenátus etc. ).

Előzmény: pedro870 (1185)
pedro870 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1185
zombie:
az ujjgyakorlatnak higgyél!

A két nő az egy, sőt egyszer amikor Anakin találkozik a királynővel Coruscanton, akkor az a valódi. Éppen megy dumálni... a szavaiból is kiderül
Még a disney vasálarcosban is megoldották, mi ez az ilm-nek. Másrészt mindkettő úgy néz ki mint Natalie Portman.

Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1184
Most olvastam hogy Daniaban tegnap kezdodott a jegyelorendeles az
Episode I-re (augusztus 19-i bemutato). Az elso (0 ora 1 perc) eloadasra
3 perc alatt kelt el a jegy, es a sorban elso helyen allo emberke 800 db
jegyet vasarolt kulonfele eloadasokra (nem vicc!). Az elorendeles elso
6 orajaban 18000 jegy kelt el.
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1183
Dob: minthogy Rick McCallum is osszevissza nyilatkozott az ugyben,
nem igazan lehet megnyugtato valaszt adni. Az biztos hogy mindket karakter hangja Natalie Portman, ui. a szovegek nagy reszet a forgatas utan
ujraszinkronizalta.
Az amit a theforce.net ir az nem tunik igazan megbizhato infonak ebben
az ugyben. Inkabb hinnek Rick McCallum-nak ha nem mondana egymasnak
ellentmondo dolgokat :-)
Az ugyben van ervem es ellenervem is...
Erv: Amidala es a decoy valahogy mashogy neznek ki. Legalabbis nekem ez
az erzesem van. Vegulis nem ikrek, meg ilyesmi, szoval miert ne jatszhatna
ket kulon szineszno akik hasonlitanak egymasra?
Ellenerv: miert ne jatszhatna mindkettot Natalie, ha egyszer az ILM-nek
ujjgyakorlat ketszer ratenni ugyanarra a kepre?
Előzmény: Dob (1180)
ds9 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1182
A helyzet érdekes, már én is gondolkodtam rajta, mert ugye vannak olyan jelenetek amikor mind a ketten szerepelnek és hát ( mivel én láttam moziban nagyon jó minőségben és ez lehet, hogy PC-n nem jön jól ki ) nem nagyon hasonlítanak egymásra.

Másik, azt sem tudtam eldönteni, hogy mikor Padme Amidala és mikor nem, hiszen melyek azok a helyzetek amikor meg kell védeni és mikor nem.
Merthogy egy csomó helyzetben mint pl. amikor elhagyják a Naboo-t akkor biztos, hogy az ál Amidala-t látjuk hiszen hátrafordul és kérdőn néz Padme-re és az válaszol " We are brave, Your Highness" tulajdonképpen így engedélyezve az utazást.
De például a Szenátusban is Padme Amidala, tehát egy kicsit zavaró néha a dolog, mert nem mindig tudjuk ( merthogy már tudjuk ) így utólag, hogy ki volt ki.

Az biztos, hogy amikor Anakin elmegy, hogy elbúcsuzzon Padme-től ( mielőtt elmegy a Jedi Tanácshoz ) akkor azért nem tud beszélni vele mert a Padme már mint királynő beszél vele és mondja "We will tell her for you. We're sure her heart goes with you ".

Tehát a dolog egy kicsit zavaros, azt sem értem, hogy az álkirálynő miért küldi el a valódit lesikálni R2D2-t, de hát ez mindegy végülis, mert az már logikus, hogy miért ő megy el velük a Tatooine-on.

Egyébként még felhívnám a stáblistán a következőre a figyelmet:

Jabba the Hut - himself

Kádár Mónika Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1181
Örömmel jelentem, hogy végeztünk a másolással, sajnos nem lett nagyon jó minőségű, majd megmutatom egy szakértőnek, hogy elég-e a szkenneléshez. Továbbmásolni lehet, végül is a szöveg a lényeg.
Dob Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1180
Néhány Tény:
Az Episode 2 eddigi leírásaból kiderül lessz benn Boba Fett "Mandalorian Warrior " ha valaki rendelkezik infókkal a Mandaloriai hercosokról akkor az szóljon.. :) a másik

A királynő adatlapjának részlete:
Name: Queen "Padmé Naberrie" Amidala
Played by: Natalie Portman
Species: Human
Status: Future Mrs. Skywalker, Queen of Naboo

értesüléseim szerint végig ő jácca mindkét karaktert..
TheForce.Net Amidalás része

chris7 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1179
Nem teljesen egyértelmű ez a királynő dolog, de az biztos, hogy nem mindig a Natalie volt az. Hogy kicsoda, az már más kérdés, az a kb. két kiló make-up elég rendesen takarta.

Forgatókönyv ? Miféle forgatókönyv ? És miféle másolás ? Na jó, elárulom. Ma ötkor találkozom a Mónikával és már füstöl is a fénymásolójuk. Sietnünk kell, mert hat után el kell indulnom hazafelé.

Előzmény: Zombie (1178)
Zombie Creative Commons License 1999.06.15 0 0 1178
En is utananeztem a dolognak de semmi megnyugtato infot nem talaltam.
Az biztos hogy a Sabe nevu karaktert Kiera (vagy Keira, ez nem egyertelmu)
Knightley jatssza.
Szerintem Sabe=decoy queen... legalabbis tenyleg mashogy nez ki, nem?

Chris7: forgatokonyvrol jut eszembe... mi lesz azzal a masolassal?

Előzmény: chris7 (1176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!